Деца с увреден слух - 9

• 192 403
  • 618
  •   1
Отговори
# 180
Да в Германия оперираха всичко , но на едното ухо, сега оправиха и другото ухо! / никога не се оперират заедно двете уши/ ! Момичета , имам питане , тези от вас които са били по скоро в болница - болничните след изписване от къде ви ги дадоха??? Защото днес ми казаха че те дават болнични само за дните в болница , а ние ще трябва бая да се гледаме, та се чудя сега кака да стане???

# 181
  • София
Здравейте момичета,

извинявам се, че пиша в темата, но бих помолила за съвет. Имам две прекрасни дечица. Дъщеря ми ше навърши 4 години след 2 седмици. От известно време наблюдавам при нея малко странни реакции които ме притесниха и ще съм много благодарна на мнение. От няколко седмици забелязах, че моето момиче като че ли не ме чува. Като говоря по-силно реагира, но иначе не. Като я питам каквото и да било отговаря да, да независимо от въпроса, само и само като че ли да я оставя на мира, не реагира много адекватно. Минаха ми през главата какви ли не мисли -  аутизъм, проблеми със слуха. Ето и снощи - говоря й - тя не реагира и като повиших тон ми отговори и ми каза да й говоря по-силно.

Как се установиха при вас проблемите със слуха? На какъв специалист трябва да я заведем?Разбира се всички ме обявиха за луда, никой не взема насериозно моите притеснения, но аз искам да се изяснят нещата, за да може ако има някакъв проблем то да реагираме навреме и адекватно на ситуацията.

Благодаря предварително на всички включили се   bouquet Hug!

# 182
Мама миши,
Изследване на слуха се прави с аудиограма. Направление за специалист УНГ можеш да си вземеш, но аудиограмата не влиза в направлението, а се заплаща отделно - моля ако има някаква промяна в това другите мами да ме поправят.
Аудиограма  правят в ИСУЛ и ВМА.
Аудиограма може да се направи по два начина:
1. Със слушалки на ушите - звуците ги чува само детето
2. През тон-колони - звуците се чуват от всички в стаята.

Вторият вариант се възприема по-добре от децата.
Мога да дам телефон за връзка с д-р Златанов от ВМА.
Нямам телефон за в-ка с ИСУЛ.

# 183
029432350 -Доц.Попова и Д-р Върбанова ИСУЛ, 3 ет, аудиология, ул.Д.Николаев 26

# 184
Това е описанието на една група във Фейсбук, създадена в помощ на Лука, който е изгубил единия от двата си говорни процесора. Ако искате и имате възможност да помогнете, ето подробностите:

МИЛИ ХОРА И ПРИЯТЕЛИ ПОМОГНЕТЕ !

Нуждаем се спешно от сумата от 10 373лв за закупуване на говорен процесор за нашето дете!

Лука е едно 3 годишно детенце, което се роди с пълна загуба на слуха.В последните 2 години е опериран 3 пъти.По този начин в главата му са инплантирани кохлеарни инпланти с помоща на които, той ще се научи да чува и да говори.За съжаление преди известно време си изгубе единия говорен процесор,който е външната част на инпланта.Тъй като в България никоя застрахователна компания не иска да застрахова въпросния говорен процесор не е възможно да бъде възстановен по друг път освен да се закупи.Най-ниската цена която ни дават производителите от "MED-EL" чрез техните представители за България фирма "СЕНТИЛИОН" е 10 373 лв,сума непосилна за нас.Без този говорен процесор Лука няма да може да чува с едното ухо и операцията която е претърпял ще бъде напразно.Инпланта в главата му ще остане неизползваем.Разбираме че живеем в трудни времена,но повярвайте ми всяка майка която се е сблъсквала с подобен проблем ще ме разбере и ще потвърди,че за дете на тази възраст и в държава като нашата това е жизнено необходимо.Молбата ни е всеки който може да помогне с колкото може,всяко левче е ценно за нас и ще помогне Лука да получи шанса да чува.Сметката е отворена и може да се внася в нея без такси и комисионни независимо от сумата.Парите ще бъдат приведени директно по банков път във фирма "СЕНТИЛИОН".За повече информация тел.0878588376 -родител и тел.0898566654-Тодор Абаджиев/инж.на фирма "СЕНТИЛИОН"/

Банкова сметка v BANKA DSK : BG85STSA93000019288077

LUKA LIUBOMIROV TODOROV

Мили родители, това е ситуация, в която може да се окаже всеки един от нас. Докато държавата отказва да поеме отговорността, която носи, за нашите деца, нещата ще стоят по този начин. Ето защо е важно да сме активни и да се вълнуваме от проблемите предвварително, а не когато се стоварят върху главите ни. Не зная вече какво да кажа... Горките хора!

# 185
  • Варна, морето и сините вълни!
Здравейте мили мами!
Имам нужда от помощ или съвет..
Момиченцето ми е на 4 години. От детската градина ми казаха че когато и говорят тихо или и шептят тя не реагира.
Отидохме на лекар. Пурвият каза че има голяма трета сливица и затова има понижен слух и ни прати нааудиограма.
Отидохме при друг лекар, той първо и шепнеше като тя е с гръб към него. Детето чуваше ужким. После каза да слагаме капки в носа и да идем след седмица за аудиограма. След аудиограмата се установи че детето има намаление на слуха 30%.
Днес потърсих още едно мение. Правихме тимпанометрия. Резултатите са почти същите. Лекарят ми каза че имаме атрофия на слуховия апарат.
Изписа ми 2 вида капки за нос, противоалергични хапчета и сироп Проспан...за всеки случай. След седмица ни вика за нова тимпанометрия. Ако нямаме подобрение иска да махмае третата сливица, която била малка, но все пак можело и тя да създава проблем. Ако и това не помогне да слагаме макарички.
Това ли са правилните стъпки??
Трябва ли да потърся още едно мение в София??

Детето ми не е боледувало никога от отит или гнойна ангина. Минавали сме само със сополи и леко зачервено гърло. Лекарства не сме пили. Лекари не сме посещавали...В момента тя е и стресирана от факта че я водя по лекари. Днес половин час ни беше нужно да я склоним да си отвори устата да и прегледат гърлото...
Ще се радвам ако споделите опита си!

# 186
Отит може да има и без оплаквания- хроничен серозен , обикновенно малките намаления на слуха са от такива! Сополите са достатъчен фактор за да има такив отит! При кои лекари във Варна ходите, може и на ЛС!

Ieppe  губили се няколко слухови апарата, и напълно съчувствам на родителите на Лука!!! Обаче това е безумно , знам коментирали сме относно застарховките, но пък и безхаберието на държанава е също недопустимо! Мисля че трябва да се търси от там съдействие- да пишат на здравния министър, президента... знам ли да пишат то клиники в чужбина, те имат достъп до безплатни такива!!!!

Последна редакция: чт, 24 мар 2011, 22:24 от veni-b

# 187
Излизане от употреба на системата Cochlear™ Nucleus® 3

Скъпи потребители,
Философията на Кохлеар за доживотна обвързаност, означава да се борим, за да предоставим усъвършенствани технологии на всички наши потребители. Кохлеар Европа достигна финалната фаза от експлоатационния срок на продуктите от системата Cochlear™ Nucleus® 3: серията импланти N24, звукови процесори SPrint™, звукови процесори ESPrit™ 3G и звукови процесори ESPrit™ 3G за N22. Тези продукти включват различни компоненти, който вече не се предлагат на пазара. В резултат на което, от 1 януари 2011 година, Кохлеар Европа обявява излизане от употреба на продуктите от системата Cochlear™ Nucleus® 3. Въпреки че, Кохлеар Европа няма повече да продава тези продукти, потребителите могат да продължават да ги използват докато функционират. Кохлеар Европа продължава да поправя и поддържа процесорите до 1 януари 2018. До тази дата Кохлеар Европа ще поддържа и поправя тези продукти; но вследствие на ограниченото количество резервни части, сервиза и ремонта не могат да бъдат гарантирани.
Не се предлагат договори за поддръжка на тези продукти, считано от датата на това писмо. Съществуващите сервизни споразумения и гаранции на продуктите ще бъдат спазени.
При необходимост от ремонт на SPrint или ESPrit 3G, всички потребители трябва да имат в предвид следните условия:
1.   Преди 1 януари 2017, ремонти на звукови процесори SPrint или ESPrit 3G ще се извършват според съществуващата политика на  Кохлеар Европа.
2.   След 1 януари 2017, ремонти на звукови процесори SPrint или ESPrit 3G ще се извършват при наличност на резервни части.
3.   След 1 януари 2018, ремонти на звукови процесори SPrint или ESPrit 3G няма да се извършват.

