МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 33 358
  • 731
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Ах, синеокото злато на Пешеходкова има рожден ден - да расте силен, добър и безусловно обичан!   Gift  ura nbirthday

ВЕСЕЛО, НЕЗАБРАВИМО ПРАЗНУВАНЕ И НА ВСИЧКИ ДРУГИ РОЖДЕННИЦИ!   bigdance2 newsm67

# 646

Мишел, след Самуил последва Кардам и третия трябваше да е Омуртаг, но провидението се смили и ни доведе Дивна (красавица неземна) Laughing
   Grinning Явно някой си пада по българската история.
Stop Като е така, нека и  аз да си призная ; Имаме си Климент и Ангел, имаме също и Симона. Един Наум ни липсва и тази зима мислим да си го наваксаме  Joy
Поздрави на всички и именници и рожденици   bouquet за техните майки.

# 647
Честито на днешните рожденици!
Да са здрави и весели, много успехи и много поводи за празнуване.

bdbaloni baloni bdbaloni baloni bdbaloni

# 648
Здравейте мами куражлийки !   Simple Smile
От известно време следя темата ви с интерес тъй като скоро и аз ще стана една от вас, живот и здраве. Очаквам третото си момченце през Декември и много се вълнувам, щастлива съм, но  си задавам купища въпроси - част от отговорите на които се надявам да получа при вас! Истината е че не бяхме планували да имаме трето - така се случи, но не сме се и замислили за миг за друг вариант освен да си го запазим. Проблемите ми обаче са няколко - първо: Съвсем, ама съвсем сами сме, нямаме баби, лели, дядовци и прочее...всички са по чужбина и бият отбой...даже майка ми на която разчитах изключително ме "сюрпризира" тези дни, че ако изобщо дойде за раждането ще е максимум за 10-ина дни( тъкмо си извади разрешително и започна хубава работа в Швейцария - нещо за което винаги е мечтала). Второ: аз съм с трето секцио, а разликата между малкия батко и бебето ще е към година и 7 месеца......той си е още бебе..и тъй като само аз си го гледам много ме търси и е много привързан към мен...още от сега нервничи като го гушкам по-малко, защото лекарката ме предупреди, че матката ми е много изтъняла и може да не издържи, да не вдигам тежко да си почивам....това вие по-добре от всеки знаете, че е невъзможно........ Rolling Eyes Трето: таткото ни бачка яко и почти не може да помага за децата, а аз ще поседя в болницата поне седмица, после ще ми е нужно малко време да се възтановя от секциото......и така...сложно е! Разбира се не е само черен дявола -  баткото ни е голям и помага много, ходи си на градина, децата са ми слънце - кротки и оправни, има едно момиче което ги гледа понякога след работа, остава и до късно вечер като се наложи, а майка й идва да помага веднъж седмично с чистене и гладене, финансово се оправяме. Замислям се даже дали да не взема жена временно да е в къщи денонощно, но макар и широк - живеем в апартамент и не знам как ще стане...пък и чужд човек...знам ли..... Tired Съжалявам за дългия пост и за многото тюхкане, но се надявам тук да полъча разбиране, съвет или просто подкрепа, знам че на никоя от вас не й е леко!l:Възхищавам ви се...Страхотни сте!  bouquet

# 649
                                                         ЧЕСТИТО НА РОЖДЕНИЦИТЕ!!!
С най-добри пожелания към слънцата на мама и тати, да са радост и гордост!!!

Преди 10-ина дни сънувах, че раждам тризнаци-момчета и разказах съня на мъжа ми  Laughing Беше много ентусиазиран и май лятото ще правиме опити за бебенце. Проблемът е, че ще трябва и то да има братче или сестриче, близко по възраст и се чудя дали да не направя инвитро за близнаци, че ако трябва да бременея и пети път, това означава 4 години от живота ми да съм с голям корем  Rolling Eyes
Минаха вече 2г и половина от второто секцио и може да се пробвам за нормално раждане....абе не ме слушайте - още даже не съм бременна  Laughing

Добре дошла, Пелини  Hug
Виждам, че и на теб не ти е лесно...Аз бях в такава ситуация преди известно време, добре че имам сестра си, която ми беше опора  Heart Eyes Моите второ и трето детенце са с 2 години разлика, родени със секцио. Синът ми също беше привързан болезнено към мен, освен това и още го кърмех, когато влязох да раждам малката. Водеха ми го в болницата всеки ден по 2 пъти, за да го гушкам и кърмя, държеше се "мъжки" - без рев, без хленчене, а беше ужасно ревлив докато не се роди бебка. Така че не се притеснявай за мъника! Моята свекърва дойде само 1 ден преди раждането и остана седмица (5 дена бях в болницата и след изписването си тръгна на следващия). Така че и аз не успях да разчитам по-стабилно на нея за помощ, докато се възстановя. Ако наистина можете да си вземете човек да ти помага денонощно, ще е супер! Някой да става да ти дава бебенцето през нощта, ако си изтощена и да завива малкия батко...Защо не говориш с момичето, което идва да гледа малките? Ако не е ангажирана със семейство или гадже, няма да й е проблем да остава. Моят мъж пътува много и редовно оставах сама с двете бебета и каката, доста нанагорно ми идваше  Confused
Пожелавам ти бързо възстановяване след секциото, за да се грижиш за армията момченца у дома  Hug

