СТРАСТИ - градините в София кампания 2010/2011

• 41 671
  • 747
  •   1
Отговори
# 150
Може ли да ми кажете, ако искам записано дете през системата да се кандидатира за друга ДГ, системата ще ме допусне ли? Две години е посещавало ДГ, искам да я преместя, с две думи.  Peace

Не би трябвало да има проблем, влизаш в профила и правиш кандидатура за детската градина, в която искаш да местиш детенце. След което чакаш да почнат класиранията през септември, успех   bouquet

# 151
И аз да попитам Grinning
Улицата ни е на границата на 2 общини.Подадох първо желание /естествено/ яслата която не е в нашия р-он, но ни е много близка.Не ни дадоха точка като за живеещи в другата община, макар, че сме на границата.Питах в ИСОДГ, но те само цитираха, че се начислява точка за определения р-он.

Питането ми е къде точно го пишеше това за граничните р-они, защото съм го срещала, но сега не го намирам.В инструкцийте от сайта им в т. 7.12 пише нещо такова, но не го разбирам.
Пише, че ако ОДЗ - то е гранично?

# 152
  • Банкя
И аз да попитам Grinning
Улицата ни е на границата на 2 общини.Подадох първо желание /естествено/ яслата която не е в нашия р-он, но ни е много близка.Не ни дадоха точка като за живеещи в другата община, макар, че сме на границата.Питах в ИСОДГ, но те само цитираха, че се начислява точка за определения р-он.

Питането ми е къде точно го пишеше това за граничните р-они, защото съм го срещала, но сега не го намирам.В инструкцийте от сайта им в т. 7.12 пише нещо такова, но не го разбирам.

На сайта т.7.12 е за критерий ДК7 - посещаване 6 месеца на самостоятелна ясла. Thinking

ДК3 е критерият, който би ти дал +0,1т, ако ОДЗ-то го е приело. Без значение, че вашата улица е граница между 2 района, вие сте само в единия и адресът, който давате в сайта (удостоверявате с лична карта) ще го покаже. Не мисля, че има вариант за компромис, поне аз не съм срещала написано подобно нещо. Peace

# 153
И аз да попитам Grinning

На сайта т.7.12 е за критерий ДК7 - посещаване 6 месеца на самостоятелна ясла. Thinking

ДК3 е критерият, който би ти дал +0,1т, ако ОДЗ-то го е приело. Без значение, че вашата улица е граница между 2 района, вие сте само в единия и адресът, който давате в сайта (удостоверявате с лична карта) ще го покаже. Не мисля, че има вариант за компромис, поне аз не съм срещала написано подобно нещо. Peace

Мисля,че някой ОДЗ-та в Изток, бяха приели, че ДК3 важи за  двата гранични района..

# 154
  • Банкя
Мисля,че някой ОДЗ-та в Изток, бяха приели, че ДК3 важи за  двата гранични района..

Права си! Peace

Сега разгледах градините в Изгрев открих, че в тази е така. Grinning

мармашотка Излиза, че подобно решение трябва да е обявено в профила на градината. Ако изрично пише само един район (както е в повечето случаи), то най-вероятно няма да го променят сега. Peace

# 155
Благодаря на инсп. Гаджет.
Влезнах си в профила, но няма опция да кандидатствам другаде.
Освен това вчера, от както им обърнах внимание в самата ДГ, че имат две свободни места нещо се е променило, пише места - 2, свободни - 2, свободни места за следващо класиране - 0. Rolling Eyes

# 156
  • Банкя
Освен това вчера, от както им обърнах внимание в самата ДГ, че имат две свободни места нещо се е променило, пише места - 2, свободни - 2, свободни места за следващо класиране - 0. Rolling Eyes
Би следвало да избереш от менюто вляво "Кандидатури" и след това "Добави градина". Ако ги нямаш, попитай в обратната връзка. Hug

Ако имаш притеснения, че нещо не е наред с местата в тази градина, кажи коя е, за да погледнем и ако може да ти помогнем. Peace

# 157
Благодаря на инсп. Гаджет.

Хахах, ми променило се е, сега са си видяли свободните места, изобщо не е трябвало да им обръщаш внимание, чакаш класирането, класира се детето и ако не искат да ти го запишат, почваш с жалбите в общината...и така. Явно в тая държава всеки си прави каквото си иска, аз затова казвам, че трябва да се кандидатства само, ако наистина ще си запишеш детето и искаш то да посещава точно тази детска градина. Защото после го местиш и това място изобщо не се обявява в системата.

# 158
Вие сте абсолютни експерти с тази система. Ние я ползвахме на онзи заветен първи ден на откриването й, по воля на съдбата, успешно.
Някой ден ще ви разкажа защо точно сега се мъча да се справя отново със ситемата на кг.софия, защото наистина искам да разберат колкото се може повече хора.
Тоест, защо искам да се преместим.
Благодаря ви за търпението да ми отговаряте.

Менюто в ляво е     
*  към ИСОДГ
    * Календар
    * Новини
    * Ръководство
    * Въпроси и отговори

Отгоре: начало, деца, родители. Мога да добавя дете, ама аз по-малки нямам.  Grinning

И в другата начална страница за вход няма такова меню.
Пак ще им пиша.
 Hug

# 159
Люлин там където е Начало, Деца, Родители. Трябва да кликнеш на името на детето, и след това гледай менютата в ляво, които ще излязат, там има меню Кандидатури, кликни на него и оттам "добави градини". Успех с преместването  Peace

# 160
  • Банкя
Люлин Както ти е написала инсп.Гаджет, трябва първо да избереш детето и тогава ще имаш в лявото меню "Кандидатури". Извинявай, че не уточних първия път. Peace

# 161
Ей, намерих го, ама малко късно!  Mr. Green
Благодаря!

Изтриха двете места!
Но за сметка на това се появи листата им за чакащи, която до сега я нямаше!
Защо докато бяха активни тези две места не са приели първите две желаещи деца?

# 162
  • София
Защо докато бяха активни тези две места не са приели първите две желаещи деца?
В момента няма класирания. Следващото класиране ще е на 4.09

# 163

Права си! Peace

Сега разгледах градините в Изгрев открих, че в тази е така. Grinning

мармашотка Излиза, че подобно решение трябва да е обявено в профила на градината. Ако изрично пише само един район (както е в повечето случаи), то най-вероятно няма да го променят сега. Peace

Благодаря за отговорите, наистина се оказа, че трябва самата градина/ясла да се е приела за гранична и тогава важи.Това, че живея на гранична улица с другата община не ни носи точка.Много е тъпо градината да е буквално отсреща а да не може да кандидатстваш там.Не, че не може, но с по-малки шансове.
Сега ми отвориха работа да си сменяме регистрацията. #2gunfire #2gunfire #2gunfireНе ми е ясно защо има регистрация по р-они като всеки може да си я сменя според интереса???

# 164
  • Банкя
Не ми е ясно защо има регистрация по р-они като всеки може да си я сменя според интереса???

Не мисля, че навсякъде е много лесно. Thinking Явно става, но според мен не навсякъде.

Ние с моя мъж преди 5 години си направихме във Възраждане при негов братовчед (тогава бяхме на квартира в друг район). Освен точния адрес, на който се регистрираме, ни искаха и договор за наем. Rolling Eyes Та и това правихме...

Но не мога да си представя, как ще си избера например един блок в Младост, вход, ет., ап. и ще ме регистрират там. Thinking Не че не е възможно и че не е типично ала БГ, но все пак ми е странно. Rolling Eyes
Или имате роднини в другия район и смятате тяхната регистрация да използвате? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт