АВГУСТинската ни чета, е от шопинг мания обзета №14

• 24 337
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
В този ред на мисли искам да попитам Else, кога ще бъде следващата лекция за кърмене в София?

transi1, лекция ще има на 18.07. с тема "Подготовка за кърмене и често срещани проблеми". Шаманката ще публикува повече информация, но не знам кога.

Следващи ЛЛЛ срещи
24.07. - 10:30 - Пазарджик на входа на острова - среща с тема "Ежедневието с новия член на семейството.“
31.07. - 10:30 - Пловдив в градската градина - среща с тема Хранене и отбиване

Лекции
18.07. - София - тема "Подготовка за кърмене и често срещани проблеми"
24.07. - Варна, Майчин Дом - Тема: Защо да кърмя? Начало на кърменето (първи дни с бебето)

По случай Световната седмица на кърменето от 01 до 07 Август в различни градове на страната ще има лекции и срещи. Информация за това ще постна по-късно.

# 526
  • София
Здравейте и от мен, мисля да видя как ще тръгне с кърменето и после да купувам още сутиени за кърмачки, за сега този дето купих стига за пробата. Тази сутрин се замислих, че тези които вече са в 9 месец могат да почнат да ни изненадват приятно и този факт малко ме постресна Grinning
Вчера бях на лекар-всичко с бебчо е добре, расте си и дебелее. Правеше разни физиономии на ехото, явно си тренира мускулчетата на лицето-погледах и се посмях.
Биби, много е сладко това боди дето си го купила, какви работи има за момиченца, то и за момчета има, ама тия роклички ме разтапят. Иначе и аз съм накупила разни неща на юнака в жълто, на мен много ми харесва- особено една пижамка-с нея ще е опасен пич.

# 527
  • София
Кори, за отичането вчера четох за бабешки лек, но не съм го пробвала - правиш отвара от невен и лайка, после я замразяваш във формички за лед и с готовия лед си обтриваш краката. Действало добре и за целулита Simple Smile Поне ще е прияятно в жегите. Иначе аз се мажех първо с Чико за уморени крака, сега си взех на Матерн - засега нямам оплаквания, охлаждат приятно.

# 528
Сетих се още нещо да питам мамите, които вече имат опит с кърмене и изцеждане - 40 мл от едната гърда нормално ли е като количество?

Либи, честита София   bouquet  Поздравления за усилията, които полагаш за да стимулираш кърмата си. Тя е особено важна за малката София. Доказано е, че майчиният организъм произвежда кърма, съобразена с възрастта на бебето дори когато то е родено преди термина.
40 мл е едно добро количество за изцедено от една гърда. За установяването на добра лактация, когато бебчето не може да суче от гърда, биха могли да се планират поне 5 или 6 изцеждания на денонощие. На всяко изцеждане би било добре да се изцежда всяка гърда за по 10-15 минути или докато кърмата спре да тече като се прави това, което е по-продължително. Някои майки се будят през нощта или много рано сутринта за да цедят, особено ако получават препълване на гърдите. Други са установили, че ако не си прекъсват съня имат по-добро количество кърма и по-лесно се справят със стреса, който пречинява факта, че бебето им е в болница, далеч от тях.

Ако съществува вариант изцеждането да продължи по-дълъг период от време някои майки предпочитат да използват електрическа помпа. Други се справят отлично с изцеждане на ръка докато за трети ръчната помпа е напълно достатъчна.

Когато дойде моментът София да се прибере в къщи, схемата на изцеждане би могла да се промени за да се увеличи количеството на изцежданата кърма така, че да се посрещнат нуждите й - поне 7-8 пъти на денонощие като поне едно от изцежданията е добре да е през ноща.

Пожелавам ти много сила и скоро да гушнеш малкото си съкровище  Heart Eyes Hug

# 529
момичета да ви попитам, околоплодните води които изтичат знаете ли в какво количество са долу горе/ тези които са раждали вече/ ох сори за тъпия въпрос ама снощи слагах едни глобули за гъбички, и сутринта ми течеше нещо,не много ама аз като не знам..нали няма вариянт да ги пропусна...

# 530
  • Miami
Кори, за отичането вчера четох за бабешки лек, но не съм го пробвала - правиш отвара от невен и лайка, после я замразяваш във формички за лед и с готовия лед си обтриваш краката. Действало добре и за целулита Simple Smile Поне ще е прияятно в жегите. Иначе аз се мажех първо с Чико за уморени крака, сега си взех на Матерн - засега нямам оплаквания, охлаждат приятно.
Благодаря, биби  Hug

# 531
В този ред на мисли искам да попитам Else, кога ще бъде следващата лекция за кърмене в София?

transi1, лекция ще има на 18.07. с тема "Подготовка за кърмене и често срещани проблеми". Шаманката ще публикува повече информация, но не знам кога.

Следващи ЛЛЛ срещи
24.07. - 10:30 - Пазарджик на входа на острова - среща с тема "Ежедневието с новия член на семейството.“
31.07. - 10:30 - Пловдив в градската градина - среща с тема Хранене и отбиване

Лекции
18.07. - София - тема "Подготовка за кърмене и често срещани проблеми"
24.07. - Варна, Майчин Дом - Тема: Защо да кърмя? Начало на кърменето (първи дни с бебето)

По случай Световната седмица на кърменето от 01 до 07 Август в различни градове на страната ще има лекции и срещи. Информация за това ще постна по-късно.

Благодаря ти, Else! Ще следя за допълнителна информация къде ще бъде срещата. Този път, в никакъв случай няма да я пропусна, че то време не остана.
Момичета, а какво ще кажете тази лекция да е повод и да се видим?

# 532
Здравейте майчета - голям шопинг - голямо чудо наистина!
По повод шишетата голямо чудене беше и накрая взех едно на Нуби с дупчици горе на дъното на шишето против колики, а чак после една мама ми каза, че най-хубави били шишетата на Д-р незнам-кой-си /забравих вече името/, които били вътре с някаква тръбичка против коликите... Мислех да ходя да го заменя с другото шише, ама честно казано напоследък коремчето си натежава все повече, а и като напече навън въобще не ми е до разходки, а по-скоро до сън... Laughing Такива ми ти работи, мисля да пробваме с това шишенце, пък по-нататък ще купим друго, ако това не се окаже подходящо. На мен си ми изглежда добро, ама какво ли знам аз, като още не съм раждала. Wink
Либи поздравления!  bouquet Твойто бебче май не е от най-търпеливите и те е изненадало по-рано, но пък сега поне няма да го мислиш като нас още 2 месеца  Simple Smile newsm78 Всичко е минало и мама е щастлива, да ти е жива и здрава госпойцата и много да те радва! Hug
Хубав ден на всички и много приятни емоции до края, още мъничко остана! Flutter

# 533
момичета да ви попитам, околоплодните води които изтичат знаете ли в какво количество са долу горе/ тези които са раждали вече/ ох сори за тъпия въпрос ама снощи слагах едни глобули за гъбички, и сутринта ми течеше нещо,не много ама аз като не знам..нали няма вариянт да ги пропусна...
Споко, доколкото съм чувала няма как да сбъркаш околоплодните - хич не са малко, а и не изтичат наведнъж, като по филмите, а всичко е по-продължително. От глобулите често на сутринта или даже и по-късно през деня продължава да изтича лекарството, нормално е, но там количеството е малко - колко може да изтече от една глобула, сама можеш да си дадеш сметка. Спокойно, а ако течението ти се струва по-обилно и те притеснява при всички случаи можеш да се консултираш с гинеколога си, за да си спокойна. Успех!  bouquet

# 534
Здравейте момичета, не съм от вашата темикча, влизам само да ви кажа, че тази нощ Slavy73 е родла момченце Михаил, 2800 (там някъде  Embarassed) и 48 сантиметра. Родила е със секцио. И мамата, и бебето са добре! Да е жив и здрав малкият Михаил  Simple Smile!

# 535
  • Miami
Ихааа  Grinning
Честито на мама Slavy73   bouquet Да е жив и здрав малкия Михаил! На мама бързо възстановяване.

Почна се момичетаааа  Grinning

# 536
  • София
Е-е-е, браво на мама Слави, да й е жив и здрав малкия юнак и бързо възстановяване!  bouquet

# 537

наистина се почна!!! Simple Smile

много се радвам за Slavy73 и бебче Михаил!  честито!    bouquet  Heart Eyes

# 538
Честито на мама Slavy73.    bouquet Много се радвам. Да и е здраво и послушно малкото момченце.
Аз снощи бях с доста и то болезнени контракции, почти бях сигурна, че ще тръгнем към болницата но ми се размина и тази вечер. Иска ми се да изкараме поне още седмица, но каквото е това.

# 539
  • София
Slavy73 честита рожбичка да ти е жив и здрав мъжа и много да те радва и слуша.Еххххх че хубава новина!!!!! Момичета термина й е бил на 01.08 ,това са 20 дни по-рано,което ме навежда на мисълта че май е време за чистене и подготовка на дрешки и багажи.Охххх започва да ми мърда под лъжичката като си помисля ,че скоро ще гушна моето чакано момче  Grinning  Grinning Grinning

Общи условия

Активация на акаунт