# 650
http://anixi.snimka.bg/maternity/bogatstvo.371426.21128805
Момичетаааааа как сте? Не съм влизала тук от как се роди бебата значи около 2 месеца....И пак нямам време, но поне пускам малко снимки за компенсация Simple Smile

# 651
  • София
http://anixi.snimka.bg/maternity/bogatstvo.371426.21128805
Момичетаааааа как сте? Не съм влизала тук от как се роди бебата значи около 2 месеца....И пак нямам време, но поне пускам малко снимки за компенсация Simple Smile

Оооооо, прелест! anixi, благодаря за тези прекрасни бебешко-любовни гледки!  Hug Heart Eyes
Тъкмо ми идват навреме в комплект с плановете на Оле затвори очички - страхотна бебехолична комбинация!  Mr. Green 

Пелини, добре дошла!   bouquet Просто се възползвай от всяка дори и малка помощ в началото след раждането, а после някакви неподозирани сили завладяват женското тяло и ум и справянето се получава. Поне при мен така беше след раждането на второто - мама беше само за една седмица при мен, таткото все на работа и аз рева как ще се оправя с ревнив малчо, който се тръшка за всяко нещо, бебе и всичките си телесни болки и душевни терзания, ама...като видях, че няма на кой да разчитам все едно ми се включи някакъв резервен генератор и припнах като младо яренце. Laughing И до ден днешен се справям сама с децата, много рядко се случва да имам помощник, но с времето си свикнах, даже така ми е по-добре. Wink Сигурна съм, че ще успееш да се справиш по твой уникален и успешен начин! Hug Praynig

# 652
Oле затвори очички, maminkavania благодаря ви! Heart Eyes
Жената, която ми помага си има семейство, мъж и дете, а и ходи рано на работа - даже сега води Ицката сутрин на градина, иначе само тя ми е помагала винаги, живее близо и вече сме близки, много съм спокойна с нея, но не става да е в къщи постоянно. Чудя се тепърва къде да търся човек, кога ще се опознаем...пък и за месец - два, разчитах в това отношение на мама, сега мислим поне някоя позната или  роднина да е..но не се сещаме за никой.....в крайна сметка май ще се оправиам сама..."ПО-моя уникален и успешен начин"  - много позитивно ми прозвуча това...благодаря ви още веднъж!  Hug

# 653
  • София
Пелин  Hug
Аз съм отскоро в тази тема и първият ми пост беше подобен на твоя. Сега 5 м. след раждането на третото ни детенце се справям точно както Ванчето ти е казала по свой начин, щастлива съм и ми е по-лесно от колкото като бях само с 1 дете. Имам нужда само от прителските раздумки във  форума.  Hug Hug Hug Hug

Само че да знеш , че бебехолизма зарАзен .  Grinning

anixi страхотни сте!  Heart Eyes

# 654
Прибрахме се от Варна....дроб съм,дори дроб сарма Crazy Joy,
момичета,явно съм отвикнала от дълги преходи....делфинариум,зоологическа градина,морска градина....
аквариума го отказах Tired....седнах да пия едно кафе....,
явно трябва да презаредя батериите...
Лека вечер.....

п.п.Пелини,ще се справиш...2 и 200 знае човек...,
моите девойки са с година  и осем месеца разлика...трудно е ,но се намират варианти,само да сме  здрави,другото се нарежда.... Simple Smile

# 655
  • София
Пелини, ще се справите  Hug Ако тази жена продължи поне баткото да води до градина, с малкия и бебето все ще се справите. Ще се научи детето, че има и още едно по- мъничко детенце и че мама трябва и за него да мисли. Вярно е, че се тревожим винаги предварително, но не го мисли от сега. Всичко ще си дойде на мястото.

anixi, много сте хубави! А децата помагат ли ти?

Момичета, вижте нещо интересно. Ако бременните не искат, може и да не го четат, но на мен ми се стори удивително http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=528807.0

# 656
Здравейте!
Добре дошла на новата мама!   bouquet
Ние днес бяхме на сватба,преди малко се прибрахме.Искаше ми се да поостанем още мъничко,но бях с Ивон и Бела,излязли сме от сутринта в 9 и 30,та чак сега..Много им се доспа и се разлигавиха,разкиселивиха и...Нямаше как....Бяха голяма атракция на сватбата...Танцуваха,тичаха,пукаха балони,все се навираха по на хората масите,особено при булката,едвам смогвах да ги догонвам...Бела пък се завря под роклята на булката,докато режеха тортата  ooooh! Умрях от срам  Laughing
Аз също си изкарах добре,макар че доста се изморих...Този път се престраших и друснах няколко хорца  Grinning Пийнах и половин чашка бяло вино  Blush,ама какво да направя,много ме изкушиха....Обаче след хорцата бебо нещо много се раздвижи,усещам го много по-силно вече Rolling Eyes
Охх,вече едвам смогвам с децата,макар че и майка ми,и баба ми помагат много....Много ме изнервят,все са криви,все правят инати,все се цупят,все проявяват капризи....Вече няма ден,в който да не ме разреват,и да не ме изкарат от кожата ми....Не знам вече...Останах без сили да обяснявам,да викам,да се карам,да говоря....То влиза през едното,излиза през другото ухо....
Ами оплаках се...
Сега отивам да взема душ и да лягам,че направооо.....
А ето и 2 снимки на тумбачето от днес сутринта

# 657
ееееееееее най-после всичко живо спи, таткото на запивка...каква тишина Simple Smile))) чак на моменти се питам нормално ли е Simple Smile
Днес на гости ми бяха две дружки от ученическите години, толкова ми беше приятно Simple Smile бъра-бъра не усетих времето как мина...
Едната беше с дъщеричката си, голяма веселба си спретнаха хлапетата - музика, бой с възглавници Simple Smile ехххххх да бях и аз дете Simple Smile
Пелини  welcome аз мога много да ти разкажа защото разликата на моите бебета е точно като при теб Simple Smile обаче и много време ще отнеме. Нашия Чочи е много мило и кротко дете, докато бях бремена ме разплакваше чак защото като разбра,че имам бебенце в корема идваше и ме целуваше по него. С носенето проблема и при мен беше голям. Но последните месеци разчитах на другите деца, те го пренасяха като се наложеше. Когато се роди бебата обаче и се прибрахме в къщи, Чочо започна да ме блъска, да пищи и да се крие при баща си. Направо бях съсипана Sad , но тази реакция беше за два дни Simple Smile сега идва при нея, гали я по главичката и я целува - адски трогателна картинка. Сега за помощничката Simple Smile При раждането на всяко от децата ми, мама идваше на помощ Simple Smile, с първото - един месец, тогава бях много зле, но едва дочаках да си тръгне, с второто две седмици Simple Smile още по изнервено, с третото една седмица бях на ръба на нервна криза, за четвъртото не дойде. Много ми помагаше, много я обичам и много се разбираме, но за една домакиня е кошмар друг да поеме функциите и, ако ме разбираш, затова реших, че мога да се оправя и сама. Трябва да ти кажа, че едва тогава оцених какво е било мама да е до мен макар и за една седмица Simple Smile и не толкова заради помоща, колкото заради куража, който ми даваше Simple Smile Много ми беше трудно, особено първите дни - не знаех къде се намирам Simple Smile после малко по малко си стъпих на краката и така Simple Smile ще се изненадаш от себе си и от това на какво си способна Simple Smile ще видиш 

# 658
  • София
Хайде, поглезете сетивата си с нещо любимо в неделя сутрин. Grinning

За семейството ми днес е работен ден по стечение на обстоятелствата, така че - мързелувайте и за мен - аз яхвам студеното есенно слънце и тръгвам на обиколка по света - ще гърмим с Господ буреносни облаци да отваряме път на надеждата, че на места защитният й слой е доста поизтънял, пък после ще трябва да огрея над подопечните ми душици, докато се борят с гравитацията и "земните неща". Mr. Green  Mr. Green
Лека, слънчева и безаварийна! Hug

# 659
 Аниксиииии, радвам се да те видя Hug........Честита дъщеричка и тайно ти завиждам за това,че успяхте да постигнете баланс при децата!!!!! Дано Бебка да е кротка и спяща,че да успяваш да си свършваш работата!!!!

Лично аз не бих отказала помощ - за домакинството......Много се радвам,че последният път майка се вслушваше в това, което аз искам. Стигаше ми,че бе по техническата част - да изчисти, да наготви и пр. В тази връзка Пелини(добре дошла  bouquet) кой каквато помощ може да ти окаже - приемай! Поне в началото докато се стикова организацията в къщи.....Ще се справиш, за всякакви душевни терзания и плаквания - ние сме насреща! Можеш тук да споделяш и да ти олеква.....

Мони, много симпатично коремче....Да го погалиш от нас!!!!!!

Теди, благодаря за линка, сложих си го и във ФБ.....

Лили, радвам се да те видя!

Таня, да.....моралната подкрепа в темата дава крила......

Пролетна, как сте вие?

Оле, тризнаци, а? Темата и бебехолизма явно влияят и на сънищата.......И то за много.......

maimp какъв е този задъхан пост????? Не вярвам да си изгубила тренинг......Другата седмица - повторение на обиколката с усмивка на уста!

Ванче, къде ще ходиш в това мързеливо утро? Стой си тук! Пък ако някъде около мен загърми - ще знам, това си ти и Господ!

Благодаря за кафето, пия си го в момента и се зареждам психологически да започна да си върша обичайните дейности......

Хубава неделя, момичета!

Общи условия

Активация на акаунт