Отговори
# 75
Успех мила,бъди силна искам да те питам миналия път прави ли си БХС. Hug Hug Hug

# 76
  • Варна
Благодаря ти  Hug Правих си -да ок си беше. Детето като се роди, му правиха генетични изследвания - нищо - всичко беше наред. Причина - неизяснена  Sad
Сега даже и БХС не съм правила, просто според мен няма смисъл.

# 77
И моето БХС си беше отлично, грешката ми беше, че не си самоназначих ФМ в третият месец, а отидохме чак в края на петият(черепно-лицевия дисморфизъм и другите малоформации ги видяха тогава).  Rolling Eyes

# 78
Здравейте. В момента съм в 16 г.с. Налага се да направя аборт по медицински причини. Ще го правят с простагландини. Някой има ли представа как протича? Дали е много болезнено...Знаете, че нашите лекари не са много по дългите обяснения. Не спирам да рева и си мисля, че няма да мога пак да изживея такова напрежение. Така исках детенце. Аз и мъжа ми сме на 25 години, здрави прави хора, а бебето е с толкова малформации..

# 79
blasphemy, не се страхувай!!!! Минах по този път през април тази година! Ще ти поставят таблета с тези вещества средно през три-четири часа и ще предизвикат раждане ! Мъките , големите  са за кратко , а после кюретаж  с пълна опойка!! Сърдечната мъка е силната! С нея не съм се справила все още .......Успех!!! Не се страхувай!!!

# 80

svetl@ Не се оставяй на случайността. Прави изследвания.

# 81
  • Варна
blasphemy, миличка, съжалявам, че трябва да преминеш през това  Cry Кураж  Hug

# 82
blasphemy, кураж, протича си като едно раждане, така че няма страшно, ще се справиш!   Peace
Пък нали и ще има медицински екип там, няма да те оставят да се мъчиш, ще ти бият инжекция, ако болката стане много силна.
Дай си почивка на тялото след това, защото хормоните се объркват. А за психиката времето е най-добрият лечител.
Прегръдки!  Two Hearts

Можеш да се запишеш и в тази тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=594986.0
Момичетата, ще ти дадат много практични съвети.

Последна редакция: пт, 22 юли 2011, 16:52 от basis

# 83
Благодаря.
Много сте мили, момичета.

# 84
Здравейте, преди малко повече от месец загубих бебето си. Реших и аз да споделя болката си с жени, които знаят точно какво е.Предизвикаха ми раждане в 22г.с., защото водите ми бяха изчезнали. Плода беше изостанал в развитието с около 3 седмици и бяха започнали малоформации на телцето и органите. Имам основно заболяване, което вероятно е причинило това състояние, но лекарите не можаха да заявят категорично мнение. Проблема го откри д-р Марков, а моята гинеколожка само седмица преди това не забеляза, че нямам води и бебето се е сгърчило, защото не може да се движи. И аз препоръчвам Марков - много добър е във ФМ. Той ни каза да направим генетични изследвания преди следващ опит, но ако те са наред другите алтернативи са - заради болестта ми да не мога да износя плод или просто нещо да е станало случайно и следващия път всичко да е наред. Сега ще тръгнем по изследвания, но много ме е страх, не толкова от от резултатите, колкото от това дали ще ми се случи пак да забременея - чакахме и правихме опити 5 години докато ни се случи за пръв път.
Иначе сякаш преодолях психологическата травма, а болките от контракциите забравих веднага след като спряха. Най-тежко е първите дни като усещаш празнотата в тялото си и като осъзнаваш, че си преживяла раждане без да имаш дете след това Sad .

Пожелавам на всички тук включително и на себе си да успеем и един ден да държим в ръцете си живо и здраво бебче.

# 85
Цитат на: aninka_uht
...
Пожелавам на всички тук включително и на себе си да успеем и един ден да държим в ръцете си живо и здраво бебче.

Благодарим! Two Hearts

Мисля, че следващият път, когато направите опити да забременееш ще се получи по-бързо, тъй като организма ти е настроен от предната бременност, стига периодът да не е  е по-голям от година.  Peace

# 86
Мила kory, добре дошла! Прегръщам те силно! Много е важно наистина да чувстваш, че не си сама в трагедията си!  Не, не и не! Не си сама! Шареният живот ни носи такива изпитания, за които и не подозираме, че можем да преодолеем! Ако се обърнеш назад в дните след медицинското прекъсване сигурно ще си спомниш, как Светът те е премазал! Как шокът от вестта, че детето ти е безнадеждно увредено те е олюлял, как ти е причерняло, как ти се е струвало, че това е лош сън и не се случва именно на теб, как......е угаснала звездичката на твоята радост и надежда.

Ето те обаче - оживяла! Кой би повярвал? Аз не вярвах, че ще го преживея!? Но е факт! Отшумяха оглушителните писъци на съвестта ми - имах ли право да прекъсна живота на детето си, за да му спестя доживотно страдание? Отшумя физическата болка. Затихна и примря и болката в сърцето ми - заключих я!

Сега остана Страхът - съвсем закономерен в нашата ситуация. Сега трябва да преборим големите му очи! Вчера изгубих своето второ бебе след спонтанно отхвърляне в шестата седмица. И това ще преживея, както и предишната трагедия, защото именно предишната неволя ме е закалила!

Какъв приятелски съвет бих искала да дам на теб и всеки с нашата нелека съдба?

Цени живота си, такъв какъвто е, дори да нямаш дете. Искрено се надявам, че имаш пълната подкрепа на партньора си! Настрой се, че детето не е единственото, което осмисля връзката ви! Забрави за дните на цикъла - кога, дали, защо ще се появи или не. Радвай се на ласките на своята половинка, така, както само една зряла жена на нашите години може да им се наслади. Нека мечтата за дете се появява само в интимно прошепнатите думи на тъмно между вас двамата, но не позволявай тази мечта да се изроди във фикс - идея, която да те преследва и заради която правиш любов по задължение. Тази формула може и да звучи поизносена от повтаряне, но тя работи! Няма да закъснее и новата бременност, а с нея и новата надежда. Чак тогава, след като се преодолее това първо стъпало, ще му дойде ред на следващия страх - дали няма да се повтори ужасът от предишния път. Дотогава за този страх си струва да мислиш само по една причина - готова ли съм или не да се подложа на такова изпитание, каквото е бременността и майчинството? И ако си отговаряш с да при все, че си преживяла това, което само ти си знаеш, тогава ДЕРЗАЙ!

Hug

# 87
Пиша ви, защото не мога да спра да плача...
Днес след фетална морфология разбрах, че трябва да направя аборт в 20 г.с. Малформация в сърчицето на моето малко момиченце, днес разбрах пола... и съмнения за Даун...
А на БХС всичко беше наред.
Боли! А таткото е на другия край на света и може да си дойде поне след три дни, в най-добрия случай. Кажете ми, как се справихте?
Не знам какво да ви попитам , не съм чела цялата тема, никога не съм предполагала, че ще се случи..
Кажете ми за аборта, болезнен ли е? Как протича? Къде го направихте?
Колко време изчакахте за опитите за следващо бебе? Искам си моето момиченце повече от всичко на света! А трябва да направя аборт.
Кажете ми какви генетични изследвания си направихте и кога? И къде? Знам, че лекарят, който ме е следял трябва да ме информира, но не искам повече и да погледна този човек! Сега трябва да намеря и нов гинеколог, за да ме насочи каквода правя.
Извинявам се за объркания пост. Плача и не мога да разбера дали ще успея да преживея тази нощ..

Здравейте,мили момичета!Не можах да се сдържа като видях темичката,просто спомените ми изплуваха и усетих нужда да пиша....През януари 2009 год. родих моето момиченце в 28 г.с.,след като му установиха тежки,несъвместими с живота аномалии-атрезия на хранопровода и малформация на сърчицето,вследствие на синдрома на Даун....Беше толкова очаквана и жадувана рожба,светът ми се сгромоляса за няколко дни...Бременността ми се развиваше повече от добре,правих скрининги,ехографии,пазех се стриктно,но нея не успях да опазя...Имах надежда,че ще се окаже лош сън,кошмар,от който щях да се събудя и пак да я усетя в себе си,но не би...Не успях да я видя,нито да я докосна,страшно и жестоко беше после,когато и млякото ми потече,а нямаше кой да нахраня...Усетих,че съм бременна през ноември....Казваха ми колко съм силна,че съм го преодоляла бързо,как съм се възстановила,но никой нямаше представа какво беше вътре в сърцето ми,колко пусто и черно остана след нея....Преживях амниоцентезата отново,само аз си знам как съм треперила от ужас докато чуя резултата,как броях всеки ден и как те молех да запазиш рожбичката ми този път,Господи!Сега синът ми спи в креватчето си,а аз плача и пипам пръстчетата му....Роди се през август и никога няма да забравя как се усмихвах по време на най-ужасните болки,защото знаех,че ще го гушна,знаех,че ще е до мен,знаех,че ще съм мама!Всеки път,когато видя блажената му усмивка насън ,си мисля,че вижда сестричката си и го моля да й каже,че я обичам и не съм я забравила....

# 88
Sara_Pencheva съжалявам много  Sad Как ми се иска на никой да не му се случва това!
Ще ти дадат някакви лекарства за предизвикване на контракции и след няколко часа ще започнат като менструални болки, които се усилват постепенно. В един момент изтичат водите и те завеждат в родилна зала, или операционна, нещо такова. Там може да се наложи да напъваш няколко пъти, (зависи от случая) и бебето се ражда. Би трябвало веднага да ти сложат пълна упойка, за да те доизчистят. След това няколко дни ще има кървене, с различна продължителност при всеки. Един месец след това е добре да отидеш на преглед и тогава се определя колко да се чака преди да се започнат опити, зависи как се възстановява матката.
Знам колко си объркана и уплашена, но за съжаление мога да ти дам само виртуална подкрепа. Пожелавам ти възможно най-бързо възстановяване!

# 89
Sara_Pencheva,сълзи не ми останаха Cry...........Боже,знам колко те боли и думи нямам...само знам в какъв ад се намираш и не мога да ти помогна...на себе си,на никого не мога да помгна,защото няма помощ за ужаса,в който се намираш...Виждам себе си преди две години в твое лице и се задавям от болка и сълзи....СЪЖАЛЯВАМ,мила Cry При мен аборта беше в началото на 5 месец,след амниоцентеза-Синдром на Даун...категорично!Беше момченце CryАборта ми го направи проф.Милчев(лека му пръст).Беше много тежко,наложи се да ме израждат,защото не успях да абортирам...болки до припадък..родих по нормален начин само с две напъвания...раждах в адски мъки близо 19 часа...и вече съм половин човек Cry Не искам да те плаша,няма да ти казвам,че не боли или че всичко ще мине за половин час...плачи си,викай,отдай се напълно на мъката си,ще се моля за теб и нека Господ и Девичката бдят над теб и се смилят над теб в това безгранично нещастие.Прегръщам те силно и знай,че не си сама...така ми се иска да те прегърна и да стопя за малко мъката ти Cry Cry Cry

Общи условия

Активация на акаунт