Интервално хранене

• 47 613
  • 750
  •   1
Отговори
# 675
Аз май не казах добро утро , сега казвам добър ден, интервалки . Още в 7,00 ч. сутринта прочетох коя какво е правила в мое отстъствие , да знаете.
До сега си свалях разни рецепти за вкусотии , та  не  съм писала. Всички ще ги пробвам , само да сваля  до 60 кг . Като че ли кантара тая сутрин връдна мъъъъничко под 64  ,наистина.  До сряда съм сигурна  ,че ще закова  на 63 . Просто си познавам тялото. Ама ще видим , да не се надявам  излишно.
Да рапортувам в темата за цигарите : вече 3 години , че и нагоре не пуша.  Цигарите ми се отразяваха адски зле . Още със запалването ми прилошаваше  от тях , изпотявах се , гадеше ми се , ръцете ми се разтреперваха. Не беше рядкост и главоболието /имам мигрена , която често ме мъчи /. Та за това спрях с тях , и без това никога не съм била пристрастена пушачка , палех ги ей така ,от простотия , с кафето / сутрин най-вече/. Без цигари се чуствам перфектно , никаква трудност не ми беше да ги откажа. Не възнамерявам и да ги започвам пак , мъжа ми също не пуши , та  сме си много добре . На желаещите да ги откажат пожелавам успех , не е толкова трудно !

# 676
Ей, Адашче - спокойна съм вече! Появи се, всичко е наред, че и хубави неща споделяш. Май ще има с какво да се хвалиш във сряда - виждам аз. Дано и аз да има с какво  Whistling
За цигарите - аз съм писала и по-напред - не пуша от 24.12.2008 - малко повече от година и половина. Не ми липсват. Понякога ми се допушва, но бързо ми отшумява. Като изключим това, че напълнях - доста добре се чувствам.

# 677
Добрютро и от мен!

Уикендът мина (за съжаление), но пък този път нямам никакви отклонения от режима и съм доволна  Grinning  На всичкото отгоре шефката е в отпуск, а от утре и колежката... и въобще не ми е понеделнично  Crazy

Пинкито, с тия сладоледи си заразна, да знаеш  Joy Вчера ометох малкото останал вкъщи (и хич не дадох на половинката да го опита), а днес вече си мечтая след работа да се замъкна към Халите и да си взема някоя и друга топка Феникс  Mr. Green

Как ви се отразява мрачното време? Аз съм доволна, че не е жега вече, но пък определено искам нещо топло... за пиене  Laughing Отивам да си правя чай!

Успешна седмица, момичета!

Ааа, да - непушачка съм, т.е. пасивен пушач по-скоро, защото вкъщи се пуши  Rolling Eyes

# 678
  • В светлината на слънцето
Ето ме и мен.  Grinning Мрачното време не ме дразни особено. Но и имам толкова много работа тия дни, че честно казано нямам време да се дразня от времето. Mr. Green Днес съм лунна, засега много добре се чувствам. Ще я карам само на водичка, билкови чайчета без захар и кафенце, също без захар. Без кафето не мога, че съм с много ниско кръвно и като нищо ще взема да опъна краците. След снощното здраво похапване в много късни за мен часове сутринта съвестта ме загриза и проверих какво е положението. И... изненада, кантарът показа още половин кило надолу. Ухаааа, този режим е на път да ми стане супер любим, да знаете. Grinning

# 679
 wavey

solima , здравей!  bouquet Сегааа...за 2х36 - те са си отделен вариант на интервалното...да ти кажа честно не виждам как би могла да ги съчетаваш с Фаст-5 newsm78 Thinking.
По принцип се прави следното - вечеряш си нормално в неделя вечерта, приключваш да речем към 21:00ч. с яденето и оттам следва да не ядеш твърда храна до 09:00ч. сутринта във вторник, като след този час трябва да хапнеш нещо и нататък да се храниш нормално. Следващата фаза може да е от вечерта в сряда до петък сутринта (ако, примерно знаеш, че имаш излизане в петък вечер), или от четвъртък вечерта до събота сутрин. Следващата седмица, циклиш по същия начин и така може да си караш докато свалиш всичко, което искаш. Ограничения във вида и количеството на храната няма, само е добре първото хранене след 36 часа да ти е нещо леко-смилаемо, за да не те заболи стомаха. Ограничения във вида и количеството на течностите през 36-те часа също няма! Аз лично съм пила и фрешове, и сокове от кутия, разбира се - кафета, с мляко, без мляко, със захар и без, вечерно време, когато семейството вечеря си правя обикновено айрян, пила съм дори кока-кола, фанта и други подобни и съм сваляла нормално. Peace
2х36 е идеален вариант за сваляне на килограми без ограничения в храната, освен времеви, а Фаст-5 е идеален вариант за поддържане на постигнатото!
Има момичета, които свалят прекрасно с Фаст-5 само...така че, ако мога да си позволя съвет, той е да опиташ - ако смяташ, че Фаст-5 ти е достатъчен, карай си само на него поне месец. Ако смяташ, че е бавно и незадоволително става свалянето - циклиш само 2х36 докато постигнеш желаното. Peace
Но да правиш двете заедно, според мен не е добра идея - първо - съчетани двата вида интервално правят прекалено дълги периоди без храна, а това със сигурност не е добре, дори мисля, че би могло да е опасно. Thinking и второ - лишаваш се от вариант за промяна, ако имаш задържане на теглото (т.нар плато или застой на свалянето).
Иначе, това което споделяш за бакалията е прекрасно! Точно така трябва да се чувстваме с интервалното хранене - със свободна психика! Peace  bouquet А когато психиката на човек не се обременява с ограничения и забрани, тогава се мисли положително и се постигат чудеса, по най-лесния възможен начин Peace...
Успех, радвам се, че си част от отбора Hug...

Пинки Hug...там където заминаваш, ще имаш Интернет, нали newsm78?! Щото не си представям, че няма да пишеш - обичам и аз да те чета Hug. Радвам се много на твоите сладоледени приключения, защото ти си живият пример, че може да се яде сладко без да се отрази на режима. Peace

parsy Hug...успешно лунуване на теб и лулумба. Само нали знаете, че ще стане доста повече от 24,5 часа, ако искате после да си влезете по графика на Фаст-5 newsm78.
Иначе те разбирам прекрасно.... и на мен не ми се пише, честно казано Tired.

eldi , това да се чува - все така прекрасно да се чувстваш! Hug  Всъщност Фаст-5 е точно това - един съвсем нормален ритъм на живот.  Peace

Джинджи, ми то по-добре, че не ти е понеделнишко Crazy...Мрачното време аз го обичам, но тук грее слънце и пече Tired - знам си, че съм сбъркана в това отношение, ама това е положението...
А довечера сладоледчето си го хапни с кеф и да ти е наздраве! Hug
При мен пък, много странно - това лято не се и сещам за сладолед, а много обичам newsm78. Вярно, че обичам само един вид, ама все пак...толкова пък да не ми се прияде, хем го обсъждаме постоянно newsm78. За сметка на това баничкитеееее дето ги коментираме с Дидиииии Crazy Crazy Crazy ooooh!....страшно много обичам!!! Все там ми е акъла и ще взема да ида да си купя, така и така не свалям от известно време, та хептен няма да ми навредят Crazy.

Това е засега, момичета...оставям ви, да взема и аз да свърша нещо из къщи и не само... Wink
Приятен и успешен ден на всички!  bouquet

# 680
wavey
А Вярно, че обичам само един вид, ама все пак...толкова пък да не ми се прияде, хем го обсъждаме постоянно newsm78. За сметка на това баничкитеееее дето ги коментираме с Диди....
А,Ели, мазните банички са моята тиха страст. Ще се възнаградя с  тях когато стана 60 кг . , по -рано  - не. Няма да се оставя на изкушението .Преди много време - около 4-5г. бях започнала  една диета ,  която действително ме  беше стопила. Та докато я карах ,една вечер цяла нощ ги сънувах тия банички.  Обещах си , че като сваля още 1 кг . ще се възнаградя. До тогавашната ми работа продаваха най-хубавите закуски ,изпечени на място . Като свалих тоя кг , вярвай ми ,тичах  по пътя до баничарницата. Никога няма да го забравя ,трепереха ми ръце ,крака , едвам стигнах , купих си двойна . Успях да изям една малка част от нея ,защото стомаха ми беше тотално свит. Ама аз отказвам ли се? Гъчих,гъчих ,стана ми кофти  ,обаче я натъпках. Този случай никога няма да го забравя. Толкова мъка си причиняваме понякога на организма . Сега не е баш така ,просто ми се е дояло , но не чак в такава степен , че да я сънувам . Скоро ще си хапна до насита ,обещавам.

Последна редакция: пн, 26 юли 2010, 13:08 от bgnikdi

# 681
Като заговорихте за храна и сънища ... си спомням преди поне 15 години по идея на моята свекърва решихме да правим лечебно гладуване за един ден в седмицата. Това ми е първия и последен опит за диета (то не е съвем  диета но ...). Издържах до към 18.00 часа гладна , сърдита , дремеща на дивана и съответно сънувам препечени филийки . Ама едни такива вкусниии, чак ми миришеше на тях в съня ми. Това ми беше - после станах и си осъществих съня на яве.

# 682
  • София
Ели, благодаря ти за подробното разяснение  Hug
Ще последвам съвета ти - те махна последните и най-трудни килца с 2х36 и после ще мина на режим fast-5 за задържане на постигнатото.

bgnikdi, с теб имаме две общи неща - гоним един и същ резултат и от всичко най-обичаме ... ох ... боже ... банички .... олеле. Та викам като чукнем шейсетака да се срещнем на Главната (аз имам близки в Пловдив и често пътувам до този мой любим град) и да ме водиш някъде на банички ... ох... Каня и Ели да се присъедини Hug

# 683
Ааааааа,моля моля,аз съм първа при Диди да ме води на банички Naughty,ама така като гледам ще заформим една среща в Пловдив скоро Laughing.Някой няма ли да каже че обича шоколад и производни,все за банички се облизвате всички.

# 684
Добро утро момичета! Hug   Днес кантара пак каза 65! Това е добре,към края на седмицата трябва да каже друго,по малко число..не се тръшкам.
Желая на всички една страхотна седмица, с много положителни емоции и свалени килца.. Hug
Да ви кажа,аз си мисля,че това не е правилно ..да си на диета и адски да ти се яде нещо и да не си го хапнеш. /то може би и затова аз все още съм си дебеланка де../,  но все пак - то хубаво диети,режими,ама нали трябва да го правим така,че да не ни "боли" душата?  Ако ти се яде  мазна баничка,избираш си подходящият момент в прозореца,отиваш и ритуално си я хапваш без грам угризения!!!!  После ще прогължиш с по леки храни и НЯМА да преяждаш !!!   Ще видиш,че само докато я ядеш,ще изпиташ страхотно удоволствие и не е необходимо на бързо да я налапаш..наслаждавай и се !!!  След цялото това удоволствие,ще видиш как хем ще ти е гот,хем ще знаеш,че режима е страхотен и можеш ВИНАГИ  да си позволиш,каквото искаш!  Прави го 1 път на 10 дни,ако все пак те притеснява нещо,но аз не мисля,че твоята мазна баничка и по малко калории и мазнини от моите нанайси сладоледа,които погулнах  изминалата седмица ! Няма да надебелееш от една баничка,изядена еднократно за седмицата или за 10 дни. Аз дори виждам психологичен момент в цялата работа...трябва да знаеш,че на какъвто и режим да си , винаги можеш да си позволиш едно любимо хапване...Разгледай другите режими..навсякъде почти си има дали  ще е ден с пове4ко калории за зареждане,дали ще е както при Уейт Уот4еърките: цяла седмица по малко по малко кал,и  в неделя например- баничката + другото ти хранене...за компенсация..навсякъде го има.  Успокой си душичката с една баничка,няма да си сасипеш режима,нито килата. Асето да дойде и да каже колко  парчета баница смота преди седмица..???  Помните ли ,да не се връщам..и какво?Слабее си и и е гот!  Хапни си спокойно,не се тормози чак пък толкова... Hug
На Джиджи  да кажа за сладоледите,не знам колко е заразно ,но от един сладолед нищо няма да ти стане,споко,изяж си  го с кеф... Hug
Аз може би защото много внимавам да не падам под 1200-1300 калории,и дори предпо4итам да хапна малко повечко понякога,но да не съм отдолу..че от плато много гадно се излиза...и само си губиш времето...Лелее..аз пак ферман изписах...отивам да пия кафе,че ММ си беше направил едно...рядко...бляяяяк,а аз съм по хард мадама,  аз съм стрелец  и обичам силните усещания....горчиво кафе,мазна баничка ../ако можеше и с боза../, сладолед или тортичка...ами така де....аз имам да свалям още 8 кила,искам да ги сваля плавно и да ги задържа...ако само се ограничавам,ще се изнервя,а аз не искам..искам  пътуването към мечтаната фигура да бъде едно приятно приключение...а не да се напъвам и да се друсам от нерви....Много сте готини, слабейте си с кеф! Нещата,които се правят със сърце и удоволствие са просато обречени на успех... Hug

# 685
  • София
mamamishi, приеми най-искрени извинения  Praynig- така я "изгълтах" тая тема (и то извън прозореца Laughing) че в бързината съм пропуснала, че "баничарките" сме повечко в тази тема - та значи бройте ме и мен. Само да чукна шейсетака  и пристигам в Пловдив travel

# 686
Айде бе Пинки,от кога те чакам да влееш поредната порция настроение в темата.При нас ракиено време стана,а при теб е сутрин още.Искам да кажа,че напълно подклепям разсъжденията ти.Най-хубавото в нашия случай е именно момента,че можеш да си хапнеш от всичко,що ти сърце сака в прозореца.Аз в последно време така правя,за съжаление ми се случва и да преяждам от лакомия,което вече не е хубаво,ама и това не си го слагам много,щото с килата съм си добре,спокойна съм.Имах идея някаква за Ори,ама за сега не се получава,здраве да е.
Солима,тя срещата ще стане,ясно е,ама ти защо ще се мъчиш с тези 2по36,толкова ли ги бързаш тези 60кг.,не си струва издевателството върху организма според мен.Ти си знаеш де,само изказвам мнение Peace

# 687
 А кой да ви подхване  темата за баничките а ?
Добро утро на всички !
Давам подробно менюто си от вчерашния прозорец: начало 17.00 с порция домашна баница , ....
и после
veti_d , уха ,обожавам банички  всякакви - домашни , купени , точени , с готови кори , без значение какви. ...

Последна редакция: пн, 26 юли 2010, 14:35 от veti_d

# 688
Вети,хич не съм те забравила аз,без тебе накъде LaughingМомичета,понеже следобедната ни раздумка се върти все около тези банички,като се замисля такава баничка,купена някаква, не съм яла поне от...7-8 години,че и повече LaughingПросто сега се сетих, отвикнах и не ям от години никакви такива закуски,не обичам.Та за мен ще си е направо...невероятно да се изтърся в Пловдив да ям баница.Ще взема да съобщя на ЛМ,че заминавам в Пловдив да ям баница,представям си как ще се опули Shocked

# 689
Наближава прозореца и тука едни банички взеха да се обсъждат....  Joy На мен днес нещо ми е гладно, но ще изчакам прозореца де - не съм прегладняла, а и съм си натрупала доста мазнинки в резерва  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт