Мами в Австрия - 45та тема

• 55 790
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
Пък на мен пак ми свиха портфейла с документите  Twisted Evil
 #Cussing out #2gunfire

# 481
А от каква възраст на децата са градините? ИМа ли изобщо ясли? И какъв е порядъкът на таксите (въпреки разликите, предполагам има нещо генерално общо)? При първа възможност ще се върна назад в темата, както и в предишните ви теми.

# 482
Зайо, синът ми още не е на градина и не зная подробности, но ще ти напиша какво ми е известно сега.

Има ясли след годинка, има и детски градини. Мисля, че в държавните са 25 деца в група. В яслата по-малко.

В едната, която ми харесва, искат от седем до дванайсет около стотина евро месечна такса. Храната е допълнително и излиза около 70. Конкретни суми още не зная, защото не са обявени в сайта, но това ми сподели директорката на градината, когато го записвах. Другите такси са различни- според заниманията (балет, език, спорт, креативни курсове)...

Другата градина- Alt Wien също частна, но с голяма финансова подкрепа от държаните институции, таксите са по-ниски. До дванайсет часа без хранене е безплатно. С хранене 70 евро. Проблемът е, че се чака за място около две години.

Има и още една- Kinderfreunde, но там не са ми дали никакви точни месечни суми.

Съществува и опцията Tagesmutter. Това е дама, която се грижи за 4-5 деца в нейното жилище. За разноски не мога да кажа нищо, защото не стигнахме дотам  Simple Smile .. Мисля, че пак се заплаща само храната. Места преди имаше много, но сега много трудно заради ниските такси.

Всичко това е ново 2009/ 2010 и се отнася за децата с постоянно местожителство във Виена.
Нека съфорумките споделят как е в другите градини и колко се чака...

Иначе имаме от няколко седмици Babysitter (Leihoma- нещо като "баба под наем") и заплащаме десет евро на час.
Има обаче и за седем-осем евро на час. Не е проблем да се намери, защото много хора си докарват приходи така.

# 483
Мили дами,
моето пътуване до Виена, най-после, ще се състои в средата на м.октомври и в тази връзка искам да ви попитам какви са температурите през този месец-става ли много студено,вали ли много,за да зная как да се подготвя Simple Smile
Благодаря ви предварително за вниманието

# 484
Пък на мен пак ми свиха портфейла с документите  Twisted Evil
 #Cussing out #2gunfire

Weary Гадост!!! И тук ли като си загубиш или ти откраднат документите започва ходене по мъките като в Б-я? Само не казвай, че и българските ти документи са ти взели!!! Има ли шанс да ги намерят полицаите? В България често захвърлят някъде документите, след като вземат парите или тези, които са ги откраднали, се обаждат и казват, че са ги намерили и искат парички за услугата, че ти ги връщат  smile3514
Дано и тук има такива кретени, че по-добре така, отколкото да се занимаваш с изкарване на нови документи!!! Стискам палци да се намерят!

# 485
Уомби, искренно ти съчувствам.
а на нас ни се случи друго - В Събота моЙто мъж отишъл на Донаупарк с Алекс и там отворили колата и взели чисто новото столче на малкия. Нищо друго не са взели.  В неделя се оборудвахме от willhaben.at със същото макси кози само за 40 евро.

Eva69 - по мои наблюдения, октомври във Виена е като ноември в България. Гледай тук - http://wetter.msn.com/tenday.aspx?wealocations=wc:AUXX0025

zaiobaio - ние ходим в държавна плащаме само за храната /около 55-60 евро на месец/. Не сме чакали 2 години за място, подадохме януари, когато е срока и тръгна на крипе през септември.

Бауернхоф-ките, как прекарахте на Бауернхофа? къде е това? хубаво ли беше и заслужава ли си?

Въпрос към всички - трябва ми телефон на българския магазин на Оттакрингерщрасе 86 /ако някой го знае/, че ми е на другия край - да звънна преди да се запътя натам, че вече един път го "хванах" затворен.

и една молба  Praynig  - Спешно издирвам някой, който да ми пренесе една не голяма чанта до София, /срещу заплащане естественно./ Трябва да стигне до там до 18 октомври.   

# 486
Ами те на мен от паркинга пред Донаупарк ми взеха портфейла, само че в петък. Аз метнах чантата на предната седалка, през това време на Даниел му се допишка и нали е дете не искал на това дръвче, ами на онова и не на онова дръвче, а ей на онова камъче и така се отдалечихме на около 5-6 метра от колата, а вратата зее и вътре чантата ми. Нямаше никой, само едно семейство с дете минаха покрай нас докато Дани вършеше работата... До последно портфейлът си ми беше в чантата. Явно там е станала случката. Внимавайте по паркинзи, бензиностанции и детски площадки. Децата разсейват, а гадните крадци се възползват от това.  #Cussing out #2gunfire

Ние официално открихме сезона на бронхита с ужасяваща кашлица и 39 и нещо температура. Да ни е честит!

