Защо не се прие законопроекта за инкриминиране на жестокоста към животните?

• 5 743
  • 130
  •   1
Отговори
# 90
  • Varna
Делюжън Hug
От де го намари тоя клип бееее Sad  Ами мога да повторя само това което са казали момичетата преди мене......гледала съм животинки, коте имам сега, та знам как чувстват и какво изпитват.....
Не можах да изгледам клипчето......... Cry

# 91
Ами Пешо по-кратко.
Прочетох само заглавието.
Но то ми е достатъчно за да попитам.
А какво става с нахапаните от кучета?
Кой определя дали някои животни са или не са агресивни.
Имам щастието в квартал ми да живеят едни спокойни кучета, налягали по улицата - никаква реакция от тях, когато минаваш по край тях.
Същите тези животни стават ГЛУТНИЦА, когато излезе кучкарката ни, храни ги с месо, нападат и хора и животни. Синът ми бе почти нападнат. Същата тази дама ги спря нещо не типично за нея, когато те нападат тя ги гледа и не реагира въпреки че й се подчиняват.
Ако нещо се бе случило с него лично щях да се саморазправя.  И изобщо нямаше да се замисля за псевдо защитниците. Защо не протестирахте когато нахапаха треньорката в Ст.град, или когато убиха детето преди няколко месеца.
Децата ми и сега заобикаля псетата, дъщеря ми се плаши дори в къщи, когато ги чуе.
Е моите деца намразиха кучетата благодарение на "придодозащитниците"

[/quote]

Грешиш! Благодарение на теб от малки са невротици(да се плаши от общуването на друг вид тц.тц тц.). А моето обикновено се забавлява, защото живее със шпаньол. Сега започни да цъкаш с език много възмутено-съмишленичките ти -също hahaha

# 92
  • София
Кларис, кой с какво греши?
Аз имам вече фобия от кучета, но...след като ме нападна едно такова. Хвърляше се да ме хапе по гърлото, а беше едро и силно. Да не мислиш, че някой доброволно се набутва във филм ежедневно и ежеминутно да се оглежда и да му притреперва сърцето при вяско лаещо куче? Щеше да ме бутне кола, за да избягам от две нападащи ме. Мен и още един човек - и двамата изскочихме на пътното платно. Спирачки, псувни...Прибрах се плачейки, че за малко щях да оставя дъщеря ми сираче.
Защо не ме е страх от котки, оси, плъхове? С какво съм сгрешила? Да не съм изхвърляал куче на улицата? Не, не съм.

# 93
Двете групи говорите за две различни неща
- едните за собствените си домашни шпаньоли и други маркови кучета
- другите за глутниците кучета, за които УЖ се грижат разни еко организации. Така се грижат, че на съседната улица маркираната кучка има 7 кученца  newsm78

Съвместно с инкриминирането на жестокостта към животни обаче да се вдигнат драстично глобите и таксите за отглеждане на куче.
мин. 200 лв глоба за изхождане на куче по тротоара и собственика да не си го прибере, 500 лв за места с табела "Забранено разхождането на кучета".

200 лв ( а не 20) такса за куче в града,гратисен период за тези, които не могат да я плащат да си предоставят любимците на еко организациите. От такса за 5 години да се освобождават хората взели домашни животни от приюти/ еко организации.

Вчера се сблъсках с глутница кучета в двора на университет, добирайки се до ректората се оплаках на пазача, той в мое успокоение ми каза "О г-жо да Ви успокоя те са маркирани и кастрирани всичките", моя отговор беше "А зъбите им извадени ли са?"

