Защо не се прие законопроекта за инкриминиране на жестокоста към животните?

• 5 731
  • 130
  •   1
Отговори
# 60
Всичките тези убийства на животни са дело на тия провокатори от "Четири лапи". Нали има едни пари за усвояване. Просто е ясно за всички хора.

# 61
  • София
Всичките тези убийства на животни са дело на тия провокатори от "Четри лапи". Нали има едни пари за усвояване. Просто е ясно за всички хора.

Глупости.

# 62
Радвам, се че темата малко по малко премина в конструктивна критика. Винаги е добре да се видят различни гледни точки, когато са обосновани. За съжаление пак опираме до недействащи закони, корупция и безпомощност.
Съгласна съм, че ако се беше решил проблема с бездомните кучета и котки, ситуацията щеше да е доста различна.
Също така искам да поясня , че повечето "природозащитници" са съвсем нормални хора, повечето с малки деца, има и лекари и адвокати и учители и студенти и въобще всякакви хора. Почти всички, които познавам не приключват гражданската си отговорност с кучета и котки... По същия начин участват и в благотворителни акции за деца, шествия против корупцията и други.
Общото между тях в този случай не нетърпимостта към насилието, осъзнаване на това, че всяка агресия води винаги до по голяма агресия и изключения за съжаление няма.
Дълги години след падането на стената нашето поколение обвиняваше предходното, къде са бляли, докато са изнясяли пенсионния фонд, къде са били, когато са крали и са докарали страната до фалит и т.н. Много хора се ядосват, че на един работещ се пада да издържа поне 5 пенсионера, от другата страна път тези възрастни хора живеят на границата на оцеляването, а и те като нас са работили цял живот...

Та сега се питам, тези деца, нашите деца какво ще се питат след 20 години... НИЕ къде сме били? Грижата за едно дете е за цял живот и не е само за храна и сигурност. Това дете в един момент ще стане самостоятелно, че се опитва само да си пробие път в живота, та въпроса ми е КАКВО ще завари?
Ще има ли природа, ще има ли животни, или ще сме избили всичко? Ще има ли някакъв ред и законност или ще цари хаос... Ей такива мисли ми се въртят в главата.

Също така се питам какво трябва да се направи и случи, за да можем да живеем в нормална сигурна среда. Очевидно е, че с тропане с крак и викане ИСКАМ, не става? Очвеидно е, че с игнорирането на един проблем, той не се решава, просто се задълбочава и повлича след себе си още по сериозни проблеми.

# 63
Моята гледна точка е

Кучетата на сапун #2gunfire

# 64
  • Бургас
Моята гледна точка е

Определено нещо с мнението не е наред.

# 65
  • София
Моята гледна точка е

Браво на теб.
А сега би ли ни казала, с какво лично ти си по-добра от едно куче, че да имаш право на такава гледна точка?

# 66
Моята гледна точка е

Браво на теб.
А сега би ли ни казала, с какво лично ти си по-добра от едно куче, че да имаш право на такава гледна точка?

като те заръфа някое куче теб или детето ти ще си отговори6 сама на въпроса

# 67
Конструктивно предложение от мен:
Никой не спазва законите в тая държава и всеки разчита на сиво-черна икономика и саморазправа.Няма никакъв смисъл да се приемат нови закони.Моето гениално прозрение е просто - отменят се всички действащи закони, администрацията се съкращава многократно, разходите по нея също.В държавата се възцарява ред и дисциплина - никой не нарушава законите, защото всичко е законно и разрешено.
Поканата за нобеловата ми награда за мир може и на лични да ми я пратите  Peace

# 68
  • София
Моята гледна точка е

Браво на теб.

като те заръфа някое куче теб или детето ти ще си отговори6 сама на въпроса

Нападали са ме, нападали са и детето. Това, обаче, нито ме прави по-добра, нито ми дава отговор на въпроса, който ти зададох.

samuraika, решението е гениално и би било идеално, стига и хората да бяха толкова идеални  Hug

# 69
Моята гледна точка е

Браво на теб.

Въпросът ти е неправилно формулиран,но мога да ти кажа с какво го превъзхождам кучето,ако те интересува

# 70
  • София
Не питай, дали ме интересува, ами направо казвай  Simple Smile

# 71
  • Куциндрел
Въпросът ти е неправилно формулиран,но мога да ти кажа с какво го превъзхождам кучето,ако те интересува
Въх, аз па ще намеря доста хора, които те превъзходжат. Що не вземат те теб да насапунисат?

# 72

samuraika, решението е гениално и би било идеално, стига и хората да бяха толкова идеални  Hug
Тц, проблема е че хората са толкова изначално сбъркани и лоши че и със закони и без - все тая. И наистина в безсилието на закона е проблема.
Защото тези, които казват, че ще застрелят куче което е заръфало дъщеря им какво мислиш че ще направят с човека изнасилил я? Ами същото, нищо че има закон инкриминиращ изнасилването.И с това сме известни в ЕС - с едни от най-леките присъди за изнасилване (в редките случаи, когато се издават такива).Та не ме учудва,че хората не виждат ползата от законите в страна в която властва беззаконие.

# 73
1,и аз и кучето имаме мозък,ама моят е с гънки / нали знаеш,да не ти обяснявам/
от което следва,че аз мога да осъзнавам нещата.
2,кучето е животно,аз съм човек - това няма да го коментирам,то си е ясно кое е на по-горна стълба в йерархията
3,аз никога няма да захапя някого без повод
4,кучето какво прави по цял ден - нищо,пък аз се трудя

За сега толкоз се сещам

# 74
  • София
Като се замисля колко е богата фауната, направо се чудя как не са осапунени още другите видове...  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт