СТРАСТИ - градините в София кампания 2010/2011

• 40 950
  • 747
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Аз пък да изразя учудването си. Възможно ли е дете набор 2008 да го вредят в първа група на ОДЗ? Защото в групата на детето на моя приятелка има такова детенце, но забележете - дете е на една от госпожите там. Хубаво де - така или иначе това дете влиза по дифолт. Но защо е сред деца 2007 набор?  newsm78 Просто имам чувството, че настава пълна анархия и всеки вече си прави каквото му скимне.

# 721
Ако е януари 2008, може да е с 2007. И на мен ми се искаше дечко да е с по-големите, ама уви - не беше дадена такава възможност в началото на кампанията.. По-късно сигурно ще включат и за нашия набор, ама ще ни е вече късно..
Сега като го питам къде е бил днес, ми казва "бебе", т.е. при бебетата  Laughing

За броя деца в групите - в нашата ясла бяха обявени 22 места в началото на кампанията. По списък в момента са 25 деца (в една-единствена група  Flutter). Ама пък и директорката е сменена, тъй че... - не знам...

# 722
                    Втората закуска е защото ПГУ е задължителна.Така както на първи клас се дава безплатна така и ПГУ получава безплатна закуска.От този септември и трета група /5 г./ получават втора закуска безплатно.При нас и малките групи получават втора закуска в 10 - плод.
                     За месото - ето какво се купува: свински бут без кости,телешки шол,пилешко филе,пиле грил и пилешки бутчета /ние от тях не купуваме,че са с кости/  .Има само един вид салам и той е шпек - не купуваме,защото взимаме шунка от бут.Рибата също е само филета - бяла риба,хек,рядко скумрия.

да не снабдявате с мъжа си с бусове децките градини та си толко информирана  Grinning Grinning Grinning  смешни сте ми повече няма и да ви чета
междо другото оредих малката по втория начин съжелявам за всички неприети чао от мен  Hug
Боже, колко простотия има по тоя свят , Боже. И моля те Боже, опази ме от злината да ме свържеш със сватя, мислеща като съществото написало цитирания пост,  като и снаха възпитана, от такава жена. За твоя информация , pipka12, Didia е детска учителка и знае какво е менюто и при интерес - и какви са продуктите. За уреждането по втория начин , мога да ти кажа няколко неща.  Първо, че си стигнала до уреждане по втория начин , говори много за възпитанието и манталитета ти. Второ, не мисли, че като пишеш във форум с измислен нейм си абсолютно неиндентифицируема. Напротив - лесно е, но такава кифла като тебе може би не го знае.  С  една жалбица до СРП как си се похвалила, че си дала подкуп, ще се провери коя си и каква е ситуацията? Поне ще си упражняваш правописа, докато пишеш обяснения по полицейската проверка или дознанието.

така сега да уточня, от яд правя правя грешки. второ СРП-СГП-СРС  по добре ги информирай за простотията  #2gunfireК4. Детето има поне един родител или баба/дядо, които работят в детско заведение на територията на Столична община – 3 т.  #Crazy
ето това ми е проблема - и уреждане на дете става така - има ДГ които не обявяват всички бройки след време се уреждат хорицата - продадох жилище на един "ГОЛЯМ" човек и той ми каза мога да ти помогна моето момче - на другия ден ми се обадиха да готвя документите - това е всичко стана случайно - сега какво да правя да не я запиша и да си чакам  Praynig
И аз плюя системата, но правилата са за това , за да се спазват - добри или лоши. Ако са лоши, това говори за степента на управлението ни и за социалното самосъзнание на общността от  родители, засегната от проблема, чиято основна и изначална грешка е, че не са единни и не се борят.  Аз също имах възможността поне три пъти /незнам дали аз съм "ГОЛЯМА" или пък се движа сред "ГОЛЕМИ" за да имам тези възможности newsm78/ да си вредя детето. Не се възползвах и смятам това за правилно. Това е разликата между теб и мен . Чужд ми е "Бай Ганьовския" манталитет, защото това също е форма на възпитание . Днес ще го вредиш на ДГ, утре в училище, по-други ден - в университета и детето ще стане едно бездушно и некадърно същество, заемащо някаква държавна службица и доволно от елементарното си съществуване, защото тате или мама все ще го вредят. А след като тате и мама ги няма на този свят - кво ли ще се случи? Виж, твой си е проблема, както казват това което посееш, това ще жънеш.   

# 723
Относно броя на записаните в групите деца, на работа си имаме детска забавачка, и там си има лимит. Записани са над 20, но реално никога не идват повече от 13-14, при лимит 12. Така че това колко са записани, е само на хартия... И при голямата ми дъщеря беше така - уж групата е от 22-23 (не помня точно), но поне 5 от тях никога не идват, с малки изключения. Знам го със сигурност, защото все последна я взимах и тя все ядеше по 3-4 филии, дето са на деца, които не са идвали в този ден. Simple Smile

# 724
  • София
След като отписах детето си и писах в обратната връзка, че 1 място би трябвало да се е освободило, ето какво получих като отговор:

Уважаеми господин/госпожо,
Получихме на 2010-09-28 15:21:01 вашето запитване: Уведомявам Ви, че отписах детето си от 99 ОДЗ Сарагоса на 28.09.2010, би трябвало да има 1 свободно място за друго дете.