Ди какво стана с изследванията на имунитета?

# 487
Много благодаря, Simple Smile) и Лили - Лу!!!  Hug Hug

# 488
Ние официално открихме сезона на бронхита с ужасяваща кашлица и 39 и нещо температура. Да ни е честит!

Ди какво стана с изследванията на имунитета?

хихи днес си мислех за вас, ама ти ме изпревари.
ние открихме сезона на ангината със сливици като домати и 39 градуса Cry отидох на работа в 6.45ч.  и в 7.45ч. мъжа се обади да се прибирам че виктор е болен.

иначе детския каза, че имунитета на алекс е нормален, нямал някакви особени отклонения, само тетануса му бил под нормата, та му прасна още една 6 валентна ваксина. което ми докара  #Cussing out #2gunfire от рени Mr. Green
ще покажа изследванията и на 2рия ми детски, и се замислям за имунолог. детските лекари все пак не са имунолози... не знам, алекс засега се крепи и пие коластра.

# 489
Като си се насъскала да го ваксинираш му сложи тетанус само. За какво му е 6 валентно чудовище  #Cussing out #2gunfire ( и аз като Рени  Mr. Green )
Не  мога да и да си помисля за работа. До сега равносметката е 8 дни градина и 3 дни в къщи като второто е с тенденция да се увеличава.
Тази година залагам на пчелното млечице и прясно изцедените сокове. Да видим разултата. Аз лоча по около половин литър прясно изцеден сок сок на ден ( не ме питайте как го правя  Mr. Green) и до сега най-смело удържам фронта, въпреки, че ме окашлят вече втора седмица. Мъжът ми и синът ми бяха "повалени" безсрамно от гаден вирус.
В градината ми казаха "ами те всички кашлят, няма проблеми. Нормално е."  Така, че Ди, опитай се да свикнеш с нормалните неща в живота и не се занимавай с имунологични изследвания и конски дози ваксини. Аз претръпнах вече  Mr. Green

# 490
  • Viena
Zdraveite, iskam da spodelq moite vpechatleniq ot avstriiskite detsa otnosno bolestite. Minalite pochivni dni, bqhme v planinata s golqma grupa Avstriiski sem. Imashe  okolo 12 detsa i polovinata bqha malko nad godinka. Vsichki drebosatsi vlacheha takiva sopoli (s izvinenie), kakvito v BG nikoga ne sam vijdala :lol:Kadeto i da vidq maika s malki detsa povecheto sa sopolivi i nikoi ne im obrasta vnimanie. Qvno tuk e savsem normalko da si qko hremav  Laughing
Moq sin sasto boleduva , no nikoga ne sam go ostavqla bolen v detskata gradina i vinagi sam  vzimala merki , za hrema sam slagala kapki solen raztvor ,samo i samo da ne se hronifitsira, tuk ne vidqh takova nesto Laughing Moje i da gresha.
Otnosno vaksinite az sasto sam protiv, golqmo natovarvane e za malkite detchitsa. Zadaljitelnite ok, no virusnite ne bih
Do skoro

# 491
Rali
човек или е за ваксините или не. тук задължителни няма, има препортчителни и всеки сам решава. Сополите за мен не са болест и не мога да оставя децата у дома за течащ нос, иначе нито има смисъл да ги записвам на грдина нито да ходя на работа. А това че някои родители не чистят носовете на децата... Си е до родител, без значение от националността.

# 492
  • в шоки-land
Хей Амейче да не се местите да живеете във Виенна?!?

не, Джули Hug Heart Eyes, оставам си в Шокиланд, но май ще идвам на посещения редовно....братовчедка ми е вече там с детенцето и мъжа си...казах й за темата, дано се регистрира скоро....

# 493
E значи със сигурност, ще ми се обадиш да се видиме:)

не, Джули Hug Heart Eyes, оставам си в Шокиланд, но май ще идвам на посещения редовно....братовчедка ми е вече там с детенцето и мъжа си...казах й за темата, дано се регистрира скоро....
[/quote]

# 494
Момичета аз да ви питам, ако някой знае да ми каже. Колко горе-долу струва курс за сладкари в Австрия? И с каква продължителност са?

Общи условия

Активация на акаунт