Отзиви за Invisalign

• 204 190
  • 1 268
  •   1
Отговори
# 1 245
  • София
Някои ортодонти са на мнение, че алайнерите не лекуват захапка, а само подреждат зъбите. Не всяка челюстна деформация може да се коригира само с алайнери, или само с брекети.

# 1 246
Ама това не е вярно. Захапка се лекува с ластици. Ластици се закачат и на брекети, и на алайнери. Сега ако е някаква челюстна деформация, за която трябва операция, е едно, но това е някакъв рязък случай.

# 1 247
Моят ортодонт твърди абсолютно същото - че алайнерите са за най-леките случаи, а се ползва с добро име в зъболекарските среди и преподава ортодонтия

# 1 248
  • София
Зависи с какво работи. От наблюденията ми досега най-важен е самия ортодонт и дали си разбира от работата- вече добрите системи алайнери и брекети предлагат много опции, но ти трябва кадърен и отговорен ортодонт с опит.

# 1 249
Свалящите се ритейнъри ви препоръчвам да са оригиналните на Инвизалайн - Вивера. Тия, дето ги изработват в кабинетите, са страшно неудобни и гадни. Имам и от двата вида.
Постоянните едва ли имат огромна разлика в цената.

Здравейте,
Колко време трябва да се носят тези ритейнъри?

# 1 250
Постоянно.

Аз имам неоригинални сваляеми ритейнъри. Ок са ми, удобни..нямам проблем грам с тях.

# 1 251
  • София
В моя случай - до живот. Теоретично колкото повече време минава, толкова по-малък става рискът да има регрес, но защо да го поемам?
Веднага след края на ортодонстското лечение имах довършителна работа от зъболекар (трябваше да се възстановяват изтрити зъби). Съответно през първите 2-3 месеца след това бях с временен ритейнър (изработен от физическа отливка), за да е сигурно, че новите ми зъби са удобни и функционални. След това минах на вивера ритейнър и мога да потвърдя, че е много по-удобен, не го усещам.

# 1 252
До живот и при мен. Аз имам обикновен и Вивера и обикновеният е ужасен, дразни ме, убива, подпира ми небцето и ми се гади, трудно говоря с него. Виверата си е като нормален алайнер, не го усещам.

# 1 253
Може би не бива да се обобщава. Къде е правен вашия? Моят е на друго място...на много места изработват, та явно има значение и това. Като цяло обобщенията не са хубаво нещо за мен.
Моят е явно добре изрпаботен, правилно...усещам го като алайнерите преди това на инвизалайн. Така че.....

# 1 254
Ми при ортодонтката ми. Явно са различни, да.

# 1 255
  • Пловдив
И двете деца са с ритейнъри на Спарк. Цената е като на Инвизалайн, но чух добри отзиви- ръчно се обработват ръбчетата, малко по-тънки са и не задържат плака уж.
Засега голямата е доволна, малката ги носи отскоро и също ги харесва.

# 1 256
И аз съм със спарк. Цената беше като на Вивера, но можех да поръчам и само 2 комплекта, а на Вивера бяха минимум 3. Удобни са ми, не мога да се оплача от тях.

# 1 257
Да, инвизалайн нося. За мен е безумно много време. При д-р Мисова се лекувам. Не препоръчвам на никой.
И аз съм нейн пациент и не бих я препоръчала. И при мен лечението продължи 4 години, но съм сравнително доволна от крайния резултат. По принцип при нея договорите са за 5 години. Носихте ли ластици? Тя какво казва относно крайния резултат? Приключили ли сте лечението вече или продължава?

# 1 258
Да, договорите са за 5 години при нея, но в началото ми беше обяснено, че 2 години и половина ще продължи лечението. Носих ластици на няколко пъти. От дълбока захапката се превърна в кръстосана на някои от задните зъби, а в момента е и отворена. Има правилни контакти само между 2-3 зъба. Според Мисова остава съвсем малко и приключваме, но това го слушам от миналото лято. Все още лечението продължава, но обмислям да се откажа и насоча към друг ортодонт, тъй като шините вредят и на зъбите и венците ми. За мен не е ок това постоянно безсмислено движение на зъбите в опит да се нагласят и притискане на венците от шините толкова продължително време, а и не виждам да се оправят контактите между зъбите.

# 1 259
По колко часа носите ластиците? Би ли имало ефект ако се носят само вечер?

Общи условия

Активация на акаунт