Веганството - да споделим опит 2

• 107 945
  • 2 089
  •   1
Отговори
# 585
Щастливата, дублиране на самите рецепти сигурно ще има, но лошо няма - това са си 2 различни места с различен принцип на употреба. Лошото ще е, според мен, ако самите въпроси по теми и рецепти се дублират. Не вярвам някой да си направи труда да отговаря и тук, и там, или дори да отговори на едното място с препратка "виж в ...едното от двете места съответно" - е, тогава вече доста ще се оспамим. Laughing Дано се съобразяваме с това.

Нали коментирахме ГМО преди това, попаднах на тая статия сега.

# 586
Групата май е отворена за всички във Фейсбук:)
Всмисъл, че не е някаква затворена, в която само самите хора от групата могат да си я четат.
В единия случай могат да я четат всички от Фейсбук, а в другия - само тези, които са се присъединили към нея - конкретната група.

По повод това:

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3253411

аз не знаех, че Германия, Швеция и Чехия произвеждат вече ГМО картофи.  Shocked
Тия неща вече трябва да се следят изкъсо. Щото във Фантастико картофите често са от Франция, Германия. И когато нямам време да ходя до пазара и изглеждат добре - взимам от там, ама въобще не бях разбрала за ГМО картофи, произвеждани от тези страни.

Хах, Деси, не само, че сме писали едновременно, но сме пуснали и една и съща статия едновременно. hahaha
Аз това имах предвид под дублиране - рецептите на колкото и места да ги има - по-хубаво, но въпроси, отговори, обяснения...
Каквото прецените, аз имам фейсбук.
Но може би за онези, които нямат или пък дори не искат да си правят е по-добре да има тема тук.

# 587
Ми то въпросите и тук в темата се дублират по 100 пъти.  Wink
Аз едва ли ще мога да съм активна в групата с рецепти и снимки. Не сварвам да поддържам моите си неща. Засега ще съм пас.

# 588
Те при тях са само за фураж. Обаче, на мен първата стряскаща мисъл, която ми хрумна в главата е, че това няма да важи при нас, ако тия картофи намерят пазар тук. Confused

Ми то въпросите и тук в темата се дублират по100 пъти.  Wink
Ох, така е, и те разбирам, защото не малко от тях са насочени към теб и ти създават много работа, а когато не са на ЛС, а в темата, съответно отнемат и от нашето време да четем същите неща - ама да кажем, че за някои от нас е за добро Wink - "повторението е майка на знанието", ако е и на запомнянето, ще е най-добре, иначе става - зная го, ама не се сещам в момента. Laughing Но аз имах предвид 1 човек да не задава по едно и също време едни и същи въпроси на 2-те места - тук и във ФБ. Поне да не е в един и същи период. Ако е през няколко месеца, по се ядва - забравил, търсил, но не можал да намери...

Последна редакция: сб, 11 сеп 2010, 00:11 от desi_sunshine

# 589
  • Пловдив
.........

Последна редакция: нд, 12 сеп 2010, 00:22 от *Бенджи*

# 590
Здравейте   Hug
имам въпрос  Mr. Green относно пчелния прашец- знам ,че давате на децата /приемате в смути/нектар/сок
обаче чета тука  http://abiconic.dir.bg/bees/prashez.htm  ,че   Не се препоръчва начукване, смилане с мелачки и миксери, разтваряне на прашеца във вода. Това води до намаляване на силата на въздействие на продукта поради окисляване на част от съставките му.    newsm78
какво мислите по въпроса?

# 591
Момичета, аз от известно време се опитвам да се храня здравословно /еее, не колкото повечето от вас, де... Wink
То така се почва.  Wink
По въпроса за боклуците-  нормално е и ще отмине. Аз бих задовлила тези желания (естествено не говоря за ядене на неограничени количества и освинване), за да се наситя по-бързо и да продължавам напред.

Mamagemelar, пчелния прашец го давам най-често поръсен върху крем или сладолед. Да ми се е случило 2-3 пъти да го смеля, за да овалям бонбони.

Но аз имах предвид 1 човек да не задава по едно и също време едни и същи въпроси на 2-те места - тук и във ФБ.
Joy  Wink

Сайтът на тоя автор е: www.notmilk.com . Знаете ли го?
Знаем го. Simple Smile
Никога не съм обичала прясно мляко, кисело  ядях много рядко, най-много консумирах кашкавал и сирене.

# 592
Здравейте!
Тъй като аз направих групата искам да поясня нещо.
Групата е отворена и може да се чете от:
- нерегистрирани във фейсбук - това го пробвах, като влязох в групата, без да съм в профила си;
- от регистрирани във фейсбук, които не са членове на групата;
- от членовете на групата, разбира се.
Разликата е в това, че първите могат само да четат и разглеждат, без да имат възможност да коментират, което мисля, че е достатъчно за тези, които не искат да имат регистрация във фейсбук.
По отношение на снимките - групите във фейсбук имат недостатък, защото в раздела им Снимки не могат да бъдат създавани Албуми, т.е. всички снимки са в един общ албум. Затова няма как да се синтезира информацията.
Целта на групата е не да измести темата тук  Peace . Именно тук във форума можем да получим подробности за различни продукти, да получим и дадем съвет. В групата това няма как да стане или поне няма да е така, както във форума. Там ще споделяме по-скоро снимки на рецепти с описание отдолу на продуктите. Ще видим как ще потръгне /още нямаме качени снимки, да видим кой ще се престраши Simple Smile/.

# 593
Добре де, аз малко не схващам, ако една рецепта е написана хубаво и подробно, а не само нахвърляни няколко продукта, какви толкова въпроси ще изникнат. Аз понякога търся рецепти из готварския и ги правя така, както са описани и винаги ми се получават.

Пчелният прашец се дава разтворен, защото дразни много стомаха. Същото важи и за меда.
Най-добре всъщност е да се дъвче продължително в устата, но при децата или поне при моето няма как да стане и затова разтворен.

Последна редакция: сб, 11 сеп 2010, 11:30 от Soleil*

# 594
  • София
Ще видим как ще потръгне /още нямаме качени снимки, да видим кой ще се престраши Simple Smile/.
не знам как бих могла да кача рецепта директно на стената на групата - им аограничение от 1000 знака (пробвах вече:)) единственото, за което се сещам е да напиша рецептата на бележка в моя профил, да кача снимките пак в моя профил и оттам да ги споделя - проблемът е, че споделянето става на стените на всичките ми приятели, а не само в конкретна група; Palia, ако си по-наясно как може да стане кажи:) имам фейсбук акаунт май повече от 2 години, но така и не можах да свикна с всичките анти юзърски похвати на това чудо

# 595
Dao, няма проблеми  - качваш снимката + описание

...ей сега пробвах с една стара рецепта

Ти нещо друго ли имаш предвид?

Вери, сайта Ви освен всичко друго е и за пример на децата. Моята щерка постоянно иска да гледа кака Маги как готви. И вчера и ние решихме да си направим доматена супичка.

Ето я нашата:
Сурова зеленчукова супа
/за две порции/

2 домата
2 моркова
2 червени пипера
3-4 склидки чесън
2 щипки босилек
3-4 стръка магданоз
1 авокадо
4-5 с.л. кълнове слънчоглед
морска сол, зехтин

Всички продукти без авокадото, едната пиперка и магданоза се пасират /става като крем супа/. Останалите зеленчуци се нарязват и се поръсват отгоре.

Последна редакция: сб, 11 сеп 2010, 13:14 от fotinaklaros

# 596
Да, но когато се качва на стената, трябва да се качи снимка, която вече е качена някъде в нета, т.е. линк, и съответно има играчка да се прави и това. На мен ми е по-лесно да кача директно от компа си снимката във Photos и да напиша каквото трябва под нея в Заглавието или в коментар отдолу. Не зная, обаче, като няма възможност за албуми - много ще се натрупат в един момент и ще стане трудно да се разглеждат. Но все пак може да започнем така, ще му мислем после. Simple Smile Все пак ще е по-лесно там според мен, отколкото да търсиш рецепта на стената на групата. На мен ми е трудно, по-бавно става и когато е много назад съвсем ми запецва лаптопа, а и той и нета са ми уж добри.

Аз хубу давам акъли, но ако някой ми каже как да намеря групата, ще съм благодарна. Blush Сигурна съм, че се присъединих и Palia ме направи администратор дори, но нещо не зная как да я намеря. Търсех в моите likes, но не намирам.

Последна редакция: сб, 11 сеп 2010, 13:35 от desi_sunshine

# 597
Деси, снимката се качва директно от компа на ФБ, после си пишеш описание и е това; няма никаква играчка
..........играчката е, когато трябва тук във форума да публикуваш снимка  - тогава трябва да я има някъде в нета /поради тази и още др.причини тръгнах да говоря за ФБ; още малко и ще започна да съжалявам.../

Във ФБ принципа на какване на снимки е като в Photos.  Peace

# 598
Вери, сайта Ви освен всичко друго е и за пример на децата. Моята щерка постоянно иска да гледа кака Маги как готви. И вчера и ние решихме да си направим доматена супичка.
Радвам се. Simple Smile Всъщност това е и целта. Затова съм и във фейсбук- да се разпространява идеята, за пример, за споделяне на опит, за помощ...Simple Smile Иначе зимата на 2009, когато се регистрирах хич не ми се занимаваше и го смятах за голяма тъпня този социален феномен. Simple Smile)))))))))))))

Деси, групите са ти в ляво като отидеш на home (фейса ми е на английски); та имаш една колонка: редактирай профила, съобщения, събития, приятели, страници, групи, каузи.

likes са само за страниците, не за групите.

# 599
Търся, търся, но не успявам да намеря и ще попитам с риск някой да ми каже, че е дъвкана тази тема. Помня, че в старата тема имаше линкове и се обсъждаха машинки за кълнове...
Искам да си поръчам от Щатите или Англия, понеже ми се струват по-нормални цените. Не мога сама да си ги направя и това си е.
Ако някой има под ръка линк може ли да ми го прати?

Благодаря!!!!

Общи условия

Активация на акаунт