Интервално хранене

• 47 605
  • 750
  •   1
Отговори
# 30
Лелеее...колко много фастички Grinning
Момичета, нямате представа колко ми е кеф, че темата върви токова добре! smile3521 newsm51...не предполагах, че ще стане така и сега съм наистина много доволна, че я пуснах! Crazy Heart Eyes

mamamishi  Hug...идеално си разбрала режима. Ако не ти е проблем през деня да караш без плодове, гарантирам ти, че няма да качиш с Фаст-5! Peace За първите няколко дни, че даже няколко седмици, не се притеснявай ако вечер си по-гладна и хапваш повече - пак няма да качиш!
За задържане, режима е идеален!!! Дори и без никакви ограничения във вида на храната вечер!

Сега си давам сметка, че аз се въртя все около едни и същи килограми, именно заради този начин на живот през последните повече от 15 години. Колкото и странно да ви звучи, тези килограми, които сега боря са йо-йо след диети ooooh!...ако не бях опитвала Дюкан и други, по-добре щях да съм. Поне спирах що-годе навреме...ама и това е било, защото не съм склонна да ям през деня. Бутам го режима с 3-те или 5-те хранения до някъде, посваля нещичко и като ми писнеее...айде пак, по цял ден без храна. И задържам. Ама как ще боря това, дето съм го задържала - ей това е въпроса при мен newsm78...
Извода ми е - за задържане на постигнатото, не знам да има по-подходящо от интервално гладуване, в който и да е вид! Peace

Ассе, все си мисля, че отслабване ще настъпи, когато и ако се внимава в храната вечер. Ама пусто, в момента хич не ми се иска пак да се вторачвам в яденето Tired...ще си стоя така, пък като си намеря мотивацията, пак ще внимавам какво ям и да се надяваме, че ще има ефект. Поне няма опасност да кача! Peace
Не знам как е станало така, че мъжа ти напълнява с такъв режим newsm78...много ми е странно. Да не би работата му да е без движение? Щото на мъжете много им се отразява заседналия начин на живот. ММ като спре да тренира и качва от въздуха, както се казва. Другото е да допуснем някаква инсулинова резистентност...тогава, знаеш, се качва от всеки въглехидрат, колкото и какъвто и да е той. Thinking
И, поздравления за резултатите ти от изследванията!    bouquet Peace

Мимеее Hug...много ми е кеф, че се присъедини! Crazy Млякото в кафето, въобще не го мисли...В книгата има даже допуснато напитката да съдържа "пренебрежими калории" (цитирам дословно), така че всичко е ОК. От едно кафе с мляко нищо няма да се повлияе драстично. И моето, следобедното често е с мляко, във вид на фрапе с много лед.
Ей на и в момента това пия...той прозореца е отворен вече, ММ гризка нещо от хладилника, а аз си стоя тука и си пиша и въобщееее не се и сещам за ядене. Crazy

Иначе...пак за вечерята....знам го аз Ори какво препоръчва, и на Грегорио, шапка му свалям...ама как да стане, като вечер с вечер не си прилича, особено през лятото newsm78. Ей на - снощи трапези, предястия, ястия, десерт...днес сме на домати със сирене. А кажете как да съблюдава човек постоянно какво яде Tired?!
Иначе Ассето е много права - не трябва в никакъв случай да се прави крайна рестрикция на калориите Naughty...например да се гладува 19 часа и после да се мине с една салата или едно кисело мляко! Naughty Освен да си изтощите организма, нищо добро няма да постигнете така...

( ако някой ни чете без да знае за какво става въпрос, може да умре от смях - събрали се шепа "луди" жени на едно място, нарекли се фастички и постоянно отварят и затварят някакъв прозорец Joy Joy Joy)
Та по тоя повод и понеже минава 17:00 - приятен прозорец на всички hahaha Hug!

Последна редакция: пт, 02 юли 2010, 17:28 от _Ели_

# 31
Ели, най-накрая го написа тоя пост  Joy  Че аз чакам, чакам ... и не смея да пиша, да се похваля, че моя вече е
отворен

Много сладко е, като се нагладуваш, да  Joy   Малко на вица прилича, за човека, дето си купувал по-малък номер
обувки, за да се порадва вечер като се събуе  Joy  
Отворих работата с печено пиле, домати и краставици на салата със зехтин и шепичка бадеми (40-тина грама). Мляс.

Сега сериозно. Ели, предполагам, че това е основното - липса на всякакво движение. Абсолютно. И предпочитание
към въглехидратни храни в добавък. Не е изключена и инсулиновата резистентност (поне като съдя по разположението
на това излишество) ... Но си приличаме - май еднакво мразим да се занимаваме с изследвания и лекари. Та затова ...
ще е все така.
http://vbox7.com/play:a205d10e едно поздравче за абсолютно начинаещите  Hug

Последна редакция: пт, 02 юли 2010, 17:54 от Асса

# 32
Здравейте и от мен!!!  bouquet
Поздравления за прекрасната тема!!! Hug
За сега от мен досадното   запис  по нататък ще пиша и аз с резултати (дано да има такива Rolling Eyes)

# 33
  • София
Oooo strtahotna tema. Sega sam 2 ri den na Midal bal, no sled zahranvaneto mislq da prodalga s tozi metod. Za sega shte vi cheta.

# 34
привет и от мен  Hug
ако млякото в кафето не е пречка, мога и аз да се пробвам още от днес, че снощи не прозореца, а портата се затвори твърде късно и то с въглехидрати  ooooh! от най-въглехидратните

# 35
Привет, фастички   bouquet
Ден 4-ти ли е, или 5-ти, не знам.
Прозорецът и моят бе снощи широооко отворен. Менюто се състои в:
пилешко печено, телешки шницели, домати и краставици в салата със зехтин щедро, КМ, бучица сирене.
Това чудо е прехвърлило 1200 ккал като стой, та гледай. Естествено, че кантарът тая заран не ме награ-
ди за проявения героизъм  hahaha  Но това ни най-малко не ме смущава. Добре ми е. А и е нормално в
началото да има такива изцепки. Нали така?

Планът за днес - много вода и чай, после след 16 отварям яденето. Мисля, че на първо време ще я карам
с първо основно ядене, а със следващите да си дояждам. Засега ми се види по-удачно.

# 36
Добро утро дами,Ели много ти благодаря за разясненията,наистина са ми полезни,защото това е нещо съвсем ново за мен.Най-много ми хареса това,че режима е идеален за задържане,аз това целя.Снощи на вечеря ядох салата краставици и печено пиле,и малко фъстъци.За фъстъците знам че май не е добре,ама пусти много ги обичам.Тази сутрин просто от любопитство реших да скокна на кантара и....о чудо,показва ме -400гр. ShockedТова не е вероятно от един ден на интервално гладуване,ама си е някак стимулиращо и ми стана готино,понеже последната седмица не мърдах с килограмите.Та твърдо продължавам,остава и да реша вечер как да се храня,нисковъглехидратно ли,разделното само на теория ми е ясно...абе не знам и аз.Обаче това,че тук сме се събрали луди жени,наричащи се фастички и отваряме някакви прозорци направо ме разби JoyУспех луди жени Peace

# 37
mamamishi, даже и да е случайно, все пак е много приятно Simple Smile Със сигурност ще се задържиш тук след тая работа.

Така, понеже по време на неяденето би трябвало да тече очистителен (детоксикиращ) процес, следва да се пие
вода. Или чай. Аз комбинирам и двете, като гледам да не ми е под 2 литра на ден, но често отивам към 3. Мисълта
ми е - да не забравяте да пиете. Моите чайове са: от няколко дни основно мате, зелен, но и често хънибуш, рой-
бос, понякога черен. Пих по време на детокса и джоджен, но след това нещо не ми се пие, не мога да му се на-
вия. Ако се появи глад, чайят от мента доста добре го притъпява. Само да напомня, че никакви захари и медове
не бива да се слагат. А за подсладителите - също не се препоръчва.

# 38
Със сигурност ще се задържа тук аз,а че е случайно съм сигурна.Относно водата, аз съм на 2-3л. на ден,пак наследство от плодуването.Свикнах да мъкна едно малко шише минерална навсякъде с мен.Чай по принцип не обичам с мед или захар,пия или зелен или някакъв билков,ама в последно време по 1 на ден Rolling Eyes.Иначе все чайове купувам,имам цяла колекция вече,ама кой да ги пие...Кафето си пия без захар и други примеси от години,едно сутрин и едно след обяд.Искам да питам нещо,по-точно Асса или Ели,по-запознатите,този прозорец по едно и също време ли е през целия режим,т.е. всеки ден ли е да кажем от 17 до 22ч. или може и по-рано или по-късно да започне?Предполагам,че организма свиква с часовете на хранене и въпросът ми е излишен,ама все пак ако така се случи,може ли от 18 до 23ч. примерно.И друго щях да питам,ама точно сега го забравих Embarassed,освен чай и гинко билоба ще си купувам май LaughingАйде до после Peace

# 39
  • София
ми
отворих снощи с ядки и уиски
продължих с кашкавалени, топеносиренени и простосиренени панирани хапки и още уиски
и завърших с торта
и уиски
аа, имаше и едни два натурални сока
а даже не обичам уиски
ма като си на рожден ден, правиш като гостите

днес съм замислила да си направя патладжани на фурна
много чесън, много син домат - ммммм

# 40
Здравейте, мили ми фастички Hug...Луди, още по-луди и не чак толкова луди Hug Wink.

Досега се опитвам да "излъжа" копието на книгата, което имам, да ми даде да копирам тук оригиналния текст на д-р Херинг, за да мога да ви преведа нагледно поне най-основните неща, но няма да стане - защитено е откъм копиране и по никой начин не ще Stop...пък и трябва да се знае, че моите компютърни познания са съвсем обикновени Blush...
Исках да ви преведа  най-вече частта, в която доктора обяснява, що е то Фаст-5 и как точно се спазва.

С две думи - изброените напитки за деня са: "вода, овкусена вода (предполагам, че има предвид нещо подобно на новите Девин фреш с вкусове на ябълка, портокал и др.), нормален или билков чай (не пия чай и не знам къде е разликата newsm78), кафе и диетична сода."
И още един, основен за режима цитат:
"Започвайки Фаст-5, може да имате компенсаторни преяждания в 5-часовия прозорец, но ТОВА НЕ БИВА ДА ВИ ПРИТЕСНЯВА. След около две седмици, вашата издръжливост на хранителни изкушения нараства през деня, вашия апетит (глад) вечер намалява и това ви позволява да реализирате, калориен дефицит от около 500ккал. на ден, което прави загуба на тегло, около 500гр. седмично."

Това е теорията на нашия режим!  Peace

Авторът никъде не поставя ограничения към ВИДА на храната вечер!
Само отбелязва, че Фаст-5 може да се разглежда по два начина - като ограничена във времето ДИЕТА, с цел понижаване на теглото, или като НАЧИН НА ЖИВОТ!
И предупреждава, че както при всяка диета, така и тук, ако разглеждате Фаст-5 като нещо временно и след като сте го спазвали се върнете към обичайния за вас ритъм на хранене, може да очаквате възстановяване на свалените килограми. Затова си мисля, че избора на Фаст-5 само като диета не е особено подходящ, ако не ви харесва и като начин на живот.

И сега вече мога да коментирам следното - аз смятам да установя Фаст-5 като начин на живот. На 37 години мисля, че мога да си направя равносметка какво мога и какво не мога да променя по отношение на храненето си.
Извод първи - не мога да закусвам.
Извод втори - основното ми ядене винаги е било вечер.
Извод трети - винаги съм се проваляла с диетите ("Диета" по дефиниция е ограничен във времето хранителен режим, за постигането на определена цел. Има диети за понижаване на теглото, има диети за повишаването му, има диети от здравословен характер).
Така че, сега се пита в задачката - дали, щом така или иначе съм се хранила по подобен начин и имам значителни килограми за сваляне, ще успея да ги сваля, макар и по-бавно с този лайф-стайл newsm78.
Но това е само моя проблем!
При всички вас, за които Фаст-5 е нещо съвсем ново, очаквам великолепни резултати, защото логиката на режима е желязна (поне за мен).

mamamishi , аз пък смятам, че може и да не са инцидент твоите 400гр. по-малко. Peace Според мен, просто се намества водата в организма ти. Peace Все едно си направила една фаза на Лунната диета, а там винаги има минус, па макар и само за едно денонощие. МНОГО ти се радвам на минуса, а още повече, че се чувстваш добре и искаш да си останеш при нас Hug.
За прозореца - по принцип е добре да е по едно и също време, но ако имаш някакъв повод можеш да го преместиш за конкретния ден и после пак да го върнеш м/у 17-22ч. А можеш и да си направиш 1-2 дни изцяло извън режима...не е проблем.
1-2 дни извън Фаст-5 са и един от начините да се излезе от неизбежния застой (или "плато" както е термина).

Ассе, страхотни неща са влезли през прозореца ти снощи Laughing. Не го мисли, все още си в адаптационния период и кантара сутрин не е най-меродавния начин да следиш дали Фаст-5 ти спорИ. Важното сега е да се чувстваш добре - и през деня, и вечер!!! Peace Hug

Миме и през твоя прозорец са надничали вкусотии снощи. И ти не го мисли Whistling Hug...

MaрTa , добре си ни дошла! Hug Въобще не се притеснявай, че прозореца ти снощи е бил тип "френски" Peace! Тук няма "прегрешения" и забрани...като си била гладна си яла - напълно естествено е, нормално и без проблем спрямо режима! И дори и да се повтори днес, да се потрети утре - пак не е проблем...Важното е, че ако се задържиш на Фаст-5, след две седмици, или месец, няма да имаш този проблем с преяждането. Peace

И изобщо...иска ми се да го кажа -  момичета, отпуснете се!  Hug  Whistling Hug
Това не е рестриктивен режим! Тук никой, никого не налага по главата, че е пил и ял като човек. Затова не е светкавична диета Фаст-5, резултатите са бавни, но наистина могат да бъдат славни - понеже режима не ви ограничава, не ви задължава в друго, освен да не разтягате времевия прозорец.
Ето на, аз например, снощи ядох - две яйца на очи, салата домати с чесън и зехтин, една питка с горчица и салам, малко гауда, малко сирене за мазане тип Филаделфия, малко кашкавал, малко луканка и след 1 час - малко сладкиш с праскови, блат и извАрен крем. Crazy И никакви угризения нямам, както и никакви проблеми с храносмилането. Peace

Прегръщам ви всичките и ви желая хубава събота! Hug  bouquet

# 41
Мими, яко отваряне си направила, широко. Няма да те питам как се чувстваш днес.
Наближава ми прозореца, но днес за сефте не съм никак, ама никак, ама никак никак не съм гладна.
Което не е много добре, защото трябва да се яде, няма съмнение. И ще го сторя. Че съм изпълнена с
твърда решимост след яденето и преминаването да поспортувам. А поради безапетитието нямам план
какво ще ям. Тюх.
Вода - 1.5 сурова, 0.3 гореща, 3 чая (х0.3) ... добре е.

# 42
Ассе, не е добре - перфектно е, както и сама си знаеш! Hug  bouquet
Тъкмо завърших поредния си ферман Blush и тъкмо описвах точно това - след няколко дни на Фаст-5, апетита и гоемия глад, просто изчезват! Хапни си, каквото ти се хапва, не го мисли прекалено Peace.
И приятна тренировка!
Дълбоко в себе си знам, че ако започна да спортувам и аз ще сваля, ама пусти мързел Embarassed Embarassed Embarassed ooooh!...

# 43
  • София
мислех да пиша нещо, докато четях
ама докато стигна до писането си забравих мисълта

Ассе, добре се чуствам пък
и глава не ме боли и нищо

започнах с домашен фитнес, за да не се хвърлям директно на фитнесовия

смятам да спазвам рестриктивен режим в прозорците, не защото съм се вманиачила, а по сколо, защото ще напасна здравословното и вкусно /за мен/ хранане към Фаст 5
а и смятам, че комбинация от два режима, ще даде по-добър резултат
целта ми е да се науча да се храня разумно и правилно, а не само да сваля обиколки и кила
а имам да свалям минимум десет килограма и бая обиколи
особено второто

а, ето какво забравих
Ели, на ПДФ ли е книгата
ако да - конвертираш в текстов файл и копираш от текста
ако не е забранено де

# 44
Не би следвало да е забранено, защото те (авторът и съпруга) не искат да комерсиализират режима.
А за чистата глава тая заран те поздравявам, Мими, и лекинко завиждам. Мен над 50гр уиски ми трепят
следващия ден гарантирано. Както и над чаша червено вино.  #Silly
Та така. И съм съгласна с комбито с някакъв друг режим. И ще го правя. Всъщност просто няма да ям
бързи въглени. Това е. И сегиз-тогиз ще следя ккал, да не стават малко или много. Да взема да почета
някой от линковете, белким да огладнея  Joy

16:50 не огладнях, но си направих основното ядене. Мъдро речено е, че апетитът идва с яденето.
Премного сладко погълнах купа салата (градински краставици и розови домати, обилно озехтинени),
и 2 и половина кюфтета. Прихлъц ... Peace  Почти зонално го докарах ... Сега ми е сито и доволно.
Чакам да ми мине и отивам в залата. После още ядене. Вероятно таратор с още нещо месно. И това
ще е.

Последна редакция: сб, 03 юли 2010, 16:54 от Асса

Общи условия

Активация на акаунт