Отзиви за Invisalign

• 196 802
  • 1 232
  •   2
Отговори
# 1 170
Аз живея с представата, че захапката се коригира най-вече с ластици.

Такава е и моята представа. По-скоро колебанието ми е: ако ритейнърите пазят зъбите да не се разместят пак, веднъж подредени, какво става със захапката след края на лечението. Тя може ли да се върне пак към старото си състояние и как я "поддържаме "🙄

# 1 171
Аз живея с представата, че захапката се коригира най-вече с ластици.

Такава е и моята представа. По-скоро колебанието ми е: ако ритейнърите пазят зъбите да не се разместят пак, веднъж подредени, какво става със захапката след края на лечението. Тя може ли да се върне пак към старото си състояние и как я "поддържаме "🙄

Ластиците издърпват челюстта, но за да е правилна захапката, то и контактите между зъбите трябва да са правилни. Това е и моето съмнение, че резултатите с инвизалайн не са трайни и захапката ще се върне към старото състояние до известна степен. Няма как до първоначалното състояние, но ще има влошаване. Нека сподели някой, който вече носи ритейнъри от по-дълго време, дали все още резултата от края на лечението е запазен.

# 1 172
И ластици се носят в ретенционния период понякога.

# 1 173
Привет, някой знае ли какви са цените за 2024 при д-р Мисова или при д-р Дилкова?

Март или Април месец ходих на консултация при Нели Дилкова и ми предложи лечение за 6800-7000 лв. Цената е малко висока, но не тя ме отказа основно, а факта че трябваше да ми изтъни леко зъбите, за да се наместят, което ми се стори голям риск.

# 1 174
Здравейте,
Моля за мнениея. Аз и ММ се чудим кой ортодонт да изберем за лечение с Invisaling. ММ е тежък случай и като повечето мъже не иска да се подлага на "такива работи", но вече двама зъболекари му препоръчват да си обърне внимание, за да не си загуби зъбите- има много струпани и криви зъби, тясни дъги, дълбока захапка....
Знам ,че с брекети ще е по-евтино, но мисля, че с Invisaling ще му е по- удобно. Подходящ е за Invisaling, бяхме на консултация в София.
Колебаем се между Мисова, Дилкова или Джуркова. За д-р Дилкова съм чела само положителни мнения, за д-р Мисова съм чувала хем много негативни, хем много положителни .Знам ,че при Мисова е безплатна консултацията. Как е при другите? Може ли да ми кажете актуалните цени, ако ги знаете? Може да ми пишете на лично .
Благодаря ви

# 1 175
  • София
При Д-р Дилкова беше 50 лв миналата година

# 1 176
Ласт куки, на мен няколко пъти са ми изтънявани зъби, няма риск, нито имам чувствителност, нито нещо се вижда, не го мисли.

# 1 177
Здравейте,
Моля за мнениея. Аз и ММ се чудим кой ортодонт да изберем за лечение с Invisalign. ММ е тежък случай и като повечето мъже не иска да се подлага на "такива работи", но вече двама зъболекари му препоръчват да си обърне внимание, за да не си загуби зъбите- има много струпани и криви зъби, тясни дъги, дълбока захапка....
Знам ,че с брекети ще е по-евтино, но мисля, че с Invisaling ще му е по- удобно. Подходящ е за Invisaling, бяхме на консултация в София.
Колебаем се между Мисова, Дилкова или Джуркова. За д-р Дилкова съм чела само положителни мнения, за д-р Мисова съм чувала хем много негативни, хем много положителни .Знам ,че при Мисова е безплатна консултацията. Как е при другите? Може ли да ми кажете актуалните цени, ако ги знаете? Може да ми пишете на лично .
Благодаря ви

За резултат от Invisaling трябва много последователност и постоянство , защото махането на шините е лесно и носенето им опира до човека. С брекетите не е така. Маха ги само ортодонт.
На сина преди 5 години цената беше около 7000 лева с Invisaling, така че тази цена към днешно време не е прецедент.

# 1 178
Здравейте, в началото на лечението съм с Invisalign. И имам постоянен проблем със закрепянето на бутон и атачмънт на коронка. Задържат се максимум 2-3 дни и падат. Предложението на ортодонта е да се пробие дупка в короната, за да се закрепят някак си, но мен не ме устройва много този вариант. Понеже след края на лечението трябва да сменям и короната. Та въпроса ми е някой сблъсквал ли се е с подобен проблем, и ако да какво решение се е намерило?

# 1 179
  • Пловдив
Здравейте, някой може ли да каже колко време се чака за ритейнъри при д-р Мисова?

# 1 180
Цвети, доволна ли си от лечението при доктор Мисова? Предполагам, че си на финал, щом питаш за ритейнери.
На мен ми пристигнаха новите шини, новия план е по-кратък с 6 шини от първия. За новия комплект чаках около 2 седмици.

# 1 181
  • Пловдив
Цвети, доволна ли си от лечението при доктор Мисова? Предполагам, че си на финал, щом питаш за ритейнери.
На мен ми пристигнаха новите шини, новия план е по-кратък с 6 шини от първия. За новия комплект чаках около 2 седмици.

Не съвсем, пишете ми, ако искате, за по-подробна информация.

# 1 182
Ако решите да идете при Риахи, трябва да знаете, че той вече не се занимава с ортодонтски случаи. Оставил ги е на някаква нова зъболекарка, която прилича на студентка. Даже не знам дали е ортодонт. Някоя си д-р Табакова.
На мен никой не ми каза, че тя ще е лекуващия зъболекар преди да платя.
Когато отидохме в клиниката още се учеше да сканира. Асистентката на Риахи трябваше да й казва как да сложи скенера. Натискаше жестоко и не разбираше защо не й се получава. Явно само беше гледала как се прави.
Наложи се да се връщаме, защото не е знаела, че трябва да сканира захапката - беше сканирала само горната и долната  челюст.
После още веднъж, понеже не е могла да види голям стар кариес, а пломбата трябва да се направи преди сканирането.
Като питах какво става първо ме излъгаха, че само щяла да прави контролните прегледи. Не е вярно - тя прави и анализа, и стрипинга ако се наложи, въобще - всичко. Сама ми го каза.
На третото посещение я помолих да ми покаже свой случай - нямаше нито един завършен.
Накрая се оказа, че е пропуснала един по-особен проблем при анализа. Може да го е пренебрегнала за по-лесно, но мисля, че въобще не го е забелязала.

Риахи отказа да говори с мен след първоначалната консултация - пациентите с ортодонтски аномалии били нейни, не негови, какво съм искала аз, така ми каза асистентката му. Беше страшно груба, без никаква причина.
Старая се само да разкажа какво се случи, въпреки че съм много ядосана и мога да кажа още доста.
Имате право да знаете кой ще е зъболекаря ви, ако отидете там

Дали има някой, който се е престрашил да започне лечение при д-р Табакова от клиниката на д-р Риахи? Наистина изглежда млада и неопитна. Същевременно и младите лекари трябва отнякъде да започнат, за да натрупат опит. Минала е почти година от описаната среща с нея. Ще съм благодарна, ако някой може да сподели още впечатления. Мен ме уведомиха още в началото, че тя ще е лекуващият ортодонт. Но все отлагам момента от несигурност дали ще е сполучливо лечението.

# 1 183
  • Пловдив
Аз приключих с лечението при Мисова 2019 год. На 40 години съм. Криви зъби и дълбока захапка. След 1г и 8 мес. приключих. До днес захапка и зъби са добре, не виждам промяна. Ритейнери нося всяка вечер /толкова свикнах с тях, че вече заспивам по-трудно, ако не ги сложа/. Случнало се е да тръгна на почивка и да ги забравя. Даже последно за цяла седмица.  Е не ми се разместиха зъбите. Но първите 2-3 години ги носете редовно. Само за ден два се разместват.

# 1 184
Ехе, супер! Много се надявам и при мен да завърши добре лечението. Аз съм с дълбока захапка, зъбите не са ми криви. По броя шини очаквам да се лекувам около 2 години, след последния скан ще съм с 58 шини общо.Вдъхвате ми малко надежда след лошите отзиви, които има напоследък за доктор Мисова. Отдавна сте приключили лечението, но все пак успешно. Дали пък не е почнала малко да претупва напоследък! И все пак при вас е успешно 😊
Благодаря за коментара 😊

Общи условия

Активация на акаунт