АВГУСТинската ни чета, е от шопинг мания обзета №14

• 24 372
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
Мерси desinca, des1984, смътно си спомням, че май го обсъждахме този въпрос, за което се извинявам, че пак питам, ама вече направо си записвам. Явно вземам ваничката, а пък за всякакви допълнителни приспособления ще решавам на място и според бебето. Добре, че ми е близо детския магазин, май ще се ходи на прибежки Simple Smile

# 436
Момичета, може би не е тук мястото да питам, а в някоя тема за захранване, но все пак да се пробвам, може някоя да знае - адаптираното мляко Аптамил, за най-малки бебчета, в температура на каква вода се разтрваря - самата му разтворимост позволявали да се използва хладка вода (НАН може). Знам, че на опаковката пише гореща, но обяснението е, че прахът не е стерилен. Ако се абстрахираме от този фактор, каква му е разтворимостта? Мерси
Ползвала съм 1-2 месеца Аптамил и Милолил и са хубави млека,но гадното е че трябва в доста гореща вода да се  разтварят.А ако бебето е гладно,трябва и да го охлаждаш ,зада му го  дадеш.

# 437
За тези фунии - и в наше "село" има такива  Laughing, и мен стова ми слушаха сърцето на бебето.
Имама въпрос за  последното изследване - поема ли се от здравната каса изследването на "акуто" ?

# 438
^VALINA^   не се притеснявай, то за едно ли е да мислиш, всички сме така  Hug
Аз да питам един малко глупав въпрос  Blush то е ясно, че бебоците ни пишкат вътре, но дали и акат?  Blush newsm78 Laughing

# 439
Аз да питам един малко глупав въпрос  Blush то е ясно, че бебоците ни пишкат вътре, но дали и акат?  Blush newsm78 Laughing
с нетърпение чакам отговора на този въпрос , че е мн интересно  Joy

# 440
Кори, 4естит рожден ден на патерици,живи и здрави ти и семейството ти Simple Smile

ДЕСИ 1984 моя корем е паднал от третия месец ,та лекарката все ме плаши с преждевременно раждане,ама все пак до тука стигнахме ,не е малко...натрих и нослето,лекаря на частното каза/Тодоров ти го познаваш/ че така си го нося понеце таза ми е такъв и бебе там си е намерило място..,а от 1 седмица имам чувство че буквално ще падне,особено като походя 10 минути..

# 441
  • София
desinca сори че питам но как така пиеш гинипрал без някакво допълнително лекарство за сърце? Всеки уважаващ себе си гинеколог знае че не бива да изписва гинипрал без да го комбинира с такова лекаркство за сърце, тъй като се получава ужасно сърцебиене. Аз го комбинирах с Изоптин, в Шейново го изписваха в комбинация с някакво друго не помня какво беше. Но всички доктори които идваха на визитация бяха на едно мнение - гинипрала не бива да се приема без другото лекарство. Аз се чуствах много добре от гинипрала, нямах никакво сърцебиене и контракциите ми спряха от него.

# 442
Ади, говоря за долната опаковка, гледано на картинката.

Четох, четох за млеката, това най-ми допадна, ама почнах да се чудя дали не е трудно и времеемко за приготвяне в сравнение с тези, които се разтварят и в студена вода.

Но сигурно просто трябва да мну хвана цаката.

# 443
Деска, нямам представа защо не ми изписа и друго лекарство в комбинация, може би защото не очаквахме да изпия цялата опаковка, а и аз не й звънях пак.  Blush newsm78 странното е, че вечер нямах сърцебиене, само до обяд или до към 13-14ч  Thinking
Наистина ми помогна за контракциите, значително намаляха след приема му. Сега съм си само на магнезии.

Само мен ли бебка не ме ръчка в ребрата  Crazy усещам я много буйна понякоха и корема ми играе ту на ляво, ту на дясно   hahaha

# 444
  • софия

Не, не акат Grinning-първото ако на бебето се казва мекониум и не е добре да се отделя в околоплодните води, показва обикновено, че бебето страда по някакъв начин, в смисъл че нещо не е наред, а и може да се нагълта с т.нар мекониални води и да има проблем от това, така че по-добре само да си пишкат Peace

# 445
  • София
desinca друго което знам за гинипрала е че не бива да се спира изведнъж а постепенно да се намалява дозата - примерно аз го пиех сутрин и вечер по едно - две седмици, след това сутрин и вечер по половин една седмица и чак тогава го спрях. Доктора изрично ме предупреди в никакъв случай да не го спорам изведнъж.

# 446
Не, не акат Grinning-първото ако на бебето се казва мекониум и не е добре да се отделя в околоплодните води, показва обикновено, че бебето страда по някакъв начин, в смисъл че нещо не е наред, а и може да се нагълта с т.нар мекониални води и да има проблем от това, така че по-добре само да си пишкат Peace

Аааааа от това ли се получават тези мекониални води, за които говореха при Гала в едно от предаванията й, където даваха раждането на сценаристката.  Те бяха едни такива зеленясали, като жабурняк, много гадно изглеждаха. Не знаех, че се получават когато бебето ака вътре     Blush newsm78   Благодаря ти за инфото  Hug

Деска, аз го пиех през 8 часа х1, т.е. 3 бр за денонощие, а ти си го пила горе-долу по 2 бр за денонощие. Нямах проблем със спирането му изведнъж  newsm78  Незнам защо е такава разликата в приема, явно докитата ни така са преценили  Peace

# 447
^VALINA^,моя съвет е да си вземеш тази стойка върху която се поставя коритото, ще ти бъде много от полза и то в дълъг период.  Peace Изглежда нестабилна, но всъщност е много стабилна. Аз нямам много спомен вече, но мисля, че през първия месец къпехме бебето над коритото като таткото го държеше в ръцете си понеже беше много мъничък и нестабилен. Ползвали сме възглавниците за вана, но най- удобна ни беше тази стойка, която препоръчват момичетата- с металните страници и хавлиеното покривало.

Fighty, и аз одобрявам твоя метод на възпитание, но съм съгласна с  Кори и Лунен сън, че при всяко дете, родител, разбирания, ситуации и изобщо съвкупност от много елементи не винаги се получава така, както искаме. Старая се да бъда добър родител, но не искам да бъда и в двете крайности- "строго забранено" и/или "всички позволено". Честно казано старая се да възпитавам дете си предимно с много любов. Може много от вас да не са на това мнение, но аз държа да му показвам и казвам колко много го обичам, да го обгрижвам с внимание, нежност, да му говоря и обеснявам мило и спокойно дори когато е направил пакост и мисля, че така получавам и разбиране от негова страна. Разбира се имало е и случаи,когато ме е изкарвал извън нерви и съм повишавала тон за  което след това съм съжалила, а той може да е малък, но винаги разбира, когато се карам.

Ади, беше написала, че твоето дете ще е при баба и дядо за събота и неделя и така ще спестиш разглезването. Е, гарантирам ти, че не е нужно да го оставиш за 2 дни, а само 5мин. с тях и вече е "глезльо". Моето дете за година и пет месеца няма една вечер пренощуване у баба или дядо, но няколко часа веднъж в седмицата са му достатъчни, за да ме побърка 2 дена. Сами ще се обидите като дойде време бабите да се радват и гледат бебетата ви как те ще са инициаторите на големите пакости, разваления режим, даване на забранената храна (това е най- голямото удоволствие според тях) и всичко е позволено. И най- много ме е яд като започнат да дават компетентното си мнение по отношение на гледане и възпитание на деца от преди 20-30години, само те са гледали деца и не искат и да приемат, че ние като родители знаем кое е най- доброто за нашите  деца.  #Cussing out

# 448

точно това предаване гледах и аз- получават се от стрес при майката тези мекониални води, и казаха че е много опасно ,ако бебето се нагълта с тях...
 вчера май говорихме за 180те градуса на които бебето трябва да стои- на мене ми беше интересно дали трябва постоянно да е легнало или може да е малко надигнато , защото съм харесала тези шезлонги  http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=7140 ( модела сега го избрах произволно ) и мислех че ще ми свършат страхотна работа- когато аз съм заета бебчо да си седи вътре и да е около мене...
пише 0+ обаче дали е възможно малко бебче да е вътре??

# 449
качих ви 2 нови снимчици от днес- http://august2010.snimka.bg/family/mapuha88.482094.19560280 , http://august2010.snimka.bg/family/mapuha88.482094.19560306 и пижамката за кърмачки ( заради копченцата горе ) с която ще ходя в болницата - http://august2010.snimka.bg/family/mapuha88.482094.19560293  влюбих се в картинката с бебешка каличка на нея Simple Smile .. и на снимката се виждат и едно много сладко костюмче и обувчици за които всички ми обясняват  че било мнооого рано , ама бяха много сладки и нямах силата да не ги купя  newsm53

Общи условия

Активация на акаунт