Интервално хранене

• 47 694
  • 750
  •   1
Отговори
# 375
Хъм, де сте? И Ели я няма следобяд ... чудна работа.
Вейхайвей, целувките не са задължителни, определено. Добре де, като ти е лесно да не ядеш, що не се справяш и днес?
Като ти прочетох поста, ми стана ясно, че не си другата вейхайвей - различен е стилът, определено.
Нищо негативно засега не съм открила. Имам предвид при четене. Единствено в bb-team, ама то са коментари на билдъри,
при това са си просто техни коментари, не че някакви изследвания или подобно.

Не съм отворила. Ще е след 20. Не съм и гладна. Водата ми е леко повечко, но ми се пиеше и ми се ... тичаше премного до
малката стаичка. Те така ... Не знам кога ще мога пак да се появя (тюх, предвиждам за утре съществено намаление, ам а
докато дойда да се похваля, вече ще съм с плюс сигурно  Mr. Green )

# 376
Не съм другата, която и да е Grinning

Не съм се справила, защото съм несериозна, защото е петък, защото са ми дали 2 седмици за адаптация и т.н. Не знам защо, честно. Най-вече защото исках да се адаптирам постепенно и първите 3-5 дни да не се сдухвам особено, а и да не се престаравам. На мен ми е нужно и да свикна с идеята повече, отколкото с режима. Наистина ми е писнало с поученията как вечер не се яде, а сутрин се тъпчеш яко, щото е полезно и трябва да ядеш поне 8 пъти по 34гр. за да си слаб и здрав. Бррр.

Иначе съм с вас и продължавам да чета на английски ( на български е много пестеливо). Инфо има, но нищо особено интересно. Има суперлативи и критики, но аз все пак си търся нещо обективно и смислено. Например защо Ори препоръчва плодове, като е много по-трудно да изкараш на плодове, отколкото да не близнеш нищо? Може да е малко смешно за останалите режими, но без нищо през деня е много по-лесно отколкото с хапки на час-два. Това освен че ти лъже организма, ти съсипва психиката с тези една малинка и две ягодки тук и там. Но ето, има такъв режим (научих го вчера) и той казва - глад, ама не съвсем, щото така трябва. Добре, супер, ама защо така трябва?

Такива ми ти работи. Ровя, чета и се ослушвам. Иначе успех на адаптиращите се с голямата дупка от 18-20 часа. Нали знаете, че сови и чучулиги са два различни свята и няма проблем да се хапва от 14 до 19? Щото това е и по-полезно според масовите списвания, не всеки кукува до 01ч вечер, за да гризе до 23ч спокойно.

# 377
Прибрах се от работа,жега,мор,ама съм Ок...И аз нямам никакви притеснения,нещо да ми се е променило,освен,че съм в супер  настроение,  не съм гладна,хапвам и съм хепи...Днес ми казаха ,че съм отслабнала...за първи път,откакто съм интервална...  с  мацката,която ми го каза се виждаме всеки петък...не ми е приятелка,шефка ми е...т,е не би го казала,ей така,познавам я....И на мен като ми стана гот.... Blush     Взех да се зазяпвам по нови дрешки,но няма да купувам нищо докато не стана 60 кила..а може и по -натам...нали се предвижда да се събирам тогава в онези.."слабите дрешки в гардероба.."  Абе ударих го на мечти и фантазии,което е много добър признак...Много съм доволна,че най -накрая се стегнах да направя нещо за себе си...как се бях уляла..и все : хайде от утре,от 1 ви,от понеделник...дрън-дрън,и така ударих 72-73.... smile3511....така,че който още не се е стегнал,да се стяга,защото после гледката направо те разплаква... Laughing

# 378
Ассе, няма я Ели, щотооо...за всички вас е петък, ама за мен е просто един летен ден sweating, което значи жега, ангажименти, досада... Tired. Като стане 1-ви октомври и ми просветва пред очите Crazy. Откакто се пренесохме тук сме нещо като задължителна забележителност...хора, с които не сме общували с години, се чувстват длъжни да ни се обадят ooooh!. То лошо няма, само е досадно, а аз не съм много общителна по принцип, дори и да ви е чудно, че го казвам Blush. Освен това - утре си заминават роднините + дъщеря ми и следваше поредната (последна засега) семейна вечеря + прибиране на багажа на детето Tired.
Не ми обръщайте внимание - лятото често се случва да съм кисела, когато всички са приповдигнати, а и нали не пуша втори ден ooooh!...намрънках се, край!

