МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 32 975
  • 731
  •   1
Отговори
# 75
Честит рожден ден със закъснение на малките Цвети и Сузи!!!

Честито и на Габи!!!

С най-дори пожелания от мен   bouquet   bouquet   bouquet

Днес аз имам повод да почерпя - моята голяма дъщеря става на цели 17години!!!
Да ми е жива и здрава и не толкова вироглава си пожелавам аз  Mr. Green
Сутринта заминаха с гаджето си на почивка на остров Парос...Аз какво да кажа...не мога да я вържа, да не се получи обратният ефект като при мен -  да се махна от къщи на 17години и на 18години да стана майка...

Тази сутрин гледах запис на предаване на Гала за ваксините...Хм, и друг път съм чела материали, даже гледах филмови материали...Нищо не ме стресна така, както тази лекарка  Sad Гледайте предаването и ако искате, да дискутираме после  Hug
http://play.novatv.bg/play/231261/?autostart=true

# 76
  • София
Оле, честита ти рожденничка! Да е щастлива с изборите, които прави в живота си, да е здрава, разумна и да не липсва близостта помежду ви!  Two Hearts

И аз съм чела по въпроса разни неща и ще изгледам и това предаване, когато ми остане време на спокойствие - мерси за линка!  Hug

# 77
Честито на всички пораснали момичета и момиченца!   bouquet  bouquet  bouquet за гордите им майки!

Прилагам снимков материал на бандата, която свеки стоически, самопожертвувателно и всеотдайно отглежда на вилата. Има и малко снимки на градината - за който се интересува, но с ръка на сърцето признавам - заслугата не е моя!

http://decemvri.snimka.bg/baby/divna-na-clang.88066.19630028

# 78
КаНиМа, моята ходи на пеене , но не в хор ,а във една вокална школа- обучават ги персонално, а имат и часове поансамблово пеене. Много съм доволна. Само че е по-скъпо от хора при всички случаи.Ако това не те притеснява може да идеш да видиш, да се запознаеш с хората , с идеята, с атмосферата. Много е приятно. Ще давам повече инфо ако има нужда:) Те имаха скоро и кастинг на който си избраха дечица , на които дадоха стипендия, бях пуснала тема във форума, ама ме направиха на гъз за това, как туй било бизнес и т.н и т.н.

# 79
Честито на всички пораснали дечица  bouquet.Розови, синички и на техните семейства. newsm51 newsm59  bigdance2 Gift Gift Gift
Добре дошли Hug на  новите мами.Надявам се при нас да се чустват уютно и да останат Peace.
Вчера измина една година от когато Лъчи се отрови и оцеля Peace.Една година подарена ни от бога. Praynig
Никога няма да забравя как вие мамите от тази темичка превързахте счупените ми крила и ме повдигнахте да полетя отново.Сълзите които проляхте със мен ме излекуваха от страха,болката и шока.Продължих да се боря по -силна и по- уверена.
Благодаря.  bouquet  bouquet  bouquet

# 80
Искам да споделя с вас неща, които на мен много ми харесаха http://www.pozitivnoto.info/
аз се върнах! за тези, които ме помнят. а за тези, които не ме - добре съъъм!!! Mr. Green поздравявам и всички 'нови' 'членки'  на тази тема.  bouquet за всички Hug

# 81
  • София
Добро утро! Рано сутрин дозата за бебехоличките е ДВОЙНА  newsm06  Mr. Green

Какви са шансовете ви за близнаци - много и разнообразни както ще прочетете тукMr. Green

Ще подхвърля само малко стръв с цитати:

"3. Бременност в по-късна възраст. Шансът за близнаци  започва да се увеличава значително между 30 и 35 години и нараства още повече след това. 17% от майките над 45-годишна възраст и една на девет майки на възраст над 50 години раждат близнаци. Смята се, че овулацията се увеличава, когато биологичният часовник на жената почне да забавя своя ход."

"4. Предишна многоплодна бременност. Шансовете за следваща многоплодна бременност са 4 пъти по-високи при майките на близнаци или многознаци, в сравнение с майките бременни за първи път или тези с едно дете. Вероятността е 1:5!"

"7. Многодетно семейство. Жените са по-предразположени да заченат близнаци с всяка следваща бременност. Колкото повече деца имате, толкова по-голяма е вероятността за близнаци."

"12. Влияние на месеца от годината. Най-много близнаци се зачеват през юли, а най-малко през януари, сочат статистиките. Според учените това се дължи на ефекта от количеството дневна светлина върху секрецията  на фоликулостимулиращия хормон."

Laughing Laughing Laughing Приятна работа по близнаци-правенето - юли е! Whistling

# 82
Привет бебехолички!  Hug
Включвам се само в подкрепа на т.12 - нашите момчета са заченати точно юли месец, и то на морето. Така че ориентирайте се овреме! Wink

Щях да пиша нещо по повод политиката по отношение на многодетните, но се отказах. Само като пример девер ми и етърва ми живея в Белгия и сега ще им върнат 5000 евро от данъци, защото имат две деца. Да не говорим за всички останали предимства за децата. Отиваме онзи ден в зоологическата с тях. На входа аз казвам 4 билета за възрастни, щото деца до 7 са безплатно, а учениците плащат 1лв. Но етърва ми не знаеше и вика :А , не Дашка е ученичка /а тя няма 7г., но при тях тръгват по-рано на у-ще/, щото си мисли, че ще ползва някакви привилегии задето е ученичка. И съответно госпожата на гишето каза: А , щом е ученичка 1лв. Иначе щеше да е без пари. Та това е нашата мила родна картинка. А в техните детски градини ги водят безплатно на кино/и то на най-новите филми/, на плуване, на зоологическа. Таксата за детска градина е 10 евро. В училище всеки месец или седмица ли беше имат ден на някоя държава - изучават характерните й особености, облекло и т.н.  В училище си избираш часовете по коя религия да посещава детето, ако изобщо искаш да посещава такива. Единствено от храненето не е доволна - щото си носят по един сандвич, плод  и сок. И това им е за цял ден. Взимат ги в 15,30 умрели от глад.
Та не знам точно от къде трябва да започнат промените, за да може и при нас нещата да се оправят.
Ей пак се отплеснах. Rolling Eyes

# 83
Не ме търсете до края на месеца! Юли е, аз съм над 45 и относително многодетна (макар и не достатъчно, за да заслужа пенсия) - ако се върна с близнаци, ще е напълно закономерно!

Честито на рождениците от последните дни! Много здраве и късмет!

мамамила, добре си се завърнала! Помним ние, помним! Носиш персонална отговорност за учредяването на Клуб "Пълна къща", така че не се спотайвай! Дългото ти отсъствие се наказва с глоба във вид на снимки и напоителен разказ за времето, в което те нямаше. И не крий момите, всички ги видяхме на билборда, така че има дълъг списък от кандидат-зетьове.

# 84
  • София
Настана жега...за хората без двор, море или друга лична благинка от тоя вид е тежко и потно...

Кабо Алма, после чакаме отчет да напълним души с онова безгрижие на многодетната двойка с пораснали деца, които могат да си позволят да липсват по месец  Laughing Peace Heart Eyes Hug

Пешеходке, този уикенд в горепоказания рай на снимките ли сте? Завид  Twisted Evil и прегръдки много на Дивна - много ми е позната тая озъбено-усмихната щастлива физиономия.  Mr. Green  Hug

Наде, хубаво се отплесваш - давай така по-често, докато работите по следващата двойка близна(чк)и  Mr. Green и мечтаете за Белгийски благини.  Hug

мамамила, драго ми е   bouquet, май не се познаваме, но Кабо ми разпали любопитството (пък, ако се огледаш има ли в темата по-любопитно и по-приказливо същество от мене Embarassed), та ще се надявам на повече "снимки и напоителен разказ".  Peace

Оле, до сега гледах предаването за ваксините. В общи линии нищо , което да не знам. В момента не съм годна за обсъждания, прекалено съм развълнувана, но при всички случаи се убеждавам в едно - научили сме се да се доверяваме без да се информираме, не сме се научили да правим избор, понеже нямаме много такъв...за хора като мен е трудно да ритат срещу системата макар да знаят порочността й и е трудно да преживяват , гледайки как на всяка крачка им се ограничава свободата на избор, а и с ваксинациите е така - трябва да са по избор, но това значи всеки да си поблъска главата, докато реши за себе си или децата си (познавам доста хора, които не ваксинират децата си или изчакват по-късна възраст за някои от ваксините, те са и тези, които няма да получават повече детски тази година, заради избора си, на тях се налага и да преговарят с детски градини или ясли, ако искат децата им да бъдат приети там - в общи линии започнеш ли да се държиш като свободен мислещ и избиращ човек ставаш обществено опасен субект Confused)...ама така е - всичко си им а цена, въпроса е кое си струва Peace

И тъй, да се усмихна изпод горещия си дъх и да бягам да покулинарствам, че стана пладне и трите бройки "свободен избор" ще заискат не нещо за душата ами за стомаха.   chef Mr. Green
До скоро. Wink (няма ваксина срещу моя милост - мутирал, бебехоличен, форумо-пристрастен вирус - ама пък боледуването не  е чак толкова опасно - повишена любовна температура, криви усмихнати физиономии и малко животосъсипващи мераци - апчихххххх Joy)

# 85
Цяла седмица от къщи не сме мърдали.Играят палавниците под кестените и асмата.Бръмкат,тряскат и коват пирони.Това е предимството всеки ден да измиташ чувал с листа и цветове.
Ние се присъединяваме към морската дружина тази нощ.Стегнах багажа а милия ми съпруг като го погледна рече,,В разгледай ако си сложила нещо излишно го извади.. newsm78,,

# 86
Стегнах багажа а милия ми съпруг като го погледна рече,,В разгледай ако си сложила нещо излишно го извади.. newsm78,,

Ихихиххихи, това ми напомня наш тати...

Но при нас беше още по-забавно - тръгваме веднъж нанякъде с почти сто сака, бащата казва подобна реплика, аз отвръщам - "Ами всичко си ни трябва...", той не отстъпва и зарязва един от саковете.
Отиваме на почивката и пита - "Ъъъ, къде са ми дрехите да се преоблека?"

Къде бяха Mr. Green  а познайте Joy

"каквото си направиш сам, никой не може да ти го направи" е казал народът, това и аз му казах...

# 87
мамамила, драго ми е   bouquet, май не се познаваме, но Кабо ми разпали любопитството (пък, ако се огледаш има ли в темата по-любопитно и по-приказливо същество от мене Embarassed), та ще се надявам на повече "снимки и напоителен разказ".  Peace
ами позагубих се. ама се намерих.  Whistling
децата май ми пораснаха, някои - повече, някои - по-бързо.
таз година се занимавах с кандидат-гимназист. не че много се занимавах, че той не е от тия дето мож го пресира. свобода търси той, все. и добре, че е така. приеха го в 30то СОу със старата слава на Знаме на мира. /на мирА или на мИра/. не е доволен, ама разбра поговорката 'гат яди кифтетата - ни рива, ся що ривеш'. В общи линии разбра защо не го приеха там, където иска. дано другия път си спомни това мъничко уроче - че с мързел не става. hahaha
двете круши са много добре. живеят с високо вдигнати нослета и брадички. това ми харесва. едната повече, другата по-малко, но всяка си е по-своему свободомислеща свободолюбива. Mr. Green
кат майка си. аз съм още по-добре - щастливо разведена и много влюбена отново.  Blush Blush
  261uu
децата май се справят с раздялата, поне така ми изглежда като се вгледам  newsm78. Живеят половин месец с баща си, той е много грижовен и се справя.  newsm20
и така. всички са здрави. лято е. отиваме на Пирин.
желая на всички ви слънчева и усмихната почивка.   bouquet
снимки http://family.webshots.com/album/578186579zAjorp сега качих, платих си налога за тригодишното мълчание  Hug

# 88
До скоро. Wink (няма ваксина срещу моя милост - мутирал, бебехоличен, форумо-пристрастен вирус - ама пък боледуването не  е чак толкова опасно - повишена любовна температура, криви усмихнати физиономии и малко животосъсипващи мераци - апчихххххх Joy)
Няма, няма  Joy Почвам да се заразявам, ама ми е противопоказно...
Ти си голяма работа, Ванче  Hug Много ме зареждаш с усмивки и настроение   bouquet

ЧЕСТИТ ЮЛИАНОВДЕН!!!
ИМА ДОСТА ИМЕННИЦИ, СРЕД ТЯХ И МОЯТА ГОЛЯМА РОЖДЕНИЧКА ПРЕДИ 2ДНИ - ДЖУЛИАНА  Wink
БЪДЕТЕ ЗДРАВИ!!!

# 89
  • София
Мила, добре си се завърнала. Вече бях изгубила надежда, че някой от създателите на темата и клуба ще се намерят отново. Много се радвам за децата  Hug И ти изглеждаш добре. Дано наесен да се видим.

Ванче, стига мечта, действай. Виж Цоци как се ориентира овреме и сега не мечтае, а се радва   Hug

Канима, трябва ви просто по- голям багажник  Laughing Laughing Laughing

Общи условия

Активация на акаунт