Въпроси за Бъкстон, Павлово и Овча купел

• 41 091
  • 161
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Коя част на Овча купел? С къщите ли? При 345 ли, или по-към Красна поляна?

# 16
Районът на Овча купел и Славия са страхотни, тихи, спокойни и незаселени. Нагоре към Княжево (работя там) вече става по-недостъпно и диво, не е застроено чак толкова, все още има къщи с дворчета и това прави по-рядко населението, не като в Новите Очи купели - там са блок върху блок обикновено поне 4 входа и поне 7 етажа, всеки едно малко село. Там има много магазини, банки, заведения и е доста по-оживено, но на мен не ми харесва (там съм работила 5 години на Монтевидео). За мен най-хубавия район е Хиподрума (цените са като в Красно село и Лагера) но е несравнимо. Моят съвет е да се разходиш пеша из кварталите и тогава да се спреш на място, а сега се продават доста апартаменти, като гледаш цените в сайтовете, смъкни с 10-15% това ще платиш. Продавам моя апартамент в Хиподрума и вече знам как вървят горе-долу и на какви пари се реализират сделките. Успех каквото и да решиш!

# 17
  • България-Швейцария
Овча купел в района около украинското посолство (ул. Боряна) вече изглежда доста добре.
Инфраструктурата се поддържа, върви и градски транспорт, срещу посолството са само къщи и ново строителство.
И моят съвет е да си направиш една разходка на място.

Не ти знам бюджета, но принципно ако се спреш на ново - по-добре го вземи на шпакловка и замазка, и общата цена на жилището ще е по-ниска, със сигурност ще си пó на сметка да си го довършиш сама, а и ще си го направиш както ти искаш. Довършителните от инвеститор обикновено замазват дребни недостатъци, които лъсват впоследствие.

За старо строителство важи същото - по-добре да е в лошо състояние и за ремонт, отколкото да разбиваш вече направено, защото нещо не те устройва.

# 18
Преди 3 месеца си взехме двустаен апартамент - ново строителство на Любляна. Какво бих казала за квартала, специално за старата част на Овча купел - зелено, спокойно, на около само нови сгради и хубави къщи, в същото време на 5 мин. от Цар Борис, а от там на макс. 15, 20 мин. от центъра. Какво по-хубаво от това Simple Smile

# 19
Районът на Овча купел и Славия са страхотни, тихи, спокойни и незаселени. Нагоре към Княжево (работя там) вече става по-недостъпно и диво, не е застроено чак толкова, все още има къщи с дворчета и това прави по-рядко населението, не като в Новите Очи купели - там са блок върху блок обикновено поне 4 входа и поне 7 етажа, всеки едно малко село. Там има много магазини, банки, заведения и е доста по-оживено, но на мен не ми харесва (там съм работила 5 години на Монтевидео). За мен най-хубавия район е Хиподрума (цените са като в Красно село и Лагера) но е несравнимо. Моят съвет е да се разходиш пеша из кварталите и тогава да се спреш на място, а сега се продават доста апартаменти, като гледаш цените в сайтовете, смъкни с 10-15% това ще платиш. Продавам моя апартамент в Хиподрума и вече знам как вървят горе-долу и на какви пари се реализират сделките. Успех каквото и да решиш!

Наистина ли е възможно да се свали с 10-15 % от офертната цена?  newsm78 На мен един брокер ми каза, че на повече от 1000-2000 евро отстъпка няма да се съгласят, но като гледам на тези, които не се съгласяват обявите им така си висят с месеци, да не кажа с години...А по темата, аз също харесвам много тези квартали, и се оглеждам за жилище там, но от Овча Купел харесвам старата част,1 и 2-не. Не съм запозната много с транспорта, но съм чувала, че точно в тези квартали не е много розово положението. Хиподрума и Лагера също са много приятни, но цените сопределено са по-високи от тези в Овча Купел, Бъкстон и Павлово....А що се отнася до Павлово, някой знае ли нещо за актуалното състояние на т.н. виетнамски общежития, които се намират в района. Открих едно супер евтино жилище там, но въобще не знаех, че става дума за общежитие, брокерката ми обясни, че в момента самите блокове имали приличен вид, били ремонтирани, понеже жилищата били разпродадени на частни лица, но аз имам резерви, въпреки,че не съм ходила да ги гледам...Специално това жилище ще ми бъде инвестиция, може би ще го дам под наем, а ще купя за себе си едно по-мъничко, затова и се чудя дали си заслужава да инвестирам в "общежитие".

