предстои ми хистероскопия - да поговорим

• 213 368
  • 766
  •   2
Отговори
# 210
Като излязох от упойка имах леки болки, наподобяващи менструалните такива. Бяха за кратко 10-15мин. Имам кървене, но е леко, предполагам, че за 2-3 дни максимум ще спре. Не ми изписаха антибиотик. Чувствам се добре. Няма нищо страшно /казвам го за момичетата, които не са правили хистероскопия/.
Забравих да попитам за сексуалните контакти кога могат да се въстановят.

# 211
Може ли някой да каже в коя държавна болница правят хистероскопия?

# 212
  • Северозапада
Доколкото знам в Майчин дом правят или поне имат цена.

# 213
За "Майчин дом" не искам много да чувам. Simple Smile Иначе и за ВМА пише в сайта им, че правят, но някой беше споменал по-горе, че не правели вече.

# 214
момичета, здравейте Simple Smile моля, пациентките от Надеда да споделят същите инструкции като при пункция ли са а хистерото - ядене и пиене до 10 предишната вечер, без разхлабителни?

# 215
момичета, здравейте Simple Smile моля, пациентките от Надеда да споделят същите инструкции като при пункция ли са а хистерото - ядене и пиене до 10 предишната вечер, без разхлабителни?

Да същите са,храна и вода до 22 часа,не са ми давали разхлабителни,гладна и жадна сутринта с всичките изследвания които са ти казали да носиш.

# 216
Аз правих хистероскопия в Щерев заради полип. Процедурата я прави д-р Савова. Самата процедура мина ОК като манипулация и екипна работа (въпреки че бях супер уплашена). Сестрите не бяха особено мили, но явно трябва да се свиква с това...
Изписаха ме на същия ден към 7 вечерта, като следващите дни не съм имала кървене, по-скоро леко розово на моменти.
Обаче на втория ден след процедурата ми идеше да си отрежа главата! Толкова ужасно главоболие не съм имала никога! Обадих се на д-р Савова и тя ми каза, че може да е от упойката и да пия обезболяващи и мнооооого течности. Така и направих, но не бих казала, че имаше особен ефект. Главоболието мина за 2-3 дни.
Знам, че не при всеки се получава главоболие след спинална упойка, но следващия път сериозно ще се замисля за пълна. Казвам следващ път, защото се оказа, че пак имам полип и ще трябва да се ориентирам за нова хистеро скоро Sad

# 217
kasiopeya след колко време се появи пак полип? Аз също съм правила хистеро при Савова и съм меко казано доволна / резултата се вижда в подписа ми/. Тя е изключителен професионалист и ще й бъда благодарна цял живот. А това, че те е боляла глава никой не може да ти  гарантира, че това няма да се случи. Това е основния страничен ефект на спиналната упойка и се случва на повечето момичета. А нима при пълната упойка няма странични ефекти? Мисля, че даже са повече.

# 218
  • София
kasiopeya, би ли споделила дали са ти правили хистология и колко време след премахване на полипа той се е появил отново.
Знам, че темата е за хистеро , но се възползвам да науча повече кога е вероятно да се появи отново полип, въпреки че при всеки е различно. Може и на лични да ме информираш Simple Smile

Моята хистероскопия беше миналата седмица в Щерев, при д-р Андреева. Главоболие от упойката не съм имала, по-скоро ми беше трудно да се справя с тоталната неподвижност няколко часа заради упойката. Имам съвсем леко зацапване на моменти.

# 219
титка,януари месец правих хистеро-миналата година-отстранявахме полипи,април месец отново се бяха появили и правих втори път хистеро

и при двете имах хистология

Последна редакция: вт, 22 яну 2013, 18:43 от pimi

# 220
Мисля, че винаги правят хистология, поне при мен беше така.

# 221
kasiopeya след колко време се появи пак полип? Аз също съм правила хистеро при Савова и съм меко казано доволна / резултата се вижда в подписа ми/. Тя е изключителен професионалист и ще й бъда благодарна цял живот. А това, че те е боляла глава никой не може да ти  гарантира, че това няма да се случи. Това е основния страничен ефект на спиналната упойка и се случва на повечето момичета. А нима при пълната упойка няма странични ефекти? Мисля, че даже са повече.

Vesta, първия ми полип го махаха във Вита, но тогава с абразио. След това пак се беше появил (не знам дали все на едно и също място се появяват) след около година и нещо. Тогава д-р Савова го махна и задължително следва хистологично изследване. След около 7 месеца се оказа, че пак имам полип! Аз не се съмнявам в професионализма на д-р Савова, но никой не може до момента да ми отговори защо се появяват полипите и как може да се предотврати това, защото мисълта, че аз всяка година ще трябва да минавам през това е просто... Sad Неприятно ми е само, че никой не ми каза за възможния страничен ефект от спиналната и когато изведнъж те зацепи яко тиквата, уплахата е голяма (особено при паники като мен  Blush) Преди това 2 пъти съм била за кратко под пълна упойка и 2-3 часа след процедурата можех да мина с мопа апартамента  Laughing
Но наистина е въпрос на организъм.

kasiopeya, би ли споделила дали са ти правили хистология и колко време след премахване на полипа той се е появил отново.
Знам, че темата е за хистеро , но се възползвам да науча повече кога е вероятно да се появи отново полип, въпреки че при всеки е различно. Може и на лични да ме информираш Simple Smile

Моята хистероскопия беше миналата седмица в Щерев, при д-р Андреева. Главоболие от упойката не съм имала, по-скоро ми беше трудно да се справя с тоталната неподвижност няколко часа заради упойката. Имам съвсем леко зацапване на моменти.

TitkaBanditka, ще ти пиша на лично Simple Smile

# 222
  • Северозапада
Малко извън темата
kasiopeya, на мен също ми правиха абразио във Вита преди 3 години. Първата година след абразиото не се видя полип, но на втората беше налице. И аз се готвех за хистероскопия, когато забременях. Слава богу, полипа не пречи за сега (надявам се и занапред) на бременността. Интересно ми е след хистероскопията полипа на същото място ли расте или е друг, на различно място? Аз също не можах да си обясня причината за наличието на полипи. При мен не мисля, че е хормонална, защото хормоните ми бяха в норма. И да не забравя, имам хистология на полипа след абразиото във Вита, знам че е задължително изследване.

# 223
За съжаление причините за появата на полипите още не са изяснени в медицината. Никой няма да може да ви отговори на този въпрос.

# 224
момичета,

а на някого да са премахвали малък септум с хистеро. Док каза че е много малък и по време на самата процедура ще реши дали да го махне ... но аз само като си представя че е там .  Sick

благодаря предварително Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт