Отзиви за Invisalign

• 204 467
  • 1 268
  •   2
Отговори
# 600
Имам приятели зъболекари, та те ми препоръчаха алайнери, но на друга марка.

Направихме анализ и скенер, изпратиха го към лабораторията и чакам резултат дали при мен ще може да се получи и да изправя долните зъби и горен десен кучешки зъб.

Ще споделя отзиви в случай че някой има интерес.

Да споделя и резултата.

Предложиха ми 18!алайнера за един зъб, на горната челюст и 15 алайнера за 6 зъба на долната.
Цената 5500 лв.

За носене около 8-9 месеца.

За мен това е много дълго като време и след това с ангажимента по носенето на ритейнъри цяла нощ, почти цял живот.

Затова ще изчакам още някоя друга година и ще си поставя фасети.
Поне ще стане бързо, а и на по-добра цена.

# 601
Alethea, ако си от София, защо не опиташ мастердент или Нели Дилкова? Там ми казаха цени от 2000лв за по-леки случаи. На повечето места цената е 5000 и нагоре за по-сложни случаи, но на някои места цената за по-лесни случаи е пропорционално по-ниска и се определя от броя алайнери. За ретенцията, с времето намалява времето за носене и даже в някои случаи, ако е само естетически проблем, а не захапка и цялостна подредба, се спира - въпросът е да се носи ритейнър до втърдяване на костта, която е орехавена по време на разместването

# 602
Alethea, не мисля, че фасетите ще ти излязат много по-евтино.
Смятам, че е хубаво да се помисли не само за естетиката, а и за функционалността на зъбите и захапката. Това с фасети не мисля, че става.
Ако сега ти се струва ангажиращо, с времето става още повече, ако не се решат проблемите.

# 603
А и фасетите на 10 години май се подменят ако правилно съм разбрала. На лелята на годеника ми преди 10 години са ѝ излезли към 8 хил., та се съмнявам сега да са под 5. Аз също бих избрала алайнерите пред фасети, освен за красота при мен се оказа че и доста функционални проблеми на захапката решаваме.

# 604
Аз нямам кой знае какви проблеми със зъбите.
От естетична гледка точка просто ме дразнят.
Затова обмислям фасети на по-късен етап.

Не ме цитирайте, ще изтрия след малко/

Вие какво мислите за моя случай"?

Последна редакция: пт, 29 окт 2021, 13:56 от alethea

# 605
Моите инвизалайн са 5700. Точно когато си мислех че са два пъти по-скъпи от брекети и срещнах цена 5000 лв за тях, се реших на Инвизалайн.
Много са паднали цените последните 2-3 години,това инвизалайн ли са? Пожелавам успех в лечението.Ако са вече такива цените е доста по-приемливо.

# 606
Chloe2210, да, аз също се изненадах, защото цените, които бях чувала надхвърляха 7 хиляди. Това е цена за плащане накуп, но винаги може да се разсрочи през банка. Д-р Мисова явно като Diamond provider и заради многото случаи има доста голяма отстъпка, поне аз си мисля, че това е причината за по-ниската цена.
За сега не бих казала, че съм 100% доволна, но стискам зъби и чакам крайния резултат. Като минуси вече посочих, че не ми каза че имам кариеси за оправяне преди да започнем, отделно не дава да си видиш Clincheck-a извън кабинета и не е много по обясненията и разговорите, набързо протичат прегледите.

alethea, и аз мислех че ми е естетически само, но ми дадоха ориентировъчно време 2 години и първата партида ми е 44 алайнера. За горната челюст и аз мислех, че е един зъб, но трябва да се разшири цялата дъга, тъй като съм с триъгълна захапка и отделно зъбите ми са завъртяни навътре и трябва да се изправят до перпендикулярност. Тези неща, естествено, аз не ги виждах като проблем. Относно случая ти не мога да се изкажа, може да направиш още една консултация някъде, но имаш много хубава форма на зъбите.

# 607
Зъболекарите при които ходих за въпросните алайнери, казаха че нямам проблем със захапката.
Проблемът главно е с изкривения горен зъб, другите лесно щели да се повлият.
Но просто 8 месеца и след това тези ритейнъри, не е за мен.

Мои приятелки имат фасети и са много доволни, не изглеждат така изкуствено както онези пластмасови усмивки по тв.
Досега не са ги подменяли, нямат проблеми, бондинг знам че се поддържа ппрез 1-2 год, не и фасетите.

# 608
Алтеа аз да кажа, че ние тука не сме специалисти, но ти имаш ли пълен контакт на долни и горни кътници? Аз лично направих консултации на 5-6 места, преди да реша как да действам, всеки имаше различно мнение. А да не говорим, какъв продукт алтернатива на инвизалайн са предлагали, при това даже по-скъп от оригиналните? На мен лично това ми звучи съмнително. Не си изпилвай красивите зъби, ако питаш мен де

# 609
  • София
И аз съм на мнение, че да си изпилите истинските зъби и да си сложите изкуствени на тази възраст…. Не е оферта!
Освен това зъбите ви изглеждат добре каго форма и здрави , с една подредба ще се получи много добър резултат според мен.
Носят се ритейнъри, но след 3-4 месеца само се спи с тях, така че не е болка за умиране. Освен това може да си ги използвате и за избелване 🙂

# 610
Мои приятелки имат фасети и са много доволни, не изглеждат така изкуствено както онези пластмасови усмивки по тв.
Досега не са ги подменяли, нямат проблеми, бондинг знам че се поддържа ппрез 1-2 год, не и фасетите.
Фасетите се подменят на около 10 години. И също така е за цял живот, защото веднъж решите ли се, няма връщане назад.
Аз също бих Ви посъветвала да отидете на няколко мнения преди да вземете решение.
Аз също мислех, че проблемът ми е изцяло естетически, докато не отидох при Д-р Мисова. Преди това бях на поне 5 ортодонтски прегледа и всички казваха, че аз си преценям и че е естетичен проблем. Тя обаче каза доста други неща, които съответстват на случая на друго момиче по-горе. Първата ми реакция беше да си кажа, че е шарлатанка, по простата причина, че никой до сега не беше обърнал внимание на тези проблеми. Но след разговор с личната ми стоматоложка, на която вярвам напълно, осъзнах, че Мисова а била права, а просто останалите не са обръщали внимание.

# 611
Около 4700лв беше, поне в нашия случай, с отстъпка, за плащане на 2 вноски в рамките на 1 мес.,т.е.има отст.за плащане наведнъж на сумата.
Или 5000 лв с възможност за разсрочено плащане, като първата консултация беше безплатна, вкл.сканирането!

Минало е доста време, откакто сте направили този коментар, но понеже не намирам никаква информация в сайта на д-р Мисова, искам да Ви попитам - плащането единствено на две вноски ли може да се разсрочи или повече?

# 612
Около 4700лв беше, поне в нашия случай, с отстъпка, за плащане на 2 вноски в рамките на 1 мес.,т.е.има отст.за плащане наведнъж на сумата.
Или 5000 лв с възможност за разсрочено плащане, като първата консултация беше безплатна, вкл.сканирането!

Минало е доста време, откакто сте направили този коментар, но понеже не намирам никаква информация в сайта на д-р Мисова, искам да Ви попитам - плащането единствено на две вноски ли може да се разсрочи или повече?
През май тази година имаше избор между накуп 5700, на 2 вноски по 3000 лв и на 10 вноски по 630 лв.

# 613
  • Пловдив
Здравейте,

Знам, че е индивидуално, но все пак искам да попитам на колко време сменяте шините си? Аз в началото ги сменях на 14 дни, след това стана на 10. Имам още много шини за сменяне до самия край, но се замислих дали ще си остане така, или ще дойде момент, в който да ги сменям през 7 дни например.
Д-р Мисова не ми е разяснила това, а и както някой по-горе беше споменал, прегледите при нея стават много набързо и не успявам да я питам почти нищо.

Благодаря! Flowers Hibiscus

# 614
Аз почнах на 14 дни, после 10, 8, и накрая се спазарих за 7 Grinning индивидуално е, следи се как се местят зъбите, венци и други неща

Общи условия

Активация на акаунт