Движение на българските майки - ПЛОВДИВ работна тема 26

• 29 398
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
Хайде и вас да почерпя,че то не остана от тортата Mr. Green

# 511
  • пловдив
Честит рожден ден Вяра!
 Желая ти здраве и дълъг живот,
винаги да си оградена с верни приятели,
да си закриляна и обичана,
непрекъснато да си измисляш нова мечта,
защото предишната ще се е сбъднала!
  bigdance2  ura newsm59

meri 68 пловдивското звено на ДБМ посещават домовете за деца от 3 до 7 г в Нареченски бани и в Зелениково. Не знам досега да е имало проблем със взимането на дрехи от тези домове.
Много от момичетата заминаха за празниците извън града и ако решиш да не ги носиш лично, а да ни предоставиш дрехите на нас, това най рано ще може да стане след 3-4 януари. Все пак ако нямаш къде да ги съхраниш до тогава ми драсни и ще се опитам да помогна.
Относно това какви нужди имат от дрехи, отговора е доста субективен. За съжаление много хора бъркат помоща с дрехи с изчистване на гардеробите от неизползваеми неща /не в твоя случай разбира се, защото новото си е ново/ Не ми се иска да разказвам какви парцали са ни носени  Sad а поради липса на време за сортиране понякога носим директно и това неминуемо се отразява на отнощението и подхвърлянето и ритането на дрехи, поне по мои наблюдения често не е от липса на нужда, по скоро е нещо като демонстрация на гордост - "не ме съжалявай, всичко си имам...мога и без това да мина..." друг е въпроса кой и как трябва да им обясни дали това е правилна или неправилна демонстрация, но.... това пък е друга тема с много аспекти...  Затова и се води борбата за закриване на така съществуващите и за пълна промяна на начина на настаняване и отглеждане на деца в институции  Peace
Благодаря ти за желанието да помогнеш   bouquet 

# 512
 Няма проблем - място има достатъчно. След празниците като се организирам, ще ви "притесня". 
  Весели празници на всички!!!!!!!!

# 513
  • Пловдив
Оххххх, Вярче с тази домашна торта, малко ми трябва да пална автомобила и да се доФтасам Mr. Green

Много, много здраве ти пожелавам и да те слушат в къщи hbday

# 514
Вяра, ЧРД!!!
Желая ти много здраве, ща newsm51стие и да си много, много обичана!
 newsm51

# 515
Здравейте, имам доста играчки, които искам да даря в някой дом в Пловдивска област, можете ли да ме насочите къде имат нужда. Благодаря.

# 516
  • пловдив
Предадох благодарственото писмо на МОЛа.
Здравейте, имам доста играчки, които искам да даря в някой дом в Пловдивска област, можете ли да ме насочите къде имат нужда. Благодаря.
Мама Вики зависи от вида на играчките. Ако са плюшени при малките /3-7г/ няма да ги приемат заради трудната им подръжка, но в "Таню войвода" /7-18г/ в Асеновград ще им се зарадват. Ако са пластмасови, лесни за миене , Нареченски бани и в Зелениково мисля, че ще ги приемат. При всички случаи е желателно да са почистини и измити, защото броя на работещите в тези институции е доста ограничен и това е една от причините да ги отказват.  Peace

# 517
meri 68 пловдивското звено на ДБМ посещават домовете за деца от 3 до 7 г в Нареченски бани и в Зелениково. Не знам досега да е имало проблем със взимането на дрехи от тези домове.
Много от момичетата заминаха за празниците извън града и ако решиш да не ги носиш лично, а да ни предоставиш дрехите на нас, това най рано ще може да стане след 3-4 януари. Все пак ако нямаш къде да ги съхраниш до тогава ми драсни и ще се опитам да помогна.
Относно това какви нужди имат от дрехи, отговора е доста субективен. За съжаление много хора бъркат помоща с дрехи с изчистване на гардеробите от неизползваеми неща /не в твоя случай разбира се, защото новото си е ново/ Не ми се иска да разказвам какви парцали са ни носени  Sad а поради липса на време за сортиране понякога носим директно и това неминуемо се отразява на отнощението и подхвърлянето и ритането на дрехи, поне по мои наблюдения често не е от липса на нужда, по скоро е нещо като демонстрация на гордост - "не ме съжалявай, всичко си имам...мога и без това да мина..." друг е въпроса кой и как трябва да им обясни дали това е правилна или неправилна демонстрация, но.... това пък е друга тема с много аспекти...  Затова и се води борбата за закриване на така съществуващите и за пълна промяна на начина на настаняване и отглеждане на деца в институции  Peace
Благодаря ти за желанието да помогнеш   bouquet 

А кеде може да се помогне на по-големи дечица? Аз имам дрехи и за по-големи. Thinking

# 518
  • пловдив
meri 68 най близкия, който посещават Пловдивските момичета е "Таню войвода" в Асеновград. Там са от 7 до 18 г
/ http://www.svetlinka.org/detail.asp?ID=293&Grad=0&Oblast … arch=0&CgyID=  /

Домовете които ДБМ Пловдив посещава и техните отговорници:  

1. Асеновград  ДОВДЛРГ   "Таню Войвода"(от 7 до 18г.)   - отговорник  Милена Тодорова /mili.m/

2. Нареченски бани  ДОВДЛРГ (от 3 до 7г.) – отговорници Росина/ mom4i /

3. Зелениково  ДОВДЛРГ (от 3 до 7г.) – отговорници  Вяра Илчевска /ВяраВики/ и  
 Милена Тодорова /mili.m/

4. Калофер  ДОВДЛРГ "Даскал Ботьо"(от 7 до 18г.)   -  отговорници Милена Тодорова /mili.m/   и     Вяра Илчевска /ВяраВики/

Доброволци:
Вяра Илчевска /ВяраВики/, тел. 0887310103
Росина/ mom4i /, тел. 0889650530
Поля  Спасова/Каспър/, тел.0887767054
Бистра Кутлева/bugaboo /,тел.0888735131
Доника

Последна редакция: чт, 30 дек 2010, 22:52 от antom

# 519
# 520
  • Пловдив
Много мило ми стана. Ани, благодаря ти  bouquet За първа година няма нито един представител от движението на тържеството на децата Sad

Браво на децата организирали благотворителният концерт. Младежкия съвет на Тракия, не за първи път прави дарение на децата от Асеновград. Дано да продължат с тези инициативи  bouquet

# 521
  • пловдив
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!
ДА Е ЩАСТЛИВА, СПОРНА И КРАСИВА!

# 522
  • Пловдив
Честита нова година! Мирна и щастлива Нова година! Нека 2011 да е красива, като пролетта, топла като лятото, благодатна, като есента и силна и непреклонна, като морето през зимата и ви донесе много здраве и късмет!

# 523
Честита Нова Година мили момичета! Нека новата 2011 бъде по-добра за всички нас, големи и малки.

Hug

# 524
Момичета извинявайте,че така нахлувам тук,но ще съм благодарна някой да ми отговори  на следното...bouquet
Преди години можше човек да се сближи с дете от дома,да го води на разходки,да го посещава и така нататък.Чудих се дали това още е възможно и каква точно е процедурата  newsm78

Предварително мерси много  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт