Днес празнуват първата си година-АВГУСТинчетата .....тема №20

• 30 395
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
  • На плажа
Ох, Дани, ще ме скъсаш, за какво да се сърдя бе, даже и да не получим подарък няма да се разсърдя. Simple Smile Аз много трудно се сърдя, трябва да е за нещо наистина сериозно.
Знам аз ,че няма да се разсърдиш,ти си печена Mr. Green
Яна-вд ти пък защо ще го записваш на ясла?И взимат ли такива малки дечица  newsm78
Бърби извади и ти късмет,да попаднеш на ЧОВЕК Hug Радвам се,че сте оправили документите и то без да чакате много време.
А пъпките може и наистина да са от полазено,на Ники така му се появиха ,повечето по крачетата,червени,големи и пълни с нещо,след като ги намазах с едно лилаво мазило се спукаха и сега има малки белези ,но те ще се скрият.Най-точно ще каже лекар  Peace
Дано да не е алергия към млякото Praynig
А за РД-то...тръпни още два дни Joy не утре,а в другиден е ДЕНЯТ Peace
Лиде дано стане така,както си го намислила Praynig Hug

Бибче какви дълги ръкави и крачоли в тази жега #Crazy то горкото ще се свари ooooh!
Цветче добре завърнала се  в София Hug А ти къде беше до сега,че нещо съм пропуснала newsm78
Рене и Нико се буди доста често,аз го отдавам на жегите и от части на зъб,но по-скоро,жегите Peace

# 661
Дани ще го записвам защото и аз ще уча.Като го запиша на ясла вече ще е на годинка  Wink

# 662
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА АЛЕКСАНДРА И МАРТИН!НЕКА БЪДАТ ВИНАГИ ЗДРАВИ,ВЕСЕЛИ И УСМИХНАТИ!МНОГО ДА СЛУШАТ МАМИТЕ И МЪНИЧКО ДА ГИ ЯДОСВАТ!

Последна редакция: ср, 04 авг 2010, 14:33 от Liliq Zlatna

# 663
  • София

Честит първи рожден ден на Марти и Александра! Бъдете здрави и усмихнати деца!

Бърби, браво, че сте попаднали на свестни хора и сте свършили работа. За Македония- аз лично не съм ходила, но миналата седмица свекърва ми беше на екскурзия там и каза, че са ходили до Осоговския манастир. Мисля, че е близо до границата. Било много красиво там и си заслужавало да се види.
 За пъпките- може наистина да са от някаква гадинка. Ние нали сме с алергия към кр. мляко и когато всъщност се установи Алекс целия пламна, но не бяха пъпки, а лишеи. Големи релефни петна ( как само го обясних  ooooh!)

Аси, бързо оправяне на Ради. А за лекарката просто нямам думи  #Crazy

Лиде, представям си какво ти е  Hug. Само като си помисля за момента, в който ще оставя Алекс на ясла и ми се плаче. Мъжа ми само ми вика- каквато си ревлива и чувствителна ти ще плачеш отвънка, Алекс вътре  Embarassed. Дано Макси свикне бързо и минат по- безболезнено нещата Hug

Джема, миличката Никол. Представям сте се уплашили и двете. Дано за кръщенето всичко е ок.

Амбишъс, Глупи, честити ви християнчета  Peace

Всички снимки, които разгледах във ФБ от рд-то на мъниците са страхотни- Хариелка, Гануше, Бърборанке имате си едни прекрасни малки принцеси

Алекс май е пипнал някакъв летен вирус  smile3518. Вчера повърна на фонтан два пъти, има и разтройство. Не иска да яде. Лекарката ни каза, че в момента върлува точно такъв вирус. Каза ми да му давам само оризова каша и картофена супа или моркови. Отгоре на всичко пак има дъх на ацетон. Давам му постоянно вода и чай, но той и тях не иска. Пие съвсем малко.  Днес е кисел, сънлив........Sad

# 664
  • Sofia
Италиянче, настръхнах от думите ти и се просълзих...  Hug Имам чувството, че аз съм го написала ... Живо и здраво да ти е детенцето още веднъж и Господ да пази всички дечица-нашите слънчица!!!  Praynig

Цветче, добре завърнала се  Hug И аз съм пропуснала, къде бяхте?

Дани, ааа без такива, на РД Никито трябва да е здрав и силен, че пораства голям мъж!  Peace

Бърби, радвам се че всичко днес е минало по-успешно от вчера.  Simple Smile Не вярвам да е алергия от млякото и дано не е! По-скоро може да е от горещините, на Софи също й излизаха такива на два пъти, като беше много топло. Първо са малки червени пъпчици, после стават големи и с бяло връхче. Започват да излизат в началото по шията и вратлето, по горната част на ръчичките и после плъзват навсякъде. Като захладнее и се скриват. Аз преди лягане и сутрин й слагам бебешка пудричка по телцето и това донякъде ни спасява, подсушава кожата.
Аз обаче още не съм се престрашила да й дам прясно мляко на София.

Лилия Златна, хубави дечица и хубави мами на снимките.  Grinning  Hug

Едно въпросче: Започнахте ли да подслаждате десертите и закуските на децата и ако да с какво? Аз съм решила да купя кафява захар и с нея да подслаждам, но още незнам откога... Засега си ги яде без захар.

# 665
Здравейте мацки  Hug

Първо да честитя първата годинка на всички пораснали бебчета не пиша поименно че не съм чела,подробно само отгоре отгоре и със сигурност ще изпусна някой сладур-ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ, ДА РАСТАТ МНОГО ЩАСТЛИВИ,УСМИХНАТИ,ОБИЧЛИВИ, ДА РАДВАТ ВСИЧКИ ОКОЛО СЕБЕ СИ   bouquet newsm59  bouquet

Честити малки християнчета Heart Eyes

Много хубави снимки сте сложили, а тези във ФБ после ще гледам.

Ние се върнахме в събота от Синеморец, както бях писала там е страхотно, изкарахме много добре,мястото супер красиво,спокойно,хотела също беше много готин особено гледката от терасата, можеше времето да е маалко по-добре ама карай до година живот и здраве  Grinning,снимки още не съм качвала никъде, понеже като се върнахме и първата нощ у дома Али и се задръсти яко носа, цяла нощ сме били дежурни с мъжо, тя реве че не може да диша и да заспи  ooooh!, на другия ден пак беше така и температура вдигна 38 градуса.Аз не и дадох нищо и тя си спадна сама,следващата вечер пак така бяхме и тотално ме изтощи.Вчера я заведох на лекар, добре че гърдите и гърлото са добре, само този нос и кашлица да се оправят, уж днес е по-добре вече.

Видях, че има още болнички като нас-бързо оздравяване и на вас

Малко телеграфно, но болното ми мишле се събуди, до скоро Hug

# 666
И СНИМКИ ОТ ПИТАТА!

Последна редакция: вт, 03 авг 2010, 16:43 от Liliq Zlatna

# 667
  • София
Хариелка, аз подслаждам закуските и десертите точно с кафява захар. Педиатърката ни ме посъветва така да правя  Peace

# 668
Честит рожден ден на Марти и на адашката Александра!  bouquet Hug

Честит рожден ден и на Митето, Ники и Савана - малко със закъснение!

Много щастие и късмет на всички!

Аз тъкмо се похвалих, че сме изкарали страхотно на морето и вече трябва да се оплаквам - вчера вдигна температура 38,5 и не я свали цял ден - давах панадол и нурофен - все едно нищо Cry -имаше леки подобрение след къпане в хлатка вода, но бяха моментни. Водих я на док - както винаги нашата некадърничка нищо адекватно не каза Crossing Arms! Изписа й антибиотик, който да почнем от днес, ако не свали Т-то до вчера вечерта - днес го почнах - сега сме с разстройство ooooh! Cry Не мога да разбера дали това е част от вируса, който сме лепнали или странична реакция към антибиотика - на нея червата са й слабо място! Cry Последния път дриска цял месец - сега не ми се мисли! ooooh! Като си помисля, че може и от морето да си го носим този вирус - направо ми се плаче Sad Cry Съжалих вече, че сме ходили - веднъж и аз да си изкарам кефа и сега трябва да си плащам стократно! Cry Али милата какво й е не ми се мисли в тези жеги! Cry

# 669
  • Варна
Мариелка, много гадно с този вирус, дано по-бързо му минава на Алекс. Това че не яде, знам от лекари че не е проблем, по-важно е да поема течности, че децата много бързо се обезводняват. Ти пита ли педито дали може да му даваш АМ, така ще поема повече течности. А ти по колко кафява захар слагаш? Има ли някакво ориентировъчно количество за определена възраст? Аз все още не съм давала и мисля към закуската да не слагам, но за кремчетата мога да я ползвам.

Лилия, абе защо все си мислиш че някой ще те линчува? newsm78 Ние тука не ядем хора.... е само малко. Mr. Green Много е сладка Таня, като принцеса е.

Ссииллввии, офф и вие ли сте болни, миличката. Но няма за какво да се обвиняваш Naughty , имаш ли гаранция че ако бяхте стояли в София нямаше да лепне някой вирус Александра, те все пак не са само по морето. Ти нали щеше да си сменяш педиатърката, защо не го направи?

Бърби, така както описваш пъпките мен ми прилича на шарка. Вярно че сега не и е сезона, но дъщерята на кумицата ми е с варицела. Дано да не е това, че е много малка Андичка. Hug

Един страничен въпрос - някой има ли горена раничка на шийката на матката с ток? На мен ми предстои и нещо съм се наплашила и сега чакам някой да ме успокои че е напълно безболезнено. Simple Smile

# 670
Ссииллввии, офф и вие ли сте болни, миличката. Но няма за какво да се обвиняваш Naughty , имаш ли гаранция че ако бяхте стояли в София нямаше да лепне някой вирус Александра, те все пак не са само по морето. Ти нали щеше да си сменяш педиатърката, защо не го направи?

Заради ваксините - нали Али направи реакция към всяка от 3-те противохепатитни ваксини - към последната най-силна! Sad Точно ваксината ни отключи алергия към белтъка на кравето мляко - отложиха ни ги с 6 месеца, но сега вече няма начин и трябва да се слагат, а мен ме е страх и отлагам - поне до момента, в който можем да хапваме мляко - даже тогава незнам дали ще се осмеля да й сложим другите. Много страшно беше след тази уж безобидната - какво би станало след пентаксим незнам! newsm78 И това е причината всъщност - никой друг педиатър няма да ни иска без бити ваксини, а пък с тази вече имаме уговорка да изчакаме. Аз така или иначе за почти всичко ползвам частни прегледи, но ето вчера така се наложи - поликлиниката ни е много близо - на 3,4 минути от нас и с температура в жегата не ми се търсеше друг доктор - направо изтичахме при педито..................... незнам дали не сбърках newsm78

# 671
Хариелка, аз съм слагала по мъничко от т. нар. тук сурова захар, био от захарна тръстика е, но ние и без това само такава използваме.  Simple Smile Но и двата ми опита да предложа попарка с чай и сухар, бяха без успех. Така че така и не ми опита каф. захар. Важното е да е истинска и нерафинирана.  Peace

Лелее много болнички дечица, бързо оздравяване на всички!

Лилия Златна, много сте хубави всички на снимките!

Дани, миличка не е от жегите нашето будене, тук е доста хладно и дъждовно  #Cussing out Ние сме си така от почти една година вече.  Simple Smile

Много красиво казано Италиана, бъдете все така щастливи с Марти!!!

Това ме наведе на мисълта, че не бях и мечтала да родя дете от зодия Лъв. Царете на зодиака. Толкова положителни, слънчеви, верни и всеотдайни хора са. Винаги пълни с енергия, много жизнени, нали се зареждат директно от слънцето, тяхната управляваща планета. Големите котки, както още ги наричат, имат нужда да бъдат галени, глезени и обожавани повече от всички. Непрекъснато да им засвидетелстваме голямата си любов, да им се възхищаваме, а те доволно да мъркат от трона си, гледайки от високо простосмъртните си поданици.  Laughing Болезнено понасят строгото отношение, тъй като се накърнява силно развитото им чувство на достойнство. Трябва да поощряваме дързостта им и те няма да ни подведат. Способни са да постигнат всичко. Истински принцове и принцеси и се държат като такива. Въртят всички около тях на малкия си пръст още преди да са проходили, но им отива.  Нали са кралски особи   Grinning Не търпят неуважение и наранената им гордост ги прави арогантни и агресивни дори. Но с много нежност лъвчето може да бъде опитомено, а любовта е магическия ключ. Просто трябва да им признаем , че са изключителни.. Нека всички те вървят през света с гордо вдигнатите си глави и ни топлят с топлите си, широки искрени усмивки и големите си добри, щедри, огнени сърца, които са от чисто злато!  Heart Eyes

# 672
renee, много ми хареса това , което написа за лъвчетата ни!!!!Честито на всички малки рожденници през този месец!!!!!!!! нека бъдат живи и здрави нашите деца!!!!и Господ да бди над тях!

# 673
Честит рожден ден на Александра и Марти! Да растат живи и здрави и да станат стойностни хора!

# 674
  • На плажа
Ооооо Рене,просто страхотно е това,което си написала,даже си копнах и ще си го запазя  Peace Hug
Дано да започнете да си спите по повече,че да можеш и ти да си почиваш Peace
Мариелка мисля,че в такива случаи,на разтройство се дава глюкоза,през 5 минути се предлага с лъжичка,за да не се стигне до обезводняване.Дано не стигнете до там,че е много лошо за децата,бързо да се оправяте  Praynig Hug
Хари и аз слагам кафява захар,но я ползвам само за попарата сутрин-по 1/2 ч.л. и когато правя грис/ориз със мляко.Иначе подслаждам с плодове или бисквита.Има едни бебешки-Чичибебе,с вкус на банан.Много са хубави Peace
Жижинзащо не слагаш капки за нос,поне да спи малко по спокойно,дано бързо да се оправяте Praynig
Лилия страхотна е Мария,с тази рокля прилича на принцеса  Laughing
Силвииииии,много вероятно е да има разтройство от АБ.,.По добре оведоми педи,че в тази жега много бързо се обезводняват мъниците и е много вероятно да ви вкарат в болница.Искренно се надявам да не се стигне до там и стискам палци и на краката бързо да се оправите Praynig
Ганушке на мен ми гориха раничка,след като родих Вики.Въобще не е болезнено,по-скоро некомфортно,както при обикновен преглед.Само дето много пуши и мирише-извинете ме за цветущото обяснение Rolling Eyes
И да кажа,че 90% от жените,раждали по нормален път им се получават  такива ранички.Затова е хубаво да се ходи на преглед честичко. Peace
Кой го казва....аз не съм ходила от както съм родила ooooh! сега се сетих,като написах за прегледите #Crazy
Аз ходих в мед.център Вита,ако не се лъжа така се казваше,при доктор Тодорова.Ти на къде си се насочила?

Последна редакция: вт, 03 авг 2010, 22:30 от Дaни

Общи условия

Активация на акаунт