Движение на българските майки - ПЛОВДИВ работна тема 26

• 29 405
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
  • пловдив
Имало едно време... преди години покрай една депутатка наистина стартира инициатива да се вземе дете по празниците, но...много ЗА и ПРОТИВ беше изтисано в различни теми за извеждането на определено дете по празниците, за разходка.... Дали можеш или не е най добре да попиташ директора на дома, в който искаш да се запознаеш с дете и да го изведеш. Лично аз, зная само варианта приемен родител, за който трябва да говориш със социалната служба по местоживеене /там ще ти кажат целия етап и нужните документи/
Да, наистина си мисля, колко ще е хубаво детенцето да отиде на разходка, на сладкарница, на кино, но.... това, което ме притеснява е завръщането обратно. От множеството мнения на психолози, които изчетох, травмите за детето са доста болезнени. Трябва и да си отговориш на въпроса - Докога? Месец, два, година.... колко дълго ще можеш да го правиш, защото един път почувствало твоето желание да бъдеш с него, детето с вълнение ще очаква следващата среща и ако тя не се състои, дали ще разбере причината, че ти нямаш възможност или ще приеме, че за пореден път е изхвърлено  newsm78
Посещавала съм институции, в които са настанени деца. Радват се на всяко внимание, обичат да разказват, да се похвалят , да се оплачат.... като абсолютно всяко дете. Когато изслушаш обаче повечето, когато си поиграеш с повечето, вероятността някое дете да се почувства пренебрегнато е много по малка, затова и лично моя съвет е да говориш с директора за такъв вид посещения. Времето на заключените врати и високите огради за щастие отмина, особенно при по големите деца от 7 до 18г и не мисля, че директора на който и да е дом би ти отказал разговор и разяснение на процедурите  Peace

# 526
Антом,благодаря ти за подробното разяснение   bouquet
Попитах,защото може би преди 7 години моя приятелка взимаше дете,не за по празници,а 2 пъти седмично.А дали има вариант да се ходи определени дни в седмицата и просто да се помага в грижите за тях,смяна на памперс,хранене при по-малките...всъщност аз питам за позната,кото търси начин да помогне,интересуваше се от по-мъничките...
Иначе и аз съм чела за обратния ефект,детенцето което взимаше приятелката ми,често я питаше дали ще я забрави и плачеше при всяка раздяла  Confused
Сега се сещам,че и в предаването "Такъв е живота" показваха бабите,които ходеха в дома и се грижиха за определено дете.Ако не се лъжа това беше миналата година лятото.
Къде в Пловдив има дом от 0-3,може би наистина е по-добре да се попита на място

# 527
ДОМ ЗА МЕДИКО-СОЦИАЛНИ ГРИЖИ ЗА ДЕЦА
Пловдив, ул. Г.С.Раковски 13

032/622 733 ‎

за карта:
http://maps.google.bg/maps/place?rlz=1T4ADBS_enBG331&um=1&am … 50699943728453707

# 528
  • Пловдив
Една мила мама ми донесе играчки. Благодаря Роси   bouquet   bouquet
Свързах се и с meri 68 за дрехите, които иска да дари за домовете.     bouquet  Ще се срещнем и когато всичко е при мен ще пиша за да отидем с някого, най-вероятно Ани, че и при нея имало багаж, да оставим нещата в склада.

# 529
  • пловдив
Празниците отминаха, дали да не спретнем среща  newsm78 Роси предложи при мен, но аз продължавам да си работя вечер и ако искате следобедно събиране вариант за момента е събота след 17ч и неделя.
Хайде не се спотайвайте, знам, че сте се завърнали повечето  Wink давайте предложения  Peace

# 530
  • Пловдив
Благодарности на ФЕЙщица  Hug, днес взех 9 кутии с подаръци за деца от социално слаби семейства, козметика за бебето на Христина и подаръци за Наско  bouquet  bouquet  bouquet

# 531
Завърналите се да се отчетат  с каквото подобава Mr. Green
Предвид все още ранното стъмване и  графика на най-сериозния ни участник - предлагам НЕДЕЛЯ сутринта към 11ч.

# 532
това за деца от домовете по празниците е поне от 20 години
аз си спомням - била съм 5ти или 6ти клас и при нас за коледа дойде дете от рада киркович, момченце... после нито го видях, нито чух, до ден днешен го мисля, какво е станало, къде ли и тн т
за мен това е абсурдна ситуация и много добре, че я спряха
много бих искала да стана приемен родител, но аз за моите си пиленца нямам време, камо ли да взема отговорност за още едно. но някой ден и това ще стане.

ако има среща, ще дойда, ще следя къде и кога
за съжаление от допълнителните сурвачки има продадена само 1... останаха 10 бр, но резултатът и сега е добър. догодина пак. измислила съм обаче как да го разчупя, защото момичето което ги прави направи уникална за виолета - розовка, мъничка, и едно такова русо малко човече, с такава сурвачка, гледката е уникална... така че догодина - бебешки розови и сини, пак с вълна, пуканки и тн т, и за големи, пак етно, но с екстри

# 533
  • Пловдив
Завърналите се да се отчетат  с каквото подобава Mr. Green
Предвид все още ранното стъмване и  графика на най-сериозния ни участник - предлагам НЕДЕЛЯ сутринта към 11ч.
И аз искам да се видим, но в неделя в 12ч. имам служебен ангажимент. Мога по късно следобед или събота Peace Ако при Ани няма проблем да отидем в неделя към 15ч. да речем, нека да пише.

Благодарности на ФЕЙщица  Hug, днес взех 9 кутии с подаръци за деца от социално слаби семейства, козметика за бебето на Христина и подаръци за Наско  bouquet  bouquet  bouquet
ФЕЙщица, благодаря ти   bouquet

По тази тема с взимането на дете по празници и аз много съм мислила, даже съм мислила за за дете което познава семейството си и пак съм се отказвала при мисълта как ще го върна.

защото момичето което ги прави направи уникална за виолета - розовка, мъничка, и едно такова русо малко човече, с такава сурвачка, гледката е уникална...
Каспър, дай да видим снимка на бобоонка Hug

# 534
  • пловдив
Ето ме  Hug
за мен не е проблем неделя 15ч може и при мен /ако не ви смущава традиционната мъжка компания наоколо  Mr. Green / само кажете бройка  Peace ако пък не - дайте други предложения, че неделята е на ъгъла   Joy

# 535
  • Пловдив
Момичета, понеже темата на toni toncheva с петте деца е заключена, ще се отчета тук  Mr. Green
Днес им занесох подаръците за децата от Фейщица   bouquet, също така банани и портокали, децата са добре, близнаците са първи клас и миналият месец са им махнали сливиците, Павката е подготвителна, каката учи за фризьорка в Ана май Peace

За неделята аз няма да мога да присъствам, но духом ще съм с вас   love001

# 536
  • Пловдив
Май пак няма да можем да се организираме за среща Sad  За събота в 17ч как сте?

# 537
Аз още взето съм все на линия,но ако остане за събота 17ч да е пак при Ани ако може.Иначе ще изпукаме от студ в склада.
И още един въпрос за решаване :
Млада бъдеща майка очаква нашата помощ.Очаква се февруари да роди дългоочаквано момиченце и се нуждае от дрехи и всичко необходимо за едно бебе.За момента имат само кошарка.
Надявам се за пореден път да успеем да помогнем Simple Smile

# 538
  • пловдив
Отново затишие.... нито за събота мераклии, нито за неделя  newsm78 Не ви се пие или.... ви е страх, че шЪ взема да раздавам задачи за 2011  Mr. Green Споко, оставих си ги нервите в миналата година и тази само купон  Wink не че задачките не тропат на вратата....
Напомням, имаме да организираме рожден ден, имаме да решаваме дата за сортиране в склада, да се питаме тази година мартеници ще продаваме ли  Thinking да помислим с какво предложение ще се обаждаме в Колофер за оползотворяване на паричките от аксесоарите...
Желателно е на срещата да присъстват повече от 2-3 човека. Не е задължително да сме при мен, и в кафене става, ако кръчмата ви притеснява, само давайте предложения  smile3523

# 539
Тук съм  Grinning

Събота или неделя мога само с децата (е поне едното).
Ани, при теб май с децата не става...

Ако ще се обсъждат задачките май е по добре без деца а  newsm78
да не ни пречат да се концентрираме  Mr. Green

Hug

Общи условия

Активация на акаунт