Защо не се прие законопроекта за инкриминиране на жестокоста към животните?

• 5 745
  • 130
  •   1
Отговори
# 105
  • Бургас
Та Сасана как да му обясня колко много трябва да обича животните и да не се страхува от тях, че той си има инстинкт за самосъхранение
Привързан е към дворното куче на майка ми, неразделен е с котарака  й, зайчета, кучетата на познати.. Уличните определено го плашат, отмина времето като се хвърляше в морската градина смело срещу всякакви добитъци за да им се радва.
Никой не го е учил да наранява животно, но откакто една мила леля му заобяснява, че ако не и станем от пейката щото е на детската площадка пред нейния вход ще каже на кучето да го "ухапИ". Кучето беше пекинез, който старателно показваше цялата си захапка. Лелята беше силно афектирана, че и направих забележка, че кучето пикае в пясъчника, там където децата сядат да ровят с кофа и лопатка.

Е ако може тук събралите се да ми кажете събирате ли си кучешките лайна от тротоара  Twisted Evil
Добре обясни ми какво общо има с темата лудата леля с пекинеза?
Аз съм написала: Да възпиташ уважение към всеки живот е нещо хубаво. Не само към човешкия. Да възпиташ човече, което не би причинило болка и ще помогне на всяка животинка също е хубаво. Искам детето ми да обича животни, така както аз ги обичам. Искам да не позволява да им причиняват болка за кеф. Това е здравият индивид, той пази.
Никъде нищо не съм казала за страх. Редно е да има страх у всеки. Инстинкт е. Не позволявам да се пипат чужди животни. Уча го да се пази от тях. Но първо го научих да се пази от хора, защото те са най - жестоките животни.
Защо ми изкривявате думите? Да обичаш и уважаваш нечии живот е необходимо винаги. Казано в контекста на темата значи, че ако детето ми обича и уважава живота на бездомната котка, няма да отиде да я думка с камъни или да я подритва.

# 106
  • Бургас
самоцитирам се и за други приятни случки

Самоцитатите ти какво общо имат със законопроекта, който обсъждаме?

Има, защото кучетата имат повече права от моето дете,  докато е безпроблемно куче да убие дете, да осакати жена, да съсипе живота на някого всички теми ще се превръщат в за и против кучетата.
На колко от вас се е случвало да ви ухапе чуждо куче със стопанин.. Имате ли представа какво искат в болницата за да не ви бият инжекциите срещу бяс. Е как какво, да им заведете вие кучето  ooooh!

Защо гледате само от едната страна на нещата ? Ако кучетата не бяха наболял проблем нямаше да има насилие над тях в такива размери.. Шизофренични изпълнения винаги ще има ако ще и всеки посегнал над животно да бъде осъждан моментално на смърт.

Не са само кучетата. Ако реша да мина с колата си отгоре ти ще се размина с условна. И добре, че са ми набили в главата да уважавам и обичам всеки живот. И никога няма да си позволя дори и да си помисля да направя такова нещо. Но уви има хора дето могат.  
За този законопроект има две страни:
1. Да редно е да изтезаваш и причиняваш болка за кеф
2. Не не е редно
Да ми сравнявате кучешки и човешки животи е смешно. Големи хора сме. Всяка добавена друга страна касае друга тема. Не разбирам защо не желаете да го проумеете. В законопроекта се говори и за кучешки боеве и хазарт също. И тях ли одобрявате? Впрочем, чел ли го е някой? Или говорим само на теория?
Подчертаното е смешно. Кучетата/животните не са проблем в много страни, но има проблем с насилието над тях. И там има действащи закони по този повод. Наболял проблем били. Ми то утре ако им запреча аз и за мен ли ще е нормално да ме палят и бесят...Я се опомнете бе хора. Коня на клипа кого ли е изял, че умря пребит. Магаренцето и то...
Няма оправдано насилие. Докато намираме поводи да го извиняваме, то ще продължава във всичките си форми.

# 107
KOTE, не само кучета, това казах и в предния си пост. Те са това, което виждаме, но има 2 пъти повече към други животни.
Да, заради глутниците и бездействието на държавата проблема там е нажижен.

Но пак казвам, след кучетата, кой са следващите беззащитни, към които подобни хора ще обърнат агресията си?

ПС: Виж предните ми постове, на твоите въпроси вече съм отговорила. Виж и другите момичета какво са казали. Никой не толерира, това което заговаряш ти. За съвсем други неща говорим.

Нека поне от уважение един към друг да прочетем темата и постовете на другите, за да се види какво се обсъжда тука. Иначе излиза, че не те интересува мнението на другите хора, а така не се стига до никъде.

Последна редакция: пт, 16 юли 2010, 11:02 от vesi792007

# 108
  • София
Има, защото кучетата имат повече права от моето дете,  докато е безпроблемно куче да убие дете, да осакати жена, да съсипе живота на някого всички теми ще се превръщат в за и против кучетата.
На колко от вас се е случвало да ви ухапе чуждо куче със стопанин.. Имате ли представа какво искат в болницата за да не ви бият инжекциите срещу бяс. Е как какво, да им заведете вие кучето  ooooh!

Не, кучетата нямат повече права от твоето дете. Защото ако твоето дете стане жертва на жестокост, има закон, по който виновния да бъде затворен. А за куче, коте и магаренце няма. А куче мен ме е хапало, домашно при това. Към кого според тебда насоча гнева си - към кучето или към стопанина?

Ако кучетата не бяха наболял проблем нямаше да има насилие над тях в такива размери.. Шизофренични изпълнения винаги ще има ако ще и всеки посегнал над животно да бъде осъждан моментално на смърт.

Първото изречение изобщо не е вярно, а за второто - извинявай, но на принципа "шизофренични изпълнения винаги ще има" дайнаистина да премахнем всички закони, какъв им е смисълът, като винаги ще има идиоти? И утре ако не куче, а човек нападне детето ти, вероятно пак така ще кажеш - ех,карай, шизофренични изпълнения, какво да прайм!

PS. Все пак не разбрах как и лайната бяха набъркани в темата. 

# 109
Единственото като нормативен акт, което знам и което намирам в Интернет е предложение за изменение на Наказателния кодекс.. Чак пък цял проектозакон не намирам.

Боевете с кучета и петли и сега се наказват като незаконен хазарт..

Не казвам, че не трябва да има санкции, а че тук отново се намесват едни "екоравновесия", едни други "еко" организации, които просто смучат едни пари.
Не бяха ли точно "екоравновесие" тези, които избиваха кучета в кучкарника не чрез евтаназиа, а чрез бой с лопати?

Темата с лайната ли? Ами за мен си е наболял проблем, точно толкова колкото на вас ви е наболял проблем как да накажем насилниците над животните. И понеже тук са се събрали все собственици и обичащи кучетата хора реших да питам .. аджеба що така тротоарите са минирани

# 110
  • София

Не бяха ли точно "екоравновесие" тези, които избиваха кучета в кучкарника не чрез евтаназиа, а чрез бой с лопати?

Точно "Екоравновесие" бяха, те са общинското неработещо дружество, чието основно задължение е отвреме-навреме да прибира по 5 улични кучета в приют, след което да ги умори от глад или направо с лопатата. Заради името не ги бъркайте с частните фондации, които се опитват да си вършат работата (прибират, ваксинират, обезпаразитяват и търсят дом) на бездомни животни.

Последна редакция: пт, 16 юли 2010, 12:11 от Flip Fantasia

# 111
Дамм и точно "Екоравновесие" хвърлят УЖ кастрирани, но маркирани кучета на улицата, които после се озовават с по 7-8 кученца и после защо има глутници.

КОТЕ, много от хората искащи закона нямат животни у дома, просто не искат насилие.
Познавам много майчета, които не искат животно у дома и хич не са за идеята.

Но пък и не искат и насилие и агресия около децата си. Много пъти като сме говорлили по темата са казвали, че не искат глутници и да ходят като индианци на прибежки до магазина. И напълно ги подкрепям. Разбери, че за това спор няма от никоя страна.

Вярно е, че има екстремисти, но аз не искам да бъда сравнявана с тях и повечето около мене гледат да се разграничат от тях. Така не се решават проблеми.

За това и като отворих темата, се постарах да да я насоча към дискусии и конструктивни критики и мнения. Мисля, че така много повече може да се помогне на всички. Писна ми от това големи и разумни хора да бъдат изправяни едни срещу други от медии, търсещи сензации (и пари) или глупави политици, които се чудят как да си вдигнат рейтинга и да оцелеят до следващите избори.

Искам и двете страни да си разберат гледните точки и аз понеже съм и от двете страни, още преди време установих, че реално искат едно и също. За това и ме боли, като виждам до какви екстремни ситуации се стига, и че са ни направили на маймуни.

Докато се караме, ще продължават да го правят.

# 112
  • София
Темата с лайната ли? Ами за мен си е наболял проблем, точно толкова колкото на вас ви е наболял проблем как да накажем насилниците над животните. И понеже тук са се събрали все собственици и обичащи кучетата хора реших да питам .. аджеба що така тротоарите са минирани

Този проблем е наболял за всички нас. Или си мислиш, че кучкарите не стъпват по тротоарите или са имунни към криещите се под снега "съкровища" (тогава са най-коварни, защото не се виждат)?

Тъй като въпросът ти остана без отговор, и явно го свързваш с жестокото отношение към животните, ще ти отговоря аз. Никога не извеждам кучето, без да нося през рамо една чантичка, в която има:
- тоалетна хартия или салфетки (като помощни средства при почистването)
- пликчета
- намордник (не ни е нужен по закон, кучето не е агресивно, но просто за всеки случай, ако се озовем сред хора, което по принцип е невъзможно, тъй като го извеждам на полето)
- паспорт на кучето
- телефони на ветеринари (ако недай си Боже някой реши да нарани кучето ми, въпреки че е вързано)
Освен това, никога не му позволявам да пикае във входа или около блока, и никога не минаваме през детски площадки.

И въпреки всичко това кучето ми не е застраховано от жестоко отношение, винаги може да стане жертва на подхвърлена отрова или застреляно с въздушна пушка. Аз също не съм застрахована, напоследък са зачестили нападения над хора, разхождащи кучета. Това, което искам, е аз и кучето ми (прибрано от улицата, между другото, и преживяло физическо насилие) да бъдем защитени не само от закона, но и от органите на реда, а докато няма наказателна отговорност за изродите, които или са заслепени от омраза към животните, или намират удоволствие в измъчването им, ние никога няма да бъдем в безопасност. И под "ние" имам предвид не само мен и моето куче, но и всички останали хора, със или без домашен любимец.

# 113
Офф, е това е: http://www.dnes.bg/world/2010/07/16/talibani-obuchavat-maimuni-t … eshtu-sasht.94612

Животните винаги или се използват от хората или са ненужни и се избиват.
Сега хората ще намразят и маймуната, няма да се учудя, ако след някоя друга година тръгват да ги избиват, като че ли горките животни могат да направят нещо. Сигурно приемат това "обучение" като игра  Cry

# 114
Маймуните и сега ги избиват - за храна и традиционни лекарства.

# 115
За храна, как да е. За Традиционни лекарства- мнооого спорна и необятна тема.
Ама да ги направят войници ?  
Като знам колко са в час Хамериканците, няма да се учудя, ако от утре ги обявят за враг на нацията  Crazy ... щото с талибаните особен успех нямат.

# 116
КОТЕ, кажи ми, как разбра, че кучетата имат повече права от хората? Цитирай закони, НК. Или ако не си чувала за нещо, решаваш, че не съществува?
Кажи ми и кои еко неправителствени организации смучат пари, при положение, че се издържат от дарения? Назови поне едно име.

# 117
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=450352
Докато това се случва няма как да очаквате да се чувстваме защитени и аз и детето ми.. След нахапване ще е късно и за кучето, което го е направило и за мен и детето ми.
В ония държави дето ги цитираш, че били инкриминирали жестокостта, също така при сигнал проверяват поведението на кучето и ако е агресивно се евтаназира. У нас трябва не службата да го хване и да му изследва поведението, а аз да го посоча и да демонстрирам пред съответния лекар, че кучето наистина е агресивно.. Е айде мерси

Нямам против домашните любимци, НО първом искам да се въведат правила за стопаните. Безотговорността да си пуснеш домашното да си успокои нагона на някое улично е също толкова голяма и страшна колкото и да убиеш едно животно. Това къде се инкриминира?
И не ми обяснявайте, че не се  прави, защото по улиците помиярите вече не са съвсем в помиярски вид, а имат осанката на вълчак, някои козината на коли, а скоро видях и типичен шпаньол, само че по-едро

Лекси, не ме интересува коя неправителствена организация се занимава или не с кучетата. Фактите оборват всичко, кучка маркирана има 7 кученца т.е в квартала си има поне един и една некастрирани- за мен това е несвършена работа. Интересно от къде се взимат всичките нови поколения кученца след като всички така съвестно си гледат работата- вариант 1 - все пак животните са маркират и не се кастрират, за което някой пак взима пари, дали от общината или от дарителите не ме интересува
вариант 2- любящите гледачи на кучета в крайна сметка наритват младото поколение на улицата

Как от 10 години все се борим с тези кучета и все не можем да се справим, къде ни куца управията ти ми кажи..

# 118

Само един въпрос имам. Наистина ли смяташ, че ако животно, подчертавам животно, се изсере в градинката, трябва да му бъдат отрязани краката? Не само неговите, а и на останалите животни наоколо, просто щото и те могат да се изсерат някой ден.
Друг е въпросът, че съм настъпвала и човешки изпражнения, не само животински...но да не сравняваме мислещите хора с несъзнаващите животни, все пак.

Та, ето за туй иде реч. Не кой кого ухапал (между другото, аз съм хапана като дете от един съученик - още имам белег), не кой къде
се изсрал, а трябва ли режем крайници, дерем живи, застрелваме и измъчваме животни? Трябва ли?
Трябва ли да подпалваме и хвърляме камъни по котки, защото кучетата серат по градинките? На мен връзката ми убягва, честно...

Само защото сме ги опитомили, развъдили и изхвърлили и те живеят на улицата, щото няма как да разперят криле и отлетят на юг. Живеят, спят, ядат и серат на улицата, щото са животни и щото нямат къде да отидат. Нападат и хапят, защото това е инстинкт, а не защото искат да наплашат децата ти, примерно. Уличните хапят, защото ние сме ги докарали дотам. Домашните нападат, защото стопаните им са безотговорни. Отговорността е наша, не тяхна. Те са животни и действат по инстинкт, ние сме хора, които мислят и трябва да ги научат кое е правилно и кое не. Онзи ден едно голямо куче, отвързано, нападна моето. За щастие нищо страшно не се случи, успях да го отърва. Кой е виновен? Голямото куче или стопанинът му? Трябва ли да отида и наритам помиярите пред входа, защото куче е нападнало моето? Или да ги разфасовам? Или да застрелям и двамата - куче и стопанин?

Трябва ни закон срещу жестокостта към животни, трябва ни и много сериозен закон, засягащ стопаните на тези животни. Не всеки е способен да се грижи и възпита правилно едно куче, не всеки е достатъчно отговорен да предпазва останалите от него. Оттук идват бездомните, агресивните и прочие.

# 119
Убиването на животни за ядене и умишленото причиняване на болка на животни, които не са предназначени за ядене (което е изрично споменато в проектозакона) са съвсем различни неща. Както и яденето на месо не е жестокост, а необходимост, обаче нито ти, нито аз, нито месопроизводителите не дерат и не разфасоват животните докато са живи, а се предполага, че ги убиват по хуманен начин.

Тези които не са предназначени за храна ще ги боли много,а тези които са предназначени,няяяяяма да ги боли.  Убиването по хуманен начин ми е много интересна тема.  Иначе за протокола-да разбирам ли че  решавам да очистя кучето пред блока-режа му гръкляна-не влизам в затвора,режа му крак-отивам в затвора?

Общи условия

Активация на акаунт