Интервално хранене

• 47 687
  • 750
  •   1
Отговори
# 360
Ели, здрасти  Hug  Ако ти остане време - много ще се радвам да драснеш нещичко по въпроса за цикленето
с малкото и многото ядене.  ...

А след има-няма 2-3 часа очакваме включване от Ели и Пинки. С репортаж от срещата им с кантарите  Hug

Ммммтакаааа...ида пак Laughing
Резултати от кантара нямам - соншонжмон Joy - т.е. без изменение (ама да се знае, че снощи бяхме на заведение - храната беше доста, беше неизбежно мазна....няма как да се избяга от такива ситуации.). Днес правя месец - да речем три седмици да са ми били адаптация - за една седмица съм свалила едно кило, като съм яла каквото и колкото си искам, вкл. сладкиши, посрещала съм гости на тежки софри, ходила съм на кръчми с тежки софри, пила съм кока-кола (в прозореца, разбира се) и т.н., и т.н. Нито една вечер не съм се ограничавала - яла съм точно толкова, колкото съм искала в момента...понякога повече, понякога малко по-малко. Обема на храната вечер намаля от самосебе си, сега имам нужда (вътрешна) да оправя и вида и, като си изпратя гостите в събота. Peace
Резултата е, че съм точно на килограмите си, които бях след престоя ми в 90-дневната, която прекратих на Великден. Т.е. - всичко, което съм качила междувременно (не по-малко от 2кг., но имаше дълъг период, в който не се мерех, та може и повече да е било Crossing Arms) е изчистено и от утре се стартира първия, чисто отслабващ месец по Фаст-5. Peace

А ето и обещания превод:
"Когато достигнете желаното от Вас тегло, Вие ще имате нужда от план за неговото поддържане. Ако се върнете изцяло към старите си хранителни навици, с течение на времето ще наваксате всичко свалено.
Първо, най-важното е да осъзнаете, че може да останете на Фаст-5 завинаги и да местите прозореца и храната в него, според нуждите си. Рядко се случва теглото да продължи да пада под оптималното за Вас ниво."
(Тук трябва да се има предвид, че може да има разлика между това, което ние искаме да показва кантара и оптималното за всяка от нас. Т.е. Фаст-5 ни гарантира постигане на оптималното тегло, не задължително на минималното, което имаме във фантазията си. Има случаи, когато тези две величини се разминават. Wink...това е моя бележка.)
" Ако все пак продължите да губите килограми и слезете под оптималните за Вас, просто увеличете храната в прозореца си. Ако и това не помогне, тогава можете да започнете редуване на дни по Фаст-5 и такива със свободно, целодневно хранене, или пък да увеличите часовете на Вашия прозорец за хранене. Можете също така да изберете схема, при която да следвате Фаст-5 само през уикендите, или пък обратно - през седмицата, със свободни от ограничение събота и неделя. Трябва обаче да имате предвид, че превключването между дни на Фаст-5 и свободни дни е по-затормозяващо организма и по-трудно за изпълнение."

Това е, дословно всичко, което д-р Херинг препоръчва за поддръжка на постигнатото. Peace
Идеята му е точно това, което Ассето прави - човек да си нацели финната настройка на храненето. Ако до момента има някакви "лостове" в периода на сваляне (да речем ВМНВХ, или Зона), които ускоряват процеса, то сега "лостовете" са повече в количеството на храната, отколкото в качеството. Д-р Херинг сравнява човешкия организъм с двигател с вътрешно горене, на който горивото е храната. Ако храната е добре балансирана като количество и качество, тогава и "центровката на двигателя" е добра...горивото се изгаря правилно. Ако спрем притока на гориво, двигателя гасне, ако увеличим рязко количеството гориво - двигателя се "дави" и пак гасне Wink. И това е всичко...
Настройката на двигателя, след известно време става по интуиция вече. Човек си усеща кога е попреял и си прави следващите вечери по-леки...или пък си усеща, че съвсем се е вталил (дай Боже всекиму Praynig Laughing) и преспокойно си увеличава храната. Peace
Не е много конкретно Ассе, както Дюкановата трета и четвърта примерно, но това е положението...дано все пак е полезно инфо. Peace Пък да знаеш, че от сърце ти се радвам, че си във фаза поддръжка - постигнала си МНОГО    bouquet! И това, което правиш, ще ни е полезно един ден на всички!
Като цяло и режима е либерален, и поддръжката на постигнатото....ама пък това ни прави спокойни и доволни, нали Heart Eyes Hug?!

Диди, радвам се, че си ОК...все по-лесно ще ти става и до няколко дни ще си свикнала напълно да не ядеш през деня! А довечера си яж колкото ти се яде - не е необходимо да се тъпчеш, но и не е необходимо да се ограничаваш. Peace
Пинки, пак успя да ме зарадваш Crazy...лека работа!  Hug

Доскоро сладурки Heart Eyes Hug

п.п. anita29, чудесно си го замислила и ще имаш желаните резултати, убедена съм! Peace Добре дошла при нас!  bouquet
И аз имам да свалям около 20кг., но засега, освен да поограничавам въгехидратите, нищо по-сериозно не планирам по отношение на храната в прозореца. То и затова си има обяснение - безумно ме е страх от йо-йо Rolling Eyes Confused...а съм имала такова след всяка диета, която съм правила, вкл. 90-дневната. Затова аз си свалям по-бавничко, но за мен това ще си остане, вярвам, начин на живот.
Успех, радвам се, че се присъедини! Peace

Последна редакция: чт, 15 юли 2010, 16:43 от _Ели_

# 361
Изчаквах да наближат прозорците на повечето пишещи тук... Та... да ви почерпя, момичета  Hug

Одъртях днес!  Mr. Green

Иначе съм доста гладна днес (ама то след снощното меню е нормално), геройски издържах да не си взема от бонбоните, с които черпих колегите (запазих си за довечера, обаче  Laughing ) и се подготвям за романтична вечеря с половинката  Heart Eyes

Днес зарязах широките дрехи и се намъкнах в едни от любимите ми дънки... ама не са ми по-широки от обикновено  Confused Нейсе, както Ели често казва, първите седмици са си адаптация...

# 362

Джинджи, ЧРД! Да ти се сбъдват мечтите ти желая! Да си здрава и усмихната!
И прекрасна вечер, разбира се, на твоя ден  Hug

Ели, благодаря. Аз, впрочем, още не съм сред задържащите. Много ми се ще да махна поне 2 килца. Така
ще се чувствам добре. Знам, че това ще ми отнеме много, много време. Обаче не ме плаши - колкото-тол-
кова. Всъщност, не точно килата ме интересуват, а см, а тях ще ги стигна, когато стопя килата. Те така ...
Тук ще съм дълго. Няма никакво съмнение  Joy  И все пак е впечатляващо това, че ти, при все липса на
всякакви ограничения, започна доста добре да сваляш. Пу-пу-пу, дано да върви гладко и добре  Hug

# 363
И така...
Първи ден вчера - след пристъргване около 13ч, мина кризата. Ходене час и половина ( наистина имах енергия). После чак до 18.30 дори не се сетих да хапвам. Статирах шепа пуканки, салата, малко пица, повече бира - наясно съм, че нищо диетично няма в това Grinning
Ден втори - пристъргването дойде в 16ч и едва в 17.30 малко бадеми, после раци и хляб, сирене и домати.
Сега ако не изляза малко, ще заспя седнала, домързя ме яко.

Предимства много, обещавам да обясня моите лични плюсове, но утре. Въпросът е с минусите, пък няма начин да няма никакъв, нали? - било то в краткосрочен или дългосрочен план. Изчетох от вчера де що намерих на английски и пак не е много ясно защо няма графа "внимавайте с....."

