Бременни майки в чужбина - 28 тема

• 28 498
  • 724
  •   1
Отговори
# 315
Марита, пробвай да му подложите сгъната пеленка или тънко одеалце под дупето и гръбчето, така че да не потъва в стола  Peace .

Боби, чакаме с нетърпение да ви изпишат. Аз също ще искам адрес, успях да набавя вестници  Laughing .

# 316
  • Rennes, France
Привет и от мен дами wavey

Виждам че Боби даде първото интервю, он-лайн... Heart Eyes Звучиш страхотно Боби, ще чакаме с нетърпение разказа ти...
Обаче добре че ми каза за дрешките...днес купих и два чифта ританки 50 размер, тоест от 0-1м. Бая са малки, ама аз - не, трябва да ги взема. Таткото предложи, абе дай след като се роди, мерим го и след това му купуваме дрехи, а аз... #Crazy Обаче може да се окаже и прав newsm78 - знам ли..., май ще почна да взимам по-големи дрешки, то на по-голямото, по-лесно се намира колая Crossing Arms
Маритка, един тъп въпрос - каква е разликата чежду столче за кола и кош за новородено...дай пример със снимки моля Blush

До скоро на всички...леле колко ли е хубаво да си с бебче сега Heart Eyes

# 317
клер, ще пробвам! или просто няма да го използваме,докато не порастне малко.неща да имам стрес пък заради тая простотия.

# 318
Само да добавя, че при нас е категорично забранено бебето да се вози в кош за новородено. Просто не е достатъчно безопасно, да го имате предвид, нищо, че по Европата е разрешено.

Маритка, спокойно, те са си пригодени тези столове, нищо, че така ти изглежда свит, просто подложи нещо, на него даже сигурно ще му е приятно в такава свита поза ( като в корема), нищо, че на теб ти изглежда измъчен.

# 319
ами добре....надявам се,ама защо тогава нетрябва да се държи в този стол повече от един-два часа?

това е кош за новородено  http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=5310

а това е столче http://www.pazaruvaj.com/stolcheta-za-kola-c3950/maxi-cosi/stolc … e-2010-p40513144/

абе аз видях оня ден едно столче дето му се свалч облегалката в легнало положение,ама на нащо неможе:( как пък това го пропуснах като инфо преди да купя,ама то и нямах много избор май,защото е комплект и не всички пасват на количката ни.

# 320
ами добре....надявам се,ама защо тогава нетрябва да се държи в този стол повече от един-два часа?

Заради свитата позиция, но това не означава, че не им е удобно на бебоците, просто не е желателно да стоят дълго време в такава поза  Peace .

# 321
  • Eemnes, NL
Тука смятат последно да променят и закона - дори от болницата няма да те пуснат ако нямаш столче, а за кош забрави.
За позицията - максимума е 2часа в макси козито.

# 322
дори от болницата няма да те пуснат

Тук не те пускат, даже, доколкото знам, излизат да проверят дали правилно е монтирано столчето.

# 323

Заради свитата позиция, но това не означава, че не им е удобно на бебоците, просто не е желателно да стоят дълго време в такава поза  Peace .

еее именно там ми е притеснението. не е желателно дълго да седи така,следователно е вредно.иначе той не се бунтува и спи в него...явно му е удобно.а ние като се юрнем да пазаруваме понякога и цял следобяд ни отнема:( ето днеска с еотказа точно поради тия причини.само щях да се изнервя до безобразие и да бързаме,както и нищо да не свършим поради което.

мъжа ми обаче си дойде добре напазарил. мен ме е заредил с голямо количество сокове:) аз май основно с това се "изхранвам".

# 324
дори от болницата няма да те пуснат

Тук не те пускат, даже, доколкото знам, излизат да проверят дали правилно е монтирано столчето.

Това е вярно. На нас първия път ни провериха не само бебето как е сложено в столчето (сестрата в стаята), но и дойдоха с нас до колата да видят дали базата е правилно монтирана в колата.

И аз успях да взема последния вестник от будката до нас на 22, така че пресата е осигурена на малката Лиа, остава мама да прати адрес за доставка.

Нещо приятели са ни "нападнали"  Wink този уикенд та ще излизаме доста и не знам дали ще мога да пиша. Така че не се чудете ако ме няма - май не бърза още нашия срамежливко.

Благодаря на всички за пожеланията и подкрепата! Много ви  Hug

# 325
  • Словения
Леле, момичета, само 2-3 часа в такова столче newsm78 Имате ли представа колко време след раждането на бебо би могъл да се подложи на едно пътуване в такова столче с кола на 930 км, естествено с чести и солидни почивки Thinking Аз все се надявах, че може около месец след събитието, но дали, а ни се налага да пътуваме и то с колата..

Боби, наистина звучиш страхотно. И аз ще чакам с нетърпение разказа ти, а прелюдията към него е многообещаваща Heart Eyes Много гуш на малката кукличка!

