Примерна схема за захранване- 27

• 26 397
  • 731
  •   1
Отговори
# 540
Моля ви, мами, кажете повече за замразените пюрета! Нашълних 2 пластмасови кутии и ги бутнах в камерата. Сега как да размразявам (ще ми стигне 1 кутия за 3-4 дни)??? И дали правилно замразих - топличко беше пюрето, не горещо, като го бутнах в камерата...

# 541
  • Mediterraneo
Най- добре да се замразява на порции за едно хранене. Сега като размразиш кутията, има вероятност половината от сготвеното да го хвърлиш, докато му дойде ред за изяждане.
Аз домашно приготвени пюрета замразявах в бурканчета от пюре. Размразявах в хладилника, като вадя бурканчето за следващия ден от вечерта.

# 542
Аз пробвах да замразя купешко, но при размразяването се пресече...та до тук с опитите Tired

# 543
  • Mediterraneo
Аз пробвах да замразя купешко, но при размразяването се пресече...та до тук с опитите Tired

Зависи какво си замразявала. ако е имало картоф- нормално, става отвратителна консистенцията след размразяване. Онзи ден размразих от замразените готови пюрета на бебето( морков, тиква и ябълка), нищо им нямаше на пюретата, нито на вид, нито на вкус.

# 544
Дам, има -  на Бебевита пиле с тиква(и картоф). Мисля сега да взема меснина Хип, но дали ще се получи замразяването newsm78, че ми е свидно да хвърля половината, като струва 4 лв.

# 545
Аз не разбрах защо ще замразяваш половин пюре? Можеш да даваш 2 дена месно пюре и 2 зеленчуково, дори и три на три дни не е проблем  Mr. Green. Ако днес на обед отвориш бурканчето можеш да я ползваш и утре наобяд и до следващия ден на обяд(общо 2 дни), просто си пресипваш нужното количество и остатъка в хладилника  Peace.

# 546
Аз не разбрах защо ще замразяваш половин пюре? Можеш да даваш 2 дена месно пюре и 2 зеленчуково, дори и три на три дни не е проблем  Mr. Green. Ако днес на обед отвориш бурканчето можеш да я ползваш и утре наобяд и до следващия ден на обяд(общо 2 дни), просто си пресипваш нужното количество и остатъка в хладилника  Peace.
Peace Аз така правех

# 547
Благодаря за отговорите за замразеното пюре. Сега имам питане за жълтъка - от утре почвам да давам, но се чудя колко е трайността на сварения жълтък? В смисъл колко дни подред мога да давам от един сварен жълтък?

# 548
  • София
Благодаря за отговорите за млякото, май ще се четат пак етикети, знам ли...
ValeryM, защо пък чак с дни ще пазиш жълтъка, всеки ден сварявай ново яйце! Аз си дояждам остатъка при нас... Wink

# 549
Ми то е домашно (какво мислите за това?!?), само едно ни е и мислех, че може няколко дни... То, вярно по-добре всеки ден де, ама...

# 550
ValayM по-добре не рискувай в тези жеги пък било то и с домашно яйце Peace

# 551
Ако нямах домашни, бих си купила био. Ето тези например:
http://www.bioslunceluna.com/shop/jajca-harmonica-bio.html
Нашите баба ми ги взима "от гъза на кокошката", както се шегуваме. те де факто не са престояли в жегата.

# 552
  • Mediterraneo
В тези жеги изобщо не бих рискувала да давам жълтък. След 10-20 дни ще се захлади, захрани тогава, а дотогава детето със сигурност ще оцелее и без жълтък.

# 553
  • Видин
Имам няколко въпроса:
1. Какво е препоръчителното количество на риба, което трябва да се предлага и колко пъти в седмицата? Засега предлагам риба в неделя, но ще започна да я готвя и се чудя какво количество да давам. Досега съм давала 3 пюрета с риба - на Семпер (малко скъпи ми идват - 3.80 бурканче) и днес на Ганчев - хек със зеленчуци, ама хич не го хареса. Та явно минавам на вариант аз да я приготвям. Ако имате и рецепти ще съм много благодарна   bouquet
2. Колко яйца на седмица трябва да се дават? Имам спомени 2 цели яйца, но така ли е? Аз май давам само веднъж и то само жълтък  Rolling Eyes Имам си сигурен източник на яйца и ги варя поне 10-15мин.
Благодаря предварително   bouquet

# 554
2. Колко яйца на седмица трябва да се дават?

Няма количество, което да "трябва" да се дава ... 2-3 цели яйца седмично е препоръката и на БГ педиатрите. Но това нито означава, че трябва, нито означава, че не може да се дават повече ...

Например ако едно дете си хапва по-сериозни количества месо (защото така харесва ...) или сирене (неотдавна имаше пример с детенце, което си поисква 150 г дневно!) по-добре е да не се предлагат умишлено яйца, доколкото количеството на белтъчини в менюто и без това е доста височко, както и на мазнини във втория случай де. Обратно, на едно дете, което се мръщи на месото, но се съгласява да хапне яйца, може доста повече да се предлагат.

Embarassed Аз съм изяждала огромни количества яйца като малка, със сигурност над 10 на седмица. Интересното е, че и сега ги обожавам и ... ми се събират мноооого, всъщност 10 мога да изям наведнъж. Преди години на Великден (била съм 5-6 годишна) за ужас на майка ми съм изяла над 30 жълтъка за една нощ, докато възрастните спят  Mr. Green е до натравяне или някакви последствия не се е стигнало де.

Яйцата не са изключителен източник на никой витамин - тоест няма такъв витамин, който да не може да се набави с друга храна, че да е наложително набавянето му с яйца.

Общи условия

Активация на акаунт