А, да, за статистиката се сваля първия ден, утре ще кажа и за втория.
Успех и ако някой прочете нещо кофти да пише - ама не ония глупости "ако не закусвате, ще се сбабичосате и инвалидизирате до вечерта, щото за да си мръднете левия крак ви трябва зобане на всеки два часа, а за да си мръднете десния - зобането трябва да е по график", а някой истински минус на целия план, за да можем да сме обективни, а не зомбирани.

# 364
  • Universe
Причината, поради която тялото Ви задържа течности, е че то се опитва да Ви каже нещо по този начин. Тялото Ви най-вероятно е превключило в режим на кризистен период, което означава, че събира и съхранява всяка една капка вода за да има достатъчно за да функционира правилно. Подпухналостта в следствие на задържане на течности е дъното. За да спрете да задържате течности е необходимо веднага да започнете да пиете повече течности през целия ден. - http://otslabvane.us/%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE-%D1%87%D0%B0 … 0%B4%D0%B5%D0%BD/

Всяка храна, която храносмилателната ни система не успява да обработи напълно може да доведе до задържане на течности. Много често това са високо въглехидратни храни, но това е индивидуално. Подобен ефект би имала и нисковъглехидратна диета бедна на белтъчини. Също така ако ядете много сол - натрият отключва механизъм на задържане на течности. Или пък не-пиенето на достатъчно течности - тялото пак реагира със задържане.
Задържане на вода може да се получи и заради хормоните - например твърде много инсулин (отделен защото се ядат много храни с висок гликеденичен индекс); кортизон (отделя се при стрес); естрогена и прогестерона също въздействат на нивото на натрий в тялото и на хормоните които са свързани с работата на бъбреците. Съответно приемането на противозачатъчни и някои обезболяващи също влияее, както и други медикаменти които разбалансират равновесието тестостерон-естроген. И хистамина може да окаже такъв ефект (следствие на лошо храносмилане или след по-тежък антибиотичен курс).
Разбира се има и много болестни състояния, които провокират задържане на течности - нарушения при работата на сърцето, бъбреците, лимпатиковта с-ма, нарушено кръвобращение по долните крайници, токсини... http://www.bb-team.org/forums/viewthread/46254/

Трябва ли да пием, когато не сме жадни?

Само притичвам да кажа, че си удържам фронта /sans changement Wink/ и да се порадвам с Вас на хубавите новини Hug

Джинджи,

# 365
Момичета аз съм с вас от утре. Ще чета подробно утре и ще ви споделя моя опит с диетките Simple Smile

# 366
4РД !  Джинджи !  bouquet   Бъди здрава,щастлива и обичана ! Много късмет,любов и  сбъднати мечти !   Страхотна е тоетичката,тук я има абсолютно същата, но аз се правя ,че дори не знам къде е магазина... Crazy
Днес ми се случи да ям не както исках...но нямах друг избор. Прозореца го отворих,докато бях на работа:  ягоди 5 -6 броя,около 200 грама боровинки,200 грама череши....вода,кафе с малко пр,мляко...80-   100 гр, бадеми и орехи сурови...след 2-3 часа  месо,ама с 1 баят картоф../манджа демек/,като количество нищо работа,като калории,пак не са достатъчно,обаче като не ми се яде повече? Ели е абсолютно права, идва един момент ,в който намаляваш количеството на храната без да го искаш...имам още време малко,мога да хапна нещо,ама докато се натутам и то ще му мине времето на джама...Пия вода,ама едва ли я докарвам до литър,там някъде. В училището на детето са им  говорили,че ако видят урината им по тъмно жълта,значи пият малко вода,трябвало да бъде светла....Аз съм си камила ,всички го знаят....ям плодове,зеленчуци,пия до литър вода,и ако броя кафетата с пр,мляко...ми те май колкото и водата ми за деня.. Rolling Eyes    Тук трябва да поработя по водният въпрос. Идеята ми е да се опитам в прозореца да ям по Ори..ей те само него не съм го пробвала май...обаче къде да мушна плодовете,които мацките  хапрват там през деня?  Ако започна с плодове..салатата след колко време да я ям?  Хайде после с месото и мазнотийте съм наясно,там е стихията ми.... Joy   Още като ида в магазина  все месата зяпам,сметаните...ама нали искам сега да е нещо различно? Аз   както свалям ,изчислих,че кум кило ,кило и малко на седмица заминават...екстра ми е,не искам повече..това са  къде 5 кила на месец...Края на август съм готова...ама аз така само си се хъзя....гледайте като стигна 65 и после на 60 какъв застой правя...тогава ще се трепеме с кантара докато покаже 5 отпред.... #2gunfire

