Жени-мениджъри и семейство

• 13 622
  • 252
  •   1
Отговори
# 135
Нана, защити ме бееее... Кажи, че у нас има за ядене първо, второ и трето, че ще ме изядат тука. Кажи им също и да не викат социалните, че децата ще оцелеят с такава майка, че се стреснах от толкоз нападки. Кажи също, че пия и ям, виждам се с приятели, че тука ме изкараха някакъв робот, дето знаел работа и пак работа.
рокси, никъде не съм казала, че съществуват двете крайности и не мисля, че аз съм в някоя крайност.

# 136
Ами така си го написала:)
Всъщност е без значение за мен поне, и да си, и да не си работохоличка, не ми пречи.

# 137
Герчо,
аз уважавам избора ти.
Просто намирам доводите ти за крайно претенциозни. А изказа ти (който ужким в нета няма значение) - за високопарен и абсурдно семпъл същевременно.
Накратко, нищо от казано от теб не ме кара да се замисля, че може би не си въздух под налягане.
Не ти говоря всичко това, щото ми доставя удоволствие да обиждам хората малко преди полунощ.
Просто ми се иска да виждам по-малко падащи отвисоко мениджърки, които до вчера са си мислили, че са хванали Господ за...шлифера.

# 138
Божеее, толкова драми за работа на заплата?!
Да е собствена фирма, да си инвеститор в нещо, разбирам. Ама да се хвалиш, че си работиш като вол за нечий друг джоб е направо ... тъжно.

# 139
Добре де, дайте всички да се оплакваме колко сме зле.
Това е положението: работиш много, уцелил си момента , мястото - изкарваш пари.
И да, за хвалба си е хубавата заплата - едно е 500лв, друго над 5000 лв.
Момичето е обяснило как си е организирало семейния живот с работата;не всички умираме да мием прозорци уикендите и да обикаляме апартамента с прахосмукачката. В крайна сметка сме консуматори и всеки е свободен да се ползва от услуги, за които се плаща, а това става с пари.
И да, изказа ще ви звучи високопарно, претенциозно, ами...то просто се изразява на друго ниво момичето, по-високо  Peace
Нека бъдем по-толернтни към другите, да приемаме и чуждите мнения и опит, пък кой знае...може и да научим нещо!

# 140
Мениджърският живот е тъжен- това лъха от всички постове на заклетите кариеристки.
Дано не се обидят, всеки има право на мнение. Но да си продадеш живота за една заплата не си струва. Като гледам как им минава денят..чак им се чудя..не ще да е заради парите..нещо в главата не е наред.

# 141
благодаря на всички момичета, които ми "отвориха" очите. ще обобщя накратко:
1. Всеки мрази жената-мениджър
2. Жената -мениджър не е наред с главата
3. Ако децата почиват на планина без родителите си за достойни за съжаление. За тях е по-добре да посещават сборни групи в детската градина, докато там се прави ремонт
4. жената - мениджър няма семейство
5. Ако жената-мениджър има семейство, то е достойно за съжаление
6. Децата на жената -мениджър са нещастни и имат нужда от майка си непрекъснато
7.  всяка тема в бг мама се посещава от експерт филолог в даден момент. Той дава оценка дали написаното в нея отговаря на правилата в българския език.
8. неработещ ляв шифт е правописна грешка. Ако се пише с 10 пръста, то задължително трябва да се мине и поправи след това, защото е изключително недопустимо да се започне изречение без главна буква.
9. Ако жената-мениджър е допуснала правописна грешка, то тя задължително е неграмотна.
10 Ако жената -мениджър е неграмотна, то със сигурност нейните подчинени са грамотни и достойни за съжаление, че имат такъв шеф.
11. Експертът филолог може да допуска грешки. това не се брои, дори и когато е в името им.
12. работната седмица задължително е 40 часа
13. Всяка работна седмица извън това е робски труд, а този, който си го е причинил е робот
14. Ако се отзовеш на нуждите на фирмата, която те е хранила 10 години, когато има нужда от теб то задължително трябва да си съсобственик или инвеститор в нея
15. Ако го направиш и не си съсобствени или инвеститор, предизвикваш съжаленние
16. Ако се разболееш тежко, оставаш без доходи, защото никой няма да се погрижи за теб. това е толкова сигурно, колкото и, че всички собственици на фирми са изроди, които не се грижат за подчинените си
17. За да си кажеш мнението е необходимо то да е толкова интересно, че да накараш съфорумките да се замислят
18. Всяка съфорумка поставя диагнози и лечение
19. във форума има много краставичарки (това ме удиви направо, незнаех - честно!)
20. Всяка една съфорумка може да ми даде информация, че същите пари (нямат идея колко са) мога да ги вземам на друго място, без да полагам този труд (не знаят какъв и не казват къде:)
21. Ако жената-мениджър твърди, че е намерила баланса, то тя задължително лъже. Със сигурност предпочита кариерата пред децата си
22. Жената-мениджър има подчинени, които са за ожалване, защото тя не си седи вкъщи
23. Всеки един индивид, който остане без работа ще си намери веднага друга. Фирми бол. Една повече, една по-малко. без значение - няма нужда да се бъхти човек за някакви си хора
24. Ако жената работи, то тя е незаменима до едно време. после сигурно ще си хване любовница или ще се разведе - неразбрах
25. живота на жената с кариера е тъжен
Мога да напиша сигурно още 1000 обобщения на глупостите, които се изписаха, ма май няма смисъл. Толкоз глупости прочетах, че дано така обобщени ви наведат на някакви мисли.

# 142
  • Sofia
Ger4o много добре написано  Hug Hug Hug
по същите причини аз писах по-напред, че не е хубаво така да нападат жената, която вероятно е по-щастлива от вногото хора тук, които само лепят етикети.

# 143
Добре де, Герчо, защо се палиш толкова? От това, което си написала- а явно си вложила доста енергия и емоция- нищо не се разбира. Първо що за животно е жена мениджър, и мениджър изобщо? Може и да си мениджър на 30те касиерки в Кауфланд да кажем, това толкова ли е достойно за възхищение ( да не бъда разбрана погрешно, просто искам да кажа, че има различни постижения, да ги наречем). Изобщо, това с мениджъра някакси остави впечатлението, че признаваш за успех единствено мениджърстването:) което на мен лично ми е смешно. Второ, и по важно, адски е тъпо да се каже 'фирмата, която ви е хранила'. Мен лично, са ме хранили само родителите ми и то докъм двайсетина години. Оттам насетне работя, за филийката, и за масълцето, и би било адски наивно да смятам, че някой ме храни, или че работодателят ми няма изгода от това, че купува трудът ми, способностите и уменията ми. Така че точно тази благодарност ми се струва, че трябва да си остане в годините на крепостното селячество.
Всъщност, фирмите наистина са бол. Човек работи най вече за името си. И по една или друга причина трябва да правиш нещата, така както ги усещаш за правилни. Иначе винаги има шанс фирмата да фалира, въпреки перфектната ти работа, акционерите да се закеркенечат, отрасълът да се срине, дори смяната на политическата власт да те изхвърли извън борда. И тогава животът ти няма да свърши, искрено вярвам, че ако си добър, то това не е някаква тайна, която е останала скрита от всички. Ако си наистина на толкова висока позиция, то достатъчно от конкурентите и партньорите те познават и ще те лапнат веднага. Добрите около мен винаги така са си намирали работа.
И друго бих могла да напиша по точките ти, но не е като за ранно утро. А и имам кафе за пиене:)

# 144
  • София
Общо взето ако съм твърдо убедена в позицията си, няма да се паля и хабя толкова, че да я защитавам с десетки изписани страници.
Но аз съм мързелив човек и бохем.
Обичам си работата много, но и дяволски много обичам да си почивам.
И напоследък все не ми стига.
Нищо, че миналата година - както сметнах - се оказа, че само на море сме изкарали 30 дни (не в Китен  Grinning)
Иначе който както иска да си живее живота.
Аз лично не искам да се окажа в позицията на овчаря от "Жените на Варшава" (не буквална препратка към Георги Марков).
Всичко е въпрос на личен избор.
 Peace

# 145
  • 221B Baker Street
ами ще се пали жената,щото всички вкупом тръгнахте да й нищите професионалния и личния живот и да й обяснявате колко е нещастна и зле с главата  ooooh! и това при условие,че не се оплаква,а споделя собственото си мнение  Thinking
определено не разбирам манията на някои съфорумки да разглеждат под лупа живота на останалите бедни душици в този форум,постоянно да разиграват измислени сценарии и случки с неизменното "ами ако....еди какво си",както и да вменяват чувство на вина,защо,аджеба,хората живеят по този начин  Tiredобаче,ако същата "хватка"бива приложена на техния гръб,надават вой до небесата,или не спират да се хвалят и изтъкват,че,видите ли,само те са добре,а целия свят покрай тях - зле  newsm78

# 146
Момичета, нещата не са само бели или само черни.
Всеки си има неговата истина и удобство и начин на живот.
И Герчо е права за много неща, и Рокси и ...
Темата не беше ли-жени в подобна ситуация-предполагам не задължително мениджъри, а и някаква друга позиция-да споделят дали, как съвместяват.От мениджър до мениджър има разлики също.Има такива, които напускат офиса в 16.00, има и такива, които вдигат нощем телефона.

# 147
Не е проблем, че сподели как е при нея, че е намерила баланса, даже до един момент четях и си казвах наум - браво!... до частта дето обобщи, че всички, които не са ултра успели като нея, висят като сополи по цял ден и т.н. ... може и сами да прочетете. Ето там започна избиването на очевадните комплекси, ето там някъде почна да ми става смешно, някъде към края чак тъжно... Да се изкараш толкова успял, че да си позволиш такива квалификации - е в моите очи не е чак толкова успяла, работник на по-висока заплата - много доволно, но далеч от моите разбирания за истински успех, с който може да се биеш в гърдите по такъв начин (изключвам обидите, те са присъщи на малките хора, без значение успели или не). Оттам тръгна полемиката, а не че някой ѝ завижда за цялата 1 седмица в Дубай. За да тръгнеш да се обясняваш толкова нашироко, значи сам не си вярваш  Wink

# 148
Ами то така се почва, Трейси.Един каже-оооо, колко си нещастна и как те съжалявам, а другия отговори как онзи виси като сопол и така.Танто за кукуриго. Crazy Grinning

# 149
Ами то така се почва, Трейси.Един каже-оооо, колко си нещастна и как те съжалявам, а другия отговори как онзи виси като сопол и така.Танто за кукуриго. Crazy Grinning

Мхм и ти си права  Wink Но аз ако кажа на истински успелия човек, че много го съжалявам, вярвай че само ще ми се усмихне снизходително, нищо друго  Wink

Общи условия

Активация на акаунт