Кохлеар винаги се бори да предостави най-новите технологии. Затова, всички SPrint & Esprit 3G потребители могат да подменят звуковите си процесори с по-ново поколение. Подробности за програмата за подмяна може да получите от нашия дистрибутор- ЕТ”Мебос- Мери Босева”.

ЕТ”Мебос- Мери Босева”

Гр.София П.к.1680                  гр.София
Ул.”Подуево” № 11Б               УМБАЛ „Царица Йоанна-ИСУЛ”
Тел.:02/958 81 10, 02/958 30 32            Бул.”Данаил Николаев” № 26,ет.1,к-т 4
Моб.: 0885 25 17 80            

Лице за контакти: Инж.Борислава Величкова

# 188
  • варна
 Момичета, влизам в темата заради моя близка приятелка. Детенцето й, на 5 години, преболедува от бактериален менингит, и за съжаление в момента изследванията показват 100проц. липса на слух Sad  Казали им тука варненските лекари, че само импланти могат да подобрят нещо, и то веднага да се слагат.
  Сега ще отиват в София в Исул на консултации, но са много притеснени хората. И се чудят какво да правят, страхуват се от операция в момента, и се надяват да се възстанови нещо.
 Детенцето беше здраво, говори добре, даже сравнително лесно приело факта ,че не чува, но вече говори по-бавно. Confused
 Ако може някакви стъпки да набележите какво да ги посъветвам, и ако има подобен случай след менингит да е увреден слуха, да споделите как са протекли нещата.

# 189
  • Плевен/София

Здравей! Съжалявам за детенцето. Знам за два такива случая, в които менингит е увредил слуха, и двете деца са имплантирани. Може би ще се включи и още някой, но моя съвет е да не губят време, освен в ИСУЛ, подобни изследвания могат да направят и във ВМА. Ако проявят интерес, на лични мога да ти дам координати на лекари. Успех!

# 190
  • варна
 Благодаря ви  bouquet, а при положение че трябва да се поставят импланти ,къде е най-добре да стане това?
 Вени-б, радвам се за твоето детенце, дано всичко е наред, Peace Този д-р Далхов,  ще идва ли отново да оперира тук или това е било еднократно?
 Хората имат роднини в Италия ,и за там ако сте чували някой добри специалисти, или в друга д-ва, може да споделите.
 Извинявам се за многото въпроси, но ми се иска да им помогна, и моя син е с проблеми и знам какво е.

# 191
  • Плевен/София
    Мога да ти отговоря на всички въпроси, но точно сега приготвяме багаж, ще попътуваме малко. Ще си дойдем, живот и здраве, в събота, и тогава ще имам повече време. За Италия не знам, моите познати дечица са оперирани във Виена, но, според мен, родителите може да се доверят и на наши специалисти. Успех!

Да използвам влизането, да поздравя всички със светлия празник, весело посрещане!

# 192
  • варна
 Благодаря ти ,pozor ,когато имаш време Peace

# 193
здравейте!
Орхид моето детеси загуби слуха след бактериален менингит. Много е важно щом слуха е загубен имплантацията да се извърши колкото се може по-скоро, защото е възможно да се получи вкостяване в кохлеята. Пък и за да може детето да не губи говора си.
Според мен е хубаво да направят консултация и във ВМА. Ако имате още някакви въпроси съм насреща
Успех!

# 194
  • В една Дупка.
orhid, има много изписано по въпросите ти в темите назад.
 Всеки различно разсъждава, всеки мери от своята камбанария. И аз се бях запътила за Германия някога, но се отказах.
 В България се оперира в две болници- ВМА и ИССУЛ. Тук има дечица, оперирани и в едната, и в другата. Недоволни  май няма.
 Само да ти кажа най - важното...да не губят време твоите приятели, да го оперират, все пак детето е говорело. А това е много важно, ще го усетят самите родители и то. Впоследствие. Самата рехабилитация може би няма да е толкова трудна, като при моето например. Много по-бързо и лесно възпримат децата с минимален слух дори, а какво да кажем за говорело дете.
И понеже гледам, отдавна е въпроса ти - какво стана с тях? Избрали ли са своя вариант?
Ако все още имат нужда от съвет, питай.

Общи условия

Активация на акаунт