Нашият отговор:

Директорката предпочете мястото да бъде премахнато и да не класираме друго дете от списъка с чакащи.

Поздрави,

Екип на kg.sofia.bg

Доколкото разбирам, ето сега директорката може да си вмъкне което дете иска, и то със знанието на "СИСТЕМАТА". Много разочароващо поне за мен. Confused

# 725
Ами това е ясно отдавна, директорките сами могат да си определят колко свободни места да пускат, затова е най-добре да се кандидатства само там, където имате възможност да си водите детето, тъй като после може да се окаже, че тези места няма да бъдат обявявани за свободно класиране. 
Аз се сещам, че още на началните класирания, имаше градини (не ОДЗ-та), които пуснаха нулев прием за първа група. Абе, каквото и да си говорим, поне 30% от децата, се записват по "втория начин". Но, аз не обвинявам само директорките, не е луд този, който яде баницата....трябва коренно да си променим мисленето ние, родителите и просто да откажем да даваме пари или да търсим връзки, а да си чакаме легално класирането. Защото, детските градини повечето са на делигиран бюджет, те няма как да издържат финансово с 24 деца в група. Ако всички откажат да си вкарват децата с връзки или подкуп, те така или иначе трябва да пуснат свободните места през системата, защото тези деца им трябват, за да си вържат финансовата година.

# 726
  • София
инсп. Гаджет, аз възнамерявах да си водя детето именно в тази градина, защото ми е удобна, а и има ново крило, но през април я записах в частна градина /която ми е дори по-неудобна, пътувам 1/2 час с кола до нея/, тъй като сме със стандартните 8 т. и въобще не очаквах да влезем в държавна ДГ. Междувременно детето се адаптира чудесно в другата градина, и реших, че ще е голям стрес да я прехвърля в държавната, още повече, че методите в двете градини са коренно различни. Затова предпочетох да пътувам повече и да плащам несравнимо повече, като доста мислих, преди да взема това решение. Confused

# 727
Здравейте, искам да питам дали някой знае къде мога да намеря Правилника за дейността на детска градина 104 Моят свят в София? Защото ние вече втора седмица ходим там, но моето дете от стрес ли не знам от какво взе да се напикава. И непрекъснато ми казват, че детето трябвало само да си казва, че това било изискване в градината и след като то не си казва, му сложили памперс. Та ми е много чудно къде са написани тези изисквания. Мисля, че трябва да са в Правилника на градината, но в не мога да го открия в Интернет.   

# 728
  • София
Здравейте, искам да питам дали някой знае къде мога да намеря Правилника за дейността на детска градина 104 Моят свят в София? Защото ние вече втора седмица ходим там, но моето дете от стрес ли не знам от какво взе да се напикава. И непрекъснато ми казват, че детето трябвало само да си казва, че това било изискване в градината и след като то не си казва, му сложили памперс. Та ми е много чудно къде са написани тези изисквания. Мисля, че трябва да са в Правилника на градината, но в не мога да го открия в Интернет.  
По принцип родителите се запознават с правилника на дадена градина на родителската среща. Говори с госпожите, не твърдя че съм на 100% запозната ,но мисля че правилника е индивидуален за всяка градина. Тук Дидия или някой по запознат да каже, дали е така.

# 729

Доколкото разбирам, ето сега директорката може да си вмъкне което дете иска, и то със знанието на "СИСТЕМАТА". Много разочароващо поне за мен. Confused

Сигурно неслучайно в системата пише:
КАПАЦИТЕТ ОБЯВЕН В ИСОДГ
Ех, колко добре е измислено!

# 730
Честно казано не ми се иска да разговарям с госпожите, те едвам се справят с децата. 30 деца в първа група са поверени на 1 госпожа и 1 лелка. Просто как издържат, не знам. И двете госпожи са много готини, но няма как да обръщат внимание на всяко дете. Имам чувството, че всяко допълнително усилие ги дразни. Ще отида до директорката най-вероятно, но се надявах да го има в Интернет или някой, ако го е чел, да ми каже.    

# 731
Е, в градината която ни е първо желание имаше 5 приети на по-предното класиране, беше се записало само едно в понеделник, директорката каза че едва ли ще се запишат повече и тъй като бяхме първи в чакащите имах надеждата че най-накрая ще дойде нашият ред. В петък обаче изведнъж се записаха всички деца... както и да е. Отидахме пак до градината и се оказа че има 4 елиминирани кандидатури, но уви, до момента не са обявени в СИСТЕМАТА, а  за групата си седят 0 свободни места! Междувременно вече не сме първи чакащи. Просто имам чуството че никога няма да ни дойде редът!!! И не виждам какво може да се направи...

# 732

Това от директорката можеш да си го искаш. Бях питала в ИСОДГ същото нещо - понеже при записването подписваме декларация, че сме запознати с правилника за дейността на заведението, ми се искаше наистина да е така. Обаче като го записвах, тотално забравих за това нещо  Crazy  Blush. Така де - официалният отговор, който ми беше даден от ИСОДГ, беше да изискам правилника от директорката.  Peace

# 733
  • София
Правилникът е залепен на видно за родителите място.
В нашата градина това място е пред вратата на директорския кабинет.

# 734
Така и предполагах. Много благодаря, момичеата!

Общи условия

Активация на акаунт