# 367
  • да има едно лесно - на мотора
 Hug
ЧРД  на патерица на Джинджи    bouquet
Ще мина на едно- или двуседмично теглене  . Май само мерки ще гледам

# 368
Петъчен привет, интервалки  Hug

По водата - аз, каквото имах да казвам, казах. Най-важното от всичко е, че просто трябва да се наблюдава
човек и да разсъждава, а не сляпо да се връзва към написано/казано/видяно.

Пинки, ще те чакам днес пак с отчет, да не ме пропуснеш, ок? Simple Smile За плодовете - моите си редя най-накрая,
като десерт (ако изобщо ми се приядат). Айде сега, аз и за това, че били се разваляли в стомаха, не знам
доколко е вярно ... То, като се натъпче главата с какво ли не - накрая не знаеш вече и какво да ядеш. Та,
пробваш накрая, ако се подуеш и ти е кофти - не правиш така, поне не със сищия плод. Не знам дали си
спомняш, но преди два-три дни Ели отвори с пъпеш и ѝ стана лошо. Разлино реагираме, това е истината.

Моето меню от снощи: салата домати, патица с прясно зеле сготвена (огромна порция), кашкавал с чаша
охладено розе. Трепач направо - тия вечери ме размазват на макс, честно  newsm53
Днес съм си вече пак на 55.3  bowuu  Те така ... започваме наново, щото толкова бях и миналата седмица  Mr. Green
Утре сигур пак ще съм надолу още, но пък ми предстоят цели 2! почивни дни и ще се появя пак с плюс,
просто няма начин да не е. Или има?  newsm78  всъщност няма никакво значение - каквото дойде. При
това усещане за спокойствие, с елементи на щастие,  показанията на кантара наистина нямат значение.

Очакваме включване и от мамамиши, нали?  Laughing 

# 369
Добро утро момичета,първо ЧРД на Джинджи,много щастие,любов,сбъднати мечти  bouquetВторо,благодарности на Лени за всичко,свързано със задържането на вода,днес вече темата е друга обаче,мисля че задържам пак,ама водка  hahaha
Да мина на основната тема,контролата показва +700гр.,напълно логично и очаквано,даже мислех че ще са повече.Снощи,както обикновено става от някъде се появиха почти всичките ни приятели и стана голямо празнуване,ядене,пиене...Затворих прозореца и спрях да ям,ама не спрях да пия ooooh!Днес още не мога да дойда на себе си,ама грам не съжалявам нито за яденето и пиенето,нито за някакви си + грамове,все пак ММ стана шеф на агенцията,трябваше да се отбележи подобаващо.Ели,превода е много полезен,ще го прочета отново,че нещо бавно мисля  LaughingХубавата новина е,че според това,което си обещах,не се налага да отказвам цигарите,все пак съм с +.Снощи пробвах пак ел.цигара,ще си купя,хареса ми.Това е за сега,успешен ден Peace

# 370
Здлавейте и от мен, първият ден е успешен - имах толкова работа, че през деня дори не ми остана ред да мисля за ядене, но аз поначало ям много малко денем, затова и харесах режима. Вечерта отворих прозореца чак към 7ч. при това съвсем скромно. Повече ме притесняват почивните дни, че вкъщи човек повече се изкушава. Сега към въпросите:1. Може ли да се отвори и съответно да се затвори прозореца по-рано, оставам с впечатлението, че не е проблем. 2. Кога започвате да сваляте - знам, че е индивидуално, но все пак. Защото аз не се боря за задържане, а да стана 60 от сегашните 65, пък ако може и по-малко, но едва ли...Чао засега и успех!

# 371
Здравейте, милички  bouquet

Джиднжи, макар и "на патерица", пожелания за честит рожден ден, много здраве, късмет и успехи!!! smile3525

...и, благодаря за почерпката! Hug
Пинки, така е...при мен плодовете не вървят въобще newsm78 - едно, че не ги обичам особено, второ, че като отворя с плод и е много зле положението ooooh!. Но от разделното знам, че след плод може да се яде след половин час - ако ти върши работа това инфо Peace.
Ассе, браво...всичко размина за 3 дни и пак си си на килограмите Peace. Ами кеф си е! Crazy Да ти са ти весели съботата и неделята Hug.
Миши, купона звучи страхотно, повода също! Peace  bouquet Не ги мисли въобще тия 700гр. - невъзможно е да няма задържане след алкохол Wink. За ел.цигарата, дано си доволна...ние с ММ сме Crazy - от вчера никой от нас не е помирисвал цигара Flutter.
Лени, пак полезно инфо Peace. Благодаря ти! А за липсата на изменение, не се притеснявай, нали...щото ти имаше прекрасно сваляне от два килограма съвсем скоро! Peace
Раче и аз го обмислям да мина на по-редки мерения newsm78. Проблема ми на мен е, че или се меря всеки ден, или не се меря със седмици Crossing Arms...средното положение ми убягва засега Wink.
Иначе си добре, нали? Hug
dami , честит ти първи успешен ден - първият от много такива  bouquet. Лесно се свиква, а като дойдат резултатите ехеее... Crazy Peace
На въпросите ти: 1) - да, можеш да сложиш прозореца от 5 часа, когато искаш през деня! Въпросът е да са 5 часа, ако са повече - вече не е този режима. Няма магия в бройката часове, магията на режима е в неговия ритъм 19-5, 19-5, 19-5.....
2) аз свалих през четвъртата седмица около кило. Т.е. - съвсем скоро. Споделяла съм няколко пъти, че в момента и да искам, няма как да спазвам определен вид хранене в прозореца, но от другата седмица смятам да се храня по-подредено и по-нисковъглехидратно.
Има момичета, които започнаха да свалят от първата седмица...има и такива, при които задействането на процеса може да отнеме повече време, но НЯМА такива, които да са проявили търпение и да не са дочакали резултати! Peace
Вейхайвей, посмях се от сърце! Joy Добре дошла при нас!  bouquet
За плюсовете и минусите на режима...положителни страни (да не ги наричам плюсове, че асоцияцията е с + килограми Wink) всеки си намира за себе си. В книгата (чете ли я?) са изброени няколко - намаляване на теглото, достигане на оптималното тегло за всеки организъм, ниски нива на инсулин, които са предпоставка за много хубавини в здравословно отношение, повишена енергия през деня, повишена чувствителност към храната и т.н. и т.н. Аз също не съм чела, нито установила по себе си, някакви отрицателни страни Thinking...не мисля, че има такива въобще! Но това не е, защото съм фанатично отдадена на Фаст-5 - в никакъв случай...всякакви мании са ми чужди априори...по-скоро не мога да намеря логическа причина против режима newsm78. Да се ограничава цяла група храни - не се ограничава, да са недостатъчни течностите - не са, да се чувства човек зле докато гладува през деня - не се чувства, точно обратното....ами нямам още причина против newsm78. Обещавам, ако срещва нещо, или установя нещо - да го споделя непременно! Peace
Ще чакам да пишеш повече, нали си една от нас Hug.
Ivkacom , добре дошла и на теб!  bouquet Настанявай се при нас спокойно...надявам се, че ти е ясен режима, ако не - питай каквото се сетиш Peace. И теб ще чакам да пишеш повече. Hug

bouquet

# 372
  202uu
 baaa след Ели е леко трудно да се пише, но пък е много приятно и полезно да се чете  smile3529

Замислих се по въпроса на Вейхайвей (имаш ли нещо общо с предишната?) ... за евентуални минуси от режима -
краткосрочни и дългосрочни. Значи, нека започнем от основното - не е за хора със здравословни проблеми, най-
вече тези, които трябва да пият регулярно хапове. Във връзка с това мога да назова един такъв минус - вчера
ме сцепваше главата, но не можех да си пия илача, щото не бива на празен стомах. Сега, дали ми е навредило?
Не знам, но е факт, че главата ми мина и сама, и си имах една чудна вечер. Другото, което съм си мислила, но не
съм проверявала - един от аргументите, че трябвало да се яде от заран е, че било хубаво жлъчката да си отде-
ляла соковете регулярно. Сега, това съм го чувала (даже не съм го чела), което автоматично прави твърдението
леко съмнително, а и не съм проверявала или чела за истинността му. Много ще се радвам, ако някой може да
даде инфо. Има ли такава необходимост? Да даваме работа и за жлъчката ... Трети потенциален минус на то-
зи режим е периодът на адаптация - в смисъл, че засега, слава Богу, всички го преминаваме добре - без обичай-
ните за първите дни главозамайвания, главоболия (моето беше от друго), причернявания и подобни. Да си кажа,
не че някой ме е питал, но засега това, че никой не се е оплакал, ме изненадва, но и радва Simple Smile. Четвърти потен-
циален минус е ... ако за някого този режим не е неговият, не отговаря на неговата природа. Тогава може да се
превърне в истинско мъчение - едва ли могат да бъдат успешно овладяване пристъпите на глад ... Но това е ин-
дивидуално, не е като обща някаква заплаха.

Още е рано да се говори де, но при мен май има един плюс, за който не съм споменавала - от няколко седмици
имах едно петно по тялото, което силно си ме тормозеше, че от него чак отидох на доктор, че и изследвания
пусках ... Те излязоха добри, което много ме зарадва, но ... от оня ден започна да намалява, а днес вече е из-
чезнало ...

# 373
Бърз отчет ,че съм на работа днес...добре,че ще е само 6 часа...... МИНУС   -   200 грама още....ей т'ва си е работа,няма 6-5....след толкова много плодове,и пак -200 грама,много съм щастлива...още 200 грама надолу и ще закова на 65 !  Сега да се радвам,че после в МЦ  качам задължително и после изведнъж всичко качено изчезва...Този уикенд пак ще меря дрешките..за стимул...изчезвам,лек да е денят ви,Ех,Петък...много хубавичко... Hug

# 374
Здрасти, циклопки - циклично хранещи се тоест

Трети неуспешен ден, щото съм лигла и не устоях на обяда. Но нали ще се адаптирам няколко дни, малко несерионо го дадох.

Аз съм поддържала най-ниските си килца на същия режим като студентка. И естествено всеки ме хокаше, че не ям по цял ден. Тогава не съм имала идея за режими и диети и посмъртно не ми е хрумвало, че това може да е полезно. Била съм си слаба, здрава и умна Laughing

Ако няма сериозни минуси чисто физиологично, мога да си го спазвам доживот. На мен не ми пречи неяденето цял ден, така ми и отпада адаптирането. Сутрин винаги ми се е гадило от мисълта за храна. Ям през деня, щото трябва, но понеже съм лакомия, почна ли - ям си сериозно. Пия си и кафето и чая без захар, пр. мляко мразя - абе идеалния кандидат Simple Smile Но това за евентулните рискове не спира да ме тормози. Всеки режим си има минусите, дори най-полезния, лесния, ефективния и т.н. А тук няма нищо написано. Ако утре взема да пикам с пяна или се гътна на улицата - ще има ли връзка с режима или не? Някак си не разбирам що няма нищо по въпроса - кръвното, червата, сърцебиене, гъза... все ще има нещо написано някъде, ама на - нищо не намирам.

И ако някой се чуди как да се адаптира - жегата е най-добрия избор - тъй че давай, народе. На студ йок да е лесно да почнеш.

И тинтири-минтири тук все се целуват и прегръщат, пък аз много не съм целувателна, та шма прощавате Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт