Деца с увреден слух - 9

• 192 423
  • 618
  •   1
Отговори
# 195
  • варна
 Четох назад, поизясниха ми се някои неща, и на живо говорих с майка на имплантирано дете.
 От седмица нямам връзка с майката, което не е обичайно, вероятно са в някоя болница или са заминали по-далече от София. Надявам се да са намерили точното място, и всичко да е наред.

# 196

Вени-б, радвам се за твоето детенце, дано всичко е наред, Peace Този д-р Далхов,  ще идва ли отново да оперира тук или това е било еднократно?

Идвал е преди 2 г. и тази, като принципно трябва всяка година да идва, но дали и кога ... не се знае  Confused

# 197
  • варна
 Направили са вече имплантация на двете ушички в Италия, не знам подробности ,но е добре детенцето, ще стоят още няколко дни и ще се връщат.

# 198
  • Плевен/София
     Браво за бързата реакция, дано всичко върви по вода!

# 199
# 200
  • Плевен/София
    Ако някой проявява интерес, в бр. 19 на в-к "Доктор" има цяла страница с интервюта на две наши майки ( Heart Eyes), в които говорят за откриването на глухотата, начините на лекуване, и проблемите, които срещаме по отношение на поддържането на имплантите.

# 201
  • В една Дупка.
Направили са вече имплантация на двете ушички в Италия, не знам подробности ,но е добре детенцето, ще стоят още няколко дни и ще се връщат.
Peace

# 202
  • София
Здравейте!
Пиша ви с молба за съвет. Малкият ми син е на 2г и 3 месеца. Миналата година имахме подозрения, че детето не чува. Правиха му БЕРА в ИСУЛ (доц. Върбанова и д-р Попова). Първо ми казаха, че бил абсолютно глух, после пък -  чувал...Приехме второто за вярно, защото вече реагира по-добре. НО - за мен детето има проблем с ушите - не знам какъв, но има - постоянно си дърпа едното уше и мрънка. Водихме го при 3ма доктори - един в ИСУЛ, във Вита и в кварталната ни поликлиника - нямало му нищо...Последно преди 3 седмици - все пак имал възпаление. Молбата ми е за координати на специалист, който наистина ще му обърне внимание, защото това рефлектира и върху говора му вече - просто такъв почти липсва Sad

# 203
Здравей, Доника.
Би ли разказала малко повече - разбрах, че в ИСУЛ му е правен БЕРА. Веднъж или два пъти? Или само един път са го правили, но тогава първо са ви казали, че не чува, а след това че чува? След това отново сте го водили в ИСУЛ, но на УНГ, а не аудиолог, така ли? Какъв преглед му правиха във Вита и в поликлиниката? Кой каза, че има възпаление? Какъв специалист търсите - УНГ или аудиолог?

# 204
  • София
Ieppe , извинявай за късния отговор.
Значи първо бяхме при детски УНГ в ИСУЛ, който веднага ни изпрати на аудиограма, тъй като синът ми не реагира на теста с шумолящ вестник зад врата. От там при аудиолозите (много лоши впечатления като цяло), които ни размотаваха почти месец, докато стане изследването. За отношение да не говорим. Та след месец чакане му направиха БЕРАта, като първо идва една жена и ми казва - Да, имали сте основание за притеснение - детето не чува на 100% с едното ухо. Аз естествено се разревах Embarassed и зачаках да ми го върнат, че му го правиха и с упойка. След 20 минути се появи пак същата госпожа и ми заяви, че пуснали програмата отново и вече всичко било ОК - детето си чувало.
Ходихме на следващата седмица във Вита, при д-р Георгиева, която каза, че в момента тъпанчето му било мътно, защото имал хрема - съгласихме се.
След месец това дете продължи да си дърпа ушите, беше се и разболял пак - в кварталната поликлиника - нямало му нищо.
Докато пак няколко седмици след това не направил гърч в яслата и личната ни прати веднага в ИСУЛ. Прегледа ни доктор с арабско име беше,който каза, че има силно възпалени уши, които лекувахме с капки над 2 седмици.....и дърпането продължава. Не знам сливиците ли, има постоянна хрема, която лекуват наслуки вече....Та търся свестен УНГ. Сори за дългото обяснение  Embarassed
И тъй като има проблеми с говора и социализацията и тн, а коментирахме в темата, та там ме посъветваха да ви питам тук.
Благодаря и на момичетата, които ми писаха на лични   bouquet

# 205
Ами, щом са ти писали на лични, предполагам,че вече знаеш, че има аудиолози и във ВМА. Аз бих повторила БЕРА-та, но след като се изчисти проблемът с инфекцията. Личното ми мнение е, че тя трябва да се лекува с антибиотик през устата и аз бих настоявала пред УНГ лекарите за това. Аз препоръчвам като добър УНГ лекар доц. Лолов, който работи в Транспортна болница и има частен кабинет. Само че е малко скъпичък прегледът при него... Confused Друг внимателен и симпатичен лекар лекар е д-р Рангачев, в ИСУЛ, но в УНГ отделението, не в детските кабинети.
А какво ще рече, че говорът почти липсва? Говори ли нещо изобщо детето?

# 206
  • София
Ползва 10 думи само. Миналото лято бяха повече. Сега ходим и на обследване в св Никола...

# 207
А думите, които използва ясно ли са изговорени или има проблем и с отделните звукове?
При всички положения трябва да се изчисти въпросът с чуването на детето преди да се правят някакви други категорични заключения.

# 208
  • София
ясни са - при него явно проблема не е в чуването, а в осмислянето - изследват го за аутистични прояви. Но ухото физически го дразни и го дърпа. Мислех си да не си е напъхал нещо, но не е. Миналата година падна в един басейн и от там тръгнаха проблемите. Мислехме, че му е влязла вода в ухото и затова го дърпа -не била...А вече дава признаци, че чува, в смисъл обръща се като го викаш. Според доц. Върбанова бил неврологичен проблем...Знам ли аз Tired

# 209
  • В една Дупка.
Направете и още една БЕРА във ВМА,за твое успокоение.
Но аз като чета постовете ти, май детето чува. Десет ясни думи за глухо дете са си доста. Зависи и какви са, тук не говоря за -да, не,.папа, мама. А разбира ли какво му говориш?
 Глухите деца не говорят ясно, само лепети.
 Аудиограма имаш ли? 

Общи условия

Активация на акаунт