Отзиви за Invisalign

• 204 627
  • 1 268
  •   1
Отговори
# 525
Обикновено не казват предварително за рефайнмънтите и супер много се удължава лечението. Мен ме предупредиха от начало, че ще е една година. Защото ще пресканират след 7-те месеца и нови шини незнайно колко. Но общо около година. Иначе спрямо Клинчека ми виждам, че първите 3 месеца вече предните ми три зъба ще са се изправили и реално до година ще се занимават само с дълбоката ми захапка... Аз не държа да я оправя перфектно, защото искам по-кратко лечение, обаче ортото много държи на захапката.

# 526
Извинявам се за може би некомпетентния въпрос, но в кои случаи се налагат ластици?
Каня се да си слагам Инвизалайн от известно време, прегледала съм няколко клипчета на ютюбъри, които ги ползват, но не съм попадала на такъв, който носи и ластици?! А някои от тези хора са с мноог криви зъби/проблемни захапки и т.н. А като гледам тук в темата доста често се слагат и ластици, не разбирам обаче каква е индикацията? Струва ми се доста неудобни и не знам дали няма да се откажа въобще от лечението, ако ми се наложи да нося такива. :/

# 527
И аз си мислех, че щях да се откажа,ако знаех за ластиците. Но моята ортодонтка нищо не беше казала предварително. Случайно попитах, защото видях отгоре това, на което се закачат. Мислех,че съм ги счупила. Аз дори не знаех,че ластици вървят с invisalign, мислех само с брекети. А защо се слагат, като попитах каза,че е за да се освободи място за предните зъби. Иначе и аз 6ъм с дълбока захапка, но не останах с впечатление, че е затова. Ще питам пак следващия път.

# 528
Изчетох доста мнения в темата и се удавих в информация.  Simple Smile
В някои моменти се надъхах, в други съвсем се отказах.
Доколкото схванах, в София има 2 ортодонти, които стават, в Пловдив един.
Това ли са всичките инвизилайн специалисти у нас? Scream
И дайте съвет къде да си запиша час. При доктор Дилкова
свободните часове са след 20 дни.

Последна редакция: вт, 29 юни 2021, 15:55 от lanister

# 529
Специалистите можете да ги видите в сайта на инвизалайн.
Иначе аз съм с 56 шини, атачмънти и ластици от първа шина. Не ми пречат, не ме дразнят, бързо се свиква.
За ластиците знам, че оправят захапката и дърпат челюстта със зъбите.

# 530
Аз съм при д-р Филчев. Той също е  с висок ранг на сайта на ИНвизалайн. В последната година има доста специалисти в България. Аз от 8 години се каня да си сложа Инвизалайн и все нямах или възможност или време за това и накрая го направих. А иначе от поне 10 години има специалист за това в Б-я. Просто сега в последните години са доста повече на брой. А хората ходят при някои, които са им известни и затова избират тях, като във всяка сфера.
А при Дилкова мислех да отида за второ мнение преди да сложа, но ми предложиха час след месец и половина и се отказах. Реално докато ми дойде часа при нея го отказах, защото вече бях поръчала при Филчев и даже алайнерите ми бяха пристигнали.

# 531
Е 20 дни не е много чакане за добър специалист, аз по-скоро бих се притеснила ако има скорошен час.

Ластиците са за издърпване на долната челюст

# 532
Гледах клипове в you tube. Явно ластиците могат да третират различни проблеми и в зависимост от това се закачат на различни зъби.
В моя случай определено е за издърпване на горните зъби назад.

# 533
Към търсенето на специалист да добавя, в моето проучване установих, че лиценз за инвизалайн дават и на зъболекари, а понеже моят случай е малко по-сложен от естетика, държах и гледах доставчика да бъде специалист ортодонт. След няколко консултации се спрях на Дилкова и Мисова, като по стечение на обстоятелствата започнах лечение при Мисова.

# 534
Аз съм при д-р Филчев. Той също е  с висок ранг на сайта на ИНвизалайн. В последната година има доста специалисти в България. Аз от 8 години се каня да си сложа Инвизалайн и все нямах или възможност или време за това и накрая го направих. А иначе от поне 10 години има специалист за това в Б-я. Просто сега в последните години са доста повече на брой. А хората ходят при някои, които са им известни и затова избират тях, като във всяка сфера.
А при Дилкова мислех да отида за второ мнение преди да сложа, но ми предложиха час след месец и половина и се отказах. Реално докато ми дойде часа при нея го отказах, защото вече бях поръчала при Филчев и даже алайнерите ми бяха пристигнали.

Здравей. Може ли да споделиш каква е цената за лечение при д-р Филчев?

# 535
Аз имам отстъпка и цената за comprehensive package беше 6300 лв., Иначе е 7300

Здравей. Може ли да споделиш каква е цената за лечение при д-р Филчев?

# 536
Наскоро посетих стоматолог с желанието да си сложа цирконий на фронталните зъби. Той категорично ми отказа да "умъртвява" зъби и ме насочи към ортодонт с думите, че за "6 месеца ще се изправят". Отидох на ортодонт с идеята да ме посъветва за инвизалайн. И като се почна - вадене на мъдреци, трябвало дърпане на челюст, евентуално след това и слагане на алайнери... С две думи, много мъка, операции и неизвестни.

Та така. Май пак ще се връщам към циркония. Ще ми се да му звънна на първия стоматолог да го питам "Нали за 6 месеца всичко щеше да е наред?"

# 537
Наскоро посетих стоматолог с желанието да си сложа цирконий на фронталните зъби. Той категорично ми отказа да "умъртвява" зъби и ме насочи към ортодонт с думите, че за "6 месеца ще се изправят". Отидох на ортодонт с идеята да ме посъветва за инвизалайн. И като се почна - вадене на мъдреци, трябвало дърпане на челюст, евентуално след това и слагане на алайнери... С две думи, много мъка, операции и неизвестни.

Та така. Май пак ще се връщам към циркония. Ще ми се да му звънна на първия стоматолог да го питам "Нали за 6 месеца всичко щеше да е наред?"

Здравейте, за мъдреците дори ме накараха да подпиша декларация, че ако се наложи да бъдат извадени,
ще го направя преди започване на лечението. В противен случай не могат да гарантират успешно лечение.
Аз предварително оперирах два долни ретинирани, които растяха диагонално към предните зъби....защото беше сигурно, че ще пречат. Сега чакам д-р Мисова да ми се обади след като започне с плана за лечение да ми каже дали е необходимо да се вадят и горните (надявам се не Grinning).
А дърпането на челюст не е ли в процеса на лечение с алайнерите? Предварително ли трябва да го направите Thinking ?
Като цяло захапката е по-голям проблем от кривите зъби и по-бавно се коригира. Моята е свръх дълбока, което довежа до прекалено натоварване на долната челюст, с годините и болки в нея, отделно влияе на стойката, дишането, главоболие и др. проблеми...от една неправилна захапка Anguished

# 538
Заради захапката долните зъби трябвало да бъдат издърпани напред. Като цяло чух доста обезпокоителни неща, от които ми стана ясно, че преди да стигна до алайнерите ще трябва да мина през доста мъки. Затова и съм песимист. Мисля да запиша час при друг ортодонт за второ мнение и ако  мнението се потвърди, ще търся друг вариант. Simple Smile

# 539
Заради захапката долните зъби трябвало да бъдат издърпани напред. Като цяло чух доста обезпокоителни неща, от които ми стана ясно, че преди да стигна до алайнерите ще трябва да мина през доста мъки. Затова и съм песимист. Мисля да запиша час при друг ортодонт за второ мнение и ако  мнението се потвърди, ще търся друг вариант. Simple Smile

Наистина не е лесно, не е и приятно. Все пак, ако решите да вадите мъдреци и са ретинирани, съветът ми е да се ориентирате към добър хирург. При първия, при който бях, получих възпаление, гной, отношението му беше ужасно, едва го убедих да ме приеме да види какъв е проблемът, понеже имах и температура. Оказа се, че антибиотикът, който ми е изписал,  не действа. Втората операция ми беше при доц. д-р Ченчев в Пловдив. Всичко премина безпроблемно при него.
Здравейте. Днес ми е първи ден с Инвизалайн и първите часове бях ок, но почна да ми се гади постоянно когато са ми в устата. Как да се справя с този проблем ?

Здравейте,

Дали премина гаденето? Как се справяте?

Последна редакция: пт, 02 юли 2021, 09:53 от Деница Харизанова 668303

Общи условия

Активация на акаунт