Бъдещи Осмокласници......епизод 22

• 45 617
  • 690
  •   1
Отговори
# 570
Честит първи учебен ден на зайците гимназисти!

ето и малко снимки от празника на 1АЕГ:

http://elena1971.snimka.bg/education/1aeg-15-09-2010.533988

Видяхме се с mama 69 и marta.m, ама как забравих да ги щрапна!

# 571

Утре 8.40 ще съм при бодигарда. Преди това ще занеса огромна торта, шапки, свирки в детската на малката,че е рожденничка. Вечерта ще празнуваме двата празника на двете ни дечица Simple Smile

Явно сме разминали или не сме се познали Embarassed. Всъщност аз докато бях при бодигарда не разпознах нито едно майче. По- късно в двора видях Данич и още една майка от форума, която познавам от срещата ни през лятото.
Съжалявам много, че не успяхме да се срещнем. Надявам се да се запознаем лично при следващата среща на майките, за да няма повече объркване. Hug

# 572
Да споделя за посрещането на зайците във Френската. Първо ги бяха събрали по класните стаи, така че на двора слязоха организирани. По- горемите им бяха приготвили балони и стихчета на френски, които им раздаваха. А най- смешно стана като казаха "да посрещнем новите осмокласници"- изведнъж като по команда започна такъв обстрел с моркови, че аз и учителките също паднахме жертви Laughing При това големите ги замеряха с моркови, а нашите им ги връщаха по същия начин, абе голям майтап.  Joy
Девойката изглеждаше много въодушевена от приема, каза, че си е харесала и класната и съучениците. Много се надявам и занапред да е така.
Честит празник и успех на всички!  bouquet

# 573
имаме си ний една репортерка -Fire lite  , браво ,много си бърза ,а ние с marta.m видяхме мисля беше lotus ,при нас не разбрах кога настана обстрела с морковите !
и веднага по същество - мамите ,които са в ЕГ-та ,каква тетрадка - речник сте взели ? аз мислех да е по-тънка ,за да не му тежи в чантата , ама нейсе -казали са им дебели да си намерят ,а това е излишно

Последна редакция: ср, 15 сеп 2010, 12:42 от mama 69

# 574
  • София
lyusi . Зкъснях. Забавиха ме в детската градина и пуснах каката с такси да не закъснее тя. Включих се направо на тържеството. Посрещането с моркови беше страшничко...Тържесвото ни хареса и на нас.
Посланието на френски и запазих, до мемомент в който ще може да си го прочете и преведе, че сега го гледахме ето така Shocked

И на нас ни хареса класната, само две деца от класа са учили преди това френски,така че горе долу всички ще са на едно ниво.
Три деца от бившия и клас са в същата паралелка. Какво съвпадение Simple Smile

На следващата среща сме сигурни.

# 575
Честит първи учебен ден на зайците гимназисти!

ето и малко снимки от празника на 1АЕГ:

Леле, много хубави снимки си направила. Моите са все в гръб на децата. Но министъра и аз съм го штракнала  Wink. Не разбрах, че децата ще влизат от страничния вход и не можах да ги снимам, как пристъпват в училището. Причаках ги та централния, но от там май само "а" клас влезе и първокласниците.

Хайде на добър час в учинието на всички гимназисти.

От утре всичко си е рутинно. Hug

# 576
  • Пловдив
ЧЕСТИТА ДА Е НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА НА ВСИЧКИ НИ!!!

Аз сега се връщам от откриването на учебната година на ЕГ"Пловдив" и съм доста развълнувана. За мен си е голям празник 15 септември всяка година  Simple Smile

Напълно подкрепям  Hug

Clivia  Wink потърсих те, но щерка ти не можа да ми каже къде си  Wink Тя явно се притесни от моето питане  Joy
Нищо ще се запознаем на родителската, която ще е на 26.09.  Wink

mamino - съжалявам, че и стеб не се видяхме...трябваше да си уговорим лобно място.

И не на последно място - Stelitka - честито ти мъничка рожденичка   bouquet  bouquet  bouquet
Да е жива и здрава и да постига мечтите си!!!

# 577
  • София
Добре, че  Fire lite и е истински фоторепортер и вече си имаме снимки от тържеството. Съжалявам, че с другите майки не се познаваме и не можахме да се видим, но да е живот и здраве, ако организираме нова среща ще се намерим.
Успех на всички деца!

# 578
Първокласника ми бе с приоритет, та осмокласника бе само заведен от баща си до училище и нямам още впечатления от неговия Първи учебен ден. Видяхме се за малко, дали са им разни бележки родителите да подписваме, ще го разпитам най-подробно като се прибере.

М да...от утре започва рутината и всекидневието......Признавам си,че ги чакам с нетърпение.......

Тук и Тук можете да видите учениците ми и още нещо.........

# 579
Джони, аз се паркирах срещу вас, защото слънцето така беше зад гърба ми, мъжът ми е бил до теб   Mr. Green Той беше зад класа на децата.
   Как така 26.09? Мамино ми каза за 23.09,че е родителската среща
   Цоцоланка, разкошни сте цялото голямо хубаво семейство  Hug Прекрасни дечица, да са ти живи и здрави  Simple Smile

# 580
  • София
Цоцоланке, страхотни сте! Hug
Малък репортаж и от НЕГ. Mr. Green Големите се бяха заредили с моркови, но обстрелът беше силно ограничен, тъй като миналата година е имало май инциденти и учителите периодично бяха подканяни да спрат летящата продажба на зеленчук Mr. Green
Имаше поканени стари преподаватели в гимназията, беше ми наистина приятно да ги видя.
Иначе девойката си е харесала класната Grinning, децата в класа също били готини. Оказа се, че или сме пропуснали, или момичето е влязло на второ класиране - но в НЕГ има детенце от бившето училище на дъщеря ми.Сега са в един клас. Wink
От самото начало са ги погнали за 120 лева за учебници по немски, които следва да се заплатят утре.Ще се учи по Lagune.Но според мен не могат да се ползват употребявани учебници, тъй като доколкото разбрах от девойката , комплектите са вече поръчани. ThinkingИ на тях са им поискали достатъчно дебела тетрадка-речник, побираща словесен багаж от порядъка на 8000 думи.При средно около 40 реда  от двете страни на един лист, това означава речник с 200 листа.
На 17-ти, в деня на София, ще ги водят на изложба.
Иначе родителската среща е утре.
Важното е, че девойката е ентусиазирана и доволна за момента, дано нещата останат така и занапред. Praynig

Последна редакция: ср, 15 сеп 2010, 14:16 от already detective

# 581
  • Пловдив
Еееее жалко, ако  знаех, че мъжът ти е бил до мен щях да го помоля да ни запознае Laughing

А родителската е на 23, променили са датата  Peace

Мама Цо  Hugмного задружни изглеждат децата, а бебочетооооо ще го изям / с какво го поливаш туй бебеееее/ пу-пу да не му е уроки  bouquet

# 582
имаме си ний една репортерка -Fire lite  , браво ,много си бърза ,а ние с marta.m видяхме мисля беше lotus ,при нас не разбрах кога настана обстрела с морковите !
и веднага по същество - мамите ,които са в ЕГ-та ,каква тетрадка - речник сте взели ? аз мислех да е по-тънка ,за да не му тежи в чантата , ама нейсе -казали са им дебели да си намерят ,а това е излишно
УСПЕШНА ГОДИНА НА ВСИЧКИ ФОРУМСКИ ДЕЦА! newsm10
и ние взехме дебела тетрадка-речник, така каза г-жата...утре ще купуваме и речници и те трябва да са дебели..ама дали трябва да ги носят в у-ще не е разбрал младежа!
някой ако има инфо за добри речници, моля да сподели!

# 583
привет Козлодуй ,защо не се обадихте другите мами : 4*4 ,кеси,мама джулка ,медула и т.н ,щяхме да си направим най-голямата група от майки ,чиито деца са в 1АЕГ ?,аз май избързах като  взех тетрадка-речник от 80 л,тази от 150 ми се видя много дебела ,речника е за домашно ползване ,като на нас ни препоръчаха английски-английски на Оксфорд

# 584
защо не се обадихте другите мами : ,щяхме да си направим най-голямата група от майки ,чиито деца са в 1АЕГ ?,

Да толкова сме много, че може и да ни помолят да се разкараме от общия форум и да си отделим отделна тема.   Та от името на всички ни обещавам да не ставаме досадни.  Hug

Направи ми лошо впечатление на откриване на учебната година (барабар с министъра на просфетата), че акцента беше- откриване на 1АЕГ, а мъниците, които за първи път престъпват прага на училище някак останаха на заден план. На мен ми беше мъчно за тях. Та това е ден, който се помни за цял живот. Не беше честно към тях.

А иначе за речниците не бързайте. Аз лично ще дам на дъщерята стария двутомен речник от едно време. Не би могло всеки ден да се носят в училище тези речници, не само са много голями, но и ще ги разпердошинят децата.

Общи условия

Активация на акаунт