"Системата минус 60" -Тема №11

• 42 151
  • 745
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте Hug
Само ще напиша вчерашно меню, че днес не ми е добре емоционално Tired и не ми се пише нищо.....
за вчера:
З:сухари със сладко от ягоди, нескафе, сладолед
О:гъши пастет, айрян, сухар, домати със сирене
В:ориз с ябълки в микровълновата, прясна ябълка

# 481
  • ВАРНА
               hetera, нали разбираш, че това няма как да са 500гр сланина? Аз преди МЦ не се качвам на кантара или ако се кача, не му обръщам внимание. Ясно е, че това са течности, а и ти нямаш много за сваляне, така че едва ли ще сваляш бързо и по много. В началото всеки ден си записвах сутрешното тегло - ами цяла седмица се разхождаше нагоре - надолу, докато един ден виждах по-малката цифричка. На грамове внимание не трябва да се обръща, според мен. А особено преди цикъл - тогава жената си е луда, откъдето и да я погледнеш  Crazy
                При мен съм забелязала, че когато задържам килограми, свалям обиколки. Като съм чела, това е нормално, а и организма иска време да се пренастрои, да свикне с по-ниските килограми... Аз знам, че системата действа, знам, че аз правя всичко, което е нужно и няма как да нямам резултати. Имам днес +, но знам, че е от задържани течности, усещам се леко подута...  А и съм подготвена, че понеже съм в нормите за моята височина, едва ли ще стане толкова бързо  и ще чакам резултати чак след две седмици  Peace

ПП  Да се похваля - плюса ми вече е из... хвърлен Simple Smile - доказателство, че е бил само течности.

Последна редакция: чт, 22 юли 2010, 12:46 от Мляко с нес

# 482
Здравейте,  Stopвижте днешното ми меню:
З: Активия закуска, филийка и половина ръжен хляб намазана с пастет, вафла Хипер и две кафета 3 В 1;
О: Половин парче Македонска наденица, малко парче сирене и кашкавал, един домат среден и ръжена филийка хляб.
За вечеря смятам да си опека на тиган тиквички с кис. мляко и чесън
Надявам се днес да съм уцелила менюто.
                    Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 483
Браво на всички с похвалили се минусчета - гарантиран задоволителен отчет в понеделник! Peace

hetera, не го изживявай толкова фатално плюса, нормално е и ще виждаш вероятно и занапред плюсове, изненадвам се как много нови момичета очакват бързи чудеса тук. Ако ти действа демотивиращо по-добре не се тегли всеки ден, а през няколко. При мен често се случва, но затова и се отчитаме на 7 дни, за да се затвърдят минусите.
Сега ще ти пиша и за предстоящото ви гостуване, че ако и след това така драматично го изживяваш.. На гости аз се държа по два начина - или въобще не съобщавам, че съм на някакъв режим и си пийвам просто чашка вино (носим задължително), като не отказвам чинията пред мен и си стоя на масата пийвам, говоря, обикновено никой не забелязва, но това е с повече присъстващи. Вторият начин е - споделям и домакинята с удоволствие ми отделя за вкъщи за следващия ден, така няма как да се обиди (и 1 смс на сутринта колко е вкусно..) пак пийвам винце за компания. Не мисли за околните, мисли за себе си! Все едно насила ще те карат да ядеш, за мен това не е причина, можеш да си системна.
Жани, и аз срещам коментари, че отслабвам лесно покрай децата, и защото кърмя. Ама какво да обяснявам, понякога не ми се занимава, човек, който не е отворен и готов да направи нещо със себе си, нямам намерение да се хабя да го убеждавам. Мерси за снимката - пример как Системата превръща от лелища в момиченца! Flutter Гушкам те силно и бързо да ти е пак усмихнато!
Каш, горе главата! Hug Никъде не те пускам, да не си си и помислила за отказване, просто бъди търпелива, системствай без да ти е фикс отслабването и ще стане, наистина последните килограми не се дават лесно, но и ти не ми изглеждаш лутаща се от режим в режим. Hug Няма смисъл, хванала си се, продължавай, не е гаранция, че с 90 дн. ще стане по-бързо, друг е въпросът, ако ти е по-лесна и приятна.
Жасмин, няма да продължавам да споря, според мен -10 кг. за месец със Системата (с нормално хапване и физически натоварвания) са си нереални и непрепоръчителни за по-нататъшното сваляне. Точно за този диапазон говоря, нормални са 4-5 кг. за месец и то оптимално. Ако килограмите са над 120 може, но и тогава по-добре лека-полека.. Това, че си свалила 4 кг. за 12 дни не означава, че в следващите 12 дни пак толкова, нормално е началото да са повече, след това има колебания, плюсове, задържане.. и така е най-добре за организма и паметта му. Така че няма смисъл да говориш "ако"! Simple Smile
mimisteff, семки, ядки не са позволени за обяд, но не знам в твоя случай.. Интересно ми е при рускините дали има вегетарианки.. може да се попита.
Джижи, за мен от написаното си имаш резултати, бъди търпелива и системна и всичко ще е наред! Подута се чувстваш може би сега от МЦ, също от жегите, физическия труд, но вероятно само се чувстваш и кантарът скоро ще те зарадва подобаващо! Hug Нормално е в началото да си допускала неволни грешки, а и често казвам - наблюдавайте се кое хапване как ви с отразява и коригирайте нещата. За да задвижиш нещата може да спреш за известен период всякакви сладки, или тестени неща, да намалиш солта и пр.
minilini, поздравления за системната почивка, че и хубаво минусче си си донесла, браво!! Hug
Мляко с нес, и за мен това не е диета, много хубаво си го написала. Я дай да видя този сайт на мен какво ще изчисли? Годините включват ли се, че повечето не, а според мен си е важно! Както винаги чудесни постове, откривам себе си в много от думите ти! Hug
raq2003, само македонската наденица следващия път по-добре я замени с друго месо,макар че някои момичета ядат подобни колбаси за обяд, аз лично си ги позволявам (ако въобще се случи, че вкъщи не купуваме подобни неща) само сутрин. Не виждам никакъв плод в менюто ти, утре не забравяй да хапнеш, най-лесно е да се вземе дажбата сутрин.

Вчера:
З. Соленки, сладолед, круша
О. Краставица, Наденица, пълнозърнест хляб
В. Диня
Днес:
З. Соленки, пуканки (в тенджера)
О.  Миш-маш, малко домат и краставица
В. Диня

# 484
Момичета чета ви, но не се включвам, че не съм от най-системните. Поддържам 57-58 кила. След морето се връщам при вас за борене на още 3-4 килца, надявам се да не станат много повече  Rolling Eyes

# 485
Ето ме с днешния отчет:
З:2сухара с пастет, нескафе, кока-кола
О:картофи печени в микровълновата, поръсени със сирене и кашкавал, 1 сухар, 1 краставичка, айрян с лед
В:пресни чушки, нарязни и запечени на тефлонов тиган, към тях добавих доматен сок да поври малко, после чубрица, чесън на прах....станаха чушки с доматен сок и извара/сиренце-малко, айрян
Сиси  благодаря Hug

# 486
Жасмин, няма да продължавам да споря, според мен -10 кг. за месец със Системата (с нормално хапване и физически натоварвания) са си нереални и непрепоръчителни за по-нататъшното сваляне. Точно за този диапазон говоря, нормални са 4-5 кг. за месец и то оптимално. Ако килограмите са над 120 може, но и тогава по-добре лека-полека.. Това, че си свалила 4 кг. за 12 дни не означава, че в следващите 12 дни пак толкова, нормално е началото да са повече, след това има колебания, плюсове, задържане.. и така е най-добре за организма и паметта му. Така че няма смисъл да говориш "ако"! Simple Smile

Естествено, че не може. Но аз тук плувам по 1 час всеки ден, че и повече, отделно ходенето по няколко километра - не бих нарекла това нормално физическо натоварване. Имах предвид, че ако се съчетае тази висока двигателна активност със системата, могат да се свалят 10 кг. за 1 месец, ако са в диапазона над 80 кг. И го виждам по себе си - ще хвана да се премеря в неделя (прибираме се в София), тъкмо изтича първия ми месец системстване - резултатът със сигурност ще е над 5-6 кг., защото дрехите почнаха да ми падат, а един ленен панталон, който си купих в началото на лятото, направо ми е като чувал. И това всичкото, без да системствам по правилата. Гледам горе-долу да съм по системата - не ям никакъв хляб, тестени и сладки неща след 12 ч., вечер предимно риба и салати. Но този резултат без движението нямаше да го постигна в никакъв случай. А такава мускула треска ме тресе, че ми се реве направо. Много съм се разкекавила тази зима.
А, и друго се сетих - при мен килата падат лесно, защото не съм ги държала много време - винаги съм била около 55 кг., тези огромно много излишни килограми (около 30) ги трупнах през последните две години (с раждането на второто ми дете) и тялото ми не ги е запаметило и приело като постоянни. Не е като да съм ги влачила 10 години...  Peace

Ето менюто ми днес:

З: домат, сирене, праскови 2 бр., 2 яйца, 1-2 парченца бекон, малко макарони
О: шопска салата, рибена чорба, бира
В: домати 3 бр. и 1 сухар (уморена съм, че преди малко преплувах 30 дължини в басейна и не ми се ядеше нищо друго)

Последна редакция: чт, 22 юли 2010, 19:19 от Анонимен

# 487
Благодаря ти  Сиси ♥♥-това също са си ядки така,че повече няма да ги прибавям след закуската  Simple Smile
Сутринта хапнах омлет с вег.кренвирш и сирене ,салата и 2 филийки пълноз.сухар
Обяд-задушена и запечена елда с лук и добавка 3с.л кис.мляко
4:45 две парчета диня
вечеря-малко сирене с лук и домати,чаша червено вино   Grinning
Вече 3ти ден но още не съм се мерила  Blush
Хубава вечер от мен  cheers

# 488
Момичета кажете мога ли да обядвам с пълнени чушки с яйце и сирене и домат

# 489
  • ВАРНА
Сиси ♥♥,  Hug

Днес вече "говорихме" за тези сайтове със "системната" ми приятелка  Grinning  Ето къде ми показаха какво трябва да ми е теглото, за да съм напълно идеална  Crazy
http://www.medicine.bg/ 

А тези са от руския форум

http://obesity.surgery.ru/lose_weight/index_body_weight/
http://www.eurofemme.ru/toolbox/bmi.php
http://www.ill.ru/cgi-bin/form.exp.bmi.pl
http://www.calorizator.ru/analyzer/body

И преди съм отслабвала, имах период в който играех каланетика сутрин и вечер /препоръчвам  я на тези, които се чудят с какво да се раздвижват в къщи/, ядях само кисело мляко и отслабвах с по килограм на седмица. Бях станала 48 кг, може би прекалено слаба /висока съм 168см/. После, естествено, напълнях, но последното ми освинване започна преди две-три години. Стандартното - работа, напрежение, недоспиване, набавяне на енергия с храна, хапнеш и си по-спокоен... Докато в един момент ми писна да ходя дебела - бях станала 67, 68 килограма /не знам точно, защото ме беше страх да се качвам на кантара/ . Средата на април, след великденските козунаци  Blush  започнах шестдневната на Майкъл Търмън - много е скучна, само бяло месо и ориз  Grinning  Първите килограми винаги падат най-лесно, защото са вода и чревносъдържимо. Особено при по- безсолно хранене... Започнах да играя йога всеки ден и поне по 20 мин. на велоергометъра... След шест дни диета бях 65. В това време бях прочела за системата, бях изчела къде какво пише /добре владея руски/, купих си книгата /която в интерес на истината само прехвърлих, вече толкова информация бях намерила, че нямаше нищо ново за мен в нея/, изкарах си списъците на десктопа и започнах. Веднага качих килограм, което е нормално след диета, та всъщност започнах от 66кг. Стриктно спазвах, голямо удоволствие беше да ям сутрин "забранените" от диетите храни и пак отслабвах с по килограм на седмица. Отидох на очни, където системстването беше трудно, но не и невъзможно - стараех се да вечерям сравнително рано, продуктите да са в разрешените комбинации... Вече съм се хвалила, че даже когато менюто беше от Макдоналдс, пак беше долу-горе системно. Вече бях свикнала на по-малки порции, да не преяждам, да не се тъпча по цял ден с разни боклуци, да не вечерям късно... И така след две седмици в чужд град, на квартира, със съквартирантки, хранене по студентски столове или по заведения - бях свалила един килограм.  Crazy 
          Началото на юни  не свалях килограми , но обиколките ми много намаляха. После, дори с леки прегрешения,  свалих още два постепенно и без никакъв зор, задържах сваленото ... и така до вчера, когато прочетох, че идеалното ми тегло трябвало да е 58  Grinning, а аз днес съм 59.5

Последна редакция: чт, 22 юли 2010, 21:24 от Мляко с нес

# 490
Здравейте  Hug Седнах  да попиша тук,че да се разсея малко Wink Да ви питам кой какви упражнения прави едновременно със системата Wink Аз имам лек здравословен проблем и като мине смятам да започна с пилатес  newsm78 хубава и системна вечер ви желая  Grinning
Има доста интересна тема във форума за тренировки в домашни условия  bowuu

# 491
  • ВАРНА
Момичета кажете мога ли да обядвам с пълнени чушки с яйце и сирене и домат

Можеш  Peace
    Ако се  съмняваш в нещо, разглеждай списъците, аз така си измислях менюто за следващия ден  Simple Smile   На обяд са забранени комбинацията месо, риба с картофи, макарони, бобови и царевица.  Почти всичко друго е разрешено. Хляба да е само ръжени сухари.
    Ако и в списъците не откриеш отговора или продължаваш да се съмняваш - тук винаги някой ще ти помогне  Peace

# 492
Преди малко се претеглих на един уличен кантар. Свалила съм почти 6 кг. за тези 28 дни системстване (половината дни с нарушения).
Но бях с дрехи, обувки и вечеряла, та ако кантарът е верен, може и 7 кг. да са. Уф, нямам търпение вече да се прибера и да се претегля като хората на електронна везна.

# 493
Добро утро.
Минавам само да кажа ,че съм системна,а по-късно ще запиша менюто си от вчера и днес.

# 494
  • София
Здравейте здравейте
и аз съм системна хем вчера излизах с момичетата,поръчах половин литър червено вино,а сервитьора най-сериозно ми зададе въпроса "Имате ли 18 години"  Joy  явно диетата дава резултат щом толкова младея,за протокола съм на 26  hahaha
пихме вино и минерална вода и така днес сутринта кантара супер ме изненада като показа почти 57кг. не само,че го няма плюса от вчера ами съм и на минус
Вчерашното ми меню за първи път беше коренно различно от това,което предвиждах,но си беше системно,така и не направих ориза с тиквички,а за обяд ядох миш маш,за вечеря домат със обезмаслено сирене

Мляко с нес, мерси за сайтовете,според тях ми дава 55кг. идеално тегло,аз исках 52,ама ще видим вече изглеждам добре,а като сваля още 2,5кг. сигурно и на мен ще ми се стори,че съм си добре 55 и няма да се мъча до 52 да видим
На теб евала!!!Просто ти се възхищавам,толкова си отслабнала и имаш много силна воля!
И беше права за всичко,което казваш!  Hug

Жасмин
, и според мен е възможно!Аз съм  свалила почти 4кг. за 10дни,да речем 2 са били задържана вода и т.н.,но останалите да кажем 1,5кг. са си сланинки,дори мъжът ми като ме видя гола каза леле отслабнала си,а аз все пак съм 50 и килограма,а при хората дето са над 80 свалянето със сигурност е много много по-бързо ако системата се спазва стриктно и човек отедля време за спорт,забравих да кажа,че и аз се движа адски много,малкия е на година и половина и е такова тичане по него,освен това танцувам,ходя пеша,е не е като 30 дължини на басейн плуване,но не е като да седиш пред телевизора по цял ден.

Сиси ♥♥
, принципно си права и съм напълно съгласна с теб,в понеделник например съм на рд на най-добрата ми приятелка и съм я предупредила,че няма да ям да не се сърди и да има червено вино  Mr. Green тя нито ще се обиди нито нищо,но днес сме на офицялно гости,ще сме само ние с мъжа ми и домакините ако не ям ще бие на очи,а не ми се влиза в подробности,че съм на диета и т.н. а и съм убедена,че тогава ще последват едни агитации ама хапни само от това да пробваш,ама айд есега за една вечер и в крайна сметка ще ми сатне неудобно ще поддам и ще хапна,по-добре да си спестим тая полемика и аз да хапна макар и по-късно умерено и да си подбера по-нискокалорична храна и така,е рискувам да върна малко кантара ама ще е само тази вечер скоро не ми се очертават пак прегрешения,все пак за 10 дни нямам нито едно ядене на каквото и да е след18,30 и нямам прегрешения освен следобедното кафе с мляко,което пия,но явно,че не ми е толкова фатално.

Общи условия

Активация на акаунт