Отзиви за Invisalign

• 204 387
  • 1 268
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте,

Знам, че е индивидуално, но все пак искам да попитам на колко време сменяте шините си? Аз в началото ги сменях на 14 дни, след това стана на 10. Имам още много шини за сменяне до самия край, но се замислих дали ще си остане така, или ще дойде момент, в който да ги сменям през 7 дни например.
Д-р Мисова не ми е разяснила това, а и както някой по-горе беше споменал, прегледите при нея стават много набързо и не успявам да я питам почти нищо.

Благодаря! Flowers Hibiscus
Аз нямах проблем да ги сменям и на 10 дни, но при последното посещение др Мисова ми каза да започна да ги сменям на 7 ✌Изчакай си да си действат, лечението не моце да се случи за 2 дни, и имай предвид, че не е много хубаво за костта и за трайността на резултата, разместването да става прекалено бързо

# 616
При мен на всеки контролен преглед лекарката дава съответния брой шини до следващото посещение, с написани дати, на които да се сменят. До 26 комплект сменях на 10 дни, сега ми е дала 3 броя с указание да се сменят на 14 дни. Като попитах обясни, че е във връзка със зъбите, които ще се местят сега, трябвало повече време.

# 617
Започнах на 14 дни, минах на 10, сега на 25 комплект от общо 45 минах на 7 дни.

# 618
Здравейте !
Обмисляме лечение на 14 годишната ми дъщеря с Инвизалайн за корегиране на ръбцова захапка ( с по развита Долна челюст ) Бяхме на два прегледа при различни ортодонти ( и двамата диамантени ) единия в БГ , а другия в Англия . В Бг ни казаха , че първо трябва да се поставят едни метални пластинки с ластици , които за около 6 месеца ще издърпат долната челюст( по-скоро зъбите)  навътре, след което с алайнарите ще се разшири горната челюст и ще се подредят зъбите в перфектната усмивка .
В Англия ни казаха , че пластини няма да се слагат , а с помощта на бутончета ще се закачат ластици и в същото време ще се носят и алайнарите , до постигане на желания резултат .
Та въпроса ми е дали става въпрос за една и съща процедура с различни апарати или тези метални пластини преди алайнарите  , за които ми споменаха в БГ имат друг ефект ?
Дано съм го обяснила разбираемо .
П.С Живея в Англия, но нямам особено доверие на “специалистите” тук като цяло . Затова бях решила да започна разкрасяването в БГ , но при тези ежедневни промени на мерки покрай пандемията реших да потърся и лечение тук и това напълно съвпада с лечението , което ми предложиха в БГ и въпроса с ластиците е единственото нещо което не ми е ясно
Благодаря много за търпението , с което изчетохте дългия и объркан пост .
Бъдете здрави

Последна редакция: нд, 14 ное 2021, 21:21 от Vanya7969

# 619
Не знаем дали резултатът би бил един и същ, всеки специалист работи с различни средства, и всеки случай е различен. Имайте предвид, че все пак ще трябват периодични посещения веднъж на два-три месеца

# 620
Здравейте!
Изчетох цялата тема, беше много полезна.

Все още не съм се спряла на лекар, затова и се обръщам към вас.
Ориентирала съм се към д-р Дилкова, както и към д-р Риахи, но ще съм благодарна, ако някой може да ми помогне с избора или да препоръча лекар.

Благодаря!

# 621
Здравейте!

Ориентирала съм се към д-р Дилкова, както и към д-р Риахи, но ще съм благодарна, ако някой може да ми помогне с избора или да препоръча лекар.

Благодаря!
Моят съвет е да отидете на консултации и при двамата и да послушате личната си интуиция. Мнения и за двамата има доста, но какво ще кажат специално за Вашия случай е от най-голямо значение.
Аз лично съм ходила на поне 6 ортодонта и чух доста различни неща от всеки от тях, затова и съветвам да постъпите така Simple Smile Успех!

# 622
Здравейте!

Благодаря!
Моят съвет е да отидете на консултации и при двамата и да послушате личната си интуиция. Мнения и за двамата има доста, но какво ще кажат специално за Вашия случай е от най-голямо значение.
Аз лично съм ходила на поне 6 ортодонта и чух доста различни неща от всеки от тях, затова и съветвам да постъпите така Simple Smile Успех!

Благодаря, а бихте ли споделили на кого се спряхте вие?

# 623
  • Пловдив
Търся куки за сваляне. Има ли в бг сайтове или аптеки?

# 624
  • София
Не се продават в България.

Имам няколко кукички останали в наличност, ако някой се интересува да пише на лично.

Последна редакция: пн, 22 ное 2021, 22:09 от PC-sun

# 625
Здравейте😊 Предстои ми консултация за изправяне на зъби с Invisalign при др Нели Дилкова в София. Дали някой може да ме ориентира в цената, която е заплатил за цялостното лечение + първоначалните снимки, план 😊 Благодаря предварително!🌸

# 626
Аз мога, моето лечение е 6800 за неограничен брой шини, като предплатих 800 мисля, за план за лечение, който беше приспаднат от общата цена.

# 627
  • Пловдив
Здравейте, всички,
преди около 6 месеца стоматологът на дъщеря ми забеляза, че има крива захапка. По-точно долните и горните предни зъби се засрещат. Тя е на 8. Имаше проблемни сливици, дълго време сън с отворена уста, неправилна позиция на езика, та навярно в следствие на всичко това и челюстта не е както трябва.
Клиниката, която посещаваме има ортодонт. След консултация тя започна да спи с апаратче Myobrace. След замерване и преценка, започна с размер S. След няколко месеца апаратчето се скъса. Заменихме го с размер М. Но преди два дни докато го миеех забелязах, че и новото е започнало да се къса.
Вече обмислям второ мнение, признавам, че не потърсих такова в началото. Защото от тук нататък или апаратчето не е нейният начин и трябва да се търси друг подход, или и аз не знам.
Ще съм благодарна на споделен опит.

# 628
здравейте ще се радвам да ми препоръчате място и стоматолог в пловдив за поставяне на invisalign? : )

# 629
Някой с Invisalign (но не имитации) за обмяна на опит? От скоро съм с тях, като ползвам и Acceledent... никой нищо не споделя за тях.

Един много long shot - имам въпрос за някой от продуктите OrtoPulse или Acceledent. Исках да подпитам дали някой го е ползвал и възможно ли е да се закупи “2ра ръка” един вид (с поръчване на самата част, която поема захапката може би…).

Обмислям да закупя през ортодонта ми, но се замислих какво ще го правя после това чудо и има ли вторичен пазар за него един вид 😅 Ще съм мега благодарна на вашите коментари.

Общи условия

Активация на акаунт