# 20
                              В близост до Околовръстното нивото на запрашеност (вероятно и шума) е доста високо, имай го предвид ако оглеждаш нисък етаж или къща  Peace.

# 21
  • София
Бившите виетнамски общежития поне според мен не са добра инвестиция. Това са стаички, пригодени за апартаменти, общо взето мизерна работа. Иначе и Бъкстон и Павлово са ми любими квартали, много зеленина, сравнително спокойни, няма цигани - само приходящи от време на време, чудя се от къде се появяват като никъде в района няма цигански къщи. Има достатъчно магазини и заведения.

# 22
Иначе и Бъкстон и Павлово са ми любими квартали, много зеленина, сравнително спокойни, няма цигани - само приходящи от време на време, чудя се от къде се появяват като никъде в района няма цигански къщи. Има достатъчно магазини и заведения.

В момента в квартала доста хора правят ремонти и явно циганите са надушили това, постоянно обикалят по балконите и взимат ненужните вещи на хората.
За спокойствието съм съгласна. Преди живеех в ОК 1, на Обиколна, срещу Китайския ресторант и беше адски шумно- постоянно минават рейсове и коли. Като се преместих в Бъкстон ми беше доста чоглаво отначало, не можех да заспя от тишината.  Mr. Green
За заведенията нямам мнение, тъй като с детето нямам възможност да обикалям много, да не кажа хич. Има три хубави пицарии- О Шипка, Дон Вито и Ла Пичонара- поне тези на мен са ми близо.
За магазините горе- долу съм много съгласна- например няма хубав голям магазин за козметика или за обувки например.

# 23
E, aз дрехите и обувките така или иначе ги купувам в моловете Blush, ще преживея да няма такива магазини Simple Smile
Пицариите са по-съществени за оцеляването ми, имайки предвид готварските ми способности Crazy

# 24
E, aз дрехите и обувките така или иначе ги купувам в моловете Blush, ще преживея да няма такива магазини Simple Smile
Пицариите са по-съществени за оцеляването ми, имайки предвид готварските ми способности Crazy

Laughing Mr. Green
И аз си пазарувам по принцип от центъра, ама като се заточих две години в квартала, лесно ли ми е да няма един свестен магазин за обувки...  Joy hahaha
Сега се сещам за още един недостатък- в квартала не продават сладоледи Рафи.  Blush

П. С. Избива ме на лигня, за което се извинявам.

# 25
Мечтая за квартал, в който не мога да заспя от тишината...Simple Smile Бъкстон е точно моят квартал явно...То всеки луд с номера си, та моят проблем винаги е бил придвижването от Раковска към определен квартал, щото мен като не ме тресе шопинг мания, нито деца гледам, нито на работа ходя, та ме тресе театромания,и брокерите винаги се облещват като сложа в условията лесното прибиране от театър:))))

# 26
Ella , тази мания и мен ме тресе, напълно те разбирам.  Laughing
Пък и от Раковска има директен транспорт до Бъкстон- тролей 9.  Wink

# 27
...Бъкстон ми беше доста чоглаво отначало, не можех да заспя от тишината...
                            Спя на отворен прозорец, последен етаж. Събуждат ме птичите песни  Shocked. Не си спомням друга година да съм се събуждала с птичи песни и тишина.

# 28
  • София
Ай стига го рекламирахте този Бъкстон. Ш-ш-шт! Ще се пренасели.

# 29
Ай стига го рекламирахте този Бъкстон. Ш-ш-шт! Ще се пренасели.
                               Peace . Горното да се чете като оплакване  Crazy. Не мога да спя от проклетите птици  Whistling!

Общи условия

Активация на акаунт