ЕНДОМЕТРИОЗА - тема 4

• 82 032
  • 929
  •   1
Отговори
# 765
Здравейте, момичета
Днес ми е 34-ти ден след последната, 4-та инжекция Лукрин и макар, че вече ми се иска са мисля кога ще ми дойде цикъла, се тревожа, че все още имам горещи вълни, а и имам отвреме на време и болки в яйчниците. Това нормално ли е? Дали не означава, че няма да ми дойде скоро ? При вас как беше? Hug

# 766
  • София
Bubolina25 ,искам да те питам от къде си купи Лукрина само с рецепта от лекарката,защото аз където и да отида на всякъде ми искат и протокол.

# 767
  • София
16/03/2011

Инструкция за актуализиране на програма, работеща в аптека – договорен партньор на НЗОК

От 16/03/2011 влизат в сила следните актуализации на аптечните номенклатури:

Код LF072 е променен като начинът му на предписване е „протокол IC” - (издава се от специалист и се заверява в РЗОК)

НЗОК-код    -   LF072
Наименование на лекарствения продукт    -  Lucrin Depot
Лекарствена форма   -    POWD. INJ. + SOLV.
Количество на активното лекарствено вещество   -   3.75 mg + solv. 2 ml
Окончателна опаковка     -      X1

Актуализациите са задължителни за всички програми, с които работят аптеките-договорни партньори на НЗОК.

newsm78

Аз го взех преди тази дата, може би затова съм минала по старата процедура. Някой може ли да ми обясни сега какъв е редът? Този протокол се издава от специалист - какво значи това? От личния лекар или от гинеколога? И колко време се чака за издаването му и после за заверката в касата? Трябва ли пак да чакам 28 дни от изписването на предната инжекция или процедурата сега е съвсем различна?

# 768
  • София
Veseto87...протокола се издава от специалиста,който ти е предписал лечението с Ликрина,след като го вземеш трябва да отидеш в НЗОК по местоживеене за да ти го заверят и от там в аптеката,поне така ми обясниха от здравната каса.Аз лично имам голям проблем,защото в болницата където ме оперираха ми казаха,че нямали никаква заповед за издаването на този протокол.От там пак се обадих в НЗОК и те ми обясниха,че имало някаква комисия ,която трябвало да одобри този протокол и чак тогава тази заповед щяла да се разпространи на всякъде из медицинските среди.Това отнемало 2-3 дена и към средата на седмицата пак трябва да отида да видя дали ще могат най-накрая да ми издадат протокола.А колко дни се чака незнам,ако успея тези дни да си взема протокола,ще пиша да кажа как става цялата процедура ooooh!

# 769
  • София
Благодаря ти. На мен ще ми трябва инжекцията за 11 април, надявам с дотогава да се изяснят нещата... Close

# 770
melinam и аз наскоро си задавах същите въпроси. Мисля, че още ти е рано за цикъл. При мен се появи на 68 ден след последната инжекция. Въпреки,че е трудно и аз ще те посъветвам както всички, които мен успокоиха - не го мисли - ще дойде. Вълните вече ще ти отшумят и ще започнеш да се чувстваш пак жена/ поне при мен беше така/. Успех ти желая от все сърце! Hug Peace

# 771
Bubolina25 ,искам да те питам от къде си купи Лукрина само с рецепта от лекарката,защото аз където и да отида на всякъде ми искат и протокол.
днес мъж ми звънна в аптеката, от която взех миналата седмица Лукрина- обновили са си софтуеара- ЗАДЪЛЖИТЕЛНО е с протокол; звънях и до НЗОК и на мен ми казаха да изчакам да публикуват инфото на сайта си и тогава пак да ходя до Майчин дом- сега нямало смисъл! Оказвам се права, като обвинявам институциите и здравните заведения, че нямат никаква координация по между си.
а ето и писмения отговор на НЗОК относно кои трябва да ми издаде протокола:

Уважаема г-жо ......, От 01.04. 2011 г. лекарствените продукти за диагнозата "ендометриоза" ще се отпускат, съгласно „Изисквания за лечение на ендометриоза”. Същите ще намерите на сайта на НЗОК, до края на месец март 2011 г., в меню „Лекарствени продукти”, подменю „За договорните партньори на НЗОК” - „Изпълнители на медицинска /дентална помощ”.

дано да съм била полезна. успех момичета

Последна редакция: пн, 21 мар 2011, 15:00 от bubolina25

# 772
Лекарствата за ендометриоза винаги са се отпускали с протокол... Проверих и със стари дати... А и аз съм оперирана преди три години и тогава минах през всичко това. Според мен е станало някакво объркване в аптеките, където са ви отпуснати без протокол и никакво доплащане... Въпреки, че не мога да съм сигурна, защото тая държава наистина е сбъркана и никога нищо не е наред.

Последна редакция: пн, 21 мар 2011, 19:28 от didiwitch

# 773
  • София
Лекарствата за ендометриоза винаги са се отпускали с протокол... Проверих и със стари дати... А и аз съм оперирана преди три години и тогава минах през всичко това. Според мен е станало някакво объркване в аптеките, където са ви отпуснати без протокол и никакво доплащане... Въпреки, че не мога да съм сигурна, защото тая държава наистина е сбъркана и никога нищо не е наред.
Това не е вярно! Аз взимах Лукрин с рецептурна книжка, която беше зверена в РЗОК, но не с протокол. Доплащах около 100 лв. за инжекция!

# 774
Това не е вярно! Аз взимах Лукрин с рецептурна книжка, която беше зверена в РЗОК, но не с протокол. Доплащах около 100 лв. за инжекция!

Съгласна съм с veseto87- аз купих 4 инжекции само с рецептурна книжка и с доплащане с около 82 лв на бройка

# 775
Вярно е едно- объркаха ни живота, сега и здравето ни ще вземат. Някой да решава дали аз ще живея-това е абсурдно. Никой не е по-голям от Бог и никой няма право да ми вземе живота, но това си го позволяват нашите управляващи и незнам какви си институции. Не ние обикновенните хора а ТЕ мърсят нашата мила Родина България. Ако някой не е съгласен с мен нека пише. Успех на всички страдащи и борещи се момичета!

# 776
  • София
Момичета, имате ли някаква нова информация за Лукрина? Рових се на сайта на НЗОК, но нищо не можах да открия за нас! Има инфо за хормонална терапия на онкоболни, но за ендометриозата нищо не открих...

# 777
  • София
Veseto87..не знам какво да ти кажа,знам само,че живееме в една ненормална държава Sad.От близо вече две седмици се лутам да търся кой ТРЯБВА да ми издаде "златния" протокол за лукрина.
Първо почнах в болницата от лекарката която ме опрерира,тя естествено нищо не знаела....после ме прати при някаква акушерка,която преди години издавала протоколи за лукрин,но и тя не знае....после при някаква от информационния отдел на болницата ,тя поне влиза в сайта и се обажда в НЗОК,но и тя нищо не направи,от там при друг лекар ...и той нищо, поне ми каза да отида при директора....от там отивам при директора казах му за случая,а пък той ми обясни,че нищо не могат да ми помогнат ...били ми издали епикриза в която пише лечение с лукрин и аз трябва да си искам протокола от някакъв специалист ooooh!(но специалиста нали е в болницата,който ме оперира Sad).И така преминах през около десетина човека,чаках пред кабинетите им по 1 час и пак никой не знае.Вчера пак ходих и ми обясниха сега ,че и в болницата трябвало да се сформира някаква комисия от лекари и да обсъдят този въпрос,но не се знае кога ще  стане това и така аз пак съм без протокол.Междувременно аз пак звънях(около 10-тина пъти) в НЗОК и им обясних за проблема ми,от там ми казват,че нямат основание да не ми издават протокола.ОТ НЗОК ми казаха ,че има и друг начин...да отида до GP-то и да искам напр.N3 за издаване на протокол,и от там да отида при акушер-генеколог ,който работи с НЗОК и той да ми издаде такъв протокол,е да обаче ходих при две генеколожки но и те нищо не знаят и не могат да ми издадът такъв протокол #Crazy.И така в нашата "прекрасна"държава,където си плащам осигуровките всеки месец,сега трябва да отида и да си купя лукрина без рецепта и протокол....и пак НИКОЙ НИЩО НЕ ЗНАЕ newsm78

Последна редакция: чт, 24 мар 2011, 17:37 от meri_vel

# 778
meri_vel, veseto87 - това за държавата си го знаем. Борете се момичета за правата си! - Знам колко е трудно и аз минах този път, въпреки че преди няколко месеца нямаше изискване за протокол и при мен беше цяла одисея. Стигна се до там, че ревнах в кабинета на личната след поредното връщане от нея към опериращия лекар.То не бяха разговори между лекарите по телефона - аз ги свързвах-то не беше чудо.При положение, че не съм от София - личната ме връща 3 пъти до Шейново.И най- накрая след като не издържах и си поплаках пред аудитория - личната се смили да изпише лукрина - пък после оправяхме документи след седмица, две . Винаги има начин - ако искат да ти помогнат. Това не е нормално - плащаш си осигуровки- пък после плащаш и операции и лечение. Успех момичета Hug

# 779
Здравейте, включвам се и аз по-активно в темата за трудното преборване с НЗОК.
Оперираха ме на 8ми март(Токуда, др Илия Карагьозов). Предписаното ми лечение е със Золадекс. Първата инжекция си я купих сама, тъй като трябваше да заминавам(уча в чужбина) и нямаше как да изчакам да протече цялата процедура по подготовка на документите...
Днес майка ми е ходила до НЗОК, вече с всички документи: Протокол, Епикриза, Рецептурна книжка(заверена)... за съжаление още не са получили изискванията за Золадекс, каквото и да значи това. Ще чакаме, нищо чудно и втората инжекция да се наложи да си купя.

Имам и един въпрос към момичетата с отворена коремна операция. Колко време след операцията ви дойде? Моят лекар каза, че би трябвало да е веднага, но уви вече 3та седмица чакам, а няма как да започна лечението без да ми дойде.

Общи условия

Активация на акаунт