Веганството - да споделим опит 2

  • 106 373
  • 2 089
  •   1
Отговори
# 600
  • Мнения: 5 714
Нашата машина е:

http://www.rawnutrition.ca/html/easygreen.html?gclid=CM6jluimiKMCFRD75wodAH0Wag

Взехме я refurbished и излезе по-евтина.

# 601
  • София
  • Мнения: 1 417
Dao, няма проблеми  - качваш снимката + описание
ще го кача когато направя снимки следващия път:), но ограничението на брой знаци за писане на текст директно на стената си го има, за описание на снимка не съм пробвала дали има ограничение

# 602
  • Мнения: 1 732
Момичета, за групичката във Фейсбук бих казала любимата реплика на Мечо ПУх "Колкото повече- толкова повече" Wink

*Бенджи* ,
докато ти напиша отговор и ти всичко си изтрила......
надявам се да прочетеш все пак....
Усещаниятa ти са напълно естествени и обусловени. Ескориал преди време беше го обяснила от гледна точка на натуропатията защо така се получва.
Просто в един момент клетките ни си искат отровата, към която са пристрастени. те са зависими.
Пречистят ли се, мине ли този граничен етап, от подобна  junk храна ще ти става по- скоро лошо/гадене, повръщане, прималяване...../
и отвътре вече няма да те влече така неустоимо към нея Simple Smile Peace
Cantariny ,
аз съм много доволна от тази машинка.

Soleil*,
Вярвам, че когато детето има създаден навик у дома , няма да търси боклучавата храна.  Peace
Това, че ще я среща, съвсем не означава, че ще е редовно на трапезата му и ще се нахранва с нея.


момичета,  връщам се назад в темата/а тя направо галопира Simple Smile/...самоцитирам се, за което се извинявам
Моля, прескочете бързо това, ако не ви допада.  Peace

Понеже ми се искаше  да дам няколко цитата, които на мен лично ми помагат да си обрисувам картината.
Но тогава бях забравила в коя книга съм ги чела, а и нямах време да търся.
Сега най- сетне успях да намеря и ги споделям:

"Навикът е най-силен, когато се създава в ранните години. Това наричаме възпитание, което не е нищо друго освен ранно създадени навици" Франсис Бекън
"Възпитанието представлява усвояване на добри навици"Платон
"При възпитанието развитието на навиците трябва да предшества развитието на ума. " Аристотел

........и с тях да допълня поста си от онзи ден.......  Simple Smile

Mamagemelar
не бях попадала на инфо, че не е добре да разтваряме пчелният прашец. Срещала съм само подробни разсяснения за правилни и грешни методи за добиването му. Както и за правилното му съхранение.
Преди много години си бях купила тази книжка. Много е богата,  с ценни медицински, химически и  физико- химически  данни и здравословни съвети. Нямам спомен за ограничения относно научкване, смилане и разтварянето му непосредствено преди самата му консумация.  Peace

Последна редакция: нд, 12 сеп 2010, 02:12 от realist

# 603
  • Мнения: 1 725
*Бенджи*, и при мен така се получава. От няколко месеца се храня по нов начин за мен, който определено ми харесва, но въпреки това от време на време неистово ми се прияжда или вафличка, или течен шоколад  Crazy. Не се тормозя обаче и си хапвам, но след това определено не ми е комфортно - как да обясня: усещанията в устата и стомаха не ми допадат. За моя радост тези моменти са все по-рядко и дори забелязах, че ако ми се хапва нещо сладко например и вкъщи има вафла и тахан с мед избирам второто.

# 604
  • Пловдив
  • Мнения: 5 215
Момичета,   bouquet

Последна редакция: пн, 13 сеп 2010, 11:26 от *Бенджи*

# 605
  • Мнения: 7 751


Mamagemelar
не бях попадала на инфо, че не е добре да разтваряме пчелният прашец. Срещала съм само подробни разсяснения за правилни и грешни методи за добиването му. Както и за правилното му съхранение.

в инфото се  казва само да не се смила  Peace
купих вчера от обичайния ми пчелар-питах го как го обработва-само на въздух го обдухва с температура до 23-4 градуса
на въпроса ми , дали е противопоказно начукването  или смилането ,той каза само-„ами то си е като живо-затова не трябва да  се убива“ Grinning

моите маймуни не го искат в киселото мляко/нали са натуристки  hahaha/ и съм го сложила да се разтвори в мед,надявам се след разбъркване да се загуби като визия,за вкуса също се надявам ,че няма да се промени  newsm78

# 606
  • Мнения: X
Майка ми ми каза (понеже вкъщи тя купува пчелния прашец от познати пчелари), че трябвало да се разтваря заедно с някаква киселина (напр. кисело мляко) или пък с мед.
Аз лично го пия с една лъжичка мед, защото кисело мляко не ям, особено сутрин.

# 607
  • Мнения: 74
Нашата машина е:

http://www.rawnutrition.ca/html/easygreen.html?gclid=CM6jluimiKMCFRD75wodAH0Wag

Взехме я refurbished и излезе по-евтина.
Вери,Искам да те попитам,понеже и аз имам тази същата машина,на вас запушва ли ви се маркуча и как го отпушвате,че на мен ми е голям проблем това....аз я имам от пролетта и около месец я ползвах напрекъснато,но след това започна да се запушва маркуча и я спрях,след това лятото я пусках 2 пъти за около седмица и тогава път от горещината някои от кълновете бързо мухлясваха,а и аз не успявах да ги изям,тъй като само аз ги ям у нас....но сега зимата ще я ползвам редовно,само да се реши някакси този проблем с маркуча...че водата застоява вътре и замирисва докато видя че е запушен....

# 608
  • Мнения: 5 714
Не се е запушвал маркуча. Но мъжът ми 2-3 пъти я разглобява, за да измие хубаво. А през по-топлите дни настройваме таймера да се включва по-често да изплаква и проветрява.
Според мен и трябва хубаво измиване на твоята машина.

# 609
  • Мнения: 416
Това, че "организмът ни си иска отровата" и боклучавите храни е супер неприятно. Не съм го изпитвала на свой гръб, защото никога не съм яла много боклучави храни, всъщност почти не съм залитала по купешки сладки неща и въобще готови десерти, чипсове и т.н., обаче си представям колко е кофти да не можеш да престанеш. И наистина в този момент е по-добре да не се обременяваш психически, според мене всичко е въпрос на израстване. Просто идва момент, в който ги подминаваш безразлично. На мене това ми се случи с едно от малкото сладки неща, които обичах - една тортичка в Неделя, направо умирах за нея. Сега въобще не се сещам.
А пък на морето, бяхме на ол инклузив, и се случи нещо странно. Там нали има хиляди готови десертчета, пастички, тортички, направо е ужас. Аз винаги ги подминавам, но не защото се насилвам, ами просто не ме привличат, до тях са плодовете и за тях ми потичат лигите... Joy Обаче предпоследната вечер, какво ми стана, минах да взема някакъв плод и забелязах една жълта тортичка и нещо ми се прииска. И си взех. Честно казано, признавам си - хареса ми. Толкова ми хареса, че си взех още едно парче. И точно след 15 минути просто ми идеше да се хвърля отнякъде, толкова зле ми стана. От една година не бях яла нищо друго сладко, освен мед, халва, плодове, сушени плодове и кафява захар два пъти най-много. Страшно ми натежа корема и ми се искаше да повърна всичко. Sick
Нещо подобно се случва и с въздуха, който дишам, колкото и смешно да звучи. Откакто малкият се роди, тоест от година и месец, почти не съм мърдала от Южния парк, всеки ден сме там. За този период от година съм отскачала само до Софийския три-четири пъти, и всичките пъти ми става ужасно тежко и трудно да дишам. Първо мислех, че си въобразявам, защото...чак пък такава разлика, обаче там, точно на Орлов е супер смок. И днес за малко влязох в едно заведение да оставя един подарък - не издържах и 5 минути, имах чувството, че дробовете ми се затварят и отказват, въздух не можех да си поема.
Наистина става доста по-сложно, когато чувствителността се изостри на едно "неприемливо" за обществото и ситуацията, в които живееш, ниво, но някак въобще не ми пречи.

# 610
  • Мнения: 5 714
При мен точно с "боклуци" не ми се е случвало, а с готвена храна. Често преяждам с нея, ако реша да и се отдам.  Laughing

# 611
  • Мнения: 416
Е, това ми се струва една доста по-голяма крачка напред. Hug
За момента не мога да си представя да не ям изобщо готвено, така както преди време въобще не можех да си представя да не ям кашкавал и кисело мляко:)
Обаче промените като че ли сами се случват и то по най-добрия възможен начин, когато започнеш наистина да се грижиш за себе си и да се слушаш.
Може и да не стигна до там /суровоядството/, а може и да стигна много по-напред - да ми трябва само слънчевата енергия. Joy Не знам докъде ще ми стигне времето, но ми е хубаво да вървя по пътя.

# 612
  • Мнения: 1 732
Щастливата ,
често докосваш и моите усещания.  Hug Благодаря за споделеното.
все още стоят скрити в мен наслоените остатъци от софийския въздух. Онзи, които  е на река Перловска, срещу стадион Васил Левски.....Онзи , който дишах когато растях, и  копнеех "да дишам с пълни гърди" , но не можех......
И сега се задушавам, когато се кача в колата, или когато съм в голям магазин.....
Така де, истинският, пълноценен  вегански живот не си го представям само с вегански рецепти. Те са може би по- лесно осъществимото. Peace

Вери ,
уф, ...познато ми е това с готвената храна.  Hug

Днес ми е много приятно да споделя с вас един тиквен празник, който имахме радостта да преживеем семейно. Става дума за най- голямата тиквена изложба в света.
Която се провежда ежегодно есента тук/DE/. Всяка година темата е различна. Под формата на художествена експозиция, се представят тикви от различни сортове, цветове, големини , вкусове..../ на снимката и палмичките са от тиква  Simple Smile/ имаше делфини, мосрки кончета, русалки, ксотенурки.....красота голяма!
Не бях виждала в живота си тоооолкова много тикви- сиви, оранжеви, жълти, черни, зелени, продълговати, цилиндрични, кръгли, малки, големи, грамадни......извити като лебед, като змия....
Предлагаха се ястия /лазаня с тиквена плънка, солена торта с тиква, крем супа от тиква, тиквен щтрудел/ тиквеник, кексчета /мъфини с тиква, тиквена салата, хлебчета /крекери с тиквени семки......всичко беше на тиквена основа, с олио от тиквени семки, + тиквени семки.....
Предлагаше се също натурална био-козметика с масло от тиквени семки , сапуни със същото масло.....сувенири, рецептурници/със страхотни рецепти!/, ликьор от тиква, рачел от тиква. Абе, с една дума главата ми стана една голяма тиква. Laughing

Празникът продължава до 7 ноември, а до тогава ще се провеждат регати с тиквени плавателни "лодки" и Хелоуин.

Аз вече открих сезона на тиквата и ви подканвам и вас Hug



 

това е част от нашата поръчка-тиквена крем супа и ризото с няколко вида тиква + общ изглед от тазгодишната изложба.


Последна редакция: пн, 13 сеп 2010, 02:41 от realist

# 613
  • Мнения: 5 714
Много цветен празник с прекрасни фигури! Simple Smile

Аз с въздуха не съм забелязала да имам проблеми, но с разни миризми- да. Шампоани, парфюми, омекотители, запържени тежки манджи...

# 614
  • Мнения: 74
Не се е запушвал маркуча. Но мъжът ми 2-3 пъти я разглобява, за да измие хубаво. А през по-топлите дни настройваме таймера да се включва по-често да изплаква и проветрява.
Според мен и трябва хубаво измиване на твоята машина.
Да,предполагам че това е проблема-той всъщност се появи от едни семена на кресон - но аз не знаех че е слузообразуващ и го сложих и не само не можа да покълне,но и запуши машината...а самия маркуч вътре не мога да го измия напълно,защото е много тесен....дано да няма проблем следващия път като я пусна - то вече стана по хладно,но сега правя едно пречистване  и като приключа с него и захранването след 2 седмици ще я пробвам пак.....

Общи условия

Активация на акаунт