Бременни майки в чужбина - 28 тема

• 28 484
  • 724
  •   1
Отговори
# 330
  • Словения
Благодаря ви, милички Hug Златни сте!!! Все ще го измислим пътуването като му дойде времето

Марита, в училището за бременни тук казваха, че може лекичко да се мацва раничката на пъпчето с тампонче/клетка за уши, напоени в 70% спирт. Просто трябва да се внимава да не се засегне здрава кожа, за да не се изгори. Другото, което със сигурност няма да навреди е физиологичен разтвор Peace

звездичка, браво на теб - първо бебче и толкова голямо Shocked И аз съм била едро бебе - 4500 ме е родила мама, но пък съм й втора и  брат ми, който е бил с 1/2 кило по-фин Mr. Green я е поизмъчил повече

# 331
Момичета, благодаря за поздравленията  Hug Hug Hug

Ох, толкова съм гроги напоследък, искам да пиша толкова неща, а съм така смачкана, че нямам сили, ето и сега ще драсна само 2-3 реда  Embarassed И затова обикновено забравям да кажа разни неща по въпроси, които съм видяла в коментарите ви  Embarassed  Но си знам аз, че разбирате мозъка на бременната жена, хихихи Simple Smile

Марита, ето ти сайт, в който пише разни неща за новороденото  Hug  http://www.papa-bebe.com/firstcare.html

Хайде, лека нощ на всички Simple Smile

# 332
Здравейте момичета,

Боби, много добре звучиш! Дано и ние сме така...

Звезди, ами утре ще разбера какви гъби са. Но съм доста по-добре само след
3 приема на Полижинакса. И аз се чудех дали става за бременни, ама разбрах че тук дори превантивно
преди раждане си правят по един курс с него.

Мари, одобряването при мене е защото ще ги дарявам.
Презастраховат се, въпреки че ще ги изследват после.
Попълвах един огромен въпросник.

Аз отивам към плажа. Снощи пак нямаше сън, големи жеги и задух.
След една седмица в Холандия, се надявам вече да се диша по-лесно.

# 333
Здравейте!

Покрай наща баба и липсата на таткото нямам никакво време за форума. Чак сега успях да седна за половин минутка да честитя на Боби и Сю малките бебончета!   bouquet Hug Момичета да са ви живи и здрави и много щастие и радост и на бебчетата и на вас и на дома ви! Hug Hug Hug

# 334
Ето къде се е скрила Тинк Simple Smile
Целувки на Дара.

И от Боби новини има Wink

Наистина ли са забранени кошчетата?   newsm78Ние си возехме в началото Моника в такова и си беше добре. Таман така не мислиш и къде ще спи на гостито например. Пък и доста добре ми се струваше хваната - с колани вътре и т.н.
А иначе отзад я возя по посока на движението.

Леко бременеене на всички  bouquet

# 335
    Маритка, първия линк нещо не се отваря newsm78. Аз мислех, че столчетата са за след 6-и месец, а преди това кошчетата. Тук всички са с кошчета Thinking. Не е хубаво да седят дълго в тях, защото не са равни, заради гръбначния стълб, доколкото знам. На мъжа ми племенницата обаче и в къщи я слагаха в това кошче, и там си спеше най-добре. Вероятно зависи и от кошчето и от бебето.
       Аз нещо днес съм яхнала метлата, един разговор с майка ми и си вдигнах кръвното ooooh! Още не съм си избрала болница за раждането, и тя естествено веднага ме набеди, че съм безразсъдна и безотговорна Sick
   Боби,много Hug на теб и на малката Grinning
       Относно Полижинакс, аз четох някаква листовка като си бях в БГ, че не са много подходящи, ще потърся и самата листовка, но имам някакъв такъв спомен Thinking
      Ето, открих я листовката

# 336
фльор,мерси за линкчето,но тук при нас препоръчаха да не правя нищо на пъпчето.абсолютно нищо! че даже си го и мокрим. аз затова попитах бюти (тя роди в същата болница,където и аз) да видим тя как е процедирала.дали е спазила препоръките нищо да не с еправи или въпреки това е действала на своя глава.

мимкис,коша е с равен гръб,защото реално това е количката на бебето откачена о шасито (моята е без кош,а неговата роля изпълнява една чанта,която неможе да се превозва в нея детето в кола).столчетата са рзлични категорий,но започват от новородени.те са с неравния гръб,дето е и моя проблем. ето пак линкове.

чанта като моята,дето само за в количката се ползва и не в кола: http://www.babyjoe.ch/shop/kinderwagen/tragetaschen?adword=googl … n/babytragetasche

кош за новородено за количка и кола: http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=5310

и стола го знаеш вече: http://www.kolko.bg/en/hauck-koshnitsa-za-kola-zero-beige-new-mo … 2010-en/p/1182987

нащa количка е ето такава: http://www.youtube.com/watch?v=M5PORqPTsM0  обърни внимание на демонстрацията към края.показано е как изглежда с коша за новородено (който ние не купихме,защото не пасва на наща кола.продават се и поотделно и за тази количка има два типа кош) и със стола за кола. ето това е и стола ни: http://www.youtube.com/watch?v=PT5JaEgBZUg

# 337
    Марита, объркала съм се, защото и на тези столчета за кола за новородени, също им викат кошче Peace За онези обикновените, знам че са равни, но както и ти си писала те не са за кола подходящи, а и се използват най-много 3 месеца. Зет ми имат количка и столчето(кошчето Peace) за новородени в комплект и после като станаха 6-8 месеца хлапетата ги смениха с големите, иначе това което имаш ти доста прилича на техния, но като, че ли извивката бе там едва забележима Thinking Този твоя за колата ми се вижда много ъгловат, смисъл доста му е голям наклона. Оф, дано ме разбереш какво има предвид, че днес нещо давам на заето Peace  Аз  съм си харесала отделно столче и количка, но не купувам още, защото зет ми търси като тяхната да ни купи, та ще видим накрая Crazy

# 338
разбирам какво имаш предвид:) точно това,дето и мен ме дразни при мойто столче:(( е...това е положението.не беше евтино и няма да го захвърля. ще избягвам да пътуваме много сега докато се подръпне детенце.

# 339
Леа спи след ядене, и аз след малко ще дръпна плувката и влизам да ви нагледам , та видях стол/ кош и питах тук педиатърката, защото ние ще сме с кош първите месеци. Оказва се не само, че не е забранено, а е препоръчително заради гърба точно (аз затова купих точно този комплект). Коша има колан за бебето вътре и спец колани за колата. Педиатърката каза , че точно с това трябва първите 5-6 месеца - докато столчето е само до 1,5 часа на ден, като се вади бебето на 30-40 мин. Марита, наистина само пелена ти е спасението.
Мацки, видях, че сте ми накупили вестници Wink може ли да помоля една доброволка да и пратя адреса и тя да препрати на другите, които са взели и искат адреса, че с тоя тел хем връзката тука е отврат, хем с тлъсти пръсти е трудно;-)
Май вече ми идва млакото и Леа трябва да спре да пада теглого, някакви минерални соли ни дават, ама тя не ги ще и плюе. А ааа- сложихме одеве 25-тия памперс хахаха пакета ни е 48 и го преполовихме, преди и след кърменето по един сменяме Joy цункам ви , моля на лични една доброволка, която има време да се занимае с моите глупоста Wink Марита, да търся ли с 13-ти да ти пращам ?

# 340
  • FRANCE
http://www.siege-auto-store.com/siege-auto-groupe-01-first-class … .html?cPath=23_25

Маритке ние сме напражо с такова столче за каката, бебето сте има састото. Отзад си има едно дебело дунапрененено което му дарйи гръбчето и което се маха после. И самото столче се накланя и става почти вертикално когато детето спи (супер практично когато каката ни спи не и се лашка главата.  Е имаме си към количката макси кози, но това столче го намирам за страшно по-удобно.

Боби радвам се че сте добре Simple Smile Сори че някъде ти затрих пощенския адрес но ако пак ми го дадеш ще пращам Simple Smile

Ние сме добре, бебата не рита толкова усилено, че чак ме притеснява; С акушерката слушахме сърцето, ок е. Тя каза и че вече нямало толкова място, дано.

гуш на всички

# 341
  Eто ме, Боби, веднага се пиша първа доброволка  Simple Smile Ако искаш, пускай адрес. Дано скоро ти слезне млякото и малката Леа да прави бузки  Simple Smile

Аз пак на пазар бях  Laughing Веднага да се отчета - купих две активни гимнастики, одеалце, възглавничка за кърмене, две жилетки, обувчици и кравичка-играчка  Laughing Пак се отплеснах, а уж щях да спирам вече. Днес мъжо се е развихрил да правим основно почистване, но мисля да оправиме само дворовете, че много са израснали цветята и тревата, пък аз ще си чистя тука през седмицата малко по малко.
  За колата и аз не мисля, че много им пречи на бебетата, че са леко сгънати, една пеленка ще го поизпъне, пък и още някоя друга седмица и бебето ще е мааалко по стегнато предполагам. Моят кош за кола е доста полегат, има и в него една приставка за новородено да го крепи още повече. Мен ми го даде една позната и съм доволна, че иначе този, който е за моята количка е малко като на Маритка, по голяма сгъвка има и наклон, едва ли не дупето трябва да го крепи. Иначе поръчах и големия кош за легнало бебе, ама незнам има ли колани, става ли за кола, в Англия разрешен ли е  newsm78 Като го получа ще се ровя. То не ни се и очертават големи пътувания, така че не ми е много на мисъл.  

звездичка не ме плаши така де, аз като заблудена първескиня, нека си мисля, че ще имам време за много неща  Laughing А за бебето браво, да видим новото колко кила ще дойде. Мен ужас ме лови, че и моя мил е роден 4500, а аз 4200, в седми мисец съм и корема ми е огромен, та да видим колко килца ще е, но важното е да сме здрави с бебето, другото както дойде  Crazy

Момичета, пратих адресчета за на Боби вестника, ако някой е купил, а няма адрес, моля да ми пише на лични  Hug

Последна редакция: нд, 25 юли 2010, 17:09 от tsvelichkova

# 342
  • Eemnes, NL
Имаме си вече и столче- направо съм влюбена в него:

# 343

Iventse
 и ние сме така. Понеже аз се возя на предната седалка и няма как да не го виждам. А огледала да слагам не ми се вижда рационално. Rolling Eyes

Milla Elaine
 хайде да се оправяш! Hug
Завиждам ти -  тук днес цял ден вали.

mimkis
 една лъжица " майната му" и музиката да свири Hug

Получихме транспортна чанта с количката и изрично питах в магазина( даже в два, че искам да съм по-сигурна) и казаха, че тя е само за самолет, а не за кола. Crazy Но и, честно казано, аз не смятам да пътуваме повече от 2 часа някъде.

tsvelichkova

не искам да те плаша! Само да не се панираш после ,ч е си захванала много неща, че... не се знае накъде ще те избият хормоните. Crazy

sterretje(Дида)
 точно същото и ние ще имаме, пак безплатно към количката Flutter
Само дето реших да е кафяво, че като се сложи в количката няма да пасва на цвета на шопинг чантата. Mr. Green

# 344
tsvelichkova, аз също трябваше да почвам колеж от септември, но още през март се отказах(като разбрах, че съм бременна) и не ходих на изпит Peace Аз реших, че ще са ми много две дини под една мишница, но всеки човек е различен Peace

Цитат
една лъжица " майната му" и музиката да свири

Звезди, така и направих и ме обявиха за откачила хормонално бременелка Mr. Green
Изобщо научих се аз вече да ги отсвирвам, след като два пъти ми се случваше да ми се стяга корема от нерви, заради нечии простотии Tired 
        Боби, аз забравих да се отбележа, че мъжо ми донесе вестници от 22-ри- "Jerusalem post" на английски е Wink Не знам кога ще мога да ти го изпратя, но да знаеш, че и от мен имаш вестниче Peace

Общи условия

Активация на акаунт