Една от директивите за борба с уличните кучета била да се хранят от нас за да не освирепяват .. Ами като искат да си ги хранят да си ги държат по приютите и толкова, нали за куче на ден се полагат 5 евро (завиден бюджет, колко от домашните кучета го получават?)
Контрол и пак контрол над еко организациите.  А що за глупост нали точно заради храната се събират на глутници и ако веднъж не им дам посред люта зима дали ще ме изпуснат като плячка #Crazy

# 94
  • София
Вчера се сблъсках с глутница кучета в двора на университет, добирайки се до ректората се оплаках на пазача, той в мое успокоение ми каза "О г-жо да Ви успокоя те са маркирани и кастрирани всичките"
Мога ли да попитам кой университет е, имам си едно предположение.  Thinking

# 95
Варна - ТУ

# 96
  • София
Тю, не познах. Бях готова да се обзаложа за МГУ, София.

# 97
  • Бургас
Да възпиташ уважение към всеки живот е нещо хубаво. Не само към човешкия. Да възпиташ човече, което не би причинило болка и ще помогне на всяка животинка също е хубаво. Искам детето ми да обича животни, така както аз ги обичам. Искам да не позволява да им причиняват болка за кеф. Това е здравият индивид, той пази. Науча ли човечето, че има оправдано насилие, то възпитавам чудовище. Защото в един момент ще смята всяко насилие за правилно през неговата гледна точка.
Хапан е, аз съм хапана, мъжа ми също. Нито един от нас няма да посегне да ритне, удари или направи друго на животно.
Ето се пример: Вървя с Иван /на 3 беше/ по една улица. Баща му остана да взима нещо от колата и върви зад нас. Виждам малко кученце. Все още не се движи стабилно. Минава някакъв "човек" на колело, сваля крака от педала и рита кучето. То почва да пищи, малкото не вдява какво става. Успява да разбере и започва да плаче с кучето. Аз се обръщам и викам по ония защо го е направил. Той обръща колелото и се връща да ми крещи и ми посяга. "Ква си ти, че ми държиш сметка ма?". Тук обаче направи греша. Вальо на две бързи крачки беше до мен. Онзи се качи на колелото и отпраши от страх. Изводите са два:
1. Ако мъжа ми го нямаше , щях да отнеса и аз боя.
2. Онзи посяга на по - слаби. Защо не се развика на мъжа ми?
Така, че криминално деяние е. Малкото същество вървеше към нас. Не, по - скоро типаше. Детето ми видя нещо много грозно. И изпита и той болката на животинката /което аз намирам за хубаво, но не искам повече да вижда такива неща/. Аз видях един откровен гадняр. Готов да удари майка човек и куче бебе. После не било свързано. Смелчага  Crossing Arms Що избяга като видя, че ще дава обяснения на голям, ядосан от постъпката му мъж.

# 98
Аз имах проблем с наематели на нашия етаж - отглеждаха 2 броя питбули - голям и малък. Нямаше да има проблем ако си ги водеха на повод. Два пъти ми се случи да излязат ей така срещу детето, няма да описвам какво преживях.. а малката нагла 20-25 год пикла взе да ми обяснява как да не съм се плашела..
Та първо в прав текст и казах, че още утре ще я посети кварталния и да си приготви документита на кучетата (толкова са ограничени, че дори не се сетиха, че може и да ги скрият). После добавих да каже на хазаина си, че ще го посетят от НАП - да проверят дали е регистрирана квартирата.
Лелка от входа стана свидетел на разговора и изпяла на момента на хазаина, той на часа се обадил на младежите с ултиматум в края на седмицата да ги няма. Mr. Green

Само един въпрос към собствениците на кучета - събирате ли екскрементите на животните си от тротоарите и детските площадки. Питам, защото всички собственици, които познавам УЖ си събират кучешките дарове, а тротоара пред блока е като миниран.

Та ако тук чете някой, който си разхожда кучето около ДГ "Карамфилче" във Варна искам да му благодаря, че преди месец на път за детската градина моето дете настъпа такова щастие и деня ми започна "прекрасно" с чистене на кучешко лайно от детска маратонка пред погледа на 10 майки, водещи децата си в групата  Sick. Благодаря и за аромата, и прилошаването от него и за това, че детето се разплака, защото се почувства унизено, че мирише на лайно. #Cussing out

самоцитирам се и за други приятни случки

# 99
  • София

Самоцитатите ти какво общо имат със законопроекта, който обсъждаме?

# 100
бъръльо-бъръльо призовах да се прочете темата, за да може да се дискутира по нея, а не да се превръща като всяка друка тема "Против бездомните кучета". Не говорим за това ТУК. Разберете. Подайте жалба, настоявайте кучето или кучетата причинили ви това да се приберат и махнат от там.
Вижте, че така наречените "природозащитници" точно това искат. Част от закона е ГОЛЕМИ санкции за безотговорни стопани и псевдостопани.

