СТРАСТИ - градините в София кампания 2010/2011

• 40 954
  • 747
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Да се включа и аз с мнение за храната в държавните градини, от лични наблюдения и опит , мога с чиста съвест да кажа , че храната в държавната градина, в която работя в момента е два пъти по-добра, от храната в частната, където работех преди два месеца, а таксата в частната беше 500+ лв.  Говоря като разнообразие, плодове и месо. Салами и кренвирши досега не видях да се предлагат на децата, но все пак съм от скоро. Не знам колко е качествено месото , но поне го има и винаги е сготвено по различен начин , в менюто присъства и риба , това в частната не го видях за градинските групи, в яслените го имаше , само защото храната се поръчваше от детска кухня.   И някакъв плод всеки ден, дали е на обяд за десерт или след обяд го има. Аз съм в подготвителна група сега и при нас всеки ден в 10 часа има втора закуска, плод - това по някаква общинска и европейска програма.
Не искам да защитавам храната в държавните градини , но от опита ми в една държавна и една частна градина, плюсовете са за държавната, по отношение на храненето.

Последна редакция: сб, 25 сеп 2010, 17:31 от nellyani

# 676
                     Втората закуска е защото ПГУ е задължителна.Така както на първи клас се дава безплатна така и ПГУ получава безплатна закуска.От този септември и трета група /5 г./ получават втора закуска безплатно.При нас и малките групи получават втора закуска в 10 - плод.
                     За месото - ето какво се купува: свински бут без кости,телешки шол,пилешко филе,пиле грил и пилешки бутчета /ние от тях не купуваме,че са с кости/  .Има само един вид салам и той е шпек - не купуваме,защото взимаме шунка от бут.Рибата също е само филета - бяла риба,хек,рядко скумрия.

# 677
Гледах го и аз този министър по ТВ-то и според мен много се изложи за "странната супа". Според мен храната по ДЗ си е много добра. Стига да няма неща с изтекъл срок на годност, разбира се. А и може малко да се понамалят вафлите и кроасаните за следобедната закуска. Много се радвам, че има и риба в менюто. При нас е всеки четвъртък. Остава и моят синковец да я яде. Laughing

# 678
Там фигурират имена на деца,които след като се разрових в  онлайн системата излиза че са в списък с чакащите!!!

Това за същата градина ли?

да, за същата.  #2gunfire
прекалено нагло ми се видя,щом като са ги приели по" другия начин" защо не ги махнат от  системата  за да не дразнят другите, които не са се  класирали и чакат  съвестно да ги приемат...така че нека всеки сам си направи извод от това.

Аз за такива разкрития питах по напред в темата. И при нас има такива влезнали, а чакащи по списъците. Мисля да пусна жалба до СО, но незнам дали ще има някакъв смисъл.
До преди първо класиране тук се апелираше за прозрачност. Но дойде септември, надежди почти всякакви умряха и вече се заговори за "поединично" спасяване.  Crossing Arms

# 679
  • София
До преди първо класиране тук се апелираше за прозрачност. Но дойде септември, надежди почти всякакви умряха и вече се заговори за "поединично" спасяване.  Crossing Arms
Пред нас са два варианта: поединично спасяване или мизерстване (второто защото съвсем закономерно ще трябва да си остана вкъщи и да гледам детето, а заплатата ми е прилична). Пари за частна ясла или градина на този етап не можем да заделим, тъй като още 2 години имаме да изплащаме ипотека.
Вече не мога да се сърдя на хора, които са вредили децата си по втория начин  Peace Търпим вече втора година и търпението ни е на изчерпване.
П.П. Сетих се и за трети вариант - да пратя детето при бабите в провинцията - там места в градините - бол. Ама пусто как да стане като не съм си родила детето, за да ми го отглеждат бабите и да съм разделена от него. Не мога да си го прининя, както на себе си, така и на малката.

# 680
До преди първо класиране тук се апелираше за прозрачност. Но дойде септември, надежди почти всякакви умряха и вече се заговори за "поединично" спасяване.  Crossing Arms
То прозрачност имаше ли я въобще? А и в момента - с тия оскъдни бройки на междинни класирания в кв. Горно-камарци и фалшиви общания на СО за допълнителни места,  какво може да се направи освен съобщаване за конкретни случаи за незаконно записване на дете в ДГ?

# 681
Ще си позволя да се върна на темата за храната.
За качествата и не мога да коментирам лично, защото не съм я опитвала, само се надявам наистина да е в някакви стандарти, но... в нашата градина редовно има разлика в менюто на децата. Меню има, написано е филия с лютеница, а децата са яли филия с чубрица, на таблото пише супа топчета , а те за 3 ти пореден ден ядат таратор...И при положение, че въпросното меню се слага в понеделник сутрин и още в понеделник се случва храните да са "подменени/заместени" е малко странно.

# 682
  • София
nasya, а ти откъде получаваш инфо какво точно им е сервирано в определен ден? 

# 683
                     Втората закуска е защото ПГУ е задължителна.Така както на първи клас се дава безплатна така и ПГУ получава безплатна закуска.От този септември и трета група /5 г./ получават втора закуска безплатно.При нас и малките групи получават втора закуска в 10 - плод.
                     За месото - ето какво се купува: свински бут без кости,телешки шол,пилешко филе,пиле грил и пилешки бутчета /ние от тях не купуваме,че са с кости/  .Има само един вид салам и той е шпек - не купуваме,защото взимаме шунка от бут.Рибата също е само филета - бяла риба,хек,рядко скумрия.

да не снабдявате с мъжа си с бусове децките градини та си толко информирана  Grinning Grinning Grinning  смешни сте ми повече няма и да ви чета
междо другото оредих малката по втория начин съжелявам за всички неприети чао от мен  Hug

# 684
  • София
да не снабдявате с мъжа си с бусове децките градини та си толко информирана  Grinning Grinning Grinning  смешни сте ми повече няма и да ви чета
междо другото оредих малката по втория начин съжелявам за всички неприети чао от мен  Hug
Ми чао муцка, радваме се, че си Оредила детето на деЦка! СъжЕлявам, че се е стигнало до там, но знам, че дори и втори, все пак е начин  Peace
П.П. А само между другото, ако можеше да разбереш колко неграмотно пишеш, може би нямаше да ти изглеждаме толкова смешни  Peace

Извинете момичета, ама просто не се удържах  Sick

# 685

да не снабдявате с мъжа си с бусове децките градини та си толко информирана  Grinning Grinning Grinning  смешни сте ми повече няма и да ви чета
междо другото оредих малката по втория начин съжелявам за всички неприети чао от мен  Hug

Тя , простотията , по хората ходи / в случая по авторката на поста/ !
                     Извинявам се,но и аз не се въздържах! Embarassed

# 686
Моля се  Praynig уреденото ви дете по втория начин, да не е в една ДГ със сина ми.
Предвид вашите правописни грешки...да гадая ли за какво иде реч???

# 687

Що за наглост е да напишеш подобно нещо в ТАЗИ тема

П.С. Честита ти 6тица от "тотото"

# 688
                     За месото - ето какво се купува: свински бут без кости,телешки шол,пилешко филе,пиле грил и пилешки бутчета /ние от тях не купуваме,че са с кости/  .Има само един вид салам и той е шпек - не купуваме,защото взимаме шунка от бут.Рибата също е само филета - бяла риба,хек,рядко скумрия.

Боже, колко простотия има по тоя свят , Боже. И моля те Боже, опази ме от злината да ме свържеш със сватя, мислеща като съществото написало цитирания пост,  като и снаха възпитана, от такава жена. За твоя информация , pipka12, Didia е детска учителка и знае какво е менюто и при интерес - и какви са продуктите. За уреждането по втория начин , мога да ти кажа няколко неща.  Първо, че си стигнала до уреждане по втория начин , говори много за възпитанието и манталитета ти. Второ, не мисли, че като пишеш във форум с измислен нейм си абсолютно неиндентифицируема. Напротив - лесно е, но такава кифла като тебе може би не го знае.  С  една жалбица до СРП как си се похвалила, че си дала подкуп, ще се провери коя си и каква е ситуацията? Поне ще си упражняваш правописа, докато пишеш обяснения по полицейската проверка или дознанието.

# 689
  • София
pipka12 е мъж, ако коректно е написано. Това не извинява неграмотноста му, но исках да уточня.

Общи условия

Активация на акаунт