Мами в Австрия - 45та тема

• 55 790
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
Зравейте, дами и Кристиан!  Grinning

Има ли и други фенове на мюзикъла?
Започна Tanz der Vampire, а сега видях и Ich war noch niemals in New York.
Някакви отзиви?

# 466
Tanz der Vampire съм го гледала преди години и много ми хареса. Сега не знам как е.

# 467
на мен би ми било интересно да видя мюзикъл. ходила съм само в лондон на няколко и много се забавлявах
не че тук ще разбера нещо от това, което пеят Simple Smile

# 468
Ето ви едно вълнуващо четиво от пресата днес...
http://www.orf.at/#/stories/2014537/

Лоши времена настанаха за "тафелзюндерите"! Да видим какви ще ги къдрим.
Маним, вашата кола май съвсем скоро я докараха...

Опитах се да си преведа страницата с гугъл, но нещо не мога да разбера съвсем добре съдържанието. Ясно, че са започнали акция, обаче пак не разбирам как това касае хора, които имат коли на името на друг човек и карат тук с пълномощно?!?!? Или вече това, че колата не е твоя няма значение - щом се кара тук, значи трябва да има платена такса NOVA и т.н.?!?!?
Нашата кола е купена от България, но не е регистрирана там, а само с транзитни номера я докарахме до тук. Трябваше да я регистрираме до 10ти септември, но графикът ни беше пренатоварен и не стигнахме до там (пък и мъжът ми беше убеден, че не е проблем да кара с транзитните номера до края на септември). За наш лош късмет (а може би просто е в резултат на акцията, за която става въпрос), откакто колата е тук, вече за втори път го спират и му проверяват документите. Първият път беше ОК, обаче вторият беше точно на 11 септември - ден след изтичането на срока. Веднага взеха транзитните номера и спряха колата от движение. Сложиха му бележка, че трябва да се регистрира веднага, иначе ще я вдигнат и посъветваха мъжа ми да иде ето тук: http://www.wuestenrot.at (защото е най-близо до нас). Не знам какво е това - застрахователна компания, еквивалент на нашето ДАИ или всичко на едно, но те казаха, че първо трябва да направим преглед на колата в сервиз на Опел. След като получим бележка, че всичко е изправно (някакъв Параграф 57), трябва да го изпратим на централата на Опел, от където да получим някакво си писмо, с което отиваме във Финанцамт, за да си платим таксата NOVA. Следва да се направи застраховка. Когато всичко това е свършено, мъжът ми трябва да отиде до въпросният Вустенрот и да му дадат австрийските номера. А през това време колата е на платен паркинг, за да не ни я вдигнат Sad, но по-лошото е, че не можем да я ползваме Sad Когато сагата приключи, мога да дам информация на нас кое колко ни е струвало и колко време е отнело (колата е Опел Мерива, декември 2005).
Уомби, на теб задължително ще звънна, ако тук никой друг не се интересува!!! Само че сега си мисля, че май български номера да се сменят е по-различно от това да се махнат транзитните и да се сложат австрийски, защото май трябва да се отписва колата от България първо. Но това трябва да се провери...

# 469
Има ли и други фенове на мюзикъла?
Започна Tanz der Vampire, а сега видях и Ich war noch niemals in New York.

Има, има  Simple Smile Не съм ходила на тези, но много искам да отида ...
Лили Лу, ако си търсиш компания, аз бих дошла  Simple Smile

Когато сагата приключи, мога да дам информация на нас кое колко ни е струвало и колко време е отнело (колата е Опел Мерива, декември 2005).

Маним, аз също живо се интересувам и бих искала да знам как е приключила тази епопея!

# 470
Здравейте мами,

За пчелното млечице:
аз също давам на децата си /а когато се сетя и на себе си/ през есенно зимния период пчелно млечице, прополис и цветен прашец. Пчелното млечице го давам по следният начин - на върха на пластмасова/!/ пръчица ок.2гр. вземам от него и го  давам под езика, след което една лъжица мед.
Също така през годините също давам от време на време като ги сменям, коластра, зелена енергия/водорасли/, слънчева енергия, рибено масло за деца... И понеже за по-малко дете е неприятно да гълта капсула, то аз я отварям и изсипвам прахчето в устичката. Прахчетата съответно си имат и слънчеви имена  Simple Smile. Съчетано и с останалите грижи и закаляване, според мен има отличен резултат, както и приучаването към позитивно мислене, слънчево, ведро и светло настроение, съзнателно избягване на употреба на думи с негативно значение!
На мюзикъли аз ходя в Баден. Последно бях на "Der Alpenkönig und der Menschenfeind". Чувството по време и след спектакъла е превъзходно.
Светъл ден

# 471
Мегало, Еми, другия път може да отидем заедно!  Grinning Опитваме се да организираме нашата Kinderoma за една вечер и ще ходим с мъжа ми. Решихме да дадем шанс на вампирите, защото сме скептични към дядо Удо..

За почитателите на *Afrika, Afrika*- от ноември започва от същия продуцент India - A journey to the land of mystery and wonders. Вече се продават билети! Езикът е без значение, там само око плакнем  Laughing

# 472
Здравей Мегало,

аз съм с Булсатком и понеже съм болна вчера и днес съм си в къщи и пазя ТВ-то, когато не спя...Simple Smile Не съм имала проблеми тези два дни. От близо 2 години позлвам Булсатком и съм забелязала, че когато времето се развали и особено има силен вятър или буря винаги имам проблеми да хващам сигнала. Но през това време прехвърлям на АТ ТВ и оправям положението...Simple Smile Така, че може да имаш временни проблеми свързани с времето. Ние мислехме, че нещо при вятър горе антената се е разхлабила и разцентрирала, оказа се, че това не е фактор... Просто съм го приела като факт и знам, че от самосебе си се оправя...Simple Smile

# 473
Хей Амейче да не се местите да живеете във Виенна?!?

# 474
Здравейте на всички! Извинете, че така нахлувам в темата ви, но е много възможно скоро да се присъединя към вашата дружинка  Wink. След 2 до 3 месеца съпругът ми започва работа в Лихтенщайн. Дотогава трябва да решим къде да живеем - в Швейцария или Австрия. Както и да си уредим живота на място, за да се преместим след Нова година цялото семейство, заедно с дечицата ни, които ще са на година и половина. За момента доста клоним към Австрия, най-вече защото е част от ЕС и по тази причина отпадат някои формалности, които в Швейцария ще са неизбежно досадни и задължителни. В същото време, повечето му колеги предпочитат да останат да живеят в най-близкото градче, което е в Швейцария и това леко ни разколебава. Много важен детайл за бъдещото ни решение обаче е как е уредена грижата за малки деца в двете страни. Ще съм ви ИЗКЛЮЧИТЕЛНО благодарна, ако ни помогнете с повече информация както за това, така и за живота там като цяло. Пуснах и отделна темичка - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=523988.msg16266385#msg16266385.
Благодаря предварително на всички, които ще се включат!  Hug

# 475
Здравей, Зайо! Simple Smile

Към кой град сте се насочили?
Мисля, че финансовата част и получаването на място в детска градина са различни в различните общини...

# 476
Трябва да сме максимално близо до Лихтенщайн, за да може таткото всеки ден да ходи спокойно на работа. В случая говорим за Фелдкирх.

# 477
Зайо, като начало можеш да погледнеш сайта на Feldkirch.
Намира се в Bundesland Vorarlberg. Дано се включи някой с директна информация оттам. Simple Smile

# 478
Проблемът ми е, че съм учила немски, но далеч не достатъчно за целта... И двамата с таткото сме с английски гимназии, той в работата си също ще ползва само английски...

# 479
Зайо, ако не се включи друг с информация, прегледай актуалната тема.
Имаше дискусии за детските градини, както и полезни линкове на български  Simple Smile

За Виена е много различно- някъде чакаш дълго за място- както в частни, така и в държавни, а други пък получават бързо..
От тази година в повечето се заплаща само храната и евентуално организаторски такси в течение на годината.

Общи условия

Активация на акаунт