Радарен детектор

• 6 421
  • 111
  •   1
Отговори
# 90
Azzy, ако изминаваш разстоянието от вас до майкини си за пет часа без джаджа,
И после си купиш джаджа, но го изминаваш пак за пет часа, защо си си купила джаджата?
Чакай и аз да се почеша, белким изчопля отговор.  newsm78 аха, намерих го.

Предполага се, че имаш намерение да го използваш. Иначе не би имало смисъл да го купиш. Съответно да караш с по-висока скорост, да си по-опасен за себе си и за другите участници в движението.
Също както бих лъскал нара, ако у дома ми намерят пушка, а нямам разрешително. Или металотърсач за ценни метали.
Морално е красиви /може би/ жени да карат скъпи возила. Не е морално те да искат по-високи права от останалите водачи, шофиращи морги, барутници, таралясници и дръгели.

Грехота е с моята кола да се движа като баба - казва красивата /може би/ Шанел от скъпата/може би / кола.

Имай си скъпа кола, карай си я със здраве, ние познаваме коя е скъпа. Това би трябвало да ти е достатъчно. От то насетне да сме с равни права. Знакът 60 да е за двама ни 60. В това е залогът за демокрация.
И изобщо няма значение какво правят другите  - изпреварват те, и т.н. Това не е оправдание, или смекчаващо вината обстоятелство.

Разбира се, аз не за пръв път се сблъсквам с този феномен, който дефинира шофирането на скъпо МПС от красива жена за неморално задължително, но наистина аз не виждам никакъв смисъл да се дискутира този толкова стар въпрос.
Това не го разбрах, разбий изречението на няколко, но прости.

# 91
Разбира се, аз не за пръв път се сблъсквам с този феномен, който дефинира шофирането на скъпо МПС от красива жена за неморално задължително

Не шофирането е предмет на тази тема, а снабдяването с устройство, което хипотетично предупреждава за пътен контрол и респективно спестява глобата за превишена скорост. Надявам се, че не е толкова трудно да се вникне в същественото различие. За мен лично е все тая кой се нуждае от антирадар или каквото и да било подобно - лелка с лимузина, таксиметров водач или управител на каруца. Важното е, че въпросният индивид питае нужда да се самосезира за налични блюстители на реда, тоест по презумпция има намерение да не се съобразява с установените норми. Жонглирайте с правните си термини колкото щете или пък вярвайте, че в Гърция, Франция или Австрия "скъпите МПС-та" се шофират от некрасиви жени  Laughing

# 92
Баща ми имаше такава джаджа, обожаваше високите скорости. Накрая успя да се пребие барабар с радара си и с чувството си, че за него правилата не важат. Не забравяйте, че ограниченията в скоростта са във ваш и на околните интерес. Не сте безсмъртни, а да караш бързо по български пътища с дупките им и с другите джигити е самоубийство (или убийство)...

# 93
  • София
Дами и господа, повярвайте ми аз отдавна шофирам и отдавна знам, че полицията не е толкова обективна, колкото би било редно да бъде, както и че опасното шофиране не се реализира единствено от скъпите автомобили.
Много бих желала именно този контрол да бъде малко по-активен, шофьорите да бъдат малко по-толератни и не толкова агресивни и прочие в този дух помисли, които владеят всички, които желаят да пътуват комфортно и спокойно и с минимално рискове, но малко се отклоняваме от темата, според мен.

Защото,  радарния дететктор, засега не излиза извън законовоте граници, а чисто и просто спестява някой лев на собственика, спрямо тарифата на съответния проверяващ орган, който съответно тарифира спрямо цената на автомобила, което отново е съвсем друга тема на разговор. И в този ред на мисли, притежателят на едно такова съоръжение не може да бъде дефиниран от когото и да било като закононарушител, след като самоят закон не го дефинира като такъв.

Вълчо, споменатият от мен феномен дефинира красивите жени задължително като курви, заможните хора като крадци и убийци и прочие дефиниции, които малко се съмнявам да са ти убягнали ако не чисто житейски, със сигурност форумски, а ти може би си всичко друго, но не и глупав, по мои скромни наблюдения, затова леко ме подразни намекът към тази посока.
Защото следвайки именно онези демократични правила, които аз също си признавам, че споделям, красивите жени със скъпи МПС-та би било редно да бъдат равни с останалите и да не бъдат третирани по различен начин, което обаче на практика не се случва съвсем така.
Твърдо съм убедена, че ме разбра, няма да ти правя анализ втори път.

# 94

а чисто и просто спестява някой лев на собственика, спрямо тарифата на съответния проверяващ орган, който съответно тарифира спрямо цената на автомобила, което отново е съвсем друга тема на разговор.
Това е истинската причина да го използвам.Заклеймявате ме като престъпник,от което аз не се впечатлявам,но ме смайва наглостта с лека ръка да твърдите,че всички с детектори са такива,пък ние без сме светци на пътя.Естествено,аз това не го вярвам.Ако бяхте си направили труда да прочетете,какво написах в първата си публикация,щяхте да разберете,че не се интересувам от честотата на полицаите,казах ясно,че тях знам на коя честота ги улавям.Питах за другите честоти,защото постоянно ми се случва да ми писука детектора,а аз да шофирам с позволена скорост.Исках да знам камери ли са това,СОТ или какво друго.Да,обичам да карам бързо на магистралата-и това подчертах.До София пътя е великолепен,само аз ли карам с над 120?Всички си издухвате колите.И все пак с този детектор карам много по-съобразено със скоростта на магистралата.Може да няма полиция,освен под мостовете,ама правят снимки.И после те суровакат с тях.Много често пътувам до София,идеално средство да се предпазя от даване на "визитки".Под 50 лева "визитка" нямам.С всичко това аз не откривам топлата вода.Вие,светци,го знаете това прекрасно.

# 95
Аз по принцип не вярвам някой като ми каже, че на 100% спазва правилата  Naughty Едни прилагат хитрината "Радар детектор", други се "лепят" за автомобила, каращ пред тях с превишена скорост, за да не ги хванат полицаите, или чисто и просто стискат палци в храста да не клечи полицай... Все един и същ процес, погледнат от различни гледни точки. Дали ще съм с SLK, или с Голф 1 - разлика никаква. Днес карах зад огромен черен джип - не превиши скоростта, нито веднъж! Карах зад него, помислих, че е точно с радар детектор и има полицаи - нямаше. Така че тезата за тия с "големите, скъпи коли, дето трепат хора" не се потвърждава в никакъв случай на 100%  Wink

# 96
Така че тезата за тия с "големите, скъпи коли, дето трепат хора" не се потвърждава в никакъв случай на 100%  Wink
То и никой не споделя тук такава теза, ма щом казваш, че не се потвърждава.
Тезата е, че щом човек си купува нещо такова, има намерение да го ползва по предназначение - да кара по-чевръсто. В противен случай за какъв чеп му е?

# 97
Така че тезата за тия с "големите, скъпи коли, дето трепат хора" не се потвърждава в никакъв случай на 100%  Wink
То и никой не споделя тук такава теза, ма щом казваш, че не се потвърждава.
Тезата е, че щом човек си купува нещо такова, има намерение да го ползва по предназначение - да кара по-чевръсто. В противен случай за какъв чеп му е?

Факт.

# 98
Шанел, като не искаш да спонсорираш съответния тарифиращ субект с доброволни подаяния в месечния му бюджет, ще изискваш акт за превишена скорост, но пак опираме до въпросното заононарушение.

# 99
 Чудесна тема, илюстрира това, което не ме кара да се гордея, че съм българка. Безумното раздаване на присъди и  категоризиране на хората. Толкова ли е трудно да се отговори по конкретен въпрос, без да се ангажират околните хора с филмите в собствената ви глава.

# 100
Какво й е на темата? От една нищо и никаква фукня за 200 кинта придоби философски-правен характер и стана 7 страници. Ако е за два-три отговора по същество, хората питат например във Въпроси всякакви. Или сърфират с Гугъл.

# 101
Аз по принцип не вярвам някой като ми каже, че на 100% спазва правилата ...

колкото и да ви зву4и невероятно, има такива хора
нито аз, нито мъж ми "издухваме" колата напр

Ази, не ти пожелавам такава "красива жена в 4ерно скъпо МПС" да ти докара трагедия в семейството

и не, проблемът не засяга парите, както се опитвате да го изкарате
проблемът е, 4е някой се гласи да нарушава правилника и да кара  с превишена скорост, което го прави евентуален убиец на пътя

# 102
Чудесна тема, илюстрира това, което не ме кара да се гордея, че съм българка. Безумното раздаване на присъди и  категоризиране на хората. Толкова ли е трудно да се отговори по конкретен въпрос, без да се ангажират околните хора с филмите в собствената ви глава.

Чудесна тема, илюстрира това, което не ме кара да се гордея, че съм българин. Тарикатлък, с който се фукаме. За който в по-европейските страни отдавна бият през ръцете.

По въпроса за мощните возила - от елементарната Нютонова механика е видно, че силата е равна на масата по скоростта. Едно е да ме блъсне Голф двойка 800 кг, три пъти по-кофти е джип 2400 кг, със същата скорост.
Както си карам, като ме изпреварват, въздушната вълна ме разклаша като лодка в бурно море. Съответно стисвам по-здраво волана и споменавам родата им и половите белези на родата.
По въпроса за красивите жени - нашите два свята нямат допирни точки, и слава Богу!
Красотата е субективна оценка. Силно се съмнявам, че моят, и на Azzy например, критериите са еднакви. По-лустросани - да. По-красиви - едва ли.

# 103

По въпроса за мощните возила - от елементарната Нютонова механика е видно, че силата е равна на масата по скоростта. Едно е да ме блъсне Голф двойка 800 кг, три пъти по-кофти е джип 2400 кг, със същата скорост.

F=m.a, F-сила, m-маса, a-ускорение

E=m.V.V/2, Е-кинетична енергия, V-скорост, m-маса

Съжалявам, че не мога да пиша степени, както и да сложа дробната черта по най-правилния начин-тя е под масата и скоростта, а числото 2 е под нея. Във формулата скоростта е на квадрат, което ни показва, че кинетичната енергия много силно зависи от скоростта. Тоест последиците при движение с висока скорост могат да бъдат много по-сериозни. Така че вълк, малко си сбъркал.  

Последна редакция: ср, 14 юли 2010, 12:06 от vl

# 104
  • Варна
Не е сбъркал. Той твърди, че при еднакви скорости разликата в масите също е от значение за силата на удара. Това си е така.
И двамата сте прави, но говорите за различни начални условия.

Общи условия

Активация на акаунт