Отговори
# 90
  • Бургас
Сара,миличка,феталната морфология със сигурност ли показва този дефект? Предполагам,че щом се е стигнало до там лекарите са категорични,но не ти ли предложиха амниоцентеза за съмненията за Даун?
На мен ми я направиха от въздуха,без даже да имам индикации,а при теб в 20гс не е късно.Поговори пак с лекарите.Не искам да давам съвети в този кошмар,който преживяваш,мила,само сила ти желая,да мине време и да утихне болката.Дай боже,сила на това момиче!

# 91
Мили момичета,
Предстои ми най-трудното нещо в живота ми. След малко отивам в болницата за аборт.
Моля ви, всички вас, които сте изживели тази болка и знаете какво е,
моля ви, помолете се за малкото ми невинно ангелче, което съвсем скоро ще отлети завинаги от мен...
Адски много боли!

# 92
Sara, миличка, моля се за теб и него! Praynig Дано Господ ти даде много сили да преодолееш по-бързо този удар на съдбата и да продължиш напред, за да сбъднеш някой ден мечтата си! Плача и страдам заедно с теб и те прегръщам много силно  Hug Hug Hug Cry

# 93
Sara, прегръдки!  Heart Eyes Тук в темата всички сме минали по твоят път, така че не си сама.  bouquet Трябва да се държиш и да си даваш кураж!

# 94
  • Германия
Sara, с теб съм мислено. Минаха три дни. Всичко е зад гърба ти. Ако имаш нужда пиши. Прегръщам те.

# 95
Здравейте момичета! Искам само да пожелая успех на всяка една от вас! Преживели сте много и със сигурност заслужавате да имате здрави бебчета! Аз родих моето сладко и здраво момченце преди близо 3 месеца, но имах тежка бременност с много контракции и лекаря по ЖК, при когото ходех само за болничен ме беше уплашил че контракциите ми са заради увреден плод! Знам че можете да си представите как се почувствах!
 Правих си БХС и уж вс беще ОК, но стреса остана и ходех през 2 седмици на 3D за да съм сигурна че вс. е наред!
  И наистина беше! Но се успокоих едва когато той се роди и лекарите казаха че е добре. Моето малко момченце е напълно здраво!
 Макар и за кратко и не съвсем реално, аз също изпитах малка част от вашия страх и се надявам да ви вдъхна надежда Hug Hug Hugмного и много Peace Peace Peace
Желая успех на всички ви! Дано скоро имате Здрави и сладки бебчета!!!

# 96
  • Варна
Мили момичета, включвам се за да ви кажа, че УСПЯХ! Имам една прекрасна здрава дъщеря, до самото раждане треперех, дали ще е добре, дали няма да  е увредена като сестричката си, но се оказа напълно здрава. Докторите ми казваха, че ще е малка, а я родих цели 3 800 гр.
Искам да пожелая на всикчи това безмерно щастие, което аз изпитвам в момента. Нека след всичко лошо сполетяло ни, да дойде доброто... това ни остава да вярваме, че всичко ще е наред  Hug

# 97

svetl@,chrisi13,много се радвам за вас,момичета Hug Дано скоро и нас ни посети вашето щастие! А на всички нас пожелавам много вяра,повече положителни мисли и емоции  love001

# 98
svetl@,chrisi13, браво! Да са ви живи и здрави малките съкровища!    Heart Eyes

# 99
От цялото си сърце ви желая искренно да бъдете толкова щастливи, колкото съм аз сега и да се радвате на най-хубавото - на вашите здрави и силни дечица! Praynig Praynig Praynig

# 100
Честито, момичета! Това е най-прекрасното нещо на света... Дано всички, пишещи в тази тема, изпитат такова щастие!

# 101
Здравейте, доста се чудех дали да пиша при вас, но реших,че вое ще ме разберете как се чувствм и затова реших да споделя.

Моят аборт се случи преди 2 месеца. Бях в 20 г.с. Имах много лека бременност. Бях много щастлива, когато разбрах,че съм бременна,защото детето ни беше много желано. Много!! Не съм имала неразположения, с изключение на напрегнати гърди и болки в кръста. В 12 г.с. след пътуване и тежък ден прокървих. Приеха ме в патологична и лежах 4 дни. След това бях болничен един месец, през който много се пазех, стоях вкъщи. В 16 г.с прокървих отново и отново ме приеха да лежа 4 дни. Изписаха ме със здраво дете и всичко беше наред. Бях на преглед на 15 август, защото ми предстоеше пътуване до морето и исках да знам,че детето е добре и че мога да пътувам със сигурност. Тогава направихме ФМ и ми казаха,че детето е добре, че си има всичко и че е много красиво бебе. Много се зарадвах, просто летях и бях горда. На 27.08 отидох на контролен преглед, без никакво оплакване. Нищо не ме болеше, детето си ме подритваше, всичко беше идеално. Тогава обаче сякаш животът ми свърши. Лекарката ме гледаше на коремен ехограф и мълчеше. След това каза, че иска да ме види и на вагинален  и тогава ми каза диагнозата: стомах и сърце на едно ниво. Т.е стомаха е минал над диафрагмата и се отзовало до сърцето. Изходът е само един- аборт. За да съм сигурна отидох при още двама лекари в града. те казаха, че не виждат тази диагноза. Ходих на консултация в Марков и от там си тръгнах с диагнозата и заключение: Препоръчвам прекъсване на бремеността. Направих аборт в Тутракан. Предизвикано раждане с хапчета.

Сега, два месеца по-късно ми е много мъчно, много ме е яд и се самообвинявам.. Моля се скоро мъката ни да отшуми и отново да сме в най-голямото си очакване.

Съжалявам, че изписах толкова много,имах нужда да споделя. Благодаря ви,че ме изслушахте!!

# 102
KaRoLa, преживяла си нещо много тежко. Разбирам те. Мен това, което ме спаси от пълна депресия беше, че си намерих хоби. Въпреки,  че мина година вече все още ми засяда буца в гърлото като си спомня събитията.
Замислям се, че, може би, са могли да видят проблема още на първата ФМ, по-добре си смени специалиста следващият път.
Прегръдки!  Heart Eyes Кураж!  Heart Eyes

# 103
KaRoLa,мила,съжалявам и всички в тази тема те разбираме и подкрепяме  bouquet Зная,че боли адски много и никога,ама никога няма да забравиш гадната болка,която те оставя без въздух...но трябва да сме силни,да продължаваме напред и ти желая от цялата си душа скоро да се похвалиш с положително тестче Hug Hug Hug

# 104
Благодаря ви за подкрепата!!  Hug

Първата си ФМ направих на 2 места. При лекарят, който ме следеше и който в последствие ми твърдеше, че детето е добре  и че няма нужда от аборт . Дори и досега не мислел, че трябвало да правя аборт Tired

Другият лекар, при който правих ФМ е лекарят, който постави първоначално диагнозата.
Не знам защо се получи така, кое го причини, нямам отговор на тези въпроси. Само се моля скоро отново да сме в най-сладкото очакване и всичко този път да мине по вода, защото не ми се изживява повече този ад Sad

Общи условия

Активация на акаунт