ЕНДОМЕТРИОЗА - тема 4

• 82 236
  • 929
  •   1
Отговори
# 750
Момичета, ще чакаме Касата да благоволи да отпусне протоколи чак април 2011, а тези като мен които оставаме без инжекция през месец март кучета ни яли. Не знам тези хора от които зависи нашето здраве как заспиват спокойно вечер. Ние сме дискриминирани. Няма да оставя нещата така, ако някой има идея за действие моля да сподели.

# 751
vivian_ivanov, аз успях да си взема инж. Лукрин днес само с рецепта. Дали е редно и дали в крайна сметка се иска протокол така и не разбрах, но е факт, че ме върнаха от 2 аптеки, а от третата я получих  Praynig иначе се отказах да се лутам за протокол м/у Майчин дом, РЗОК, личен лекар и т.нат.
и м-у другото не доплатих нищо, вече се поема на 100%.
Желая успех

# 752

Тц...тц... Е, ne li ta, няма как да не си "мешаме капите"...  Laughing Изглеждаш ми умна жена и съм сигурна, ще се съгласиш, че дори и да имаш лош опит с някой лекар от Клиниката по обща и онкологична гинекология към ВМА, е почти невъзможно да са те лекували всички лекари. Пиша този коментар, защото моят хирург-гинеколог е д-р Ковачев от същата клиника.

Мнението ти ще е ценно за хората тук - в крайна сметка споделяме какво сме преживели, или знаем за болниците и лекарите.  Четящите си правят сметката - по броя на мненията, и достоверността на разказаното.  Peace

# 753
  • София
Буболина, честито!

Последна редакция: ср, 16 мар 2011, 16:48 от Kia

# 754
Радвам се за теб Буболина че си се сдобила с тази "златна" инжекция и ти желая успех и по-малко ходене по мъките. Мен ме връщаха от всички аптеки и не успях да си взема инжекция. Лекарят ми каза да не се тормозя и направо да го посетя и да правим план за бебето. Така ме успокоява защото аз съм на 5 инжекции и все пак имам лечение, а ти не се отказвай и продължавай да разбереш в карайна сметка ИСКАТ или НЕ ИСКАТ протокол. Само ни въртят, вече и по телевизията се оплакват лишените от лекарства и то заради документи иначе лекарствата ги има в аптечната мрежа. Успех мила и разказвай какво се случва по нататък с теб. Стискам палци. Ще се радвам да си пишем и по бебешките теми като му дойде времето. Само напред.

# 755
В новият лекарствен списък, който е в сила от 01,03,11 г. има вече Золадекс 3,6 мг и е напълно безплатен, за разлика от Лукрина, който поне е с намалено доплащане към 60 лв. Според повечето специалисти Золадекса е по-добрия от двата препарата, пък не зная... Ако някой го интересува...  Sunglasses Ааа... И за двете е необходим протокол 1С. Проверена информация!

Последна редакция: ср, 16 мар 2011, 20:52 от didiwitch

# 756
  • София
В новият лекарствен списък, който е в сила от 01,03,11 г. има вече Золадекс 3,6 мг и е напълно безплатен, за разлика от Лукрина, който поне е с намалено доплащане към 60 лв. Според повечето специалисти Золадекса е по-добрия от двата препарата, пък не зная... Ако някой го интересува...  Sunglasses Ааа... И за двете е необходим протокол 1С. Проверена информация!
Аз си взех  инжекцията на  10 март. Инжекцията ми я изписва личната лекарка сам с епикризата. Никакъв протокол не ми е искала нито личната, нито в аптеката. Взех я за 37 лв. Не знам какво означава проверена информация, но моята е от личен опит!  Rolling Eyes

# 757
Аз си взех  инжекцията на  10 март. Инжекцията ми я изписва личната лекарка сам с епикризата. Никакъв протокол не ми е искала нито личната, нито в аптеката. Взех я за 37 лв. Не знам какво означава проверена информация, но моята е от личен опит!  Rolling Eyes

Работя в аптека, затова казвам проверена...  newsm78 И то преди 1 час... Поне това, което ни е изпратено от касата края на февруари. Два дни не съм на работа, но в събота пак ще проверя, че така може да се изложим и пред пациентите...  Laughing
А иначе след одобрение от НЗОК и издаването на протокол, личната лекарка изписва рецепта  с рецептурна книжка.

# 758
  • София
За рецептурната книжка ясно, а този протокол, за който пишеш, къде го искат?

# 759
За рецептурната книжка ясно, а този протокол, за който пишеш, къде го искат?

В аптеката го искат. Скъпо струващите лекарства се отпускат с протоколи от здравната каса, защото първо - се контролира на кого да бъдат изписани и второ - се следят по-лесно на края на всеки месец с отчетите, които аптеките изпращат към касата. Затова в аптеката се оставя копие, което се попълва всеки месец от фармацевта. Оригинала остава в теб, но също се попълва всеки месец, когато си взимаш лекарството. Ако смениш аптеката, носиш отново копие и то остава в следващата аптека.... Много тъпа работа е в тази държава, но така са го измислили. Да създават работни места на някои хора...

Последна редакция: ср, 16 мар 2011, 23:03 от didiwitch

# 760
@veseto87
-Золадекс или Лукрин си взела от аптеката без протокол?

# 761
  • София
@veseto87
-Золадекс или Лукрин си взела от аптеката без протокол?

Взех си Лукрин. Досега никога не са ми искали протокол. Дават ми го с рецептурната книжка рецептата от личния лекар.

# 762
бг мами, аз писах малко по нагоре за моите перипетии.... и все пак успях да си взема 1 инж. Лукрин БЕЗ да доплащам (поема се на 100% от ЗК) и без протокол, въпреки, че в две от аптеките в които опитах ми отказаха само с рецепта. а иначе и золадекса ВЕЧЕ се поема от касата и подучух, че е доста по-добур от лукрина....

# 763

мерси Киа, но да видим следващият месец, дали ще мине номера  Wink

# 764
16/03/2011

Инструкция за актуализиране на програма, работеща в аптека – договорен партньор на НЗОК

От 16/03/2011 влизат в сила следните актуализации на аптечните номенклатури:

Код LF072 е променен като начинът му на предписване е „протокол IC” - (издава се от специалист и се заверява в РЗОК)

НЗОК-код    -   LF072
Наименование на лекарствения продукт    -  Lucrin Depot
Лекарствена форма   -    POWD. INJ. + SOLV.
Количество на активното лекарствено вещество   -   3.75 mg + solv. 2 ml
Окончателна опаковка     -      X1

Актуализациите са задължителни за всички програми, с които работят аптеките-договорни партньори на НЗОК.

newsm78

Общи условия

Активация на акаунт