Ултра лято в Албена (Тема 5)

• 48 101
  • 710
  •   1
Отговори
# 510
  • Пловдив
....За Хавана е така-има охрана на всички изходи-позволямат да се изнася безалкохолно,кафе и вода-друго не
Не беше така преди.Бях в Албена от от 06.07-10.07.

брат ми бяха от 23 юли до 30 юли и било така-не са давали да се изнася

# 511
  • В.Търново
Ако някой се интересува от актуални впечатления от КАЛИАКРА съм готова да да сподаля подробно... Simple Smile

И аз много харесвам Калиакра,моля те сподели впечатленията си и някоя снимка ,ако може да видим! Simple Smile

# 512
Добрютро и от мен, от хотел Мура Crazy
Редно е да се разпиша, та почвам доклада:

Хотелът: условията са добри - не е лукс, но не е и мизерия, средна работа. Чисто е, мебелите са в добро състояние, в нашата стая поне няма развалени или липсващи неща. По скалата от 2 до 6, бих дала оценка 5.

Обслужване и поддръжка: на рецепцията ни посрещнаха много добре, персоналът е усмихнат, отзивчив, обяснява се всичко подробно, забележки нямам. Камериерките са много любезни, моля ги да почистват стаята по 2 пъти (пода имам предвид), защото малкия основно там пребивава - никой не ми е отказал, усмихнати са жените, реагират бързо каквоот и да ги помолиш. Чисти се всеки ден, като чистенето се изразява в прахосмукиране, основно почистване на банята и терасата, прах, смяна на кърпи и чаршафи (по сигнал на гостите - т.е. ако искаш нови кърпи, слагаш старите на земята, това е знак да сложат нови).

Ресторант: обстановката е много приятна там. Чисто е. Персоналът работи бързо (управителката е много приятна жена, наложи ми се няколко пъти да я питам за едни храни, какво точно съдържат, беше отзивчива), масите се чистят и сменят покривките постоянно, няма мръсотия по земята, но има малко пясък, тъй като се влиза с чехли от плажа и е неизбежно да не се внесе. Храната е разпределена лесно, в смисъл, лесно се ориентира човек къде какво има. Изборът е ограничен, но има достатъчно храна за всеки вкус, има дори детски бюфет, където има интересни ястия (изненадах се като видях супа от елда) за децата. Храната е вкусна, досега имам само 1 забележка - че някои ястия са пресолени. Но като цяло, всичко е прясно, със свеж вкус, има избор на плодове, меса, зеленчуци, десерти. Има храна по всяко време, като, да, пиците, които се предлагат като междинно хранене, не са като от пицария, но са достатъчно вкусни, за да си хапне човек с удоволствие. Била съм в Мирамар на ОИ - сравнение не може да става, там храната беше опчевидно по-хубава и като асортимент, и като качество - но тук всичко си е наред, щом човек може да седне да се нахрани с кеф (признавам, че си пълня по 2 чинии, само и само да опитам от всичко и храната е наистина вкусна и добре приготвена). Както казва мъжът ми - да не би вкъщи да ядем трюфели, хайвер и вино от 65-та, та да го искаме тук Laughing Манджа кат' манджа. Гладен няма да останеш.

Гостите на хотела: за щастие, досега не съм попаднала на невъзпитани гости. И децата, и възрастните са си наред Laughing Има време да се изненадам обаче, няма как Laughing На тема :хората ми пречат: съм много капризна, ама то си е мой проблем... Embarassed В Пловдив имаме ужасни съседи и съм много болна на тази тема, та и най-дребното нещо може да ме вбеси, засега обаче всичко е в рамките на нормалното. Дори в ресторанта няма нахални хора - всеки си чака реда, не виждам плюскащи румънци, пълнещи чиниите си до тавана, всички се хранят нормално.

Плажът: страхотен е. Чисти се всяка вечер и въпреки многото хора, не съм видяла гнусни боклуци, само тук таме някой фас. Има свободни места, ние отиваме към 9ч., има и на първа линия, но ние предпочитаме назад. Няма науредици или борба за шезлонги, ако на някой му липсва, просто си поисква и му носят. Има и забавления за децата, днес например имаше един Спайдър мен, който минаваше да се снима с децата и ги размяташе в страхотни пози, та хем снимките ставаха уникални, хем децата се кефеха. Иначе, забавленията са на центъра, толкова са много, че ставаш разноглед, децата определно се забавляват страхотно.

