ДВИЖЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ МАЙКИ (ДБМ) - Работна тема 16

• 156 609
  • 421
  •   1
Отговори
# 180
  • sofia
Мисля, че за абитурентите вече всичко е подготвено. Роси по-късно ще пише, защото всичко е  при нея. Благодариме на всички бързодействащи пчелички   bouquet

Аз не съм преглеждала вси4ко,което ми е дадено,но според казаното от дарителите,би трябвало да е набавено вси4ко.Според мен,вси4ко си имат,с изклю4ение на 4ехли и кецове за мом4ето .
Джобни ще им осигурят,но в момента не се знае кой то4но.Имаме обещание от ФПББ и мотористите(тези,които от няколко години посещават децата),но колко и кога ще се знае до дни Peace

Остават бижутата за абитурентката,но там за сега не можем да помогнем.Имам нещо предвид,но в сряда ще е ясно Rolling EyesРоклята е в синьо и сиво Twisted Evil

Благодарим на вси4ки ви.

В торбата от мен има едни чехли. Не можах да намеря 41 номер такива, намерих други, но бяха много боклучави и взех 42. Мъж ми каза, че са малко по-малки от истинския размер, надявам се да не са прекалено големи. Бижута имам много, ще помисля. Нещо сребърно не става ли? Имам комплект сребърен пръстен с камъче и такова медальонче със синджирче. Не са нещо особено, но са ми малки и ако прецените, че вършат работа, мога да ги приготвя и да ги донеса.

Чехлите и козметиката за младежа ги изпвадих Peace

Взех и багажа от Кюстендил и Горна Оряховица Hug
Утре ще дам вси4ко Twisted Evil

# 181
здравейте!
искам да даря едно чувалче дрешки: мога ли да ги дам на някого с кола? предпочитам на вас, а не по отделни случаи, защото нямам възможност да следя истински нужди на истински хора
моля някой да ми пише тук или на лс
благодаря Hug

# 182
  • sofia
здравейте!
искам да даря едно чувалче дрешки: мога ли да ги дам на някого с кола? предпочитам на вас, а не по отделни случаи, защото нямам възможност да следя истински нужди на истински хора
моля някой да ми пише тук или на лс
благодаря Hug

В момента децата,които подпомагаме не се нуждаят от дрешки .Нямаме възможност да ги вземем защото нямаме къде да ги занесем.

За каква възраст са?

# 183
  • Sofia - TelAviv
Днес бяхме до Трън, да посетим младата настояща и бъдеща повторно майка от проекта САМ. Не познавах девойчето толкова добре, което е на 18 г. апропо , израстнало в дома в Трън, бях чувала и съм я виждала може би един път преди днес за малко.
Очарована съм от нея, въпреки мястото където живее и хората сред които живее, в техния дом е чисто и подредено, тя подготвя стаята за новото бебе, пере, чисти и т.н. И най- вече има желание да промени историята и да не се върти в порочния кръг от дом-ново бебе-дом.
Има смисъл да се помага на такива деца, защото тя наистина е дете въпреки, че е майка вече повече от 2 години. Дано и заобикалящите я се заредят с ентусиазъм, като я гледат, за да променят мястото и живота си.   bouquet
Та, чакаме бебе, Криси ще става Баба  Joy Heart Eyes

# 184
Хм, щи кажа аз една баба Twisted Evil
Тя е рядка порода човек, рядко емоционален човек и изключително свястна, въпреки вискоч, което е преживяла. Никога не е злоупотребила с доверието ми и обичта ми към нея, а я познавам от 5 години, докато беше в дома в Трън. Надявам се да намери сили да завърши и наистина да избяга от омагьосания кръг, заслужава го.
СПЕШНО ТЪРСИМ КОЛИЧКА ЗА НЕЯ, да е лека и удобна, защото е труден достъпа до къщата и Peace

# 185
писах лс, но може би не ги четете...

за към 2-3 годинки са, предимно зимно-есенни, малко мои също. съжалявам, но не мога да следя и да се отзовавам редовно и най-вече нямам и кола, просто ми се иска да ги оставя някъде и някой да ги дава когато и на който прецени

има ли такава възможност?

# 186
писах лс, но може би не ги четете...

за към 2-3 годинки са, предимно зимно-есенни, малко мои също. съжалявам, но не мога да следя и да се отзовавам редовно и най-вече нямам и кола, просто ми се иска да ги оставя някъде и някой да ги дава когато и на който прецени

има ли такава възможност?
ninochka проблема е, че 1 кола върши всичко и понякога не смогваме. Но на майката в Трън детето и е на 2 годинки и има нужда от дрешки за него, просто трябва да измислим начин да ги вземем. Моля те пусни ми телефона и адреса си на ЛС, но не обещавам, че скоро ще мога да ги взема, просто ако можеш ги задръж за сега и ще се разберем нещо Peace

# 187
  • sofia
Абитурентите от Доганово благодарят на вси4ки вас за подкрепата и се радват на вси4ко,което им подарихте.О4акват ги незабравими мигове Simple Smile

Бала е на 24и и  ще ги уважим Twisted Evil

# 188
  • sofia
Ето какво ни предстои идните дни.

Участие в конференцията „Да пораснем заедно. Ранно детско развитие и здраве”, която ще се проведе на 1 и 2 юни 2011 г. в хотел Дедеман Принцес, София и се организира от УНИЦЕФ .

На 1 юни ще присъстваме и на тържеството на децата от ДМСГД Св.Параскева.

На 1 юни от 18:30 в Столичния куклен театър ще се проведе тържествената церемония по връчването на наградите за принос в живота и благосъстоянието на българските деца „Златна ябълка”,на което ще присъстваме и ние. Номинирани са политици и журналисти, общини и училища за целенасочени усилия в името на по-добрия живот на децата. Ще бъде обявен и героят от приказките – обикновен човек, направил нещо значимо за децата. На събитието ще присъстват Константин Пенчев – Омбудсман на Република България, Надя Шабани – Председател на Държавната агенция за закрила на детето, Томислав Дончев - Министър по управлението на европейските средства, Паула Лесън – член на борда на директорите на Eurochild, Стивън Алън - регионален директор на УНИЦЕФ за Централна и Източна Европа и ОНД.

Представяне на Фондация "Движение на българските майки" на 02.06. от 19.00ч. Първите  гости ще бъдат от Фондация „Движение на българските майки” (ДБМ). Един чудесен пример за това как ентусиазмът и симпатията раждат изключително амбициозна група, стремяща се към качествена промяна и извоюваща резултати въпреки постоянно изникващите трудности. Без да издаваме много от информацията за организацията само ще ви кажем, че Движението е дейно и ангажирано вече дълги години, както в работата си с редица домове за деца, лишени от родителски грижи в страната, така и с активен лобизъм за защита на нуждите на тези деца чрез държавните институции.
Събитието се организира с помощта на сдружение "Тук-Там" и гражданска организация Разномишленици.

Последният текст е изваден от бюлетина на НМД Peace

# 189
  • Sofia - TelAviv
Днес бяхме някои от нас в "Света Параскева" изкарахме си супер 1 Юни, децата бяха доволни възрастните направиха страхотно шоу. Знам, че педагожката на дома не чете тук, но искам да и Благодаря, че въпреки всичко е там и прави невероятни неща за децата, всеки ден. Децата я обужават и ние я обожаваме. Дано има повече хора като нея, които да работят с децата ни.

Поиграхме много, изкарахме почти всички деца от тъй наречените им стаи. Всички бяха облечени и нагласени подобаващо, хапнахме и торта, имаше естествено и подаръци.

bouquet

# 190
Съсъ закъснение, заради крайно натоварената ни програма вчера, искам да честитя празника на ВСИЧКИ деца и да си пожелая, аз сама, да дойде ден, в който всяко дете, празнува първи юни с мама и тате Praynig Hug
Също така, искам да кажа, независимо какво такива като нас какво правят за децата в домовете, има хора като Оля, които слава Богу не са малко, които ЕЖЕДНЕВНО са при децата и им дават цялата топлина и обич, на които са способни и САМО това спасява тези деца. Аз лично им се прекланям.
Вчера бяхме и на наградите "Златна ябълка", раздаваха се награди в много категории на хора и организации, ангажирани с децата, но ми се иска да бях видяла награда и за някой като Оля, който за мижавата си заплата, при ненормални условия на труд, всеки ден е в дома, всеки ден дава от себе си толкова много на децата и те се чувстват истински щастливи САМо когато тя е около тях. Това е за Оля, едно поратснало дете  bouquet

# 191
  • sofia
Днес посетихме децата в бебешкия дом в гр.Златица и после отидохме  в Доганово.
Бебетата играеха навън ,видяхме позабравени физиономии,които за съжаление още са в дома Sad
Децата с увреждания не  са малко и това е просто ......нямам думи #Cussing outВ дома се работи по програмата "Баба и вну4е" и има доста баби около децата,хора,които наистина се грижат с любов за тях  bouquet

В Доганово се стягат за море ,някои все още учат ,други се забавляват Twisted EvilЗдрави са,има осиновени и такива ,които 4акат за международни осиновявания PeaceПриемни семейства също ще се грижат за някои Simple Smile
Въшки не са ги навестявали скоро Mr. Green
Ще помогнем и тази година с необходимите вещи за морския лагер Peace

# 192
А в Св/ Параскева днес се вихри поредния рожден ден. Купона беше страхотен, благодарение на страхотната Оля, която живее, за да направи тези деца щастливи. Рожденника оцени подобаващо подаръка ми, който си беше поръчал предватиелно и беше много щастлив. Въобще, поредния пълен с положителни емоции ден там. Обожавам момента, когато сутрин влизайки при тях, всички се затичват към мен и ми се радват и са щастливи, че съм там, ан есъм им поредния безразличен човек Heart Eyes

# 193

Днес нашата скъпа и незаменима Вера(gudzy) е родила бебе Виктория! Целият екип на ДБМ пожелава на малката Виктория много здраве, щастие и радост, а татко Дани да почерпи трябва Hug

# 194
Здравейте мили майки,

Тъй като леко поприключвам с активната част от живота, в която уча, през годините съм насъбрала много химикалки и тетрадки, които са нови и недокоснати. Искам да ги дам в някой дом, за да ги използват по предназначение, а не да ги предавам на вторични суровини.

Ако имате инфо за предстоящата учебна година къде ще са от полза, моля пишете ми!

Поздрави!   bouquet smile3523

Общи условия

Активация на акаунт