Така сегааа...Пинкито пак със супер новини?! Hug Да ти кажат, че си отслабнала е най-сигурния начин да се убедиш, че наистина си! Даже повече от кантара Crazy. Браво, слънце!  bouquet
Ассе, приятни почивни дни, да си изкараш весело и разтоварващо и да се заредиш с нови сили за още постижения Hug Peace!

Вейхайвей, защо да трябва да има негативни страни Фаст-5?!
Самата ти казваш, че като студентка си се хранела така по интуиция - тогава едва ли си се замисляла, че евентуално правиш нещо нередно. Да, околните са ти казвали, че трябва да се храниш, но тогава си го игнорирала това, защо сега да е по-различно?! Само, защото един лекар в Щатите е синтезирал този начин на живот в книга и го е нарекъл режим с име? Не се заяждам, честно Hug...просто се чудя защо когато нещо е добро, очевидно работи и не вреди, трябва да му се търсят кусури newsm78?....
Всъщност, според мен отговора на тези въпроси е доста...имагинерен да го наречем - Великата Хранителна Индустрия е мощна във всяко отношение, на всички фронтове нейните поддръжници пропагандират, че трябва да се яде и ако може да се яде постоянно - още по-добре. Така сме свикнали да мислим, такава информация ни залива отвсякъде! Аз пък никога не можах да схвана логиката на режими от типа - отслабване с много ядене newsm78...по дефиниция многото ядене не ми се връзва с елегантен силует. И самата аз съм хубав пример за това...да, отслабва се примерно с Дюкан, ама е толкова временно, че не си заслужава (според мен - нищо лично към спазващите Дюкан!). За режима на Ори...какво да кажа - има хора, които наистина, физиологично не издържат на пълен глад, дори и да е само през деня. Плодовете за мен са просто най-достъпния, нискокалоричен вариант за залъгване на глада през деня. При мен този вариант не работи, при теб - също, при Ассето примерно - също...но има хора, които са много ОК така и пак свалят килограми. За мен, плодовете са просто пълнеж - не помагат, но и не вредят особено на общата идея, която при режима на Ори е същата като при нашия (лично мое мнение, с което не ангажирам никого). Освен това е много разпространено схващането, че е полезно да се ядат плодове...почти никой не го оспорва, нали Wink?! Както е много разпространено схващането, че трябва да се яде по 5 пъти на ден, както и схващането, че в основата на хранителната пирамида трябва да стоят не качествени белтъчини, мазнини и зеленчуци, а зърнени храни.
Надявам се, разбираш какво имам предвид, пишейки всичко това, а именно - всеки има своята истина за себе си и не е задължително да търси негативите за нея. Поне аз не намирам смисъл да търся негативи на нещо, което работи добре, прави ме по-лека, по-издръжлива, по-спокойна, по-доволна и като цяло ми повишава качеството на живот. Peace
Целувките и прегръдките са, защото се познаваме, макар и виртуално, харесваме се и се подкрепяме...така по-лесно се изразяват емоции, но и тук няма нищо задължително Peace.
Успех с режима...ако повярваш в него, утре ще ти е по-лесно от днес. Ако пък не можеш да устояваш на обядите (може би такъв ти е ритъма на живот newsm78), можеш да изместиш 5-те часа по-рано през деня. Права си за совите (като мен) и чучулигите...затова режима предполага просто 5 часа за хранене, а не конкретни 5 часа. Peace

Всички дето липсвате, да знаете, че си ви мисля Hug Hug Hug...почивни дни са, нормално е по-малко да сме пред екраните Crazy..., но се надявам в понеделник поне, пак да съберем компанията! Hug

# 379
  • Universe
 Embarassed Наплюсках се като за световно, въпреки че то мина вече ooooh! Добре, че се меря във вторник, иначе щях направо да дезертирам Laughing

И такаааааааааа...  newsm78 Водена от желанието да оправдая лакомията си /всъщност нещо бях ядосана и си го изкарах на храната, а тя, респективно, ми го връща с подуване и доспиване  hahaha/ се разрових в постовете на GEORGIO в темата за Ори и  копирам някои негови съждения.
Който ги е чел - да ги прескочи, лично на мен ми бяха интересни и са приложими и за нашето хранене Peace /То хората го нарекли хранене, а не плюскане, ама, както вече беше писано ГГЗ  Mr. Green/

Ако искате ефект се придържайте към принципа и не прекалявайте с прегрешенията.
Един допълнителен обяд, закуска или нещо от сорта не е фатална. Самия Ори признава че често е излизал off-diet. Дори понякога това е много стимулиращо. Представте си ситуация. две три седмици режимни. Вашия метаболизъм обработва всички вечерни калории на куп. Какво ще стане ако един ден се храните фрагментирано(на порции - 4-5 пъти/ден)Вашия метаболизъм е все едно голям огън в който хвърляме малка съчица. Директно ще изгорите всичко. Така че понякога излизането от режима е също стимулиращ начин за отслабване. Бързам да добавя да не вземете да излизате сега по често. Оставането "режимни" е най доброто. все пак е life-style,  а не диетка за ден два.
... Гледам че все се черпите виртуално с кафе. Една вметка. Ако не отслабвате или се чувствате подпухнали, спрете кафето за 3-5 дена. вижте разликата. При някои практикуващи(особено жени) кафето е пречка. Има сведения че вдига нивата на кортизол, а те се контролират при вас по трудно . Все пак мъжете имаме предимството на тестостерона. за 4 дена свалих 2 кг което е най интересното. причината е че спрях кафето. това е изненадващия ефект за мен. цял ден ям банани и вечер се храня на макс. без кафе и умерено вода. резултата е -2кг. ясно е че става въпрос за преразпределение на течности, но все пак това е пример за адаптиране към кофеина.
та извода е: ако пиете кафе(а чета все за кафеджийки тук), пийте го циклично. например от понеделник до петък , а в събота и неделя - зелен чай и никакво кафе. за тези които са забили на опредлени кг - опитайте 1 седмица без кафе и вижте ефекта!

Lindita: минимума за който трябва да се подготвиш е две седмици. За този период ако свалиш 2кг ще е супер. Под два кг имам предвид мазнини а не само вода, която може да махнеш за два дни. Когато си на Ори е вероятно нищо да не свалиш като кг, но много като мазнини. Много хора така оптимизират усвояването на храната че реално качват активна тъкан - мускули органи и кости и свалят много мазнини. Но активната тъкан тежи. Така че свалени кг не значи винаги качествено свалени.Затова освен мерене на тегло, мерете и мерките на вашите крайници, талия, ханш и гръден кош. Ако сваляте мерките без да сваляте тегло сте на прав път.

Та на темата пак: най добрия избор на храни е стила hunter-gatherer. Според Ори и подобни, най добре е да ограничим въглехидратите до плодови и зеленчукови. Останалото  - бобови и зърнени е за плебеите, а те не се отличават с добро здраве. Воините се хранят с плодове и зеленчуци, ферментирали храни, натурално вино и бира и много животинска и мазна храна. Затова схемата е цял ден растения, вечер животни. Останалото е компромис който всеки приспособява както му харесва и си носи последиците

Добра новина! Ако искате бърз ефект може да комбинирате успешно циклично хранене с разделно хранене.
схемата може да бъде 3+1
1 ден протеин с мазнини
2 ден въглехидрати
3 ден плодове и зеленчуци
+ 4 ден - свободен ден - торти пасти, шоколад и други дивотии.
през деня само вода, кафе и някое плодче, вечер според деня.
4 кг за две седмици са нещо нормално да се свалят.
Ори също препоръчва циклене на въглехидратни и протеинови дни. така че е близо до неговите препоръки.

Asioula: съвета ти за намаляне на въглехидратите е добър. Това винаги сработва при плато. Но да орежеш калориите не е добра стратегия. Изключение е ако се ротират калориите. ден с много към ден с малко. Но ако се адаптираш към малко калории - това е предпоставка за плато.

_Ели_, искрени съболезнования за гостонашествието - изпитала съм го и зная отлично за какво товориш  Hug

vejhajvej, според мен тази диета не е много индустриално развита и за това критиките към нея са по-малко /ами не бърка в джоба на много диетолози и производители на диетични храни и за това са й дали свободно Wink/
 Confused Обещавам без гушки и целуФки  Peace

Pinkito, ти си наша гордост   bouquet

mamamishi, успех на твоя ЛМ в новата длъжност

dami, Асса, рак пустинник, дерзайте Peace

bgnikdi, anita29, Ivkacom не се явиха на вечерната проверка  Wink /Джинджи е извинена Simple Smile/

Вероятно съм пропуснала някой - от режима ще да е  hahaha - амнезирах ooooh! Виртуална  Praynig за извинение Hug

Хайде - до включване  Heart Eyes

# 380
Яяяяяяяяяя,Лени не спи ?   ..  Hug.. и аз съм нощна птица..
Купих си един чай,а аз чай не пия,само ако съм болничка,и то пак рядко се случва..обаче сега се  полакомих..някакъв полски....ето,намерих го ж нета,ако някой може нещо да каже,ако го е ползжал,да ми каже..гледам ,4е има билки вътре..има и Пю-ер,,май не се казваше баш така ,ама вие се сещате..имало такъв чай и в Бг....Аз го купих,ама още седи запечатан.....Но някой ден ще го пия..ще го пробвам иукенда,че знам ли дали няма да ме застопори в "кабинета"..и да не мога да изляза... Joy..ама едва ли,   не пише,че   ще си седя  в тоалетната....Ще пиша подробности,като  го пробвам..
Режимна съм...много съм щастлива,днес и мъж ми ми каза ,че съм отслабнала...а той хич не е по похвалите... Blush
Ох,забравих да ви покажа чая,ако някой го е ползвал да разкаже...ето го:  http://sonia.yanas.cz/collection/m/malwa-fito-apteka-formula-4-super-linia.xhtml
Ако нещо схващате от полски,пак да разкажете... Laughing   

Последна редакция: сб, 17 юли 2010, 06:53 от Pinkito

# 381
Добро утро,включвам се набързо,че изчезвам на разходка,докато не е станало 50 градуса навън.Тази сутрин по изключение се хопнах на кантара,от онези 700гр,100 ги няма,голям минус Mr. GreenСлед преяждащата седмица,че и препиваща ooooh!,мисля да спретна една с нормално хранене.20 дена до морете,оооох много бе Rolling EyesЛени,много интересни работи пишеш винаги,за такива като мен са особенно полезни PeaceЩе пробвам това с кафето,интересно е.

# 382
  • Испания и Стара Загора
Добро утро,
тук съм,но ще се отчитам сутрин.И така вчера беше първи ден-полууспешен.Отворих прозореца в 13ч и го затворих в 19ч. BlushКато гледах да не прекалявам с храната.Започнах с пиле с ориз за обяд,поничка с шоколад за следобедна закуска и сандвич за вечеря.Вчера сутринта бях 90.1кг,а днес сутринта съм 89.2кг. Peace PartyИ така днес продължавам напред.

# 383
  • на майната си
Здравейте, не се включвам но ви чета. Тежка седмица беше и двата дена, които ще си взема в края на следващата ще ми излязат през носа... или от където там успеят.
Тази седмица от към ядене слаба работа, но...  Embarassed ментите вечер не мога да откажа.
Въпреки тези мои яки алкохолни прегрешения от вторник насам Simple Smile кантара е благосклонен нагоре-надолу, но се въртим около едно и също, при това с ПМС. Доволна съм.
По-добре 2-3 менти/водки, от колкото спагети - това е равносметката.
До сега чистих без климатик и съм вир вода, малко ще се пооправя и почвам да бачкам. Довечера по хлад ще направя една Гребна най-вероятно и ще се опитам да почина. Това са "плановете". Благодаря на всички за полезните неща, които споделят.
За кафето, аз от година не пия, но честно да си кажа не съм забелязала някакъв + ефект, освен че не се разтупквам яко.

Ели, поздравления за цигарите - аз тези дни се поизложих малко, но мисля че всичко е под контрол. Избутай кризисните 4-7-20 дена, после става лесно - и вода, много вода, ако можеш топла - още по-добре.

# 384
Здравейте, милички Hug

parsy , каквото и да е - ще мине Peace...и периода за пиене на ментички, и зора в работата...пък ще си починеш повечко в края на следващата седмица, ако правилно съм разбрала. Hug За цигарите, какво да кажа - стана по импулс, не сме го планирали с ММ баш сега да ги спираме, но може би е за добро, дано Praynig. Засега, трети ден сме ОК..дано само не се разкашлям тепърва, досега за всичките години не см кашляла никога.
Както и да е...ще става, каквото ще става.

Лени, благодаря за съчуствитето наистина! Hug На вас ако не се оплача, няма на кой - никой не може да ме разбере, как хем "умираме от скука" (според общото схващане на роднини и познати от София) тук в малкото градче, хем се натоварвам психически с непрекъснатата върволица гости през лятото ooooh!. А как да им обясня, че всички са ми мили, ама човек не може все да е на 6, все да е гид, да знае на изуст менютата на всички кръчми в района, постоянно да му се ходи на плаж и къде ли не...ми аз не съм на почивка бе хора, аз живея тук! Мрън Rolling Eyes...

Пинки, ееее, щом и мъжО ти е направил комплимент, значи е супер работата! Hug Peace  bouquet За чая нищо не мога да кажа, но за останалотооо....голям ми е кеф, че върви толкова добре при теб! Peace Crazy

anita29 , браво на теб  bouquet! Няма начин да не свалиш всичко с тази комбинация! Peace Само едно - какво реши за пладовите дни? На практика те са си глад...ще ти се съберат прекалено много часове, през прекалено кратък период от време, ако правиш само по 5 часа на плодове, на всеки три дни newsm78. Помисли го как да стане така, че да ти е най-удобно...дали да не въртиш само белтъччен-варива-въглехидрати Thinking...

Приятен ден на всички и се пазете от жегата...от днес май, започваха горещниците ooooh! Crazy

# 385
  • Испания и Стара Загора
Ели в плодовите ще включа и повече ядки Peace

# 386
  • Бургас
Привет и от мен. Hug
Днес ми е 6 ден, справям се добре. Цикъла избърза със седмица, но въпреки това кантара показва с близо 2 кг. надолу  Grinning. В прозореца хапвам каквото ми се дояде.

Ели браво за тютюна.  Peace  Ей това много ми допадна: "аз не съм на почивка бе хора, аз живея тук!" дали да не го изпиша на една дървена табелка и хоп на вратата  Mr. Green

Лени много полезно инфо, благодаря. Ще взема да пробвам да пия циклично кафето и без това ми се разтуптява сърцето в тези жеги.

Половинката пита да не съм на антикризисно хранене, че през деня съм само на вода  Laughing

Приятен уикенд! 

# 387
Намалениееееееееееееееее...още -200 грама,вече съм 64,800....за малко кантара показа и 64,400,ама аз взимам по-високата мярка за сигурна.  Лелееее..от кога не съм се радвала така...друго си е....Свалила съм до тук  почти 9 кг....остават ми още  около  7-8  да махна...по-хубаво ми звучи... Laughing  Отивам да пия кафе,вода...и да се спрятам да чистя,че малката ще има гости...ще ми подскачат две други девойчета с преспиване,пици,пуканки  и чипс... Sick   Обаче за мен ще има рибка в прозореца....хайде да се понасям да започвам от някъде...Отмаряща събота ви желая...аз пак ще намина ...

# 388
Пинки, newsm20...дано все така да върви! Peace Рибката е чудесна идея...днес ще дояждаме, ама за утре може и аз да спретна.
vesyy , нали (това с табелката е идея, ама гостите чувствителни го раздават Laughing)?! ooooh!...
Поздравления за смалението! smile3501. И на мен ми избърза МЦ-то този месец, ама не му се връзвам, щото времето се побърка направо - миналата седмица по това време умирахме от студ, сега е мор от жега Crazy. Карай си по режима и това е...много правилно си хапваш каквото искаш в прозореца. Peace
И сега ще кажа защо го смятам за правилно...аз обичам да готвя много, може и да съм споменавала. Тая моя страст към готвенето и хубавата храна ме кара да вися в Готварския, макар че не пиша там Blush. За сметка на това чета, гледам снимки...не ми пречи на фастенето...НО, думата ми беше, че там често срещам момичета, които пишат дословно следното: "прекрасна рецепта, ще си я приготвя веднага щом ми свърши диетата.", или "обожавам този сладкиш, ще си го приготвя щом ми мине диетата" - нали се сещате, че така нищо няма да стане ooooh!. Освен зверско йо-йо, от което после отЪрването е страшно трудно Sad...Затова, който иска сладкиш, моля - прави и яде, само да е за десерт в прозореца! Peace Wink
Анитке, повече ядки е хубаво, ама пак не е достатъчно. Ще станат няколко неща, според мен:
1) ще свалиш рязко първите няколко килограма, след което може да имаш сериозен застой, защото -
2) ще намалиш рязко калориите, от което следва -
3) предпоставка за йо-йо после...
Ти си знаеш най-добре организма, познаваш и 90-дневната по-добре от мен...не искам да ти се бъркам, само споделям какво мисля - надявам се да нямаш нищо против Hug. А го споделям, понеже, както се разбра изпитвам почти ужас от йо-йо ефекти ooooh!...
Ако смяташ да се храниш по Фаст-5 и след това - ОК, няма да имаш проблеми да задържиш постигнатото, ама ако го броиш за добавка към диетата...не знам Thinking newsm78.
Каквото и да решиш, желая ти успех!  bouquet Hug

Аз пък нещо днес съм гладнааа Thinking...след мъничко отварям джама Crazy.
Весела вечер на всички! Hug

# 389
Реших,че след катосваля каквото имам да свалям,ще задържам с Ори...и вчера се рових малко да почета назад,ккаво са писали момичетата ,а и Джорджио..та той казва на едно място,ама не го копнах...че  Фастенето /нашият режим/ е за начинаещите,а после е добре да се мине на Ори....цитираше  Ори или  как му беше името на автора на фастенето.. newsm78,да не се връщам да ровя...както и да е,това не е толкова важно.. и аз много се замислих,наистина за моят начин на живот май това ще е най-подходящият вариант....С ВМНВ ми режим ще се разделим за сега,а може и завинаги...пусто много ги обичам плодовете и салатите в по-големи количества... Embarassed..но аз ще ходя и там да си виждам дружките,защото много са ми на сърце... Hug
То толкова много дружки имам вече от темичките,че трябва като цветарка да обикалям и на всички да им казвам колко много си ги обичам... Hug
Отметнах няколко задачки,ама имам още...пак ще намина...

Общи условия

Активация на акаунт