Milla Elaine, успешно унищожаване на гъбите ти пожелавам

Sorceress, определено си положила доста усилия да съсипеш дрешките hahaha Слава богу, че не си успяла да осъществиш намеренията си:lol:

jenny28, и на мен ми се въртят в главата мисли за някакви подобни манипулации Grinning, каквито ги е мислила майка ти, но още не съм доизмислила как точно ще процедирам.. Абе всеки луд с номера си Mr. Green

tsvelichkova, приветствия от мен за желанието ти да продължиш да се образоваш. Сигурна съм, че ще се справиш, още повече че става дума за само 3 часа седмично Peace Тъкмо ще бъдеш още по-организирана, а и ще се чувстваш пълноценно

Днес гледах едни подплънки за кърмене за многократна употреба на Авент и реших, че май в движение ще решавам дали е неоходима тази покупка, а за сега имам една кутия еднократни. То май не е задължително да тече неконтролирано кърма или newsm78

# 326
water4e малеее и аз докато бях бременна някои неща ми изглеждаха по-лесни,отколкото сега ми изглеждат.например с пътуването и аз си въобразявах,че може на един месец да го повлечем по италия примерно,но сега....не бих тръгнала:( незнам какви почивки ще ми компенсират нервите докато пътуваме и го гледам в тази поза,а да не говорим,че и е с гръб към мен (ако съм отпред),та трябва да седя отзад,за да го наблюдавам. абе пътуването за мен е гадно на такъв етап,когато детето неможе да седи още:( за подплънките незнам.използвам,но само като ходим навън повече,защото вкъщи постоянно кърмя и не са ми удобни,че без сутиен изпадат,а мен пък сутиена много ме стяга,та не слагам. иначе влача едни бархетни пелени и кърпи редом из апартамента да попивам свободната цица,дето тече доакто кърмя на другата.на мен винаги ми тече,когато кърмя,а нощем и от двете,защото се препълвам.вечно съм мокра и леглото цялото е в петна:(

бюти,дано четеш тук,че сега ми хрумва след три пъти забравяне да те питам......ти манипулира ли нещо пъпчето на Еди или спазва препоръките от болницата да не го правиш нищо? нащо пъпче още не е паднало и от няколко дена пуска кръв,кръвта се насъбира там под него и става все по-дебел слоя.....незнам вече какво да направя:( дали пък да не го дезинфикцирам с нещо?

# 327
Water4e то всеки луд с номера си някой с цяла програма(като моята майка, ама златна ми е колко много ми помага)! А колкото до столчетата тук наистина те проверяват как слагаш бебо а после и как го слагаш в колата! Аз мисля, че това е едно от най-нормалните за тях позиции, все пак не забравяйте как са били в коремчетата ви и това за тях е най-успокояващото за тях! На самите мъници нищо им няма да постоят малко повечко, но не забравяйте, че ще трябва да се събудят все някога да ядат и да се пораздвижат! Представяте ли си вие да пътувате без да спирате 5 часа без да спирате и разтъпчете, неприятно нали! Същото е и с мънице, а и по принцип казват да не стовт повече от 2-3 часа заради гръбчетата им и за това, че трябва да свикват да им се поизправят! А колкото до пътуването ако мама се чуства готова да пътува на такива растояния то невиждам никакъв проблем за това, само не забравяйте. че вие самите може да не се чуствате готови! Ох уж неисках да пиша много пък май роман изписах извинявам се за което!

# 328
За столчето наистина проверяват, но при нас не слизаха до колата. Видяха само как поставяме Мия в столчето и дали добре я завързваме и поехме после сами към колата. Мия примерно не харесва и един час да стои в такова столче. Прекалено й е свито, а хем и взехме уж по-хубав модел. Така че зависи много от детето дали му харесва. А иначе и аз така знам че не е преоръчително да стои повече от 2-3 часа, но това е за непрекъснато стоене. water4e, ако вземате почивки надали ще има проблем.

А за подплънките за кърмене, аз имам мляко, но при мен не тече неконтролируемо или по-много. Да имах няколко случая, когато имах зацапване по сутиена, но дотам.

# 329

звездичка 4600 се роди ли  Crazy Оле малеее, нормално ли беше раждала  newsm78 А за колежа той е само понеделник по 3 часа, ще си го бутам аз с кеф. Ама ходи обеснявай на мъж, че за 3 часа ако не суче няма да умре от глад детето. Но ще го прумее, като се запиша и го изненадам  Laughing

Е, да , ама после ще трябва да се учи. Аз 9 месеца се замислях преди да си кажа името -  от умора и недоспиване. После свикна и  по едно време кат се кротна дечко се осветих колко зле съм била. Mr. Green
Да, толкова, ама естествено с едно шевче от немай и къде. Даже се чудиха 5 мин дали въобще да го слагат. Mr. Green

mari:)
 превантивно? тук не са чували за Полижинакс, да не казвам и за nospa. Mr. Green

Journey
 и при нас така. Лично дойде да се убеди, че ще го вържем с коланите столчето. И понеже моят мъж не обича да е подготвен си стояхме половин час пред болницата да се увързваме столчето за кола. Mr. Green

water4e
 всеки 2 часа се спира з апо половин час масаж.
А подплънките -  аз си имам от предния път  - 2 чифта. единия винаги изпран и готов за смяна. На мен ми трябваха първите 3 месеца.

water4e

аз съм то тези , дето докато не стигнат до крайната точка не слизат от колата. Сляза ли, после ме хваща съклетът. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт