Старата любов

• 10 302
  • 69
  •   1
Отговори
# 45

А илюзията, че моментният Той е върхът е характерна за всяко влюбване, не виждам връзка с минало/настояще. Част от влюбването е да идеализираме обекта.

Ох,моя моментен Той е връх вече 21 години.И се надявам да си остане връхта...    Grinning
Та това донакъде наистина определя отношението ми към старата любов...

Може би ,ако нещата не вървяха,или бях сама,щях и аз да съм в кюпа -мечтателки по старата любов...

# 46
  • Варна
Аз не мога да разбера защо в този форум конкретно по темите за реализма и мечтателността, изпитвате нужда да изкорените мечтателността и да насадите някакъв верен за вас реализъм? Това е н-тата тема, в която чета за мечтателки, фантазьорки, плащаници и не знам какви подобни страхотии. Не можете ли да приемете, че както Моля,благодаря , така и аз отдавна сме минали възрастта да не можем да мислим самостоятелно и да преценяваме вярно? За мен няма нищо по-опасно от реализма в живота. Светът не се движи от закоравял реализъм, не ползвате телефони и печки, и не летите в облаците благодарение на реалисти. Компютърът, на който щракате е създаден от мечтатели, противно на всички и всичко. Възпитавам дете, което да вярва, че всичко, ама всичко е възможно, защото то Е. И го казвам от личен опит. И ми е тотално непонятно какво означава "изживяна" или "неизживяна" любов? На мен това ми звучи като консумация, но двете неща нямат много общо. Любовта или има или няам по-нататъшен потенциал. Ако има, няма никакво значение дали е с давност два месеца или дванадесет години. Ей затова обичам Маркес - защото е написал "Любов по време на холера". И той мечтател.  Crazy
smile3501 smile3521 Браво, писна ми и на мен от "реалисти"-песимисти...

# 47
  • София
С нагласата съм, че всяка една стара любов, след като е останала там и не сме я съживили тогава, не би следвало да я мисля днес или утре.
За щастие, нямам желание да се връщам или да ме връщат. Тези, които страдат по стара любов правят нещастен някого днес. Не мисля, че някой го заслужава.

# 48
Taзи тема потвърждава мнението ми, че човек първо трябва си поживее, да изпита от всичко, да стане финансово стабилен и тогаз да се жени и размножава. Щото инак на дърти години става за резил  Simple Smile
Сори, авторката, сега ще ти отговоря и сериозно. Изживей си виртуалната любов, постарай се да се срещнете наживо и прекарате малко време заедно, че да се разочароваш и тогава решавай какво да правиш. То ясно, че ако се откажеш от този, ще се появи някой нов - липсва ти емоция, любимата на този подфорум "тръпка", мъжО си има кусури, скучно е, еднообразно.
Само гледай половинката ти да не разбере...

# 49
Taзи тема потвърждава мнението ми, че човек първо трябва си поживее, да изпита от всичко, да стане финансово стабилен и тогаз да се жени и размножава. Щото инак на дърти години става за резил  Simple Smile

Това ме заинтригува.  Thinking Искаш да кажеш, че времето застрахова срещу влюбване? Че ако сме имали 15-25-35 връзки преди да се оженим сме застраховани никога да не погледнем встрани/назад/напряко? Или ако имаме 100-200-300 000 в банката? И как се определя кое е "всичкото" за опитване? Той един живот не стига целия да опиташ всичко на този свят. Много опростено ми звучи и определено невярно. Наживяването е утопия. Човек не е устроен да е задоволен, ако си позволи да е честен със себе си. Винаги има по-високо, по-силно, по-далече, по-силно... Принципът на олимпийските игри е доста по-стар от всички наживяли се потребителки в този форум. Всяко ограничение предизвиква желание да прескочиш бариерата. Факт.

# 50
  • Варна
Simplyaven, Обличаш в думи, моите мисли, много ти се кефя! И се радвам, че все още има подобни хора, има надежда за този свят...
Сори, за спама.

# 51
Трябваха ми и на мен почти 35 години да се "наживея", та да прогледна, но по-добре късно, отколкото никога.  Wink Кажи сега и ти, де.  Laughing

# 52
Цитат
Искаш да кажеш, че времето застрахова срещу влюбване? Че ако сме имали 15-25-35 връзки преди да се оженим сме застраховани никога да не погледнем встрани/назад/напряко?
Никой не е застрахован срещу нищо!  За съжаление... Mr. Green
Но ,когато си се наживял ,както се казва,имал си своите 5-10 години хойкане,връзки,срещи, флиртове,задявки и т.н. ,често знаеш какво те очаква.Рядко се изненадваш ,и още по-рядко някой може да те провокира сериозно.
Докато ,ако си се оженил за първата любов,или втората,определено ти липсва опит,разнообразни изживявания.И вероятността нещо ново да те провокира да го последваш е значително по-голяма.
И тук е имало такива теми...
"Мъжа ми е първият/вторият!Винаги съм се чудила как ли е с други....."

При мъжете е същото.Ако е бил с 15-20 или повече жени обаче,мерака вече не е същия.
Факти от живота...    Grinning  

# 53
Отнема само минута да срещнеш някого, един час да харесаш някого, един ден, за да обикнеш някого, но е нужен цял един живот, за да забравиш някого. Как можеш да забравиш този, когото обичаш? Няма как! Този когото обичаш остава с теб в сърцето ти завинаги. Носиш го дълбоко в душата си...

# 54
Отнема само минута да срещнеш някого, един час да харесаш някого, един ден, за да обикнеш някого, но е нужен цял един живот, за да забравиш някого. Как можеш да забравиш този, когото обичаш? Няма как! Този когото обичаш остава с теб в сърцето ти завинаги. Носиш го дълбоко в душата си...
Изобщо не става въпрос за забравяне.
Но не можеш да живееш и с мисълта за всички гаджета ,които си обичала през живота си,нали?
Това би погубило сегашната ти връзка.

Освен тази моя връзка,която се разпадна заради обстоятелства,имам и гадже ,което загина при катастрофа.Почти пред годеж...И тази си любов не можах да изживея...
Трябва ли цял живот да живея със мисълта за любовта ни?
Да,пак казвам,имало е моменти,когато съм се питала как ли би било...
Но ,всичко това е в миналото.Така е било писано...Явно не ни е било съдено да сме заедно.
Съдба!

# 55
Аз не мога да разбера защо в този форум конкретно по темите за реализма и мечтателността, изпитвате нужда да изкорените мечтателността и да насадите някакъв верен за вас реализъм? Това е н-тата тема, в която чета за мечтателки, фантазьорки, плащаници и не знам какви подобни страхотии. Не можете ли да приемете, че както Моля,благодаря , така и аз отдавна сме минали възрастта да не можем да мислим самостоятелно и да преценяваме вярно? За мен няма нищо по-опасно от реализма в живота. Светът не се движи от закоравял реализъм, не ползвате телефони и печки, и не летите в облаците благодарение на реалисти. Компютърът, на който щракате е създаден от мечтатели, противно на всички и всичко. Възпитавам дете, което да вярва, че всичко, ама всичко е възможно, защото то Е. И го казвам от личен опит. И ми е тотално непонятно какво означава "изживяна" или "неизживяна" любов? На мен това ми звучи като консумация, но двете неща нямат много общо. Любовта или има или няам по-нататъшен потенциал. Ако има, няма никакво значение дали е с давност два месеца или дванадесет години. Ей затова обичам Маркес - защото е написал "Любов по време на холера". И той мечтател.  Crazy
Това е и моето мнение. Любовта не е продукт със срок на годност, не е статично позиционирана "от-до". Вярвам във всевъзможни любови и всевъзможни развръзки. Животът е шарен.  Peace

# 56
Браво Малка Гара Hug

# 57
Не сте прави, момичета (някои от вас, де). Човек не е обичал всичките си гаджета, дори и така да си е мислил по време на връзките си.

Аз мисля, че ако обичаш, не забравяш. А ако забравиш - значи не си обичал!!!

(Хах, даже докато го пишех - плод на моя сромен опит и усещания, а не цитат, си спомних, че май даже имаше такава мисъл.)

# 58
За мене няма стара любов. Тя отдавна е минала и заминала и съм се убедила, че съм била влюбена в самата Любов, а не толкова в човека. Та по тези причини сега след години, ами няма тръпка. Дори се чудя с какво ме е привлякъл. За мене има само бъдещи мечти и настояще.

# 59
СЪНУВАЛ-НЕСЪНУВАЛ...
Евтим Евтимов

Сънувал-несънувал първа среща
    разделял-неразделял своя сън,
    една любов на прага те посреща,
    но истинската пак зове отвън

Умирал - неумирал с тайно слово,
    измамван-неизмамван от жена,
    ти може да се влюбиш пак отново,
    но истинската само е една.

Загубил-незагубил чувство нежно,