Отговори
# 600
Сега съм се размислила върху една нова тема - всички наоколо повтарят, че секциото било по-безопасно за бебето. При първа възможност ще си питам и двете докита, но сега се опитвам да открия някаква логика или е поредния мит, за да оправдаят секциото... Не знам...
По-безопасно е за бебето, ако има медицински показания за това - например неправилно прилежание на плода или увита пъпна връв, иначе - не.

П.П. Мисля, че вече ти писах, но лекарката при която следиш бременността си се опитваше да ме убеди първият път, че секциото при мен е наложително, защото съм била дребна и слаба и заради тесния таз нямало да мога да родя нормално. Е, оказа се, че няма такова нещо, а и бебето, което тя искаше да вади оперативно се оказа само 2.300. Аз и затова не я долюбвам много.  Blush

Мен ако питаш, ако нямаш медицински показания - раждай си нормално и не го мисли.

Последна редакция: пт, 16 юли 2010, 15:29 от Ulia

# 601
  • София
NKI, честит рожден ден   bdbaloni
Tommelise, знаех си аз - браво на нашата отличничка!
Danielkka - четворката е царицата на оценките, да знаеш.
За  крем против подсичане използвах Бочко, но съм много доволна от този на СебаМед - и досега мажа някои зачервени места по тялото на мъника, той е с много чувствителна кожа. Иначе за лице и цялостно мазане на тялото след баня използвах крема на А-derma, а за къпане - шампоан на СебаМед и Cold creme на Avene

# 602
Ulia, на мен засега нищо такова не ми е казала, - даже напротив - че бебето не се очаква да е повече от 3200-3300 на термин и спокойно мога да родя нормално.За другия доки също знам, че в много редки случаи препоръчва секцио. Но масово приятелките ми, които родиха в София и Пловдив - бяха със секцио, така се наложило, а причините, които докторите им изтъкват са еднакви при всички. И само това повтарят като зомбирани - че секциото било по-безопасно за бебето, докато минавало през родилния канал какво ли не можело да му се случи... Затова ми се иска наистина да чуя логичен довод в подкрепа на това твърдение.

# 603
fata_morgana, ето какво изрових набързо  в нета.
http://zdravbadi.com/%D0%A0%D0%B0%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B5- … %D0%B8%D0%BE.html

# 604
Пак ми се вижда написано леееко в полза на секциото...

# 605
. И само това повтарят като зомбирани - че секциото било по-безопасно за бебето, докато минавало през родилния канал какво ли не можело да му се случи... Затова ми се иска наистина да чуя логичен довод в подкрепа на това твърдение.
ако беше така природата щеше да ни създаде с отвор с цип на корема  Laughing
винаги естественият начин е най-добрият.

Лятна жега вън настана, а чак Септември ще съм МАМА...! - гласувах за това заглавие, много ми е актуално в момента.    Nature Sunny sweatingТази нощ щях да пукна от жега, а като си представя че сега се почва...направо ми се иска вече да раждам. Ако бебка реши да подрани 2-3 седмици - хич няма да се сърдя.  Grinning Искам вече да е септември, да е прохладно и да си гушкам бебчето .

Последна редакция: пт, 16 юли 2010, 15:48 от E.L.

# 606
  • София
Аз пък досега не съм чула някое медицинско лице да казва, че секциото е по-добре за бебето (тук изключвам случайте когато е наложително да се направи по медицински показатели, точно както е писала Ulia).

Имаше дори лекция на темата "За и Против секциото по желание", където казаха, че няма нищо по-добро от естественото раждане.

Най-малката причина в плюс на нормалното раждане е това, че бебето не е готово да излезе когато се насрочва секциото.

Но пък всеки сам си решава какво предпочита.  Hug

Сега се сетих, на 23 Юли в ЦУМ ще има точно тази тема "За и Против секциото по желание". Аз вероятно няма да ходя, тъй като съм я слушала лекцията преди 4 години, но ако на някой му хареса да отде и да сподели после какво са казали.

# 607
Пак ми се вижда написано леееко в полза на секциото...
Що?  newsm78
Недостатъци и предимства на цезаровото сечение и естественото раждане

Предимства на цезаровото сечение има в случаите, когато вагиналното раждане крие сериозна опасност за майката и/или детето. Те съвпадат с по-горе описаните индикации.

В останалите случаи секциото е един непрепоръчителен метод за раждане, тъй като представлява една травмараща оперативна намеса, при която се отварят коремната кухина и матката. Цезаровото сечение може да доведе до някои усложнения като:

1. Недостатъци за майката

* Сраствания в коремната кухина в резултат на операцията

* Спонтанната руптура на матката е особено опасно усложнение за майката, което протича коварно без чувствителни симптоми, но води до вътрешни персистиращи кръвоизливи. Ето защо този вид руптура е известна като „тиха руптура”.

* Инфекции на оперативната рана

* Белези по корема

* По-бавно и непълно възстановяване на формата на матката

* Изисква последващата бременност да е минимум след 2 години.

2. Недостатъци за плода

* В хода на вагиналното раждане при преминаването на плода през родовия канал, той постепенно се адаптира към външните условия на средата. Това е много важно за младия организъм и особено за развитието на дихателната, сърдечно-съдовата система и механизмите на терморегулация. Този процес на адаптация липсва при цезаровото сечение и затова секциото може да бъде причина за дихателни заболявания на новороденото.

* Често цезаровото сечение се прилага в случаи, когато плодът не е достигнал биологичната си зрялост (38-40 гестационна седмица). Този факт крие голяма опасност за здравето на детето.

# 608
Истината за мен е следната - за предпочитане си е нормалното раждане. Peace Но за съжаление по някой път (Слава Богу, рядко!) при него настъпват усложнения, които могат да засегнат лошо бебето. Когато се вади при секцио, то излиза за секунди, главата му не се притиска отникъде. Докато при нормалното, ако се заклещи главичката в родовия канал, нещата биха могли да станат сериозни. Пак казвам - случва се рядко, да не дава Господ.  Praynig Но се случи на моя приятелка и когато са извадили бебенцето - с някакви щипци или форцепс, то вече е било с асфиксия  (задушаване) и заради това има проблеми сега  Sad При секциото има също рискове за бебето, но от друго естество.

Според мен причината лекарите да препоръчват секцио при по-едър плод или тесен таз на майката е именно за да се избегнат такива ситуции. Никога не съм ги подозирала в меркантилност точно заради секциото.

Последна редакция: пт, 16 юли 2010, 16:12 от Danna_2010

# 609
мерикантилност точно - не, плащането е еднакво почти, но често лекари с уговорка препоръчват секцио, за да са сигурни, че точно те ще вземат парите  Wink.а и защото ако се наложи нормално раждане и ги викнат ще им се развали почивката.

# 610
E.L., заради заключението
Нека да не мислим, че вагиналното раждане не крие рискове от усложнения. Такива са:

...(няма да ги изброявам, че може не на всеки да му се четат)

Има и нещо оптимистично накрая, но някакси е представено - и двете си имат предимства и недостатъци.  
И аз си мисля, че докторите масово препоръчват секцио, за да те отрежат, зашият и да не се занимават повече с тебе. А едно естествено раждане може да им отнеме цял ден...

# 611
не искам да ви прекъсвам темата, затова само ще вметна,че май е крайно време и аз да кача някоя и друга снимка на покупките ми, така че да знаете последните са моите  Wink

# 612
Галка, много са сладурски Simple Smile Май ще си взема още една нощничка, но все се надявам да пуснат и по-зимни...

# 613
а бебешките покупки не ги ли видя  Sad

E.L. -на мен този повивалник не ми става,защото имам 40 см. да го сложа, и трябва да търся сега или мек, или по тесен.

# 614
Аууу, някой е грабил с торбите  Laughing  То аз докато прегледам всичките албуми и докато включа как се вижда кой какво е качвал  Blush

А шишетата на Нук стъклени ли са ти или пластмасови?

Общи условия

Активация на акаунт