Що се отнася до нападенията- ами мене ме нападна човек, 2 пъти. Години наред изпотвах ужас да мръдна по тъмно дори и до магазина. Това значи ли че трябва да мразя всички хора? Не смесвайте нещата!

Този проектозакон е срещу насилието във ВСИЧКИТЕ МУ форми.

Не толерира нито безотговорни стопани, нито агресивни животни, нито глутници!
Така че, не ми казвайте, че трябва да си затварям очите пред насилието, мъченията и убийствата, защото на съседната улица има 3 бездомни кучета, които всеки път ме лаят. АМИ НЯМА!

Sesana ви даде доста често срещан пример. Като махнем кучетата от улицата, кои са мислиш следващите беззащитни по веригата? Ами децата. Нашите деца.

Погледни тука
http://www.youtube.com/watch?v=yajlJqQ03c8&feature=related
от мин. 6:20
и ми кажи, какво е направило това добиче? Оседлано конче???

Стига с тези кучета.

Има щъркели с отрязани крака, котенца бесени, драни, хвърляни, размазвани, горени живи, разчеквани и прочие (нямаш понятие подобни изроди каква богата фантазия имат), подпалвани птици, да горят живи, магаренца (малки), коне, агънца (не за колене, а с извадени разни работи и тъпкани други по тях - живи), 3 белоглави лешояда, подарък от Испания... това са само последните неща, които по спомен са ми в главата.

Е аз не искам детето ти да се сблъсква с глутници или да го е страх от кучета. Ама и УЖАС изпитвам да срещне някои от гореописаните "хора". Имай в предвид, че полето им за действие много пъти са училища!

Последна редакция: пт, 16 юли 2010, 10:52 от vesi792007

# 101
  • София
Веси, ок, няма да говоря тук за това. Просто репликирах един пост, който беше груб до обиден. Но недей като навита на пружинка да повтаряш като мантра МРАЗИТЕ, МРАЗИТЕ, МРАЗИТЕ. Да поясня, че страха няма нищо общо с омразата.
Спирам, и без това казах каквото мисля в другата тема.

# 102
Та Сасана как да му обясня колко много трябва да обича животните и да не се страхува от тях, че той си има инстинкт за самосъхранение
Привързан е към дворното куче на майка ми, неразделен е с котарака  й, зайчета, кучетата на познати.. Уличните определено го плашат, отмина времето като се хвърляше в морската градина смело срещу всякакви добитъци за да им се радва.
Никой не го е учил да наранява животно, но откакто една мила леля му заобяснява, че ако не и станем от пейката щото е на детската площадка пред нейния вход ще каже на кучето да го "ухапИ". Кучето беше пекинез, който старателно показваше цялата си захапка. Лелята беше силно афектирана, че и направих забележка, че кучето пикае в пясъчника, там където децата сядат да ровят с кофа и лопатка.

Е ако може тук събралите се да ми кажете събирате ли си кучешките лайна от тротоара  Twisted Evil

# 103
  • София

Е ако може тук събралите се да ми кажете събирате ли си кучешките лайна от тротоара  Twisted Evil

Явно не ме прочете или разбра първия път, та ще попитам пак: какво общо имат кучешките лайна със законопроекта, който обсъждаме в темата?

# 104

Самоцитатите ти какво общо имат със законопроекта, който обсъждаме?

Има, защото кучетата имат повече права от моето дете,  докато е безпроблемно куче да убие дете, да осакати жена, да съсипе живота на някого всички теми ще се превръщат в за и против кучетата.
На колко от вас се е случвало да ви ухапе чуждо куче със стопанин.. Имате ли представа какво искат в болницата за да не ви бият инжекциите срещу бяс. Е как какво, да им заведете вие кучето  ooooh!

Защо гледате само от едната страна на нещата ? Ако кучетата не бяха наболял проблем нямаше да има насилие над тях в такива размери.. Шизофренични изпълнения винаги ще има ако ще и всеки посегнал над животно да бъде осъждан моментално на смърт.

Общи условия

Активация на акаунт