Сега е време да споделя и негативите, че иначе ще ме заподозрат в реклама Laughing
Те негативите не са от хотела, ами от комплекса...не са кой знае какво, но все пак да напиша, че тук е адска влага - и навън, и в стаите, се усеща, неприятно е, защото ти става тежко и се чувстваш мръсен някак си, лепкащ...терасата ни стои отворена през деня, и нощем след 2ч., и въздухът се сменя, та е добре. Нощем като тръгнем към центъра на разходка, трудно се ходи по алеята, защото постоянно минават едни огромни "мобилетки" (рикши), постоянно се пазиш да не те трясне някой, хората много се забавляват, но за пешеходците е тежко Crazy Има и коне, карети де, които миришат ужасно, вдигат страшен шум, но...пак е атракция и народът се кефи, особено германците. Много е фрашкано с коли - не можахме да паркираме в началото, навсякъде има коли, по тротарите, на пътя..пренаселено е. В същото време на плажа е нормално..странно, може би плажът побира народа, но не и паркоместата Laughing И последно - понякога от някой хотел наоколо се носят викове, или на купонясващи, или на пиещи люде, които обаче, за щастие, спират до към 1ч. Хубавото е, че като се затвори терасата, до голяма степен се изолират външните шумове.
А, и друго кофти нещо - много е далеч, пътят ни разсипа направо...блазе им ан тези, които са по-наблизо Crossing Arms

Това е от мен, дано съм била изчерпателна, написах всичко откровено и от сърце Hug

# 513
Ако някой се интересува от актуални впечатления от КАЛИАКРА съм готова да да сподаля подробно... Simple Smile
да, аз, един от страшно много харесалите ми хотели. Ако пак ходя в Албена, 100% ще е там Peace
Местоположение: Перфектно. тихо и в същото време близо да централната част, където са забавленията, на които моите деца са любители Simple Smile
Стаи: - ние бяхме в частта Сюпириър - където стаите са по големи. Има голяма спалня, единично легло, което си е стационарно, а не някакво подвижно или тип походно...+ диван.
За нашето четиричленно семейство си беше напълно достатъчно. В сравнение с Ралица сюпириър - стаята + банята и тоалентната и предверието към тях - в Калиакра беше може би два пъти по широко. Банята и тоалетната са отделно. Има две мивки извън мокрите помещения. Доста раздвижено...И за мен функционално...Почистването - всеки ден, спално бельо се смени три пъти за 10 дни

Ресторант: Храната - много разнообразна, вкусна. Дори сина ми, който е много злояд и капризен - яде доста и повтаряше "храната е превъзходна" .В ресторанта цареше много добра организация. Масите се почистваха много бързо. Тавите с храната не се оставяха да се изпразнят и се зареждаха нови пълно ведната. Управителя прави много добро впечатление. Постоянно контролираше всичко, включително се включваше да помага.

Анимация: - синът ми е на почти 6 години. Всеки следобед от 15.00 до 17.30 прекарваше в детския клуб. Той лично беше много доволен, но той е адаптивен и не се притесняваше, че например е единствено момче българче, а останалите 8 момичета са русначета или германчета...Вечер от 19.00-20.00 им пускат филмчета. И ние използвахме възможността да си вечеряме спокойно с мъжа ми. От 20.00 неизменно присъствахме на детската дискотека, на която децата са фенове. Имаше и български песнички.

Баровете: - не сме големи пиячи и разбирачи - но има вносен алкохол...и особено на бара до плажа правеха нелоши коктейли...Ние си пийнахме някое и друго мохито...

Плажа: - наистина да се добереш до първа или втора линия се изисква да си може би в 6.00 и да си сложиш хавлиите или да дадеш подкуп на момчетата...но като цяло беше доста спокойно. Особено следобед. Не може да се сравни с лудницата, която е частта на Боряна например....Ако трябва да изпадам в подробности - шезлонгите са странни и не много удобни, но се преживява...Срещу депозит се дават и хавлии за плажа... Морето - много плитко и идеялно за малки деца...

Като състав гостите на хотела бяха предимно руснаци, българи, румънци и германци...Но аз лично не съм се подразнила от никого...

Като цяло ние изкарахме една вълшебна почивка, не знам дали се дължи на самия хотел или на нашата собствена настройка......

Ще се опитам да кача снимки...

# 514
  • София
Върнахме се и ние от Албена преди няколко дни - изкарахме си много добре!

Бяхме в хотел Мура - настаниха ни в стая с прекрасен изглед към морето! Хотелът има страхотно местоположение - на брега в самия пясък. Пред него точно има две малки басейнчета и по-голям закрит. Можехме свободно да ползваме и по-големия басейн, който се намира между Гергана и Славуна. Плажът пред хотела е много спокоен и е само за гости на хотела. Хареса ми много отдалечеността му от центъра, която ти осигурява дъъълги вечерни разходки. 

Иначе самият хотел като обстановка не е нищо особено, старичко е, но поне се поддържа чисто за разлика от лошите ми впечатления от Орхидея преди две години. Храната също беше по-добра от Орхидея - печени меса, риба, и много плодове - дини, пъпеши, праскови, нарязани и обелени портокали и грейпфрути ...

С две думи - доволна съм! За парите, които платихме, получихме много приличи условия. Ако някой се интересува за нещо по-конкретно съм на разположение.

Последна редакция: пн, 02 авг 2010, 13:50 от bla_bla

# 515
Някой запознат ли е с транспорта Албена - Варна ThinkingАвтобуси, маршрутки, на колко време са или откъде мога да събера информация  bouquet

# 516
.:.Stef.:. , браво, че сте останали доволни от почивката си  Peace
По тази причина с далечните разстояния, аз не обичам да ходим на южното черноморие. Много ми идва пътя и проходите   Tired
И когато се наложи минаваме пак през Варна за Бургас  Crazy

Albena9 , с удоволствие прочетох за Калиакра и не съм изненадана, че нямаш разочарования  Simple Smile
Тази година уж щяхме да сменим Ралица Супериор с Калиакра, но не успяхме да се напаснем с датите, защото сме 4 семейства.
Догодина  Grinning

# 517
  • В.Търново
Stef,радвам се за вас,дано си изкарате страхотно до края! newsm08
Albena9,благодаря ти за изчерпателния отговор,ще изчакам и снимки!  bouquet
Радвам се за всички,които са доволни от почивката си,за мен морето е едно от любимите ми неща в живота ми,достатъчно ми е да го съзерцавам без да влизам в него! smile3521 Чакам всяка година с голямо нетърпение почивката ни на морето! Simple Smile

# 518
Сещам се и други дреболийки с плюс за Калиакра:
Това, че имаше 5 асансьора /два от които големи за над 10 човека/ плюс асансьор само за персонала също ми направи впечатление. Помня от други хотели съм си отвисявала докато дойде асансьора...

# 519
Привет и от мен.
Днес се завърнахме от Магнолия.Аз съм.......супер доволна.Всичко беше страхотно и по добре отколкото очаквах.Тръгнах много резервирана но напразно PeaceПосле ще се вкл. с подробности

# 520
Запис, въпреки, че едва ли ще се доредим до Албена. Вече няма места  #Cussing out. Някой ще освободи ли резервация за Август? моля ако има такъв да свирка! Mr. Green

Сега погледнах в сайта на фирмата през която резервирах за Албена...и видях, че имат например свободни места за Витапарк 641 евро от 16.08 за 7 дни....

Аз резервирах през румънски туроператор. Първоначално за Арабела Бийч и след ужасяващите коментари и снимки от Минзухар - два дена преди да тръгнем си смених резервацията. Писах на румънците....Бяха изненадващо отзивчиви. Доплатих си за Калиакра. Даже не ми удръжаха наказателна такса в размер на една нощувка за късна анулация на резервацията в Арабела...

Дадоха ми телефон на техен представител в курорта ако има проблеми...
За да не звучи като реклама на агенцията...ако някой иска ...мога да пиша на лични...
Резервацията е изключителни и само онлайн..плаща се с кредитна карта...на другия ден ти пращат ваучер по мейла...

# 521
  • Пловдив
Albena9 ,по-изгодно ли през румънската агенция

# 522
  • Mostly in my mind
има ли някой резервирал през Съни турс? въпросът ми  колко време след като платихте цялата сума, ви изпратиха ваучерите по мейла?

# 523
  • София
има ли някой резервирал през Съни турс? въпросът ми  колко време след като платихте цялата сума, ви изпратиха ваучерите по мейла?
Същия ден.  Peace

# 524
  • Mostly in my mind
аз още нищо не съм получила, а преведох парите в 10 часа  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт