Отзиви за Invisalign

• 204 530
  • 1 268
  •   1
Отговори
# 810
  • au bout du monde
Днес бях на преглед. Всичко върви добре. На 11 шина съм. Следващ преглед чак на 24та. Вече ще ги сменям на 7 дни.

# 811
  • Пловдив
Някой знае ли дали има вариант сменянето на шината да си остане на 10 дни? При мен все още се сменят на такъв интервал и ми е малко странно.

# 812
И аз винаги съм ги сменяла на 10 дни, даже имаше кратък период и на 14 дни. На 51 от 67 съм.

# 813
Някой знае ли дали има вариант сменянето на шината да си остане на 10 дни? При мен все още се сменят на такъв интервал и ми е малко странно.

При мен ще останат на 10 дни до края, поне преди повторно сканиране. Ортодонът ми обясни, че ми се разширява челюстта и няма как да се намали на този етап.

# 814

Едва ли ортодонтът ще има против Simple Smile

# 815
  • au bout du monde
Падна ми единия атачмънт. В понеделник ще им звъня. Колко време отнема да дойде новия и всичко по план ли си продължава. Сменям си шините както е предвидено?

Трябва да слагам 13 комплект, но като сложа горната шина и я наместя на задние зъби отпред остава прозрачно място отдолу и някак сякаш шупти на предните 4 зъба. Не знам дали ме разбрахте. Ще обясня и това на ортодонта.

Ето така изглежда.
Скрит текст:

# 816
За седмица, даже може и по-малко да дойде формата за атачмънта. А тези 4 зъба ми изглежда да имат много луфт под тях, така изглежда, когато някой зъб не траква по план, ама до сега не съм срещала снимка чак с 4 зъба, които изостават 🤔 Кой атачмънт ти падна? Преди да падне пак ли беше така шината? Пробвай с дъвчене на гумичката с предните зъби дали ще застане по-добре.

# 817
  • au bout du monde
За седмица, даже може и по-малко да дойде формата за атачмънта. А тези 4 зъба ми изглежда да имат много луфт под тях, така изглежда, когато някой зъб не траква по план, ама до сега не съм срещала снимка чак с 4 зъба, които изостават 🤔 Кой атачмънт ти падна? Преди да падне пак ли беше така шината? Пробвай с дъвчене на гумичката с предните зъби дали ще застане по-добре.

Падна ми последния от горе в дясно.

Смяната я правя след падането. Може и заради липсата на атачмънт да е така.🤔

Утре вече ще звъня да питам.

# 818
До колкото виждам има атачмънти на 3тите зъби и не мисля, че проблема е в падналия заден атачмънт. Нещо явно не тракват добре. Като си сложих последния път новите алайнери имах такъв луфт на същите зъби, обаче с дъвкане на гумичката и стриктно носене по 22+ часа още след първия ден шината прилягаше идеално. Задължително се обадете на ортодонта, а до тогава яко дъвкане 😄

# 819
Хм, никога не ми е помагалао дъвкането. Особено пък за случаи, в които зъбите трябва да се придвижат надолу, не го виждам, но дано помогне.

За пръв път чувам да се чака нова форма за атачмънти, моят паднал го подмениха веднага, нямат ли резервна?

# 820
Честно казано не знам дали поръчват формата за атачмънти 🤔 на мен ми подменяха частично счупен и ми дадоха час за след седмица и изрично ме попитаха на коя шина ще съм.
А в случая относно дъвкането целта е алайнера да се придвижи на горе, за да пасне плътно, както трябва. Ясно е, че зъбите не могат да се преместят на долу, но в такива случаи с предния алайнер зъбите не са се преместили по план и изостават, което води до това да има такъв луфт, който, ако е преодолим с дъвкане на гумичка супер, ако не е - лошо, прави се рескан.

# 821
Не знам дали го обясних добре, за да има луфт, значи зъбите не са заели правилното място, и ако луфта е като на снимката - зъбите е трябвало да слязат малко надолу, а те не са. И ти като дъвчеш реално ги натискаш в обратна посокаа.

# 822
  • au bout du monde
Вече няма луфт, още на другия ден изчезна.

# 823
Някой пациент на Мисова скоро да е правил рескан? Интересува ме за колко време пристигат новите алайнери.

# 824
Май малко над 2 седмици, но при мен се удължи, защото не можеше директно да ми ги изпратят, ами трябваше да ходя да ми сменят атачмънт.

Общи условия

Активация на акаунт