Да похвалим стоматолога си, или Бял списък на лекарите по дентална медицина

• 555 845
  • 1 012
  •   3
Отговори
# 975
Ще съм благодарна, ако някой ми препоръча зъболекар, който работи добре кореново лечение, канали /за гр. София/...Нужно ми е второ мнение.

Последна редакция: сб, 07 сеп 2024, 18:31 от Карла_Карла

# 976
  • София
Ще съм благодарна, ако някой ми препоръча зъболекар, който работи добре кореново лечение, канали...Нужно ми е второ мнение.

Д-р Симеон Добрев , дентална клиника "РАЙ-ДЕНТ" в Овча Купел

# 977
  • Пловдив
Здравейте, момичета! Не знам дали въпросът ми е за тук, но ми се налага поставяне на зъбен имплант и търся препоръка за добър зъболекар - имплантолог в Пловдив и съвет какъв имплант да избера

# 978
Здравейте! Да споделя за моя стоматолог. Д-р Пуян. Работи в Ара Клиник, Младост 4 в София.
Той е и имплантолог, и лицево-челюстен хирург. Цялото семейство ходим при него. Има златни ръце. Синът ми нямаше никаква болка след операция на мъдрец. Аз си поставих при него четири импланта и се чувствам страхотно. Работи прецизно и внимателно,използва качествени материали. Обяснява подробно всяка стъпка от лечението. Ако всички лекари бяха като д-р Пуян, щяхме да сме най-усмихнатия народ. Препоръчвам на всеки, който търси добър специалист

# 979
  • Цюрих
Можете ли да ми препоръчате добър зъболекар за бондинг?
Според мен най-добре е да влезнете в групата във ФБ-Бондинг-там доста зъболекари и пациенти споделят опит, има случаи и ще изберете своят зъболекар. За мен има 3-ма , които са топ в София, двама във Варна и 1 в Пловдив.
Кои са тримата топ в София според вас?
Точно това исках да попитам и аз.
Видях, че питате, но умишлено не искам да кажа. Познавам и тримата, имат страшно много работа и често пациентите ходят при тях само с препоръка. Не мога да си позволя публично да казвам имената им. Цените им са много високи 800-1000 на зъб и консултацията им също е поне 100 лева. За това няма да цитирам имена, съжалявам! Преди време бях цитирал имена и бях навлякъл проблемен и конфликтен човек на един от тях. Така че там пращам само хора, които познавам лично.
Вероятно става въпрос за мен. Аз съм конфликтният и проблемен човек, който сте навлекли на въпросния лекар-хирург.
Доколкото си спомням, юни-юли месец търсех хирург, защото имах абсцес на горен зъб и ми изтече гной през носа. Вие ми споделихте за него и аз го намерих в нета, обадих му се  и помолих да ме прегледа. Не бях спала една седмица, пътувах същия ден със самолет и се наложи да чакам пред кабинета му. Лекарят беше болен, смъркаше и си бършеше носа с ръка. Хубавото е, че сложи ръкавици, преди да ме прегледа. Обясни ми, че трябва сама да реша дали да лекувам зъба или да го извадя, но ако искам, имам точно 5 минути да реша дали да го извадя, което той ще направи за 15минути. Впусна се да ми обяснява протокола и ми даде да попълня формуляри. Аз се разплаках, защото обясних, че не мога да взема такова решение на момента и не съм се потготвила психически за тази интервенция да бъде в същия ден, нямам придружител и ще се чувствам зле. Обясних, че имам страх от такава процедура, борех се със силна тревожност и паник-атаки в тогавашния момент. Помолих да ми даде час за следващата седмица, за което той каза, че съжалява, но било тъпкано с пациенти, а после излизал в отпуска.Дойдоха други пациенти и той буквално ме изгони. Това му бил лимитът, 45минути на човек.
В моите очи това изглеждаше като скубане на кокошка за едни "лесни" 90лв. Даде ми телефон и каза да му се обадя, ако реша.
И ето моята грешка - в притеснението си съм забутала листчето с номера му някъде. В телефона ми остана контакта, чрез който първоначално и се свързах с кабинета-оказа се, че е на неговата колежка, която в рамките на следващите дни не отговаряше, в отпуск била и тя. Аз ходих на УНГ, направих допълнителни изследвания и написах в чата, че имам нужда от още една консултация. И нямаше никакъв отговор.
Тогава му оставих същия този коментар, че се чувствам измамена и ме е викнал само, за да ми вземе парите, без да ми окаже друго съдействие.
Вашият лекар ми се обади веднага, в рамките на 15мин, след като е прочел коментара. Вдигна ми скандал и ме напсува на майка, защото си поисках парите обратно. Нарече ме "луда откачалка" и че ако е знаел, нямало е никога да ме вика на преглед.Чувствал се обиден, че не мога да му гласувам доверие (когато самият той не вдъхва такова) и вече даже и да съм искала нямало да ми помогне (къде е Хипократовата клетва!?).
Направи ме на нищо, че му "уронвам престижа" .
Аз се извиних за недоразумението, че не съм разбрала, че това е друг телефон и изтрих коментара. Не съм коментирал способността му като хирург, а само това, че ме е виканал, за да ми вземе парите, без да има намерението в момента да ми помогне да разбера какъв е проблема. Той също уж разбра и се извини. Но Вие сте го отнесли, защото, очевидно, Ви е вдигнал скандал. Не си спомням да съм казвала, че Вие ме пращате, а по-скоро, че съм намерила информацията от нета.
Преценете си дали бихте пращал пациенти на такъв човек, аз съм отвратена от отношението му.Може да е блестящ хирург, не знам, Вие работите с него. За мен той не беше удачният вариант и съм щастлива, че не му се доверих.
Оказах се със стопена синусна кост и проблем, който изискваше при операцията ми да има анестезиолог, сестра, асистент и изключително добро оборудване, не само хирург. Трябваше да направя и томография на горна челюст. Все неща, които бяха неглижирани при първия преглед. Не всеки зъб може да се извади бързо и лесно, понякога има риск от усложнения.Получих алергия от единия антибиотик, изпих още 2 други.. Беше много трудно за мен.
Доверих се на д-р Едрев от Варна и мога да изпитвам само възхищение към него като човек и специалист.  Помогна ми той и неговият екип и горещо ги препоръчвам на всеки, който има нужда от такава интервенция.
Пиша този коментар към Вас публично, защото Вие сте написал своя така и аз разпознах себе си в него. Надявам се това да се отнася само до мен.
Поднасям Ви своите извинения, че съм Ви създала неприятни емоции. Станало е неволно,непредумишлено.
Лошото е, че повечето Ви колеги са такива арогантни и алчни.И най-лесно е да обвинят пациентите, че са виновни,защото нарушават душевния им комфорт, като си искат парите обратно...
 Апропо, вчера бях на зъболекар и всичко вървеше добре, докато не поисках обянсение какво ми е направено и документ за платените от мен суми. Пак бях наречена "обстоятелствена, нахална" и че нямало да ми вземе само 1760лв за едни две коронки, но трябвало да включи и ДДС-то...
Надявам се Вие да сте различен.
И като пишете в нета, моля, търсете и двете гледни точки..

Последна редакция: сб, 09 ное 2024, 19:10 от Шоколад

# 980
  • София /Абсурдистан
Толкова за прехвалените специалисти.

# 981
  • София
......имам точно 5 минути да реша дали да го извадя, което той ще направи за 15минути. Впусна се да ми обяснява протокола и ми даде да попълня формуляри.
Лично мнение - тук би приключило всичко : ) Егати филма..
Ако приемем, че описаното от вас е 1:1 - дори да изключим обстоятелствата преди и след това, 'протокол' и вадене на зъб 'за 15мин' са несъвместими, поне за мен. Хирургът, при който съм аз, изисква задължително тест за упойки преди процедура - а, той се прави на друго място. Имам позната, която не искаше да се занимава да направи такъв и той отказа интервенция.
Много се радвам на взискателни лекари и ги предпочитам пред бързаците. Най-важното, като за начало, е да усетите лекаря, че можете да имате доверие и това е вашия човек.

И на мен ми предстои бондинг в скоро време, само да не се окажа и аз разочарована после LaughingLaughing

# 982
Споделете като намерите Вашия специалист Simple Smile

# 983
  • Цюрих
Всичко е 1:1, самата истина, няма полза да лъжа, освен че винаги казвам истината, дори и да е срещу мен... И тази случка е само епизод от филма 🤣🤣.А целият филм е този (взимайте си пуканки) :

Епизод 1: Разболях се от шарка, "петата болест" и ми стана абсцес на горен зъб.Започна да ми изтича гной през носа. Обадих се на зъболекрката си, която е ЛЧХ във ВМА и я помолих за помощ. Тя отказа да ми съдейства заради страха и от шарката (въпреки, че се води банална детска болест и бях обяснила, че не съм заразна, защото са ми избили петната и приемам антибиотик), също каза, че била в ремонт. Не ми препоръча дори друг специалист, който би ми помогнал. Каза да си отворя нета и да си намеря някой и да не я занимавам повече. И това е човек, при когото съм оставила не малко пари, няколко поредни години съм ходила на лечение и съм смятала, че мога да разчитам поне на човешко отношение.Друг е въпросът, че сега ще преправям зъби и коронки, защото си е оставила ръцете, но като хирург е изключително добра, нямам лошо отношение към нея и винаги я препоръчвам на всеки, който има нужда. Но просто много се огорчих и разочаровах от нея.

Епизод 2: Натресох се на прехваления хирург, който ме напсува и за когото писах малко по-нагоре. 😂😭😭

Епизод 3: Минава вече седмица, откакто ме боли зъб, пия Аугментин и търся някой, който адекватно да ми каже какво става. Направих 2 панорамни снимки и 4 секторни, снимка на синусите, вече си мисля, че ще започна да фосфоресцирам.... Нищо не се вижда на зъбите. Освен че като ме гледа УНГ-то установява одонтогенен синузит с неизяснен произход и тече гной към гърлото като ручейче. Звънях на 4ма хирурзи, 3клиники,всички или излизаха в отпуска или ги беше страх от шарката.

Епизод 4: Някой ми казва да ида в Окръжна болница.
Обаждам се в петък на завеждащия отделението на ЛЧХ и той ми насрочва час за понеделник. Попадам по грешка на някакъв стажант, който гледа панорамата и ме праща да си ходя, защото не вижда нищо. Казвам, че имам болки, искам да си платя каквото струва, само да ми помогнат... Хоп, праща ме в частна клиника, където може да ми помогне лично след 17ч.
Притеснявам се, че нещо не е наред, звъня пак на завеждащия, преглежда ме с пръсти като кебапчета и за малко не ми избива целия горен ред  без упойка, изпраща ме на 3Д томография и ме вика на другия ден да вадим зъба.
Отивам на другия ден с 2 чифта гащи, той дава вид, че гледа 3Д-то на телефона си,което всъщност изисква компютър и допълнителна програма, за да се отвори  и казва, че е грануломче, да ходя да си го лекувам, че още не съм на 70г за кастанети... Рева като в турските сериали, защото проблем имам, а решението не ме удовлетворява.

Епизод 5: Обаждам се на прехвален орален хирург - имплантолог в ЖК. "Борово" , който ми взима 100лв и 20мин ми обяснява, че е учил в Швейцария и по-велик от него няма, а онези от Окръжна не знаят къде се намира панкреаса (това са думите му буквално, не си измислям). Казва ми, че съм със стопена синусна кост и зъбът трябва да се извади. Обаче операцията е рискова и той не би се наел, защото не иска усложнения и може да стане грозно;освен това той нямал и  време, защото щял да ходи до Варна, където щял да присажда кост и да преглежда пациент за евентуално поставяне на импланти. Тегли ми още 10 минути реч да си лекувам тревожността и да мина курс психотерапия, щото лудите никой не искал да ги поема (моля!?). Ама я по-добре да отида на ендодонт и ми дава контакта на някаква доцентка, чиято фамилия звучи като гъска на руски 🤣🤣
Оказва се, че този поне не лъже, че бил зает. Пациентът, който го очаква за процедурата по случайност се оказва моята зълва, която също беше възмутена от арогантността му, от това че иска да и извади здрав зъб, за да може да и постави импланти за 15 хиляди, които точно били на промоция 3+1...Бонусът е, че щяла да има допълнителен зъб в устата, демек 4 кътника, вместо 3(като ламята Спаска) 🤣🤣🤣 нищо, че нямало много място(това са нейните думи, не лъжа, отговаря на 100% истина)

Епизод 6: От началото на абсцеса е минал вече месец, продължавам да търся някой, който да ме просветли, аджеба, какво е станало и се сещам за д-р Едрев, при когото съм ходила на консултация преди 2-3г. Рева на момичето от рецепцията, че искам да си платя двойно, само и само да ми даде час за преглед. Денят е петък, записват ме за понеделник, мъжът ми хваща шарката същата вечер и вдига температура 39.6.На следващия ден е събота,той е все така зле, аз рева как ще пътувам сама, вечерта отиваме до спешното на инфекциозна, оттам го пращат в спешното на Исул и чакахме 4 часа, докато някой  го прегледа... Разбира се, не знаят какво му е, той петниста хиена не стана,можело и друго да е.
В крайна сметка геройски се качваме на влака в понеделник в 6ч сутринта с децата, с 10 чанти багаж, боза и банички.

Епизод 7: Най-накрая някой успява да ми каже категорично, че имам киста 1см,която е стопила синуса и зъбът трябва да се извади.За лечение и дума не може да става, тъй като това се оказва належащ хирургичен проблем. Докторът е спокоен, ведър, обяснява всичко подробно, без да се репчи, изключително учтив, ЗЕМЕН, спечелва ми доверието, не оказва натиск, казва ми добре да обмисля нещата и да се потготвя психически Имало сериозен риск от втора операция впоследствие за присаждане на кост, ако нещо се прецака при интервенцията (но няма, Слава на Бога, минаха вече 3 месеца и имам кост, даже по-рано образувала се от очакваното!!! ) Попълва се обстоен протокол дали имаш други операции, болести, алергии.. В крайна сметка ми извади зъба за 40 мин след седмица. Взе ми около 400лв за операцията и аз си платих още 150лв за анестезиолог. В рамките на 10 дни ме проследяваше няколко пъти, изпих 2 антибиотика и съм щастлива щърба! Като се ухиля съм малко като гръмната с пушка, ама аз вече съм семейна, така че на кого му пука!?

Епизод 8: Счупва ми се зъб тия дни. Отивам при зъболекарка, препоръчана от моя приятелка, която много я нахвали.Онази започва да ми говори, че не може да ми даде гаранция за работата си, ама ще даде всичко от себе си, така че да имам поне коронки. Хващат ме паник-атаки на стола, ама вече ме е почнала, чудя се къде попаднах и този път.Питам я що не ми е казала по - рано и знае ли поне какво прави, ама учтиво, а онази се разтреперва от нерви. Викам си, какво пак стана.. Свършваме, искам касова бележка за платените суми и оная съвсем изтрещява.. Обяснявам, че имам застраховка и бих искала да си я ползвам, евентуално... Зъболекрката се пени, вика, че щяла да ми сложи още 20% върху 1760лв, които по принцип щяла да ми вземе за 2 зъба метало-керамика. Извинявам се за недоразумението и предлагам да си платя каквото мисли, че съм я ощетила, а тя ме наругава, че съм била много обстоятелствена и нахална..
Поставя ми временни коронки, от които съм много доволна, защото са ми удобни, обаче ме гложди съмнение отвътре все още дали всичко е направено както трябва отдолу...та сега търся друг зъболекар, който да ме ревизира...

Е, според вас, аз конфликтен човек ли съм!? 🤣🤣🤣

И понеже темата е да си нахвалим зъболекарите, аз съм много доволна освен от д-р Едрев и от д-р Павел Овчаров, чийто кабинет се намира в близост до метростанция Вардар. Там има рентгенова лаборатория, където хората казаха, че това е един от малкото читави зъболекари в София. Работи с микроскоп, екран, изключително модерна апаратура, но записването е поне месец предварително. Това е зъболекарят на сестра ми и съм ходила при него само веднъж преди 2г. Съжалявам, че не успя да ме вземе този и предишния път(все го нацелвам в отпуски), но наистина съм впечатлена от отношението му като човек и специалист.

Извинявам се за дългия пост.Четете между редовете 😂😂.

Последна редакция: пн, 11 ное 2024, 23:45 от Шоколад

# 984
  • София
Шоколад, имаш моето съчувствие... За съжаление са малко читавите лекари, които освен, че това им е професията са и Хора.

В тази връзка, понеже често тук споменавате, че стигате до УНГ, да ви препоръчам доц. Юлиан Рангачев, ИСУЛ. Каквото и да кажа за този човек, ще е малко - ако имате нужда, просто отивате и чакате, колкото е необходимо.

# 985
Здравейте, някой да има отзиви за д-р Буривеста Перниклиева, стоматолог в София? И ориентировъчни цени за шиниране на зъби и естетични процедури?

# 986
  • Цюрих
Здравейте, някой да има отзиви за д-р Буривеста Перниклиева, стоматолог в София? И ориентировъчни цени за шиниране на зъби и естетични процедури?
Доколкото гледах в нета, е в черния списък на стоматолозите. Не са доволни много от нея. Лошото на тези постове е, че никой не обяснява подробно защо е доволен или недоволен, какви процедури са направени и какво се е получило или объркало. Понякога негативното мнение може да е от чиста злоба. А това не е ок.

# 987
То пък супер позитивните коментари за някои лекари, защото са много достоверни. Аз не малко пъти съм попадала на прехвалени специалисти, не конкретизирам само за стоматолози, които нито съумяват да извършват адекватен преглед, нито имат добро отношение, ама в интернет похвали, похвали…

# 988
  • Цюрих
То пък супер позитивните коментари за някои лекари, защото са много достоверни. Аз не малко пъти съм попадала на прехвалени специалисти, не конкретизирам само за стоматолози, които нито съумяват да извършват адекватен преглед, нито имат добро отношение, ама в интернет похвали, похвали…
За съжаление това е грозната действителност. И аз уж търся така някой да ми препоръча специалист, а после като отида, то просташко отношение, то некадърност..
Последният ми горчив опит е за стоматолог, който ми препоръчаха горещо мои близки, уж супер старателен специалист, уж много добър... дръжки.. Едно, че се скарахме за това, че не иска да ми даде документ за парите, друго че си остави ръцете и сега се чудим как да оправим проблема, защото такива зъби ми направи високи, че не мога да дъвча нормално...
А в  Интернет отзивите са платени. На мен ми предлагаха точно такава работа-да пиша отзиви за специалисти или услуги, които не съм ползвала. Това е престъпление и трябва да се наказва със затвор!!
Затова аз лично препоръчвам само хора, от които съм сигурна, че каквото съм очаквала като качество, това съм получила най-малкото. Затова казвам, добре е всеки да пише ЗАЩО точно е доволен от специалиста, какво е правено, какво се е очаквало и какво се е получило. Доброто отношение е бонус.
Отидох на преглед при д-р Преслава Радева, кабинетът и се намира на пл. "Журналист". Позитивна е, има си собствен рентген, обяснява подробно. Не ми е правила нищо засега,освен почистване, но ми изглежда компетентна. Препоръча ми я Diorela  и мисля да и се доверя за следващия зъб. Ако искаш, отиди при нея. Поне на преглед, макар че за шиниране трябва ортодонт.

Последна редакция: сб, 30 ное 2024, 21:08 от Шоколад

# 989
Препоръчвам д-р Петя Петкова. Работи в Люлин Силвър център.  Изключително добър специалист. Много мила и внимателна. Работи леко.

Общи условия

Активация на акаунт