Днес празнуват първата си година-АВГУСТинчетата .....тема №20

• 30 463
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте на всички майчета Simple Smile)

Хич не ми остава време да пиша, но се опитвам да чета когато малкото ми съкровище ме остави Simple Smile) Зоя расте, имаме зъби, ходим от два месеца и секунда не ми остава свободна.
Аз разбира се пак с едно въросче ..как да спирам кърменето? Постепенно или изведнъж? Моята е голяма цицоманка и не ме оставя на мира..денем, нощем.. суче си здравата. На циците се приспива и това е. Та ако някой има съвет ..да помогне. Храним се иначе с всичко / вземам бебешка кухня/ и вече мисля, че е време да спра кърменето.
 Честито на всички бебоци които стават на годинка  Grinning Да са живи и здрави и да радват семействата си  Simple Smile
Поздрави

# 511
Poly Zo тамън днес си мислех за теб. Снимките ви изглеждат супер. А това за стачките да ти кажа не ме учудва - те не са спирали още откакто аз правех новините преди 2 години   GrinningАма дано скоро успеете да се приберете. А защо не си казала, че имаш ФБ? Хмммм  smile3506 smile3533 И ние сме като вас с яденето, но не и с кърменето.

На почивката Анди яде и сладолед и пържен картоф и шопска салата, преди да заминем пък яде сарми, а снощи яде любимта на всички вкъщи манджа печени чушки с дом. сос  Grinning Малко се притеснявам и по принцип избягвам все още да й давам обща храна заради солта, въпреки, че уж не готвим с много сол, но все пак 'много' е различно за всеки, а и тя все още си е малка. Ама пусто като не си ще нейните безвкусни пюрета... Готова е за обща храна  Flutter Сега кухнята е лятна почивка, но от септември и аз я записвам.

Маник, е ти се появи. Тотално ни забрави, ама хайде. С кърменето е добре постепенно да я отбиеш. Заместваш по кърмене максимум на седмица. Тоест сега ако заместиш едно, минимум следващата седмица можеш да заместиш още едно. По принцип не е хубаво да се отбиват лятото и ако детето си иска цицата те съветвам да поизчакаш до септември за тотално отбиване, като дотогава можеш да си направиш така, че да я кърмиш оримерно само веднъж - сутрин. При мен е различно, защото от месеци Анди сама се отбива и с мъка все още суче сутрин, но май след рождения ден ще се отбием тотално - лято, не лято.  Rolling Eyes

Фликс и този страхотен басейн струва само 50тина лв?  Shocked Супер! И ако вече нямате никакъв защо да не го вземеш? Simple Smile Ние имаме малкото басейнче, (че и лодка) и макар да са по-различни пак се пълнят с вода и за това нямаме нужда от друго подобно.

# 512
  • В друго измерение
Привет и от нас! Честити нови зъбчета и ново проходили дечица!  Hug

Италианче
- да не забравиш да се обадиш, ако заидвате!  Wink Незнам за играчките, отдавна не съм гледала и купувала, имам още 2 неотворени от преди- тя просто не си играе с тях - 5 мин и са и писнали!!!!!!

Ели
Hug не мога да ти видя снимките, че нали нямам ФБ, но като се чуем на скайп! И ние така бяхме подели педагогическо като бяхме на ваканция, тя не искаше да си яде пюретата, а налиташе на нашето ядене.

Аз нямам никакво време, че ни предстои кръщене и РД и най-вероятно няма да мога да се включвам през следващите дни! Честито на празнуващите и приятно прекарване!

# 513
Здравейте момичета!Малкия вече спинка блажено и намерих малко време за себе си.
Аси,Ради май ще става готвач-дано само е в негов собствен ресторант  chef.А ние на нашата прощапулка хванах ме питката,после химикал и топка,но определено беше за питката!
Относно кърменето,не мога да дам съвет понеже и ние сме на същото положение,заспиваме на цица и си я търсим и през другото време независимо,че яде всичко друго.Ще се откаже някога няма къде да ходи просто му трябва време.
Тази събота ще ходим на рожден ден на една малка госпожица,с нейната майка се запознахме в Сливен в болницата и се оказа,че и тя е от Поморие (колко е малък света) и сега малките са приятели.Днес ми е много меланхолично може би защото наближава и нашият рожден ден и го очаквам с голямо нетърпение Heart Eyes......Така ставам да се къпя и да гледам сексът и градът и да си лягам.
Искам да честитя рожденните дни на малките дами,че незнам дали утре ще успея да вляза.
Мили деца бъдете много усмихнати и много глезени принцески!

# 514
Здравейте, мацки! Снощи писах, писах, и  накрая ми се затри поста.Вече няколко пъти ми се случва. Ако и сега стане така, хич не ща да пиша повече, ще чета само пък!  Crossing Arms Я, колко часа вече не се е включвал никой? Де сте бе?
Ра Ив, много е готин Тедо!
Янче, тортата е доста изкусителна. Подсети ме, ще вечерям чушки с доматен сос. Между другото, да се похваля, че намерихме ново приложение на конструктора. Имаме една метална касичка, от която вади и пуска левчета. Сега обаче откри, че в обратната част на елементите, в тези издаденките неща, се хваща точно едно левче. Бре, чудих се днес де изчезнаха  паричките, поне 15-на лева на монети имаше ... а тя всички ги натикала в частите на конструктора.  hahaha  Дано й задържи интереса поне още ден-два. На мама банкерката тя!
За неомръзващите играчки, ако ги откриете, пишете НЕЗАБАВНО!  Laughing Същото се отнася за каквото и да е неомръзващо нещо. Откакто е непрестанно мрънкаща Мимето, оцених, колко ми е била добричка преди. Ама така е то, все със закъснение ги разбирам тези неща.
Я да питам, как занимавате малчовците. При нас деня е нещо такова: Ставаме сутрин в настроение - на гърнето разглежда книжка с животни, да не скучае - 20-на минути игра сама, през това време аз правя попара, мия зъби, прибирам чинии от сушилката и каквото смогна друго- закуска, вече е нервна - и хайде навън. И се почва едно ходенеееее  Whistling не мога да спирам, щото следва мрън, след две три мрън - рев. Ама не преувеличавам, наистина не трябва да спирам,  дори да се заприказвам с някого. Обаче и това й омръзва, същата схема - мрън, мрън, рев. Обувам й обувките /носим ги в чантата, че иначе ги сваля и ги изхвърля/ свалям я от количката да ходи. Обикаляме насам натам, ходи да проси от ядящите хора, днес искаше да рови в един кош, качваме се по всички стълби, дето видим и други такива приятни неща, но се уморява, а иска да ходи още. Пак мрънкотене. Слагам я извиваща се и пищяща в количката, ако не ми издържат нервите я нося и бутам количка, отиваме да ядем, после да спи вкъщи. Около 1.30 ч страхотно, невероятно спокойствие. Аз върша нещо нешумно през това време, или полягвам, ако сме будували през нощта. Няма да продължавам с просторните описания, след ставане нещата са подобни на описаните - много ходене, водене и катерене.  Любопитно ми е просто всички  ли са така. И ако има някоя мама, дето е била с подобен ритъм, пък е успяла поне мъничко да го промени, да посяда на някоя пейка за 15-на минутки примерно без реване, и сподели как, ще я обичам завинаги!
Поли Зое, страхотно свежи сте на снимките, със сигурност сте изкарали добре! За хранителната дисциплина - при нас я няма хич вече. Яде какво ли не, щото си проси от хората и те й дават. И ако й откажа, тежко ми. Само ракийка дето не е пила още, ама и това си иска веднъж.  Simple Smile Кога ли ще я черпят тайничко?
Пууу, оцеля ми поста, пускам го дотук, пък ако се сетя нещо, ще дописвам, отивам да си беля чушките.

# 515
Вярно голямо мълчание. Г-ца Кобрети -  Joy ние сме същата история. Успявам да пия кафе, но ако седна веднага след като излезем. Пия го на едно и също място - до колкона по която звучи радио! Стои седнал, защото му давам играчки, като почне да му писва - солети! Накрая (след 10 максимум 15 минути) ставаме. Другото е същото като при теб. А гледам има деца, които мирно си стоят в количките!

# 516
Здравейте, мамчета!

Честити ходещи крачета на Дю и Лилия!

Честита последна месечинка на Марти на фликс   bouquet

Поли, изпратих ти покана във ФБ

Госпожица Кобрети, и ние сме така и режима ми е подобен. Преди години когато разхождах Олег се чудех защо другите майки изваждат децата от количките, сега се чудя как има деца, които спокойно си седят в количките. И аз като Алегория спасявам положението със солети, ама бързо омръзва и това.

Венцислава днес си е добре, зъб няма. Ходихме до работата ми. Вие сигурно си знаете, ама да напомня на майките, който са на трудов договор, че изтичат 410-те дни майчинство и е време да се подаде следващата декларация. Ние свършихме тази работа. Колежките се порадваха на Венцислава, мен лееееко ме хвана носталгията. Колежката, която ме замества, е бременна. Отделно от това 5-6 сме в момента по майчинство, едно бебе е на път, няколко колежки чакат да станат баби. Весело е  Laughing Даже се зачудих дали пък не е заразно   hahaha

Лека на всички!

# 517
  • Sofia
Здравейте, августовска дружина!  bouquet

Днес цял ден имам работа на компа и така и не стигнах до форума, та чак сега ...

Честити зъбчета на зетчето, на Алекс и Анди-Панди!   bouquet   bouquet   bouquet

Бърби, тортата наистина е страхотна! А съм сигурна, че за утре ще бъде отлична просто! С толкова любов правиш нещата, че няма как да не се получат!  Simple Smile

М Христова, честит рожден ден на порасналото ти момче и честито приемане! Много здраве и успехи му пожелаваме!   bouquet   bouquet   bouquet

Ра ив, много готина кола. Аз искам подобна да вземем на София, подарък за РД от леля й, която не можа да си подари подаръка, защото не е тук. Колебая се между уолкър и такава кола, но сигурно ще бъде колата.

Лилия Златна, честито прохождане на вас! Да няма много падания и бързо да се стабилизира малкото слънчице!   bouquet   bouquet   bouquet

Дю, честити ходещи крачета и на Коци!   bouquet   bouquet   bouquet Брей, брей, как тръгнаха изведнъж тия деца ...  Rolling Eyes

Честити 11 месеца на Марти!   bouquet  Hug   bouquet Фликс, ще броите наобратно, няма как...  Laughing

Ооо, Дани, значи правиш страхотни питки, а? Браво на теб!   bouquet Аз така и не се научих да меся, но ... не съм се и опитвала де...

Леле, Полииии, ама такива ли работи яде Сонче?  Shocked Чесито поредно зъбче и на нея!   bouquet Много хубави снимки!

Брей че букети съм напускала ...  Shocked  newsm78

# 518
Здравейте, отдавна не съм се вясвала, не мога да сваря да изчета.

Първо да поздравя вече порасналите ни дечица, които навършиха 1 годинка.   bigdance2 nbirthday  bigdance2
Да са живи, да са здрави и да бъдат все така дарявани с много любов от всички покрай тях.

Да пожелая приятни мигове на празнуващите утре - да се налудуват и да получат мнооого целувки и подаръци. Tada

Ние също вече проходихме и то - когато бяхме на почивка на планина - ще го правим планинар малкия.  jump

На прощъпулника хвана чарпака cook и не го пусн а2 часа - ясна е работата - майка му от глад няма да умре  Laughing

# 519
  • Sofia

Честита 1-ва годинка на Андреа и Дария!   bouquet   bouquet   bouquet
Да бъдат най-красивите и умни деца и да са здрави като камък!!!

А тези цветя са за вас, мили Мами, защото днес е вашият страхотен ден и се радвате на порасналите си момичета, които винаги ще стоплят сърцата ви с думата "Мамо"! Честит празник и много много усмивки!   bouquet   bouquet   bouquet

# 520
  • София
Привет на всички. Ние се прибрахме от моренцето - много готино беше, противно на очакванията ни Wink
С интернета в хотела не се разбрахме само, че беше само в лобито пуснат, но това да е проблема.
За съжаление покрай програмата на мъжа ми не се вписах за обиколки поморските майчета, а многомисе  искаше...
Целувки - утре ще ви чета,  че съм капнала от пътя и ще спинкам.

# 521
  • София

Честит първи рожден ден на Дария и Анди ! Бъдете здрави и щастливи. Растете весели и усмихнати деца !

Честит празник и на вас мили мами! Много здраве и късмет, и незабравими мигове с малките госпожици   bouquet

# 522
Честит първи рожден ден на Анди и Дария.Да са здравички и послушнички.Едно прекрасно и незабравимо детство им пожелавам.Честит празник и на мамите.Нека винаги се гордеят с малките дами.

Рени ще ти пиша утре вечер сигорно срещата.

Цял ден оправям багажи като закапак половината не са наши,а на зълва ми.В пет тръгваме,за да стигнем по рано да се запиша,а после яко обикаляне за квартира и работа   Praynig На Алекс хич няма да му хареса цял ден да е навън ама кво да прави като с баба си неще да седи нощем  Crossing Arms Ставам,че хич сън няма да ме хване,а малкият с тези зъби се буди през час  ooooh!

Лека нощ.

# 523
  • Варна
Днес моето малко момиченце има рожден ден! Да ми е жива и здрава, цялото щастие на света и пожелавам!

Честита една годинка и на Пандата!     bouquet Да е много здрава и засмяна като мама, палава и любознателна! Щастливо детство и желая!    bouquet Яни, честит празник и на теб!    bouquet Hug

Честит рожден ден и на Бобко!    bouquet

Мерси за поздравите, момичета!  bouquet

# 524
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА АНДИ И ДАРИЯ!
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН И НА ГОЛЯМОТО МОМЧЕ БОРИС!
Да растат все така хубави, весели, здрави и любопитни деца! Честито и на майчетата, които преживяха и безсънни нощи, и тревоги, но и много радост по дългия път на порастването на мъничетата от беззащитни бебета в малки госпожици и господин! Бъдете все така грижовни и всеотдайни!

Последна редакция: пт, 30 юли 2010, 13:35 от госпожица Кобрети

Общи условия

Активация на акаунт