До СЕПТЕМВРИ време не остана,бебчо да си гушне мама !

• 22 823
  • 709
  •   1
Отговори
# 120
  • София
beb4o_fb ме подсети ,че и аз не съм си дала повече инфо за заглавната страница:Гергана от София 26 год. първа бременност ,другото е известно 20.09.2010г. термин и чакаме момиченце  Grinning Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 121
Хммм и аз не съм дала инфо за себе си-Наталия 25г от Плевен 1-ва бременост и чак сега видях че термина ми не е правилен-явно съм пропуснала да отбележа-12 септември

# 122
  • София
uli 04 честито ти бракуване!!! Много щастие и любов ви желая!!!  newsm51
grix наистина темата за ваксините е доста спорна. За мен те също са "необходимото зло". Досега съм поставила всички задължителни в срок, като предварително съм я подготвяла с хомеопатия. Да, факт е че има риск, но пък без тях няма да може да посещава детска градина. Затова съм се примирила със системата и се опитвам да мисля позитивно и да не се шашкам.
ilik123, благодаря за прекрасното клипче! Толкова е разчувстващо!  Hug
fata_morgana, стерилизирането е най-лесно в микровълновата. За целта освен специален стерилизатор, който представлява просто една пласмасова кутия, може да използваш обикновена йенска тенджера. Върши същата работа. Просто слагаш малко вода на дъното и пускаш на 5 мин. на макс.
vany666, леле, колко неща си накупила... Имай впредвид, че малчовците много бързо растат първите месеци и няма смисъл да се затрупваш с дрешки, които ще омалеят само след няколко обличания. И понеже прочетох, че и възглавнички си купила, само да вметна, че в началото не е хубаво бебчето да спи на възглавничка. Това е с цел да се намали риска от "синдром на внезапната детска смърт". А и обиколката на главичките им надвишава тази на раменете и ако го сложиш на възглавничка може да се получи изкривяване.  До годинката на Ивана не съм слагала възглавничка, а само първите месеци подлагах сгъната пеленка, за да не се цапа чаршафчето, ако върне кърма.

# 123
  • София

fata_morgana, стерилизирането е най-лесно в микровълновата. За целта освен специален стерилизатор, който представлява просто една пласмасова кутия, може да използваш обикновена йенска тенджера. Върши същата работа. Просто слагаш малко вода на дъното и пускаш на 5 мин. на макс.

А който няма микровълнова ?По принцип никак не ги харесвам , а сега за едно стерилизиране да си купувам...

# 124
[ И понеже прочетох, че и възглавнички си купила, само да вметна, че в началото не е хубаво бебчето да спи на възглавничка. Това е с цел да се намали риска от "синдром на внезапната детска смърт". А и обиколката на главичките им надвишава тази на раменете и ако го сложиш на възглавничка може да се получи изкривяване. 

И аз това щях да кажа, че не е хубаво да се слагат възглавнички на бебетата.   Peace  Да не говорим, че имам приятелки на които дечицата им на по 3 год. още спят без възглавница, защото така са свикнали.

# 125
Geryaleksandrova, има и таблетки за студена стерилизация, аз обаче не съм ползвала.Не им знам състава, но все си мисля, че са химия. Другия вариант е ясен - преваряване на котлона.
Аз стерилизирах в микровълновата, стерилизатора ни е на Чико ако не се лъжа.
За възглавниците - аз сложих на Вики една много тънка като стана на 3 годинки, преди това без възглавница спеше.

# 126
fata morgana купила съм повече плюшенки защото много ми харесват а и са по-топли,а моят термин е към края на септември така че памучни почти нямам
Jani4ka, Мирка знам че не се ползва възглавничка при новородено бебе, но всички комплекти които си харесах и купих се продават с възглавнички,така че си ги имам(няма д аги хвърлям я)  Peace

# 127
А да знаете от къде може да се поръчат нощници ама по големи размери, че не мога да намеря никъде. Е има ама от тея дето баба ми спи с тях. Търся нещо дето да е общо взето сносно на вид.

# 128
  • Щастлива мама на 3 слънца
Момичета може ли да ви питам, какво ползвате за интимна хигиена? Док каза ,4е може от интимния ми сапун да съм хванала гъбичките?

# 129
Сега ползвам един Ейвънски, също съм доволна и от предишния си - Лактацид. Но по принцип гъбичките често нападат бременните, така че е възможно.

# 130
Сега си взех изследванията - хемоглобина ми е 109. Мисля, че е добре, но в понеделник съм на консултация та ще видим какво ще ми кажат.
Друго обаче малко ме притесни - на белтъка в урината този път има +.До сега се рових и това което открих е, че това може да се дължи на бяло течение (каквото аз имам), други тревожни симптоми нямам за сега - нямам отоци, кръвното ми е ниско, т.е. предполагам въобще не може да се говори за по сериозен проблем. newsm78
Ще изчакам до понеделник, дано всичко е наред.

# 131
Момичета може ли да ви питам, какво ползвате за интимна хигиена? Док каза ,4е може от интимния ми сапун да съм хванала гъбичките?

Аз знам за случаи на гъбички след използването на интимен гел на СебаМед. Аз лично ползвам на Лактацид и съм много доволна.

# 132
  • у нас
аз ползвам дермаинтим на а-дерма и на билка Peace и от двата съм много доволна, въпреки че аромата на билката в момента ми идва в повечко Rolling Eyes сега има някакъв нов лактацид океан Peace мисля и него да пробвам... флоражин също ми го хвалят, но никога не съм си взимала  Simple Smile

# 133
аз съм твърдо "за" ваксините Peace

ползата от тях е много голяма- тук сигурно някой ще ме вкара в спор....
едно от предимствата им е че ако не предпазват 100% поне при ваксинираните заболяването протича по благоприятно и са редки усложненията, които в някои случаи могат да бъдат и смъртоносни.

Идеята на редовните ваксинации и обхващане на цялото население и да се ликвидират заболявания, но това няма да стане, защото все по-често майки отказват ваксини Rolling Eyes

СЗО бе планирала морбили да бъде ликвидирано до 2010, а се оказа че имаше даже и епидемия у нас Confused

аз ще поставям всички ваксини на моето дете  Peace
Абсолютно съм съгласна. Никога не съм отказвала прием. (при някои деца със по-специфични заболявания се налага да не се бият определени ваксини обаче) А за отлагането- всичко зависи от здравословното състояние на детето в момента на слаганане на ваксината- трябва да е АБСОЛЮТНО ЗДРАВО.
П.С b] Tommelise[/b], забравих да те поздравя за успешно взетия изпит (много са ми интересни твоите изпити, честно казано  Peace)
А количките, които видях засега (защото още не съм ви изчела)са направо умопомрачителни. За жалост аз ще ползвам старата ни количка, тъй като е абсолютно здрава, но и на мен ми се искаше новичка. (може би за 3тото дете  Mr. Green-да не ме чуе мъжът ми само Laughing)
Отивам да дочитам...

# 134
  • Щастлива мама на 3 слънца

Аз знам за случаи на гъбички след използването на интимен гел на СебаМед. Аз лично ползвам на Лактацид и съм много доволна.

хмм моята лекарка ми каза само СебаМед да ползва ама малко скъпичък ми се видя.Аз ползвам на Агива обикновен от 2лв. и аз незнам вече кой да ползвам.

Общи условия

Активация на акаунт