"Системата минус 60" -Тема №11

• 42 211
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
VK, ужас  Shocked
Ама това с пингвините е много смешно.  Joy
Съжалявам, че се смея, ама как го измисли...  Joy

janeta*, добре са дечурлигата, вече са 4-ти ден на антибиотици и почти се оправиха - каката още я боли леко гърлото, малкият направо си изглежда здрав (пу-пу).

Аз пък готвя в кукъра ориз в момента - страшни миризми се носят, мммм. Суперлесно и бързо става - просто нарязах лука, доматите, морковите, малко ги позадуших в кукъра с 1 лъжичка вода и 1 лъжичка зехтин, после сложих измития ориз и вода, затворих капака, сложих на програма готвене на ориз и сега си седя и чакам да стане. Адско улеснение е, препоръчвам ви да си вземете такъв уред - излезе ми 130 лв. с доставката, а в него освен ориз, може да се прави овесена каша, както и да се готви задушено на бавен огън (примерно гювеч, боб), също да се готви на пара. Идеално за системата.  Peace
Има и книжка с 42 рецепти, ако нещо ми се стори системно, ще го пусна в темата с рецептите.

# 601
Сега ми хрумна, че паелята си е системно ядене, за обяд.  Peace
Нали съм живяла в Испания, знам как се прави. Лук, чушки, домати се нарязват на кубчета и се запържват в зехтин, запържва се и ориза, долива се вода, слага се пигент за оцветяване (от шафран), слагат се някакви морски продукти замразени - калмари, миди, скариди, може и късчета риба или пиле и се готви на котлон. Но аз ще си направя в  кукъра, като ще запържа в мн.малко зехтин.
Това с една зелена салатка с доматчета чери и 2-3 зелени маслинки, става разкошен обяд.

----

Или пък пълнени чушки с ориз и кайма също...

Последна редакция: вт, 27 юли 2010, 13:43 от Анонимен

# 602
Жасмин радвам се, че децата вече са почти добре. И със здраве да ползваш Кукъра Hug

Системки хайде на кафе Peace

# 603
  • София
Добър ден  Simple Smile
Снощи въпреки купона,пиенето и яденето на корем успях да си остана само на чаша вино  bowuu
Домакинята ми сложи за вкъщи пита и торта и сутринта си хапнах и от двете  Laughing
Ето и отчета
з. питка със сиренце + торта+кафе с мляко - доста питателно,но съм си ситемна  Laughing
о. зеле с месце+сирене+печени чшлета
в. домати+краставици+диня

Реших да не се меря до понеделник сутринта,да видим за една седмица какво ще сваля.

# 604
Жасмин радвам се, че децата вече са почти добре. И със здраве да ползваш Кукъра Hug

Мерси много! Оризът стана превъзходен! Не се разкашка, остана си на отделни зрънца, просто супер - и се сготви за 20 мин. И децата много го харесаха.

Менюто ми за днес:
З: макарони със сирене, домат и кашкавал; ананас; праскова
О: ориз със зеленчуци, 1 кюфте на скара, айрян
В: някаква салата и пак ориз

Утре ще си сготвя постен зрял фасул, че много ми се е дояло. Зелен фасул не обичам, а е много системен.

# 605
Здравейте и от мен,

Вчера пропуснах, затова да довърша сега: о. царевица, праскова; в. салата домати и краставици, кисело мляко

Днес: з. мляко с нес, 3 курабийки, половин шоколад, биквитка
о. 4 кебабчета, домати

Вечерята не съм я измислила. Иска ми се да си намеря диня отнякъде. Ще видим дали ще стане.

Тази сутрин килото нагоре го нямаше, така че пак съм си на лентичката. Mr. Green

Жани, и аз не обичам зелен фасул на яхния, но много ми харесва по-тънкия, който се продава замразен - леко задушен на тиган, с подправки. А с кисело мляко си става доста системно ястие дори за вечеря.

# 606
Уха, тази книга за Проблемите на Мириманова каква тухла стана, нали печатам едностранно, та 250 листа се заформиха... ooooh!
А си мислех да ги разпечатам всичките й неиздадени книги - май няма да стане.  Crazy

hetera, не се ли вманиачаваш бе, човек - самата Мириманова пише, че на гости може да се похапне по нещо малко...А да караш само на чаша вино и даже 1-2 хапки домашна питка със сиренце да откажеш - това си е самоизтезание...

# 607
  • София
Питка след 18ч. не може,а сирене нямаше  Sad
Ми не беше много гадно,а и аз 3 дни прицаках системата и сега имам да наваксвам и с нови сили съм решена да съм системна Peace

# 608

Снощи въпреки купона,пиенето и яденето на корем успях да си остана само на чаша вино  bowuu
Домакинята ми сложи за вкъщи пита и торта и сутринта си хапнах и от двете  Laughing

Браво, че си успяла да не се изкушиш-поздравления за волята smile3501

Джилиан чесито минусче Hug
Жасмин аз имам зелен боб пресен вкъщи и се чудя дали да си го правя за вечеря днес Thinking Но последно като ядох зеления боб нещо кантара ми се сърди....всъщност не знам дали тогава беше от зеления боб Thinking

# 609
Здравейте мили системки и поздравления за всички минусчета  newsm44
Последните дни само хвърлях по едно око но не писах,че не ми беше много добре след една гинекологична интервенция и къде ядох къде не а и кантар си нямам още и нищо не мога да отчета ....... ooooh!
Днес вече ми дойде цикъла и влизам в системата отново  Peace
з-мюсли с плодове и кис мляко и две блокчета киндер вафличка
о-кюфтета от овесени ядки със салата(кюфтетата са от пълнозърнест овес,морков,орехи,картоф,лук и едно яйце)
в-незнам още
До скоро и успех  Heart Eyes

# 610
Аааа, да. Аз първо ям, после чета. Верно, че картофи с месо не може, но пък те нашите кренвирши не са от месо, така че минава/при свършен факт/ Crazy
Сега сериозно, по-назад бях чела в нечие меню за подобна комбинация.  Thinking

# 611
  • ВАРНА
 VK, кренвирша едва ли е системен, ние мазнини и кожи нали не ядем, а от соевите само тофу...  Кой знае какво има в него  Thinking

# 612
mimisteff сега добре ли си след интервенцията? Важното е да си добре пък нищо че не си писала Hug Относно менюто ти-на мен ми е трудно да го коментирам защото твоята храна е по различна. Така като чета ми звучи добре Peace
VK може някъде назад някой да е бил правил тази комбинация и да е пропуснато да го корегираме или ти да не си прочела че сме го поправили. Първо чети внимателно разрешените храни. И Мляко с нес добре го е казала-то в кренвирша има не много системни неща. Може да го хапнеш за обяд но не и с картофи или макарони/спагети Peace

# 613
здравейте девойки от 4 месеца ви цета и реших да се присъединя ако нямате нищо против
имам да свалям 25кг.дано да се преборя със ваша помощ
лек ден  bouquet

# 614
grax добре дошла при нас след толкова дълго четене. Успех ти желая и ако има все пак нещо неясно винаги може да попиташ Hug  bouquet
Килограмите ще ги пребориш-има вече много Системки със страхотни резултати Peace

Общи условия

Активация на акаунт